Zoek
Sluit dit zoekvak.

Of je het nu geweldig vindt of er een hekel aan hebt, pretparken zijn er in overvloed. Wij behoren absoluut tot de eerste categorie! Na het ontdekken van attractieparken in Nederland en Frankrijk, is het nu tijd voor Duitsland. We gaan een weekend naar Phantasialand, waar onlangs Rookburgh is geopend, een nieuwe wereld die absoluut een bezoekje waard blijkt.

Een Weekend in Phantasialand

Het Hotel Charles Lindbergh

In het kader van “als je het doet, doe het dan goed” overnachten we ook in het hotel dat letterlijk midden in Rookburgh (dus in het attractiepark) staat, Hotel Charles Lindbergh. Door te overnachten in dit bijzondere hotel word je “lid” van de exclusieve “explorer society”. Hierbij hoort ook het explorer pakket, wat naast de overnachting, een 3-gangen diner, ontbijt en entree tot het park ook wat exclusieve dingen met zich meebrengt die niet toegankelijk zijn voor reguliere parkgasten of gasten van andere hotels in Phantasialand (o.a. een privé ingang naar het park vanuit het hotel, toegang tot bar 1919, priority boarding bij attractie F.L.Y. etc).  Het hotel doet zowel futuristisch, industrieel als jaren 20-achtig aan. Wanneer je naar binnen loopt wandel je langs een bagageband naar de check-in waar je “geboard” wordt, je tickets voor boarding en skip the line tickets voor de attractie van Rookburgh ontvangt; flying launch coaster F.L.Y.

Onze Cabin

We slapen in Gate A, cabin 18 en 19. De cabins zijn letterlijk dat; cabins in de bijzondere aeronautische jaren 20 stijl van Rookburgh. Je vindt er 2 bedden en een badkamer, op ca 8 m2. Alles in de kamer is helemaal in stijl, I love it! Aangezien wij met de kids zijn hebben we 2 kamers naast elkaar met een connecting door die we open kunnen zetten zodat de kids toch dichtbij zijn.

Ontdek Rookburgh en Hotel Charles Lindbergh

Hotel Charles Lindbergh biedt directe toegang tot Rookburgh. Deze nieuwe wereld is moeilijk te beschrijven. Het is een donkere omgeving, zelfs als de buitenlucht strak blauw is. Metalen buizen, kolen, witte stoom die opstijgt uit de straten, opzwepende en onheilspellende muziek… Het voelt enerzijds als een kolenwinningsgebied uit de jaren ’20 en anderzijds als een plek waar in de jaren ’20 gewerkt wordt aan experimentele vluchten. In Rookburgh vind je de nieuwste attractie F.L.Y., restaurant Uhrwerk en Emilie’s Chocolade en Snoepwinkel. F.L.Y. vliegt zelfs door het hotel heen, dus als je ’s ochtends uitslaapt, dan kan je zomaar gewekt worden door het geraas en gegil van deze coaster en zijn passagiers. Als je niet in hotel Charles Lindbergh overnacht, dan kan je Rookburgh bereiken via de wereld “Berlijn”.

Ervaar de Flying Launch Coaster F.L.Y.

F.L.Y., de hoofdattractie van Rookburgh, is uniek! Het is de eerste flying launch coaster ter wereld. Een flying coaster bestond al wel, maar niet in launch vorm. Daarnaast is het ook de langste flying coaster ter wereld. Het unieke is dat je zittend in de pilotenstoelen stapt en dan met een zijdelingse rotatie in ligpositie komt. Ik ben geen grote durfal als het om achtbanen gaat, maar ik maak voor F.L.Y. een uitzondering. F.L.Y. is een uniek avontuur, de droom van de mensheid om zelf te kunnen vliegen wordt in F.L.Y. werkelijkheid. Ik sta eerst lange tijd onder F.L.Y. te kijken naar de mensen die gillend over mij heen razen. Eigenlijk wil ik niet gaan, maar het ziet er zo gaaf uit, die mensen die op hun buik onder F.L.Y. hangen en zo over Rookburgh vliegen, dat ik diep van binnen ook heel nieuwsgierig ben. De nieuwsgierigheid wint het van de angst, dus daar ga ik! Met de skip the line pass van hotel Charles Lindbergh zit ik 5 minuten na mijn beslissing ingesnoerd in F.L.Y., wat maar goed is, want als ik 45 minuten had moeten wachten in de rij, dan was ik waarschijnlijk weer omgedraaid.

Ervaar de sensatie van F.L.Y. in Phantasialand

Voor je de flying launch coaster F.L.Y. in Phantasialand betreedt, moet je eerst door een metaaldetector. Dit is om te controleren of je geen metalen voorwerpen bij je hebt die tijdens de rit kunnen vallen. Er zijn ook kluisjes beschikbaar om losse items zoals zonnebrillen, portemonnees en telefoons op te bergen. Vervolgens is het tijd om aan boord te gaan van de F.L.Y. De stoelen hangen in een zittende positie wanneer je instapt. Je onderbenen en voeten gaan in beugels en over je bovenlijf krijg je een rubberen harnas met een metalen bar voor je middel waaraan ook 2 handvaten zitten om je aan vast te houden.

De vlucht van je leven met F.L.Y.

En dan zijn we klaar voor de start. Rustig rijden we, in zittende houding, een stuk omhoog. Maar dan draaien de stoelen naar een lighouding, ik lig dan op mijn buik onder de coaster en voor ik het weet vliegen we met een noodgang naar buiten. Met de wind in mijn gezicht vlieg ik over Rookburgh. We maken verschillende duikvluchten naar beneden, vliegen door het donker en vliegen dan weer omhoog de zon tegemoet. Wat een ervaring: I believe I can fly! Echt waar, ik denk dat een vogel zich zo moet voelen, al vliegt deze vogel wel erg hard. Eenmaal geland ben ik blij dat ik dit toch gedaan heb. F.L.Y. is absoluut geen “gewone” rollercoaster maar one of a kind. Mijn grootste tip: geef je aan deze vlucht over en ga echt in je harnas hangen en houd jezelf niet tegen of gespannen vast. Dat voelt even eng, maar als je eenmaal gewend bent, heb je echt het idee dat je vliegt!

Geniet van heerlijk eten bij Uhrwerk

Na de opwindende rit op F.L.Y., besluiten we te dineren in restaurant Uhrwerk in Rookburgh. Het restaurant is stijlvol ingericht in de stijl van de jaren ’20. Phantasialand heeft echt oog voor detail en voert de sfeer van Rookburgh consequent door in elk aspect. Het eten in Uhrwerk is heerlijk! We kiezen voor tartaar en een poke bowl zalm als voorgerecht. Als hoofdgerecht kun je friet bestellen met allerlei heerlijke toppings. Na twee gangen zijn we nog niet voldaan, dus een dessert kan er ook nog wel bij. Iedereen is blij met de keuze.

Sluit de dag af in Bar 1919

Na het diner willen we eigenlijk terug naar onze cabins omdat we toch wel moe zijn, maar we willen nog even een kijkje nemen in Bar 1919. Deze bar, die alleen toegankelijk is voor gasten van hotel Charles Lindbergh, staat bekend om zijn bierproeverijen en cocktail bowls. Dus, daar gaan we. Nog één drankje met zijn vieren voor we naar bed gaan. De barman vraagt naar onze smaakvoorkeuren en stelt een proeverij samen. Het is interessant hoeveel de barman van elk biertje weet!

Onze Ervaring met Alcoholvrije Cocktail Bowl in Rookburgh

Lotte en ik kiezen voor een alcoholvrije cocktail bowl voor 2. Dat blijkt een spectaculaire keuze! De barman zet een vissenkom voor onze neus met daarin ijsblokjes en daarop een suikerspin, spekjes en grote roze lollies. Dan schenkt hij er een roze mocktail bij en begint de vissenkom te roken, spectaculair! Tot mijn verbazing smaakt de mocktail ook nog even lekker als dat het eruit ziet! Om 22:30 valt Lotte in slaap in de bar, we dragen haar naar de cabin en leggen haar in bed.

Overnachten in Rookburgh, Phantasialand

Wat een onwijs bijzondere ervaring om te verblijven in Rookburgh, we gaan lekker slapen en zijn heel benieuwd om de andere werelden van Phantasialand te ontdekken de komende dagen.

Vind je dit artikel leuk? Dan vind je deze artikelen waarschijnlijk ook leuk:

Nieuwsbrief

Volg ons

Plan je volgende vakantie