Zoek
Sluit dit zoekvak.

Ontdek Peru met Kinderen: Een Avontuurlijke Reis vol Wonderen

Peru, het land van het wereldwonder Machu Picchu, is een echte aanrader voor een reis met kinderen. Maar Peru heeft veel meer te bieden dan alleen Machu Picchu. Denk aan piranha’s in de Amazone, raften tussen de vulkanen, eeuwenoude indianendorpen en gastvrije mensen. De reisafstanden kunnen behoorlijk zijn en soms reis je naar grote hoogte. Maar het uitzicht op de magische Machu Picchu maakt alles de moeite waard. De reismoeders van PeruKids hebben een top 5 samengesteld van de leukste excursies in Peru voor kinderen.

Top 5 Excursies in Peru voor Kinderen

#1 Tokkelen in de Colca Canyon

De Colca Canyon is een van de diepste kloven ter wereld en een geweldige plek om condors te spotten. Maar het echte avontuur begint als je zelf gaat tokkelen. Met een snelheid van 70 kilometer per uur zweef je naar de overkant van de kloof. Een spannende ervaring voor kinderen en ouders met lef!

#2 Avontuur in de Amazone

Het Amazonewoud is een must-see in Peru. Ontdek de exotische dieren zoals doodshoofdaapjes, felgekleurde ara’s en misschien zelfs harige tarantula’s. En als hoogtepunt ga je vissen op piranha’s. Een spannend avontuur voor het hele gezin!

#3 Trekking naar de Machu Picchu

De Inca Trail naar Machu Picchu is een uitdaging, maar er is ook een comfortabeler alternatief: de trein. We regelen een hotel dichtbij de ruïnes en je hebt alle tijd om dit wereldwonder te ontdekken.

#4 Raften tussen de vulkanen

In Arequipa, aan de voet van drie actieve vulkanen, vind je naast prachtige koloniale architectuur ook avontuur. Stap op een raft en ervaar de stroming van de rivier aan de voet van de Misti Vulkaan. Een adrenalinekick voor het hele gezin!

#5 Fietsen door de Heilige Vallei

De Heilige Vallei is een rustpunt in je reis door Peru. Verken de vallei op de fiets en geniet van de prachtige natuur, de Inca ruïnes en de lokale cultuur.

Dit artikel “Peru met kinderen? 5 Highlights die je zeker niet mag missen” is geschreven door de reizende mama’s van RiksjaKids. 

Vind je dit artikel leuk? Dan vind je deze artikelen waarschijnlijk ook leuk:

Nieuwsbrief

Volg ons

Plan je volgende vakantie