Kies je taal:

9 Tips: relaxte wintersport met kinderen

Het is “this time of the year”: tijd voor wintersport! De ski’s en snowboards mogen weer gewaxt en de snowboots uit de kast. Maar hoe zorg je er nu voor dat je een ontspannen vakantie hebt? Ik deel graag mijn top 10 tips met je voor een heerlijke wintersport met kinderen. 

9 Tips voor een relaxte wintersport met kinderen 

 

1# Ski les in Nederland

Gaan de kinderen voor het eerst skiën? Neem dan alvast wat lesje op een overdekte skibaan in Nederland. Zo kunnen ze alvast wat wennen aan het materiaal en het idee van skiën en beginnen ze niet vanaf “scratch”.

2# YouTube

Een goede voorbereiding is het halve werk.  Laat je kids voordat ze op les gaan, al wat filmpjes van skiles zien op YouTube.  Zodat ze ook andere kinderen zien op skiles een idee hebben van wat er gaat komen.

3# Sneeuw dichtbij

Als er een andere mogelijkheid is, rijd niet te ver, Winterberg is ook leuk en als je toch verder gaat naar een groter en sneeuw zekerder skigebied, zorg dan dat je genoeg stops maakt voor de kids.

4# Entertainment

Zorg voor entertainment tijdens een lange rit; vul de rugzakjes bijvoorbeeld met 10 kleine kadootjes (van een koekje tot een klein boekje), zodat ze veel afleiding hebben.

5# Luierbroekje to be sure

Eenmaal aangekomen? Kids die net zindelijk zijn kun je nog een luierbroekje aan doen tijdens de skilessen. De skileraar kan niet altijd op tijd bij een toilet zijn.

6# Brrrrrrrrr

Vergeet geen thermo-ondergoed aan te schaffen voor de kids. Is het heel koud? Dan kan het voor de kids fijn zijn een bivakmuts te dragen onder de skihelm.

7# Better safe than sorry

Ga je in een drukke periode? Reserveer ski gear en lessen dan alvast online. Het zo wel heeeeeel vervelend zijn als de skischoenen in de maat van jouw zoon of dochter net “uitverkocht” zijn.

8# Raak ze niet kwijt

Voorzie je kids van een naamplaatje met daarop zijn/ haar gegevens en die van jou, uiteraard inclusief je telefoonnummer. Of, nog handiger, schrijf je telefoonnummer op een handschoen of de hand van je kindje.

9# Hotel of chalet?

Denk eens aan een vakantiepark in plaats van een hotel of chalet. Vakantieparken hebben over het algemeen veel faciliteiten voor kids; zwembaden, speelhoeken en kids proof huisjes. Zowel Landal als Club Med hebben mooie parken in sneeuwgebieden en genoeg te doen voor de kids

Vind je dit artikel “9 Tips voor een relaxte wintersport met kinderen” leuk? Dan vind je deze artikelen misschien ook wel leuk: 

10 Tips voor een lange autoreis met kinderen

Top 5 kinder apps voor de vakantie  

Volg ons op:

Advertentie:

Travel tips & tricks in je mail?

Boek nu je volgende vakantie:

Lees ook deze artikelen:

Advertentie: