Zoek
Sluit dit zoekvak.

Of je nu op een fiets, te paard, in een jeep of tuk tuk reist, er zijn talloze vervoersmogelijkheden. Hoewel je natuurlijk gewoon de auto of bus kunt nemen, vinden wij deze alternatieve vervoersmiddelen veel leuker! Wil je, net als wij, met je kinderen de leukste vervoersmiddelen uitproberen op reis? We hebben een top tien samengesteld van de leukste vervoersmiddelen voor kinderen.

1. Supersnelle trein in China

Stap in China op de supersnelle trein die je van Beijing naar Xi’an brengt. In slechts zes uur zoef je door prachtige landschappen naar je bestemming. Het is niet alleen een zeer snelle verbinding, maar ook nog eens betaalbaar. Kunnen jullie samen alle huizen tellen onderweg?

2. Tuk tuk in Colombo, Sri Lanka

De grappige tuk tuk’s zijn overal in Sri Lanka te vinden. Baan je een weg door Colombo in een tuk tuk en stop waar je maar wilt. Ideaal voor je kinderen, want er hoeft niet ver gelopen te worden. Stap uit in de kleurrijke volksbuurten en wandel over de markten, waar de Bollywood-muziek op de achtergrond klinkt.

3. Landrover in Zuid-Afrika

Pak je verrekijker en spot vanuit je landrover allerlei soorten wilde dieren in Zuid-Afrika. Met maximaal tien personen stap je in de jeep en hobbel je door het safaripark. Je kinderen kunnen actief meedoen door zelf naar dieren te speuren. Spot je een tijd niks tijdens je game drive? Geen zorg, je kinderen zullen zich niet vervelen: de gids heeft tal van leuke weetjes over de dieren. Tijdens onze safari stak er opeens een giraffe over, vlak voor onze jeep langs. Dit maakte zo’n indruk op de kinderen, dat ze er stil van waren!

Ontdek de wereld met kinderen: Unieke vervoersmiddelen

Reizen met kinderen kan een onvergetelijke ervaring zijn, vooral als je kiest voor unieke vervoersmiddelen. Hier zijn enkele van de meest opwindende manieren om de wereld te verkennen met je kleintjes.

4. Race door de straten van San Francisco met een kabelbaan

Je bezoek aan de karakteristieke stad San Francisco is niet compleet zonder een ritje met de ouderwetse kabelbaan. Zorg dat je opstapt in noordelijke richting zodat je een mooi uitzicht hebt op de baai. Soms zijn de straten zo steil, dat je best hard naar beneden racet. Onze kinderen vonden het fantastisch!

5. Hobbel door de Marokkaanse woestijn op een kameel

Wil je het echte Marokko beleven? Ga op pad en hobbel op een kameel door de woestijn. Je vertrekt in de late middag, wanneer de zon niet te fel is en je rustig van de rit kunt genieten. Vanaf zeven jaar kunnen je kinderen al alleen op een kameel zitten. Heb je kleintjes bij je? Die kunnen prima voorop bij jou op de kameel. Na ongeveer anderhalf uur door oranje duinen sjokken, kom je bij het tentenkamp waar je samen gezellig overnacht.

6. Raften langs vulkanen in Peru

Zin in wat avontuur? Ga dan raften op de Rio Chili in Peru. Je rijdt samen met de kinderen naar een kloof aan de voet van de Misti-vulkaan, waar je het water in gaat. Je bent klaar om te gaan: met je zwemvest aan, helm op en een peddel in je handen, zoef je de stroomversnellingen af!

7. Ontdek Havana, Cuba in een oldtimer

De talrijke oldtimers in Cuba zijn een lust voor het oog, maar het is nog leuker om er zelf in te rijden! Begin je reis in stijl door vanaf de luchthaven met een oldtimer naar je accommodatie te rijden. Verken vervolgens Havana in een felgekleurde vintage auto.

8. Zipline avontuur tussen de boomtoppen in Mexico

Daag jezelf en je kinderen uit met een spannende zipline ervaring tussen de boomtoppen in Mexico. Slinger zeven keer van boom naar boom, met de laatste zipline die meer dan honderd meter lang is. Een avontuur dat zowel spannend als leuk is voor het hele gezin!

9. Ontdek Bangkok op de fiets

Ontdek de verborgen juweeltjes van Bangkok op de fiets! De kleintjes kunnen bij jou achterop, terwijl de tieners hun eigen fiets krijgen. Fiets door smalle steegjes, wandel over de markt en bewonder gouden tempels, werkplaatsen en autovrije wijken. Fietsen is absoluut een van onze favoriete manieren om met kinderen te reizen.

10. Verken Monument Valley in Amerika te paard

Voor het ultieme wild west-gevoel, ga je te paard door Monument Valley! Samen met je tieners trek je de vallei in en rijd je in ongeveer twee uur tussen de rotsen door. Te paard kun je dit ‘indianenland’ pas echt goed verkennen, aangezien je met de auto niet zo ver mag komen.

Ben je al enthousiast om deze leuke vervoersmiddelen met kinderen uit te proberen? Stel je eigen reis samen met onze bouwstenen voor bijvoorbeeld Zuid-Afrika of Peru. Nog niet zeker waar je naartoe wilt? Bekijk onze bestemmingen of vind meer inspiratie in ons RiksjaKids-blog!

Vind je dit artikel leuk? Dan vind je deze artikelen waarschijnlijk ook leuk:

Nieuwsbrief

Volg ons

Plan je volgende vakantie