Kies je taal:

De leukste kindvriendelijke attracties in Disneyland Parijs, of voor jou als je niet van achtbanen houdt!

Onze kids zijn enorme pretpark fans, maar…. ze durven niet in achtbanen. Althans, de ene spuugt al van de zweefmolen en de andere is vaak nog te klein. Toch hebben we weer een weekend genoten in Disneyland, er zijn namelijk heel veel super kindvriendelijke attracties in Disneyland Parijs, ook als je niet van achtbanen en spannende rides houdt. Hieronder onze 10 favoriete attracties, in willekeurige volgorde.

Kindvriendelijke attracties in Disneyland Parijs

1# Ratatouille – Disney Studio’s

All time favourite van de kinderen is Ratatouille naar de gelijknamige film. In deze attractie beleef je een 4D avontuur tijdens een ride in een karretje (in de vorm van een rat). Je ontmoet de hoofdrolspelers van de film en raakt verstrikt in een spannend verhaal. Ik vind de techniek van dit soort attracties altijd erg indrukwekkend, stiekem is het ook mijn favoriet. Het is vaak druk bij Ratatouille dus als je erg graag in wilt, maar niet lang in de rij wilt staan, dan is het slim om tijdens Magic Hour (een uur alleen toegankelijk voor gasten die verblijven in Disney accommodaties) direct naar deze attractie te lopen. Wij hoeven zo helemaal niet te wachten.

2# W.E.B. Spiderman – Disney Studio’s

Ook dit is een interactieve attractie. Spiderman heeft je hulp nodig omdat een kleine, harige vijand zich snel vermenigvuldigd en de wereld aanvald. Nadat Spiderman himself je toegesproken heeft stap je in karretjes die je naar “the battle fields” brengen en waar jij aan de slag moet om Spiderman te helpen. Wanneer je met je hand het bekende Spiderman gebaar maakt schieten er (in virtual reality) webben uit je hand waarmee je de vijand kan doden. Een gave en spannende ride! Ook hier is het vaak druk met langere wachttijden, dus plan je bezoekje aan deze attractie strategisch.

3# Slinky the Dog – Disney Studio’s

Dit karakter ken je uit de Toystory films. Slinky the Dog is een olf fashioned “rups” althans zo noemde ik dat vroeger in het Brabantse land. Een attractie die rondjes rijdt over een rails. De rijen zijn er vaak niet erg lang, en al duurt de ride erg kort, onze kinderen willen hier altijd in.

4# Buzz Lightyear – Disneyland

Nog een echte favoriet van de kinderen: Buzz Lightyear. In deze attractie help je jouw favoriete Toystory karakter Buzz. Je stapt in een karretje en schiet met je lasergun op verschillende targets. Degene met het hoogste aantal punten wint. Deze attractie is wat ouderwets maar hoort zeker op dit lijstje met de leukste kindvriendelijke attracties in Disneyland Parijs.

5# La Cabane des Robinson (Boomhut van de familie Robinson) - Disneyland

Voor deze attractie hoef je meestal niet te wachten. Het is meer een “wandeling” dan een attractie waar je “in stapt”. Je loopt helemaal omhoog om de boomhut van de familie Robinson te bezoeken en te zien hoe leven in een boomhut, op een onbewoond eiland, eraan toe gaat. Vanaf boven heb je een mooi uitzicht over Adventure Land en het hele park.

6# Autopia – Disneyland

Ondanks dat deze attractie niet heel mooi is, zijn de kinderen hier 5 keer in geweest. Waarom? Omdat het gewoon super leuk is! Je rijdt in een “echte” auto over een circuit. In deze auto zit een gaspedaal wat je zelf bedient en uiteraard een stuur. Deze attractie is eigenlijk leuk voor kinderen van alle leeftijd. Tip: ga je in de winterperiode? Dan is rijden in het donker ook onwijs leuk!

