Kies je taal:

Waarom je Phantasialand Wintertraum absoluut wilt bezoeken!

Na een bezoek aan Phantasialand in de zomer zijn we fan: wat een fantastisch park en dat op maar een klein stukje rijden van Nederland. Wij gaan elk jaar naar een Duitse kerstmarkt omdat we enorme “suckers for Christmas” zijn. Wanneer ik hoor dat Phantasialand in de kerstperiode wordt omgetoverd tot Phantasialand “Wintertraum” is de keuze dan ook snel gemaakt: daar moeten we naartoe!

Phantasialand Wintertraum

Duitsers zijn in mijn optiek wat beter in kerstmis vieren (en versieren) dan wij nuchtere Hollanders. Wintertraum stelt niet teleur, we dompelen ons onder in een waar kerstsprookje. Overal door het park vind je kerstdecoraties, lichtjes, heel veel lichtjes en zelfs echte sneeuw. Wij zijn 2 dagen en 1 nacht in het park, maar je kan er absoluut langer doorbrengen. Om je een beetje op weg te helpen hieronder de mooiste Wintertraum highlights die je zeker niet mag missen als je in deze periode een bezoekje brengt aan het park.

Lichtjes kijken en schaatsen op Kaiserplatz

De Kaiserplatz, waar je ook de grote zweefmolen vindt, is omgetoverd tot een ware lichtjes zee en er is een grote ijsbaan aangelegd met erboven een gigantische, lichtgevende kerstboom. Alle omringende gebouwen zijn van boven tot onder bedekt met fonkelende lichtjes.

 

 

Terwijl de kids schaatsen huren (€5,- ) halen Kev en ik een gluhwijntje bij een van de kerstkraampjes achter de schaatsbaan. Met een dampend wijntje in de hand kijken we uit over de schaatsbaan: kerstiger dan dit wordt niet! Wintertraum doet zijn naam eer aan.  

Indrukwekkende lichtshow Tempo di Fuego

In Mexico, bij wildwaterbaan Chiapas bekijken we in de avond een lichtshow: Tempo di Fuego. Ik weet niet zo goed wat ik mij erbij voor moet stellen en dat blijkt een blessing want het overtreft al mijn verwachtingen. Op de rotsen en gebouwen wordt in het donker een indrukwekkend schouwspel geprojecteerd, afsluitend komt er ook nog vuur aan te pas. Ik ga niet teveel delen, want ik denk dat  het nog indrukwekkender is als je er (net als ik) nog geen voorstelling van kan maken.

Indrukwekkend lichtfiguren in China Town

China Town is ook helemaal ondergedompeld in kerstsferen. Maar dan wel “Asian style’. Je ziet hier indrukwekkende, kleurrijke lichtfiguren van een grote vogel tot een gigantisch kasteel.

Kerst schaatsshow in Arena de Fiesta

De kids vinden theater en shows fantastisch, extra leuk dat Phantasialand Wintertraum 3 verschillende wintershows heeft. Favoriet bij de kids is de kunstschaatsshow “Elk jaar weer”. Deze schaatsshow draait helemaal om kerstmis vergezeld door de leukste en bekende kerstnummers. Ook deze keer is het niveau van de schaatsers hoog. Een van de heren kan zo snel pirouetjes draaien dat ik bijna bang ben dat hij opstijgt. We bekijken ook de kerstshow in theater “Wintergarten”, als je van acrobatiek houdt (en dat doen wij!) echt een aanrader.

Wandel door een romantische kerstfilm op Mainstreet

Ook Mainstreet is helemaal versierd. Door alle kerstdecoraties en de miljoenen lampjes waan ik mij net in een romantische Amerikaanse jaren 70 kerstfilm. Aan het einde van Mainstreet ligt de paardencarrousel. Hierin maken we uiteraard een ritje met zijn vieren. Het uitzicht vanuit de carrousel op Mainstreet is, door de overdaad aan lampjes, fantastisch.

 

Ook niet vergeten….

Wanneer je Phantasialand Wintertraum bezoekt zou je bijna vergeten de overige attracties te bezoeken! Maar dat zou toch echt zonde zijn. Aangezien Kev en Floris, zoals ze dat zelf zeggen “niet gemaakt zijn voor achtbanen” en Lotte nog wat aan de kleine kant is, laten we het grote rollercoaster geweld deze keer aan ons voorbij gaan. Gelukkig heeft Phantasialand ook heel veel te bieden voor de niet adrenaline junkie.

 

Onze eerste stop is mijn favoriet: Crazy bats. Een VR achtbaan, ik vind die techniek waanzinnig gaaf! Met een koptelefoon en VR bril stap je in een echte achtbaan. Wanneer de achtbaan in beweging komt start je avontuur. Je bent een cartoon vleermuis die de gaafste avonturen beleefd. Je vliegt dwars door een kasteel en door een indrukwekkend winterwonderland. Mega aanrader!

 

De kinderen zijn grote fan van Maus au Chocolat, een 3D avontuur waarin je vanuit je wagentje muizen moet raken met je slagroomspuit om zo punten te verzamelen. En van Das Verruckte hotel Tartuff, een hotel waar hele rare dingen gebeuren. Door allerlei hindernissen te nemen kom je toch weer buiten, pffft altijd weer spannend.

Nieuwe attractie: Adventure trail in “Deep in Africa”

De nieuwste aanwinst in Phantasialand is een Adventure Trail in de wereld “Deep in Africa”. Eigenlijk doet “Adventure Trail” niet helemaal eer aan deze attractie. Het voelt wat “kort en simpel” en dat is deze attractie absoluut niet! Deze trail is een groot avontuur: we lopen over wiebelige touwbruggen, kruipen door nauwe openingen en ontwijken het water zo goed mogelijk. Af en toe worden we opgeschrikt door de “Black Mamba” de achtbaan die door de trail raast. Ook deze attractie wordt 2 keer gedaan door de kids, dat is een goed teken.

Lekker snacken

Phantasialand steekt voor mij op een aantal vlakken boven andere attractieparken uit, een daarvan is de variatie en de kwaliteit van eten en drinken. Tijdens Wintertraum kun je alle lekkere winterse lekkernijen krijgen, van een heerlijke gluhwijn en punch tot kaiserschmarren en Spatzle.

 

We lunchen in Rutmors Tavern in Klugheim. Dit gezellige restaurant is ook helemaal in kerstsfeer. Kev en ik bestellen een 2-persoons schnitzel de kids gaan voor een flammkuche. De schnitzel is gigantisch en wordt in een grote gietijzeren pan, met daarbij verschillende aardappel gerechten op tafel gezet. Het ziet er niet alleen heerlijk uit, het smaakt ook heerlijk! En de prijzen vallen enorm mee. Zo betalen wij voor 1 flammkuche (de kids delen), een 2-persoons schnitzel met garnituur en 4 drankjes nog geen € 60,-. Desalniettemin willen de kids als dessert een crêpe die we halen bij het tentje tegenover de taverne. We betalen € 6,80 voor 2 crêpes. Daar kan ik in Nederland niet eens 1 crêpe van halen.

Wij overnachten in hotel Ling Bao, super luxe dat je na een dag pretpark lekker aan kunt schuiven bij het buffet en daarna in je bedje kan ploffen (en dan de volgende dag nog een dag van het park kan genieten). Dit hotel in Aziatische sferen is een pareltje!

 

Wij hebben een familiekamer met een tweepersoonsbed en een Balinese stijl stapelbed met doorzichtige gordijntjes. Zowel het diner als ontbijt zijn in buffet vorm, altijd een hit bij onze kids. Het buffet is enorm uitgebreid en er is ook een speciaal kinderbuffet met alle favorites voor de meeste kids. Toch is de hit bij het diner de aardige dame die “schaafijs rolletjes” maakt.

 

In de avond is de grote, Aziatische tuin bij het hotel helemaal verlicht met miljoenen lichtjes, erg mooi en absoluut een bezoekje waard!

Phantasialand Wintertraum heeft onze verwachtingen overtroffen, ik denk dat een bezoekje aan Phantasialand rond de kerst een jaarlijkse traditie gaat worden!

Vind je dit artikel "Waarom je Phantasialand Wintertraum, absoluut zou moeten bezoeken" leuk? Dan vind je deze artikelen waarschijnlijk ook leuk:

Dit artikel is tot strand gekomen in samenwerking met Phantasialand. 

Volg ons op:

Advertentie:

Travel tips & tricks in je mail?

Boek nu je volgende vakantie:

Lees ook deze artikelen:

Advertentie:

Geverifieerd door MonsterInsights