Kies je taal:

10 x de leukste vervoersmiddelen met kinderen

Op een fiets, te paard, in een jeep of tuk tuk. Er zijn tal van mogelijkheden als het gaat om vervoersmiddelen. Natuurlijk kun je gewoon de auto nemen of in een bus stappen, maar wij vinden deze manieren van vervoer vele malen leuker! Wil jij net als wij, met je kids, de leukste vervoersmiddelen uitproberen op reis? We hebben een top tien voor je samengesteld met daarin de leukste vervoersmiddelen met kinderen.

1. Tel de huizen vanuit de supersnelle trein in China

Stap in China in de supersnelle trein die je van Beijing naar Xi’an brengt. In zes uur zoef je door de landschappen naar je bestemming. Het is niet alleen een hele snelle verbinding, je betaalt er ook nog eens niet veel voor. Kunnen jullie samen alle huizen tellen onderweg?

2. In een tuk tuk door Colombo in Sri Lanka

Je ziet deze grappige autootjes overal in Sri Lanka: tuk tuk’s! Baan je weg door Colombo in een tuk tuk en stop waar je maar wilt. Voor je kids fijn, want ver lopen hoeft niet. Stap uit in de kleurrijke volksbuurten en wandel over de markten, waar de Bollywood-muziek op de achtergrond klinkt.

Kids Love Travel: vervoersmiddelen met kinderen

3. Met een landrover door Zuid-Afrika

Pak je verrekijker en spot vanuit je landrover allerlei soorten wilde dieren in Zuid-Afrika. Met maximaal tien personen stap je in de jeep en hobbel je door het safaripark. Je kinderen kunnen actief meedoen door zelf naar dieren te speuren. Spot je een tijd niks tijdens je game drive? Geen zorg, je kids zullen zich niet vervelen: de gids heeft tal van leuke weetjes over de dieren. Tijdens onze safari stak er opeens een giraffe over, vlak voor onze jeep langs. Dit maakte zo’n indruk op de kinderen, dat ze er stil van waren!

Kids Love Travel: vervoersmiddelen met kinderen

4. Race per cable car de straten van San Francisco af

Je bezoek aan de karakteristieke stad San Francisco is niet compleet zonder een ritje met de ouderwetse cable car. Zorg dat je opstapt in noordelijke richting zodat je een mooi uitzicht hebt op de baai. Soms zijn de straten zo steil, dat je best hard naar beneden racet. Onze kinderen vonden het fantastisch!

5. Hobbel de Marokkaanse woestijn door op een kameel

Het echte Marokko beleven? Ga op pad en hobbel op een kameel de woestijn door. Je vertrekt in de late middag, wanneer de zon niet te fel is en je rustig van de rit kunt genieten. Vanaf zeven jaar kunnen je kids al alleen op een kameel zitten. Heb je kleintjes bij je? Die kunnen prima voorop bij jou op de kameel. Na ongeveer anderhalf uur door oranje duinen sjokken, kom je bij het tentenkamp waar je samen gezellig overnacht.

Kids Love Travel: vervoersmiddelen met kinderen

6. Raften langs vulkanen in Peru

Zin in wat avontuur? Ga dan raften op de Rio Chili in Peru. Je rijdt samen met de kinderen naar een kloof aan de voet van de Misti-vulkaan, waar je het water in gaat. Je bent klaar om te gaan: met je zwemvest aan, helm op en een peddel in je handen, zoef je de stroomversnellingen af!

7. Tour met een oldtimer door Havana, Cuba

De vele oldtimers in Cuba zijn al mooi om te spotten, maar erin rijden is nog leuker! Rijd vanaf de luchthaven meteen al met een oldtimer naar je eerste slaapplek. Om Havana te leren kennen, stap je vervolgens in een felgekleurde oude auto en tour je door de stad.

8. Slinger tussen de boomtoppen in Mexico

Ga de uitdaging aan en zipline met je kids tussen de boomtoppen in Mexico. Je slingert zeven keer van boom naar boom, waarvan de laatste zipline meer dan honderd meter lang is. Wij vonden dit zelf best spannend, maar de kinderen vonden het geweldig!

9. Fietsend door Bangkok

Leuke plekjes in Bangkok ontdekken? Verken dan deze drukke Thaise stad al trappend! De kleine kids kunnen bij jou achterop en je tieners krijgen zelf een passende fiets. Baan je weg door smalle steegjes en wandel met de fiets aan de hand over de markt. Rijd langs gouden tempels, werkplaatsen en ouderwetse wijken zonder auto’s. Absoluut een van onze favoriete vervoersmiddelen met kinderen.

10. Draaf te paard door Monument Valley in Amerika

Voor het echte wild west-gevoel is dit natuurlijk het leukste vervoersmiddel: ga te paard Monument Valley door! Met je tieners trek je de vallei in en stap je in ongeveer twee uur tussen de rotsen door. Te paard verken je dit ‘indianenland’ pas echt goed, want met de auto mag je niet zover komen.

Heb jij al zin om deze leuke vervoersmiddelen met kinderen uit te proberen? Stel je eigen reis samen met onze bouwstenen voor bijvoorbeeld Zuid-Afrika of Peru. Ben je er nog niet uit waar je heen wilt? Bekijk onze bestemmingen of vind nog meer inspiratie in ons RiksjaKids-blog!

Volg ons op:

Advertentie:

Travel tips & tricks in je mail?

Boek nu je volgende vakantie:

Lees ook deze artikelen:

Advertentie:

Geverifieerd door MonsterInsights