7# Pirates of the Caribbean – Disneyland

Onze kids vonden deze attractie voorgaande jaren wat spannend omdat je met een bootje door het donker vaart. Het doet mij een beetje denken aan de Fata Morgana. Maar waar je in de Fata Morgana een reisje maakt door het Midden Oosten doe je dat in Pirates of The Caribbean door het Caraïbisch gebied vol met piraten. Deze attractie is uiteraard gebaseerd op de gelijknamige film.

8# Labyrint van Elles in Wonderland – Disneyland

Ook het Labyrint van Elles in Wonderland hoort op deze lijst van kindvriendelijke attracties in Disneyland Parijs. Vaak zijn er geen of korte wachtrijen en kun je al snel het labyrint betreden. Door de smalle gangen met aan beide zijde groene heggen zoek jij je weg naar de uitgang. Soms loopt een weg dood of kom je terecht bij een van de figuren uit deze bekende film. Leuk voor alle leeftijden!

9# Parade

Je bent niet echt in Disney geweest als je de parade niet gezien hebt. Dit is de perfecte manier om alle bekende Disneyfiguren “in het echt” te zien. Natuurlijk kun je ook in de rij gaan staan om op de foto te gaan met de Disneyfiguren maar zelfs in het laagseizoen is de wachttijd voor een foto met Mickey meer dan 1 uur. Natuurlijk kun je tijdens de parade niet 1 op 1 op de foto met je helden, maar ze komen allemaal voorbij en als je gelukt hebt krijg je nog een boks of een kushandje ook.

10# Shows – beide parken

Voor de allerkleinste (denk aan 0-1 jaar) zijn de shows misschien niet super geschikt, maar elk kindje dat ook gebiologeerd naar de TV kijkt zal de shows fantastisch vinden. Alle shows zijn vrolijk, goed geregisseerd, musicalwaardig en…. je hebt weer een moment om je favoriete Disney karakters “up close” te ontmoeten en bekijken. Het aanbod van shows is elke keer anders. Tijdens ons bezoek is er een Frozen show en ook een indrukwekkende show van The Lion King. Zorg dat je op tijd bent om een plekje te bemachtigen. In het laagseizoen (januari) hadden wij aan 40-30 minuten voor start van de show genoeg om een plekje te bemachtigen.

11# Animation Academy – Disney Studio’s

Dit is een attractie die wij deze keer (na minstens 8 bezoeken aan Disney) voor het eerst opmerkten. Het is een “tekenles” onder begeleiding van een ervaren tekenaar van Disney. Hij legt stap voor stap uit hoe je een van de beroemde Disneyfiguur tekent. Als je kids van tekenen houden is dit absoluut een aanrader!

 

Ga je meer dagen naar Disneyland Parijs? Hier wil je slapen!

Wil je meer dan 1 dag naar de Disneyparken? Dan is overnachten in een van de Disney hotels of de Davy Crocket Range onwijs leuk! Je blijft helemaal in Disne sferen en kan lopend, met de shuttlebus of met een kort ritje in de auto (Davy Crocket Range) naar de parken. Als kosten er niet toe doen dan is overnachten in het Disneyland hotel natuurlijk super gaaf en een bijzondere ervaring. Wil je (een stuk) minder uitgeven dat zijn hotels Santa Fee en Cheyenne zeker aanraders. Verblijf je liever op een vakantiepark in een blokhut met eigen keuken en sanitair? Dan is overnachten op de Davy Crocket Range super leuk. Je verblijft hier in het Wilde Westen op maar 10 minuten rijden van het park (met gratis parkeren bij de parken). Ook zijn er een CenterParcs en zogenaamde “partner hotels” in de buurt die vaak wat voordeliger geprijsd zijn. 

Veel plezier in de magische wereld van Disneyland Parijs!

Vind je dit artikel "De leukste kindvriendelijke attracties in Disneyland Parijs, of voor jou als je niet van achtbanen houdt!' leuk? Dan vind je deze artikelen waarschijnlijk ook leuk:

Dit artikel bevat affiliate links. 

Volg ons op:

Advertentie:

Travel tips & tricks in je mail?

Boek nu je volgende vakantie:

Lees ook deze artikelen:

Advertentie: