Zoek
Sluit dit zoekvak.

Wij zijn fervente liefhebbers van verre reizen met kleine kinderen! Onze kinderen, Floris (4) en Lotte (2), hebben al meerdere continenten bezocht en zijn niet geïntimideerd door een vlucht van 18 uur. Hoewel niet altijd alles vlekkeloos verloopt, hebben we enkele tips en trucs die het reizen met kinderen aangenamer maken. Hier zijn onze top 10 tips voor ontspannen verre reizen met kleine kinderen.

10 Tips voor relaxte verre reizen met kleine kinderen

1. Goede voorbereiding is het halve werk

Bereid niet alleen jezelf, maar ook je kind voor op de reis. Vertel weken van tevoren over de bestemming, laat foto’s en filmpjes zien of lees er een boekje over voor. Dit helpt je kind beter te begrijpen wat er gaat gebeuren, wat hen flexibeler maakt en jullie reis relaxter.

2. Vlieg ’s nachts

Als je de keuze hebt, boek dan een nachtvlucht. Je kind kan dan slapen en misschien kun jij dat ook. Het grote voordeel is dat de hele familie uitgerust aankomt op de bestemming. Minder vermoeide kinderen betekent minder chagrijnige kinderen.

3. Neem een pot pindakaas mee

Onze kinderen, Flo en Lotte, zijn geen goede eters. Op reis hebben we twee opties: of we houden voet bij stuk, de kinderen eten bijna geen avondeten, slapen daardoor slecht en we beginnen onze vakantie op een slechte voet, of… we nemen een pot pindakaas mee. De kinderen mogen dan ’s avonds een boterham met pindakaas eten, aangevuld met wat groenten (komkommer, paprika, enz.). Dit vermindert mijn stress en na een paar dagen willen de kinderen meestal toch wel wat van de lokale keuken proberen.

4. Vergeet de multivitamine niet in je koffer

Ja, ook dit gaat mee in de bagage. Een pot multivitamine voor kinderen. Ik hecht veel waarde aan goede en gezonde voeding. Op vakantie is dit vaak wat lastiger. Om ervoor te zorgen dat de kinderen toch alles binnen krijgen wat ze nodig hebben, nemen ze op vakantie elke dag een multivitamine pil.

5. Beperk het aantal verschillende accommodaties

Onze kinderen worden helemaal gek als ze elke dag in een ander bed moeten slapen. Ik zorg dan ook altijd dat de reis rustig start, dat we in ieder geval een aantal dagen in dezelfde accommodatie blijven. En dat we gedurende de reis niet 15 verschillende hotels hebben.

6. Houd een rustig reistempo aan

Ook wanneer we rond willen reizen zorg ik voor een rustig tempo, zodat de kinderen genoeg tijd hebben om te wennen. Ideaal voor ons is rondreizen in een camper, elke dag hetzelfde bed voor de kinderen en toch het hele land kunnen ontdekken.

7. Neem altijd pleisters & paracetamol mee

Wanneer je peuter opeens wel heel warm aanvoelt op een Thais eilandje, dan wil je kunnen temperaturen en een paracetamol kunnen geven. Ook wil je een schaafwondje van een wat viezere Kaapverdische straat even kunnen ontsmetten en er een pleister op plakken. Zorg daarom altijd dat je de basisbenodigdheden bij je hebt: thermometer, paracetamol, pleisters, ontsmettingsmiddel en ORS.

8. Vergeet de favoriete knuffel niet

Neem altijd de favoriete knuffel of het favoriete speelgoedje van je kind mee. Dit biedt een gevoel van vertrouwdheid, zelfs als je ver van huis bent. Beperk echter de hoeveelheid speelgoed die je meeneemt. In elk land kun je speelgoed kopen en misschien is het lokale speelgoed nog wel veel leuker dan het speelgoed van thuis.

9. Wennen aan de jetlag

Jetlag kan een uitdaging zijn, vooral voor kleine kinderen. Begin je reis rustig en geef je kinderen de tijd om te wennen aan de nieuwe tijdzone. Je kunt ze helpen zich aan te passen aan het nieuwe ritme door lokale tijden aan te houden voor maaltijden en slaap, en door zoveel mogelijk buiten te zijn.

10. Ontspan en geniet

De belangrijkste tip voor verre reizen met kleine kinderen is om te ontspannen en te genieten. Baby’s, peuters en kleuters zijn vaak gevoelig voor de stemming van hun ouders. Als je gehaast of gestrest bent, zullen je kinderen dit aanvoelen. Dus ontspan! Je bent op vakantie, tijd voor ontspanning en mooie nieuwe avonturen. Geniet en je kinderen zullen hetzelfde doen!

Vond je dit artikel “10 Tips Verre reizen met kleine kinderen, zo blijft het relaxed!” interessant? Dan vind je deze artikelen misschien ook wel leuk:

Voor meer nuttige informatie over reizen met kinderen, bezoek deze startpagina over reizen met kinderen.

Vind je dit artikel leuk? Dan vind je deze artikelen waarschijnlijk ook leuk:

Nieuwsbrief

Volg ons

Plan je volgende vakantie