Zoek
Sluit dit zoekvak.

Het is weer die tijd van het jaar: tijd voor wintersport! De ski’s en snowboards mogen weer gewaxt worden en de snowboots kunnen uit de kast. Maar hoe zorg je ervoor dat je een ontspannen vakantie hebt? Hier zijn mijn top 9 tips voor een heerlijke wintersport met kinderen.

9 Tips voor een relaxte wintersport met kinderen

1. Ski les in Nederland

Gaan de kinderen voor het eerst skiën? Overweeg dan om ze alvast wat lessen te laten nemen op een overdekte skibaan in Nederland. Zo kunnen ze alvast wennen aan het materiaal en het idee van skiën, en beginnen ze niet helemaal vanaf nul.

2. YouTube

Een goede voorbereiding is het halve werk. Laat je kinderen voordat ze op les gaan al wat filmpjes van skilessen zien op YouTube. Zo zien ze ook andere kinderen op skiles en krijgen ze een idee van wat ze kunnen verwachten.

3. Sneeuw dichtbij

Als het mogelijk is, rijd dan niet te ver. Winterberg is ook leuk en als je toch verder wilt naar een groter en sneeuwzekerder skigebied, zorg dan dat je genoeg stops maakt voor de kinderen.

4. Entertainment

Zorg voor entertainment tijdens een lange rit. Vul de rugzakjes bijvoorbeeld met 10 kleine cadeautjes (van een koekje tot een klein boekje), zodat ze veel afleiding hebben.

5. Luierbroekje voor de zekerheid

Eenmaal aangekomen? Kinderen die net zindelijk zijn kun je nog een luierbroekje aandoen tijdens de skilessen. De skileraar kan niet altijd op tijd bij een toilet zijn.

6# Warm blijven tijdens de wintersport

Vergeet niet om thermo-ondergoed voor de kinderen aan te schaffen. Is het erg koud? Een bivakmuts onder de skihelm kan dan comfortabel zijn voor de kinderen.

7# Voorbereiding is het halve werk

Plan je de reis tijdens een drukke periode? Reserveer dan alvast de skispullen en lessen online. Het zou erg vervelend zijn als de skischoenen in de maat van jouw kind net “uitverkocht” zijn.

8# Veiligheid voorop

Zorg ervoor dat je kinderen een naamplaatje dragen met hun gegevens en die van jou, inclusief je telefoonnummer. Of nog handiger, schrijf je telefoonnummer op een handschoen of de hand van je kind.

9# Accommodatiekeuze

Overweeg eens een vakantiepark in plaats van een hotel of chalet. Vakantieparken hebben over het algemeen veel faciliteiten voor kinderen; zwembaden, speelhoeken en kindvriendelijke huisjes. Zowel Landal als Club Med hebben mooie parken in sneeuwgebieden met genoeg activiteiten voor de kinderen.

Vond je dit artikel “9 Tips voor een relaxte wintersport met kinderen” interessant? Dan vind je deze artikelen misschien ook wel leuk:

Vind je dit artikel leuk? Dan vind je deze artikelen waarschijnlijk ook leuk:

Nieuwsbrief

Volg ons

Plan je volgende vakantie