Kies je taal:

10 Tips: Verre reizen met kleine kinderen, zo blijft het relaxed!

Het mag duidelijk zijn dat wij er van houden; van verre reizen met kleine kinderen! Floris (4)  en Lotte (2) hebben al meerdere continenten gezien en draaien hun hand niet om voor een vluchtje van 18 uur.

Gaat dat nou altijd helemaal relaxed en ontspannen, laten we eerlijk zijn, zeker niet! Maar vaak wel. Hoe dan? Dat deel ik graag met je.

10 Tips voor relaxte verre reizen met kleine kinderen

 

1. Goede voorbereiding is het halve werk

Een goede voorbereiding, niet alleen voor jezelf, maar voor je kind! Als je weken van te voren al vertelt over de bestemming, foto’s en filmpjes laat zien of er een boekje over voorleest, dan weet je kind veel beter wat er gaat komen. Dat maakt veel kleine kids ook flexibeler en en jullie reis dus relaxter.

2. Vlieg ’s nachts

Als je de keuze hebt, boek dan een nachtvlucht. Je kind kan dan heerlijk slapen en misschien jij zelf ook nog wel. Groot voordeel is dat de hele familie hierdoor uitgerust aankomt op de plaats van bestemming. Minder mooie kinderen, is minder chagrijnige kinderen.

3. Pot pindakaas in je koffer

Flo en Lotte zijn allebei verschrikkelijk slechte eters, al sinds de geboorte. Nu zijn er 2 opties op reis: of ik houd mijn poot stijf, de kids eten bijna geen avondeten, slapen daardoor slecht en we hebben een slecht begin van onze vakantie of… ik neem een pot pindakaas mee. De kids mogen dan ’s avonds een boterham met pindakaas, aangevuld met met wat groenten (komkommer, paprika oid). Dit scheelt mij veel stress en de ervaring leert dat de kids na een paar dagen toch wel wat van de lokale keuken willen proeven.

4. Nog iets voor in je koffer: multivitamine

Yep ook dit gaat mee in de baggage. Een pot multivitamine voor kinderen. Ik hecht veel waarde aan goede en gezonde voeding. Op vakantie is dit vaak wat lastiger. Om er voor te zorgen dat de kids toch alles binnen krijgen wat ze nodig hebben, nemen ze op vakantie elke dag een multivitamine pil.

5. Niet te veel verschillende accommodaties

Onze kids worden helemaal gek als ze elke dag in een ander bedje moeten slapen. Ik zorg dan ook altijd dat de reis rustig start, dat we in ieder geval een aantal dagen in dezelfde accommodatie blijven. En dat we gedurende reis niet 15 verschillende hotels hebben.

6. Rustig reis tempo

Ook wanneer we rond willen reizen zorg ik voor een rustig tempo, zodat de kids genoeg tijd hebben om te wennen. Ideaal voor ons is rondreizen in een camper, elke dag hetzelfde bedje voor de kids en toch het hele land kunnen ontdekken.

7. Pleisters & paracetamol

Wanneer je peuter op eens wel heel warm aanvoelt op een Thais eilandje, dan wil je kunnen temperaturen en een paracetamol kunnen geven. Ook wil je een schaafwondje van een wat viezere Kaapverdische straat even kunnen ontsmetten en er een pleister op plakken. Zorg daarom altijd dat je de basics bij je hebt: thermometer, paracetamol, pleister, ontsmettingsmiddel en ORS.

8. Vergeet de favoriete knuffel niet

En vergeet natuurlijk de favo knuffel of het favo (kleine) speelgoedje van je kind niet. Altijd fijn om ver weg van huis te kunnen spelen met iets vertrouwds. Neem niet te veel speelgoed mee, want in elk land kun je speelgoed kopen en misschien is het lokale speelgoed nog wel veel leuker dan het speelgoed van thuis.

9. Wennen aan de jetlag

Wanneer je ver reist heb je een jetlag, vaak hebben kleine kinderen daar nog wat meer last van dan jij. Begin je reis rustig en neem de tijd om je kids te laten wennen aan de nieuwe tijdzone. Je krijgt ze zo snel mogelijk in het nieuwe ritme door lokale tijden aanhouden voor maaltijden en slapen en zo veel mogelijk buiten te zijn.

10. Ontspan en geniet

DE belangrijkste tip voor verre reizen met kleine kinderen. De meeste baby’s, peuters en kleuters zijn heel gevoelig voor de stemming van hun ouders. Ben jij gehaast, gestresst en heb je een kort lontje op reis, dan zullen je kids dit aanvoelen en het je zeker niet makkelijker maken, Relaxt! Je bent op vakantie, tijd voor ontspanning en mooie nieuwe avonturen. Geniet en je kinderen zullen hetzelfde doen!

Vind je dit artikel “10 Tips Verre reizen met kleine kinderen”, zo blijft het relaxed!” interessant? Dan vind je deze artikelen misschien ook wel leuk:
5 Tips voor vliegen met kinderen
Top 5 bestemmingen voor reizen met kinderen in 2017

Op de deze startpagina over reizen met kinderen, kun je ook veel nuttige info vinden.

Volg ons op:

Advertentie:

Travel tips & tricks in je mail?

Boek nu je volgende vakantie:

Lees ook deze artikelen:

Advertentie: