Kies je taal:

I believe I can F.L.Y. in Rookburgh, Phantasialand

You love it or you hate it… pretparken. Wij horen absoluut tot de eerste categorie! Na attractieparken in Nederland en Frankrijk ontdekt te hebben is het nu tijd voor Duitsland. We gaan een weekend naar Phantasialand want daar is onlangs Rookburgh geopend een nieuwe wereld die ons absoluut een bezoekje waard blijkt.

Weekendje Phantasialand

Hotel Charles Lindbergh

In het kader van “als je het doet, doe het dan goed” overnachten we ook in het hotel dat letterlijk midden in Rookburgh (dus in het attractiepark) staat, Hotel Charles Lindbergh. Door te overnachten in dit bijzondere hotel word je “lid” van de exclusieve “explorer society”. Hierbij hoort ook het explorer pakket, wat naast de overnachting, een 3-gangen diner, ontbijt en entree tot het park ook wat exclusieve dingen met zich meebrengt die niet toegankelijk zijn voor reguliere parkgasten of gasten van andere hotels in Phantasialand (o.a. een privé ingang naar het park vanuit het hotel, toegang tot bar 1919, priority boarding bij attractie F.L.Y. etc).  Het hotel doet zowel futuristisch, industrieel als jaren 20-achtig aan. Wanneer je naar binnen loopt wandel je langs een bagageband naar de check-in waar je “geboard” wordt, je tickets voor boarding en skip the line tickets voor de attractie van Rookburgh ontvangt; flying launch coaster F.L.Y.

Onze cabin

We slapen in Gate A, cabin 18 en 19. De cabins zijn letterlijk dat; cabins in de bijzondere aeronautische jaren 20 stijl van Rookburgh. Je vindt er 2 bedden en een badkamer, op ca 8 m2. Alles in de kamer is helemaal in stijl, I love it! Aangezien wij met de kids zijn hebben we 2 kamers naast elkaar met een connecting door die we open kunnen zetten zodat de kids toch dichtbij zijn.

Rookburgh

Hotel Charles Lindbergh heeft directe access tot Rookburgh. Deze nieuwe wereld is eigenkijk moeilijk te beschrijven. Ik zie een donkere omgeving, ook al is de buitenlucht strak blauw. Metalen buizen, kolen, witte stoom die opstijgt uit de straten, opzwepende en onheilspellende muziek… Het voelt enerzijds als een kolen win gebied uit de jaren 20 en anderzijds als een plek waar in de jaren 20 gewerkt wordt aan experimentele vluchten. In Rookburgh vind je de nieuwste attractie F.L.Y., restaurant Uhrwerk en Emilie’s Chocolade en Snoepwinkel. F.L.Y. vliegt zelfs door het hotel heen, dus als je ’s ochtends uitslaapt, dan kan je zomaar gewekt worden door het geraas en gegil van deze coaster en zijn passagiers. Als je niet in hotel Charles Lindbergh overnacht, dan kan je Rookburgh bereiken via wereld “Berlijn”.

Flying Launch Coaster F.L.Y.

F.L.Y. de hoofdattractie van Rookburgh is one of a kind! Het is de eerste flying launch coaster ter wereld, een flying coaster bestond al wel maar niet in launch vorm. Daarnaast is het ook de langste flying coaster ter wereld. Het unieke is dat je zittend in de pilotenstoelen stapt en dan met een zijdelingse rotatie in ligpositie komt. Ik ben geen mega durfal als het om achtbanen gaat, maar ik maak voor F.L.Y. een uitzondering. F.L.Y. is een uniek avontuur, de droom van de mensheid om zelf te kunnen vliegen wordt in F.L.Y.  werkelijkheid. Ik sta eerst lange tijd onder F.L.Y. te kijken naar de mensen die gillend over mij heen razen. Eigenlijk wil ik niet gaan, maar het ziet er zo gaaf uit, die mensen die op hun buik onder F.L.Y. hangen en zo over Rookburgh vliegen, dat ik diep van binnen ook heel nieuwsgierig ben. De nieuwsgierigheid wint het van de angst, dus daar ga ik! Met de skip the line pass van hotel Charles Lindbergh zit ik 5 minuten na mijn beslissing ingesnoerd in F.L.Y., wat maar goed is, want als ik 45 minuten had moeten wachten in de rij, dan was ik waarschijnlijk weer omgedraaid.

I believe I can F.L.Y.

Voor je flying launch coaster F.L.Y. in mag, moet je eerst door een metaaldetector. Zo wordt er gecheckt of je geen metalen voorwerpen in je zakken hebt die tijdens de vlucht uit je zakken, op een van de kijkers onder je, kan vallen. Ook zijn er kluisjes waar je alle loszittende zaken (zonnebrillen, portemonnees, telefoons) in kan opbergen. Dan is het tijd om echt te boarden. Wanneer je instapt hangen de stoelen in zittende houding. Je onderbenen en voeten gaan in beugels en over je bovenlijf krijg je een rubberen harnas met metalen bar voor je middel waaraan ook 2 handvaten zitten om je aan vast te houden. 

En dan zijn we ready for take off. Rustig rijden we, in zittende houding, een stuk omhoog. Maar dan draaien de stoelen naar een lighouding, ik lig dan op mijn buik onder de coaster en voor ik het weet vliegen we met een noodgang naar buiten…..OH MY GOD! Met de wind in mijn gezicht vlieg ik over Rookburgh. We maken verschillende duikvluchten naar beneden, vliegen door het donker en vliegen dan weer omhoog de zon tegemoet. Wat een ervaring: I believe I can fly!! Echt waar ik denk dat een vogel zicht zo moet voelen, al vliegt deze vogel wel erg hard. Eenmaal geland ben ik blij dat ik dit toch gedaan heb. F.L.Y. is absoluut geen “gewone” rollercoaster maar one of a kind. Mijn grootste tip: geef je aan deze vlucht over en ga echt in je harnas hangen en houd jezelf niet tegen of gespannen vast. Dat voelt even eng, maar als je eenmaal gewend bent, heb je echt het idee dat je vliegt!!

Lekker eten bij Uhrwerk

Aangezien we nog 2 dagen van Phantasialand kunnen genieten nemen we onze tijd en besluiten we op tijd te dineren in restaurant Uhrwerk in Rookburgh. Ook het restaurant is in die gave peaky blinders, jaren 20 stijl. Ik moet het nageven, Phantasialand is van de details en voert de sfeer van Rookburgh echt consequent door in elk detail. Het eten in Uhrwerk blijkt heerlijk! Vooraf kiezen we voor tartaar en een poke bowl zalm. Als hoofdgerecht kan je friet bestellen met allerlei heerlijke toppings. Kev gaat voor een  topping met roastbeef, truffel mayo en peterselie en ik voor een Aziatische topping met Japanse mayo, sesam, pepers en lente uit. De kids zijn niet zo van de toppings en eten hun frietjes topping loos. Je zou denken dat we na 2 gangen voldaan zijn, maar het was een lange, actieve dag, dus een dessert kan er ook nog wel bij. Voor Kev een appel broodpudding en ik kies wat verantwoorder voor fruit, de kids krijgen een bolletje ijs, dus iedereen blij.

Bar 1919

Eigenlijk willen we na het diner terug naar onze cabins omdat we toch wel moe zijn, maar stiekem willen we nog even kijken in Bar 1919. De bar van hotel Charles Lindbergh die alleen te bezoeken is wanneer je ook in het hotel verblijft. Deze bar staat namelijk bekend om zijn bierproeverijen en cocktail bowls. Dus, there we go. Nog 1 drankje met zijn vieren voor we naar bed gaan. Kev gaat voor de bierproeverij, een plateau met 4 kleine biertjes. De barman vraagt naar Kev zijn smaak en stelt zelf een proeverij samen. De namen van de biertjes staan in krijt op het plateau geschreven, interessant hoeveel de barman van elk biertje weet! 

 

Lotte en ik gaan voor een alcoholvrije cocktail bowl voor 2. Dat blijkt een spectaculaire keuze! De barman zet een vissenkom voor onze neus met daarin ijsblokjes en daarop een suikerspin, spekjes en grote roze lollies. Dan schenkt hij er een roze mocktail bij en begint de vissenkom te roken, spectaculair! Tot mijn verbazing smaakt de mocktail ook nog even lekker als dat het eruit ziet! Om 22:30 valt Lotte in slaap in de bar, we dragen haar naar de cabin en leggen haar in bed.

Wat en onwijs bijzondere ervaring om te verblijven in Rookburgh, we gaan lekker slapen en zijn heel benieuwd om de andere werelden van Phantasialand te ontdekken de komende dagen.

Vind je dit artikel "I believe I can F.L.Y. in Rookburgh, Phantasialand" leuk? Dan vind je deze artikelen waarschijnlijk ook leuk:

Ons verblijf was hosted by Phantasialand

Volg ons op:

Advertentie:

Travel tips & tricks in je mail?

Boek nu je volgende vakantie:

Lees ook deze artikelen:

Advertentie:

Geverifieerd door MonsterInsights