Kies je taal:

Peru met kinderen? 5 Highlights die je zeker niet mag missen

Want wie Peru zegt, zegt Macchu Picchu (een van de wereldwonderen). En alleen al voor  Macchu Picchu is Peru met kinderen een echte aanrader. Maar Peru heeft veel meer: piranha’s in de Amazone, raften tussen de vulkanen, eeuwenoude indianendorpen en gastvrije mensen. Okay, de reisafstanden kunnen behoorlijk zijn. En soms reis je naar grote hoogte. Maar sta je eenmaal bij de zonnepoort en zie je de magische Macchu Picchu tussen de mistflarden verschijnen, dan weet je dat het dat waard was. De reismoeders van PeruKids zijn er zelf geweest en hebben een top 5 samengesteld van de leukste excursies – die ze uiteraard zelf ook hebben getest.

 

Top 5 Peru met kinderen

 

#1 Tokkelen in de Colca Canyon

De Colca Canyon is een van de diepste kloven ter wereld, met een spectaculair uitzicht. En the place to be om condors te spotten. Met hun spanwijdte van vaak meer dan drie meter zijn ze niet te missen, zwevend op de thermiek. Maar zelf zweven is natuurlijk veel gaver. Met een helm op en een veiligheidsharnas aan tokkel je, met zo’n 70 kilometer per uur, naar de overkant. Die is 300 meter verder, dus alleen geschikt voor kids (en ouders) met lef. Vergeet niet naar beneden te kijken!

#2 Avontuur in de Amazone

Dit tropische toetje van Peru mogen jij en je kinderen niet missen. Verken het Amazonewoud en speel samen met je kinderen ‘Freek in het wild’. Wat dacht je van doodshoofdaapjes? Of felgekleurde ara’s die door het oerwoud vliegen? Ga je in het donker op pad dan is de kans groot dat je gifkikkers of zelfs harige tarantula’s tegenkomt. Als kers op de taart ga je vissen. Op piranha’s. Voorzichtig wanneer je de piranha’s van je hengel haalt, want hun tanden zijn echt vlijmscherp.

#3 Trekking naar de Machu Picchu

De Inca Trail is gaaf, maar veel reizigers onderschatten dat hij ook behoorlijk pittig is. Het is 4 dagen lopen, je hebt te maken met hoogteverschillen, je slaapt in tenten en moet veel klimmen en dalen. Geen zin in met kids? Precies dát gevoel hadden wij ook en er is een prima alternatief. Je kunt namelijk het wereldwonder Machu Picchu ook goed zien op een comfortabele manier: per trein. We regelen een hotel dichtbij de ruïnes en je hebt alle tijd voor meerdere ‘ah, oeh, wow -kippenvel momentjes’ bij de oude Incastad.

#4 Raften tussen de vulkanen

Arequipa, in het zuiden van Peru, ligt aan de voet van wel drie actieve vulkanen en staat op de Wereld Erfgoedlijst. Vanwege de goed bewaard gebleven koloniale en kleurrijke architectuur. Cultuur snuiven dus. Actie? Die vind je aan de voet van de Misti Vulkaan, in de kloof. Met een helm, wetsuit, zwemvest en waterschoenen stap je, samen met je kinderen, op een raft. Categorie drie of hoger kom je op deze rivier niet tegen, maar de stroming is echt wild genoeg om een adrenalinekick te krijgen.

#5 Op z’n Hollands door de Heilige Vallei

Rustpunt in je reis door Peru: de Heilige Vallei. Kleine dorpjes, velden vol met bloemen en veel Inca ruïnes. De leukste manier om met je kinderen deze Vallei te verkennen? Op de fiets. Langs wilde rivieren, onder watervallen door en op je gemak cruisend door de vallei. Heb je onderweg dorst? Stop dan bij een van de kleine kraampjes waar locals drankjes verkopen. Oefen goed op je Spaans, want iedereen wil een praatje met je maken.

Vind jij dit artikel: “Peru met kinderen? 5 Highlights die je zeker niet mag missen” leuk? Dan vind je deze artikelen misschien ook wel leuk: 

Op avontuur met je kinderen: actie gegarandeerd! 

Vliegen met kleine kinderen: 5 tips voor een relaxte vlucht 

 

Kids Love Travel: Peru met kinderen Kids Love Travel: Peru met kinderen

Dit artikel “Peru met kinderen? 5 Highlights die je zeker niet mag missen” is geschreven door de reizende mama’s van RiksjaKids. 

 

 

Volg ons op:

Advertentie:

Travel tips & tricks in je mail?

Boek nu je volgende vakantie:

Lees ook deze artikelen:

Advertentie: