Kies je taal:

Alleen reizen met een peuter, tips & tricks!

Voor het eerst alleen reizen met een peuter kan best een beetje spannend zijn! Hoe zal je kindje het reizen ervaren en hoe ga jij dat doen met alle bagage, je hebt toch maar 2 handen! Ik ben alleen met Lotte naar Genua gevlogen voor een “girls only” citytrip, het was fantastisch!

Alleen reizen met een peuter: Voorbereiding

Dit is denk ik afhankelijk van hoe vaak je al gereisd hebt met je kindje. Lotte heeft al heel wat van de wereld gezien. Het enige dat voor haar anders is wanneer ze alleen met mij reist is dat haar vader en broer er niet bij zijn. In die zin weinig voorbereiding nodig. Maar wat is wel handig ter voorbereiding tijdens het alleen reizen met een peuter?

Wat ik altijd doe is duidelijk met haar bespreken wat we gaan doen en welk gedrag van haar wenselijk is. “ Lotte de luchthaven is groot en we moeten overstappen, het is dan belangrijk dat je zelf loopt, zodat ik de koffers kan dragen.” Wanneer je peuter nog niet of weinig gereisd of gevlogen heeft dat zijn er wat leuke boekjes die je kunt lezen ter voorbereiding: “Ikke gaat vliegen” en afhankelijk van je bestemming een boekje als  “Ikke in Thailand”.

Kids Love Travel: alleen reizen met een peuter  KIds Love Travel: alleen reizen met een peuter  Kids Love Travel: alleen reizen met een peuter

Hoe doe je dat met bagage?

Zorg ervoor dat je niet te veel bagage bij je hebt. Ga je een lang weekend weg, probeer dan alleen handbagage mee te nemen. Denk bijvoorbeeld aan een trolly voor jezelf, een rugzak en een klein koffertje voor je kindje. Ga je langer weg, dan check je uiteraard je koffers in en kun je wat meer meenemen. Houd er wel weer rekening mee dat je zelf alles moet sjouwen dus dat heel veel koffers niet zo handig is.

Tip: als je een draagzak gebruikt dan kun je nog een rugzak op je rug of een schouder tas aan je schouder hangen en een koffer op wielen (of zelfs 2) meetrekken.

Alleen reizen met een peuter: wat neem je mee? 

Uiteraard “ the usual stuff” en daarnaast neem ik deze spullen mee wanneer ik alleen reis met een van de kids. Ik zal je vertellen waarom:

# Buggy
Er van uitgaande dat je naar een bestemming gaat waar je ook wat aan je buggy hebt, vind ik de buggy onmisbaar. Op de luchthaven kun je jouw kleine er lekker in rondrijden en ook op bestemming kunnen ze er even in uitrusten of een slaapje doen. Denk wel even goed na hoe je het met de andere bagage doet. Als je een buggy meeneemt dan kun niet tegelijkertijd tijd een koffer mee trekken. Een grote backpack op je rug is dan weer handiger.

# Draagzak voor peuters
Onmisbaar wanneer je naar een land gaat waar een buggy niet handig is, of gewoon omdat je een draagzak handiger vindt dan een buggy. Ze komen in allerlei soorten en maten. Voor een peuter kan ik de Deuter Kid Comfort en de Tula Toddler aanrader. De eerste is top wanneer je flinke afstanden gaan hiken, de tweede is fijner voor kleine afstanden. Het fijne aan een draagzak is dat je beide handen vrij hebt om koffers mee te trekken.

# Trunki kinderkoffer
Bij onze kinderen een hit! Deze speciaal voor kinderen gemaakte koffer, vind je in de leukste designs. De koffer heeft wielen en een koord. Kids kunnen er op gaan zitten en zichzelf voortbewegen met hun voeten of jij kunt ze middels het koord, achter je aan trekken. Als je in de ene hand je eigen koffer trekt, dan kun je in de andere hand de Trunki trekken met daarop je peuter en er kan nog een rugzak op je rug.

Kids Love Travel: alleen reizen met een peuter  Kids Love Travel: alleen reizen met een peuter

# Entertainment
Als je zelf ook wat rust wilt tijdens de vlucht, dan is wat entertaint voor de kleine handig. Voor lange vluchten maak ik een rugzakje met voor elk uur een klein kadootjes. De kadootjes variëren van kleine potloodjes tot kleine rijstwafels, allemaal ingepakt zodat het kadootje uitpakken ook een feest is. En… de iPad met koptelefoon. Voor ons onmisbaar! Je kan allerlei leuke apps op de iPad zetten voor (educatief) entertainment. De iPad is 100 spelletjes en filmpjes in een en neemt weinig plaats in. En vergeet dan niet een koptelefoon mee te nemen, iedereen in het vliegtuig zal je dankbaar zijn.

Kids Love Travel: alleen reizen met een peuter

# Snackjes
Een hongerig kind is een chagrijnig kind. En dat wil je niet, al helemaal niet in het vliegtuig. Neem daarom altijd wat te eten en wat te drinken mee. Vaak zijn dat voor ons gewoon stukjes appel, komkommer, paprika en natuurlijk ook een koekje. Water is ook heel handig om bij de hand te hebben. Ik neem altijd een lege Dopper fles mee die ik vul met kraan- of bronwater.

# Potje pindakaas en vitaminepillen
Heb je een moeilijke eten (zoals wij) dan kan het heel handig zijn om 2 dingen in je bagage te doen: een potje pindakaas en multivitamine voor kids.
Met het potje pindakaas kun je hongerige peuter mondjes vullen die weigeren de lokale keuken te proberen en de vitaminepillen, ik denk dat die met name mijn “schuldgevoel” afkopen en zorgen voor de nodige kunstmatige vitamine en mineralen.

# Tripod en bluetooth afstandbediening 
Om alle mooie reis momenten vast te leggen! Tuurlijk kun je ook iemand die toevallig voorbij loopt vragen een foto te maken van jou en je kind op reis. Als je dat minder fijn vindt, of de vrijheid wilt hebben om overal een foto van jezelf te kunnen maken, dan zijn deze gadgets onmisbaar. De tripod kun je neerzetten en zelfs aan bijvoorbeeld een brug of paal vast maken. Met de bluetooth speaker kun je op afstand je smartphone in de tripod bedienen, zodat je foto’s kan maken op afstand. Handig!!

Alleen reizen met een peuter: En verder?

Relax! Kinderen zijn vaak erg gevoelig, een gestresste ouder zal vaak leiden tot een gestresst kind. Pas ook je programma en je reistempo aan, aan je jonge reisgenoot. Ga bijvoorbeeld in de ochtend iets doen waar je zelf erg blij van wordt en doe in de middag iets waar je kind erg blij van wordt. Zorg voor genoeg slaap. Een nieuw land of een nieuwe stad maakt extra indruk, lekker lang slapen zorgt ervoor dat je alle dagen een blij en uitgeslapen kind hebt.

Is je kindje wat ouder? Betrek je peuter dan bij de planning. Zo weet je peuter wat jullie gaan doen en kan hij/zij genoeg dingen toevoegen die hij/zij leuk vindt.

Ik vond alleen reizen met een van de kids heel bijzonder. Je hebt 100% aandacht voor elkaar, bent 24/7 bij elkaar en beleefd samen een mooi avontuur. Dit schept een hele bijzondere band en creëert fantastische herinneringen!

Vind je dit artikel “Alleen reizen met een peuter, tips & tricks!” leuk? Dan vind je deze artikelen ook leuk: 

Vliegen met kleine kinderen: 5 TIPS voor een relaxte vlucht

 

Travel gadgets voor reizen met kleine kinderen, onze Top 12!

Dit artikel “Alleen reizen met een peuter, tips & tricks!” bevat affiliate links. Wanneer je via de link besteld dat ontvang ik een kleine commissie van bol.com (yeah!). De kosten voor jou blijven gelijk (weer yeah! ? )

Volg ons op:

Advertentie:

Travel tips & tricks in je mail?

Boek nu je volgende vakantie:

Lees ook deze artikelen:

Advertentie:

Geverifieerd door MonsterInsights