Kies je taal:

Onze camper route van 3 weken door Frankrijk en Spanje : een aanrader!

Na 3 camper reizen in Amerika en 1 in Australië, is “het” gebeurd: wij zijn bevangen door het campervirus. Het is zelfs zo erg dat we besluiten een camper te kopen om in de zomervakanties Europa te verkennen. Super leuk en super spannend! Wel maken we de afspraak ook verre reizen te blijven maken, want laten we eerlijk zijn, als je op deze mooie aardbol woont dan moet je ook je best doen er zoveel mogelijk van te zien. Maar goed, onze eerste camper reis in Europa, waar ga je dan naar toe en wat ga je doen? Na lang wikken, wegen en lezen besluiten we richting Frankrijk en Spanje te gaan. En omdat het fantastisch was, delen we deze camper route van 3 weken door Frankrijk en Spanje heel graag met jullie!

Camper route van 3 weken door Frankrijk en Spanje: dag 1–7

Dag 1

Zandvoort – Sorel                                                   480 km, 4,5 uur

Camping Sorel                                                        31€ per nacht 

Een mooie, rustige camping:  gezellig restaurant, speeltuintje voor de kids, meer heb je niet nodig wanneer je op doorreis bent toch? Oh ja, wij komen er daar achter dat de sleutel van de fiets die we mee hebben (want dat is handig) nog in Zandvoort op de keukentafel ligt……

Dag 2

Sorel – Parc des Volcanes d’ Auverge                  535 km, 6,5 uur

Camping les Volcans                                             30 € per nacht 

Leuke camping met speeltuin, zwembad, restaurant en geen Nederlander te bekennen.

Dag 3

Camping des Volcans                                           niet gereden

To Do                                                                      Parc des Volcans D’Auvergne

Een mooi, groen en indrukwekkend landschap met verschillende vulkanische bergen. Je kan met een treintje omhoog en boven van het uitzicht genieten. Een family pack kost 33€. Zeker de moeite waard!

Dag 4

Camping des Volcans–Gorges de L’Ardeche      270km, 8 uur

Camping des Gorges                                            43 € per nacht 

Wat een drama deze dag! Lees hier wat er allemaal mis ging… We hebben de hele route door de bergen gereden met 10% helling. Dat is geen aanrader met een oude, zware camper. Er is ook een snelweg op deze route. Onze tip: nemen die snelweg!

Dag 5

Camping des Gorges

Na de barre tocht van gisteren doen we vandaag even helemaal NIETS. Dus lekker aan het zwembad luieren, boekje lezen, uitgebreid lunchen, weer even aan het zwembad liggen en daarna lekker bbqen. We hebben niet voor niets vakantie!

Dag 6

Camping des Gorges

Gorges de l’Ardeche is zo mooi en deze camping bevalt zo goed dat we besluiten langer te blijven. Vandaag laten we de camper checken in de garage, just to be sure na de “uitdagingen” op de heen weg. Rennen we een rondjes langs de rivier en genieten we van deze onwijs mooie locatie!

Dag 7

Camping des Gorges 

Vandaag brengen we een bezoek aan “Grotte Saint Marcel“. Hele mooie grotten op 20 minuten rijden van de camping. We kiezen voor een Nederlandse gids, wel zo leuk voor de kids, die ons alles vertelt over deze bijzondere plek. Het is handig om de kaartjes een dag van te voren te halen, zodat je zeker weet dat je ook naar binnen kunt, aangezien deze grotten vrij populair zijn. 

Volwassenen betalen 11€ entree, kids € 6,50 vanaf 5 jaar, daaronder is het gratis.

Camper route van 3 weken door Frankrijk en Spanje:dag 8-14

We willen eigenlijk 2 dagen in Gorges de l’Ardeche blijven, maar de omgeving is zo mooi dat we uiteindelijk besluiten 5 dagen te blijven. 

Dag 8

Camping des Gorges 

Deze dag ga ik samen met een vriend 24 km kanoën door de Gorges de l’Ardeche.

Dus vroeg uit de veren, water, broodjes, petje en zonnebrand mee en zo worden we om 9.00 uur ’s ochtends boven op de berg afgezet om vervolgens zelf 24 km door dit bijzonder mooie landschap te peddelen. We komen zelfs wat kleine stroomversnellingen tegen en, ja echt, we slaan ook om. Dat is even spannend, maar mag de pret zeker niet drukken! Na 3,5 uur komen we aan bij het eindpunt, direct achter onze camping. Floris wil heel graag nog even in de kado zitten, dus maken we speciaal voor hem nog een heel klein (en veilig) rondje.

Het kanoën kost voor de tour van 24 km 25€ per persoon, kinderen mogen mee vanaf 7 jaar, voorwaarde is dat ze goed kunnen zwemmen. Eerlijk gezegd zou ik kinderen vanaf een jaar of 10 pas mee laten gaan. Het omslaan maakt toch wel wat indruk en is met kids onder de 10 misschien gevaarlijk. 

Dag 9

Gorges de l’Ardeche – Camargue                115 km, 1:20 uur

Camping Bellevue en Camargue                  42€  per nacht 

Vandaag zeggen we toch dag tegen Gorges de l’Ardeche en rijden we verder naar de Camargue. Een bijzonder natuurgebied, dat bekent staat om zijn flamingo’s en witte wilde paarden. 

Dag 10

Camping Bellevue en Camargue 

To Do                                                               4×4 Safari

Vandaag ruilen we de camper in voor een jeep die ons door de Camargue rijdt. In 3,5 uur rijden we door dit bijzondere gebied en zien we de flamingo’s, paarden en het bijzondere landschap dat dit gebied zo bijzonder maakt. De safari kost 140 € voor ons hele gezin. 

In de middag brengen we nog een kort bezoekje aan het middeleeuwse dorp Aigues Mortes, door de gigantische stadsmuren waan je, je hier bijna in een geschiedenis boek, zeker een aanrader! 

Dag 11

Camargue – Santa Christina D’Aro                   309 km, 4 uur

Yellow village mas san Josep                           55€  per nacht

We rijden van het zuiden van Frankrijk naar het noorden van de Spanje, de Costa Brava! Omdat we een week op dezelfde camping blijven om deze regio te ontdekken halen we een huurauto op de luchthaven van Girona. Kev rijdt de camper naar de camping en ik race er achteraan met de huurauto. 

Onze camper is fantastisch, maar niet zo geschikt om kleine Spaanse dorpjes met smalle straatjes te ontdekken, dus hoe fijn dat we hier een huurauto voor hebben! Zo kunnen we de camper lekker op de camping laten staan en met de auto alle boodschappen doen en de leuke Spaanse dorpjes bezoeken. 

Dag 12

Yellow village mas san Josep   

Na een dagje rijden gisteren, staat vandaag in het teken van “chillen”! En dan kan goed op deze camping. Er is een groot zwembad complex met een apart kleuter bad inclusief glijbaan en ander kinder water vertier. Dit is ongeveer de indeling van onze dag: ontbijten, chillen aan het zwembad, lunchen, chillen aan het zwembad, bbqen en nog even spelen in een van de speeltuintjes. 

Dag 13

Yellow village mas san Josep 

Vandaag pakken we de huurauto en gaan we de mooie Costa Brava ontdekken. In de ochtend dwalen we door de straatjes van Calella de Palafrugell. Wat een mooi plaatsje: de witte huisjes liggen tegen een berg, aan een mooie blauwe baai! Zekere een bezoekje waard. Na een heerlijke lunch aan zee in Calella de Palafrugell rijde we door naar Tossa de Mar. 

We nemen een bijzondere route door de bergen langs de kust. De uitzichten zijn adembenemend: een azuur blauwe zee, fel groene vegetatie en de mooiste Spaanse dorpjes.

Tossa de Mar heeft een mooi oud centrum met een oude burcht. Je waant je even in de middeleeuwen, wanneer je de ogen sluit hoor je de ridders bijna voorbij galopperen op hun paarden! Vanaf het topje van de burcht heb je ook nog eens een waanzinnig uitzicht over de stad en de zee. 

’s Avonds dineren we in Tossa in een restaurant aan het strand, de kids vermaken zich heerlijk in het zand en wij genieten van de Spaanse keuken en een goed glas Spaanse wijn. 

Dag 14

Yellow village mas san Josep

Vandaag is er op 5 minuten rijden vanaf de camping in Santa Cristina D’Aro een “Middeleeuwse markt”. Ik heb een beetje mijn twijfels vooraf, maar het blijkt super leuk! De kids kunnen allerlei ouderwetse spelletjes doen, kijken naar (Spaans) theater en de hit van de dag: verkleed als een ridder met een lans, paardrijden en ringsteken. 

Camper route van 3 weken door Frankrijk en Spanje: dag 15–21

Rondreizen met de camper bevalt enorm goed! Maar de eerlijkheid gebied ook te zeggen dat je van dagelijks rijden niet perse uitrust. Daarom blijven we ook een weekje op dezelfde camping aan de Costa Brava. Zodat we even lekker kunnen ontspannen, uitrusten en met de huurauto toch wat kleine uitstapjes kunnen maken. 

Dag 15

Yellow village mas san Josep 

Vandaag gaan we met de trein naar Barcelona! 

We nemen de trein vanaf het station in Caldes de Malavella. Voor 4 personen op en neer naar Barcelona betalen we 55 €, de reistijd is ongeveer 1:15 uur. Hoe kan je Barcelona gemakkelijk verkennen met 2 kleine kids? Met de uber toeristische hop on hop off bus natuurlijk! Voor het eerst in ons leven nemen we plaats boven in de bus. En weet je wat? Het is top! We zien alle bekende sights en Lotte doet zelfs een klein tukje in de bus. We bezoeken uiteraard de Sagrada Familia, Placa de Catalunya en Parc Guell. Na een lange, mooie dan in zonnig Barcelona pakken we het treintje weer naar huis. 

Dag 16

Yellow village mas san Josep 

Na een mooie, drukke dag in Barcelona blijven we vandaag weer lekker op de camping. De kids vermaken zich uitstekend in het zwembad en in de speeltuin en wij ook ;). 

Dag 17

Yellow village mas san Josep 

Morgen begint onze terugreis naar Nederland. Vandaag zorgen we voor een volle koelkast, zodat we niet op elke plek waar we overnachten eerst opzoek moeten naar een supermarkt voor een hapje en een drankje. Natuuuuuuurlijk genieten we ook deze laatste dag nog even lekker van het zwembad en de Spaanse zon. 

Dag 18

Yelloh village mas san Joseph – Orange                380 km, 5 uur

Camping Manon                                                       27 € 

Na een lange dag rijden, plonsen we lekker in het zwembadje van camping Manon. Zodra Lotte haar voetje in het wakker laat zakken hoor ik haar hard huilen. Wat er is? Een wespensteek. Het blijkt bij het zwembad te stikken van de wespen, zielige Lotte! Op de wespensteek na is deze camping een heerlijke tussenstop op weg naar huis.                                             

Dag 19

Camping Manon – Nancy                                          600 km, 7,5 uur

Campeole Le Brabois                                                 23,50 € 

Wat is deze camping een heerlijke stop na een lange dag rijden: onder de dennenbomen, meerdere speeltuintjes, schoon sanitair en een prima restaurantje. We  er dineren met 4 personen: eten, drinken, toetjes, een wijntje en biertjes voor maar 45€. Aanrader! 

Dag 20

Camping Le Brabois – Oirschot                                 400 km, 5 uur 

Camping de Steenuil                                                   40 €

De laatste camping van onze reis is de favoriet van de kinderen! De Steenuil is een groot boerderij complex met buiten en binnen speeltoestellen en uiteraard heel veel dieren. Wij staan achter de boerderij op een veldje met een trampoline dat uitkijkt over uitgestrekte weilanden. 

Floris en Lotte rijden rondt op de fietsjes, helpen de koeien voeren, knuffelen de jonge poesjes en aaien de konijnen. Als je geluk hebt, mag je zelfs een ritje maken op de pony. Voor de kids een fantastische afsluiter van onze reis. 

Dag 21

Camping de Steenuil – Zandvoort                              130 km, 2 uur

Deze laatste dag van onze vakantie tuffen we lekker terug naar Zandvoort. Wat heerlijk om uitgerust en zonder jetlag weer thuis te komen! Lotte valt onderweg in slaap en wordt pas wakker als wij de camper helemaal leeg geruimd hebben. 

Na thuiskomst verhuist onze trouwe camper voor de winter naar de stalling. Wat hebben we een heerlijke reis gemaakt en wat is Europa mooi! Deze camper route van 3 weken door Frankrijk en Spanje is absoluut een aanrader! Wil jij op avontuur met een camper? Dan kan je natuurlijk ook altijd een camper huren

De leukste kampeer gadets

Wil je een groot feest maken van je kampeervakantie? Dan zijn “kampeer gadgets” onmisbaar: 

 

1# Hangmat

Het ultieme vakantiegevoel is voor mij onder een boom, met mijn boek en een drankje binnen handbereik in mijn hangmatje liggen. Lijkt dat jou ook wel wat? Wij hebben deze hangmat altijd onderin de camper liggen en zijn er heel blij mee!

 

2# Bijzondere kindercampingstoel

In het kader van “het kinderoog wil ook wat” kun je hilarische, inklapbare zeebra en unicorn kampeerstoeltjes kopen voor de kids. Kunnen ze vast waarderen. 

 

3# Kid O Bunk 

Wij hebben in onze camper 2 extra slaapplaatsen gecreëerd voor de kinderen met de Kid o Bunk.

De Kid o Bunk is een opvouwbaar, lichtgewichts stapelbed, ideaal voor het kamperen! Je kan hier onze review lezen over dit inklapbare stapelbedje. 

 

4# Reisspellen

Wanneer wij op vakantie gaan met de camper dan gaan er standaard een aantal spellen in reisformaat mee, zowel voor onderweg als op bestemming. De favorieten hier zijn de reisedities van  Ganzenbord en Wie is het? en de kaartspellen Beverbende en Regenwormen

 

5# Lamzac

Wil je op bestemming lekker chillen maar is een ligbed te zwaar of te groot om mee te nemen? Schaf dan een Lamzac aan! Ze zijn licht, opgerold klein, makkelijk te vullen met lucht en de Lamzac ligt heerlijk! Ook top om mee te nemen naar het strand. 

 

Vind je dit artikel "Onze camper route van 3 weken door Frankrijk en Spanje: een aanrader!" leuk? Dan vind je deze artikelen ook leuk:

Volg ons op:

Advertentie:

Travel tips & tricks in je mail?

Boek nu je volgende vakantie:

Lees ook deze artikelen:

Advertentie: