Kies je taal:

10 Tips voor Bangkok met kinderen, van haaien kijken tot tempels ontdekken…

In de door Kids Love Travel’s volgers samengestelde Bucketlist “reizen met kinderen in 2017”, staat Thailand op nummer 1. Bijna elke reis in Thailand start natuurlijk in Bangkok. De afgelopen weken ben ik overspoeld met vragen voor de leukste “things to do” in Bangkok met kinderen. Daarom speciaal voor iedereen de op vakantie gaat (wil) naar Thailand een top 10 van de leukste attracties & things to do met kinderen:

1.Kennis maken met de wonderlijke onderwaterwereld in Sealife

Ook Bangkok heeft een Sealife Aquarium. Je vind het in de “kelder” van luxe shopping mall Siam Paragon. Onze kids vonden het fantastisch! Je kunt heel dichtbij de vissen komen, met name de haaien hebben grote indruk gemaakt. Kleine note: ik vond de entree voor een gezin vrij prijzig..

Kids Love Travel: 10 tips voor Bangkok met kinderen

2.Klimmen en klauteren in Lumpini Park

Gratis & super leuk! Lumpini Park is een stadspark, een groene oase midden in Bangkok. Naast een meertje waar je op kan varen, veel groen en gras vind je er ook meerdere speeltuinen waar de kids lekker kunnen klimmen en klauteren. Floris kon hier perfect zijn energie kwijt. Op sommige dagen zijn er yoga en renklasjes, dat maakt het park wat drukker, maar er is genoeg ruimte om in alle rust even Bangkok in je op te nemen. Oh ja schrik niet als er opeens een forse varaan voorbij sjokt.

Kids Love Travel: 10 tips voor Bangkok met kinderen

3.Ontdek Bangkok met de fiets

Of je Bangkok met kinderen of zonder kinderen bezoekt, een fietstocht is absoluut iets wat je niet mag overslaan. Wij hebben door de jaren heen bijna alle fietstochten die Co van Kessel aanbiedt gedaan en zijn onverdeeld enthousiast. Met name de wat langere fietstochten nemen je mee naar het rustigere Bangkok, dat groen en ruimtelijk is. Grote kids kunnen zelf fietsen en kleine kids kunnen achterop of in de draagzak. Een fantastische ervaring!

Kids Love Travel: 10 tips voor Bangkok met kinderen

4.Wordt brandweerman, kok of kunstenaar in KidZania

KidsZania is een fun en educatief uitje. Je vindt KidZania ook in Siam Paragon. Kids kunnen hier in de huid kruipen van allerlei beroepen.

5.Race door de straten van Bangkok in een kleurige tuktuk

Onze kids vonden de tuktuk absoluut het leukste vervoersmiddel in Bangkok. Wij hebben dan ook veel gebruik gemaakt van de tuktuks om van A naar B te komen. Tip: betaal de chauffeur iets extra, zodat je ook daadwerkelijk naar je bestemming gebracht wordt en niet eerst stops maakt bij allerlei kleermakers en onderhandel dan meteen een fotomoment voor jouw kindje achter het stuur van de tuktuk (als ie stil staat natuurlijk 😉

Kids Love Travel: 10 tips voor Bangkok met kinderen

6.Stap in de trein 

Waarschijnlijk is Bangkok je begin en eindpunt en verken je daar tussen in het mooie Thailand. Of je nou naar het noorden of zuiden gaat, de trein is een top vervoersmiddel voor langere afstanden in Thailand. Ga je richting Chang Mai? Dan is de slaaptrein een mooi avontuur! Stap ’s avonds in de trein, na een paar uurtjes wordt je stoel omgebouwd naar een bedje, wanneer je wakker wordt rijdt je het station van Chang Mai al bijna binnen.

7.Uitrazen in Funarium

Funarium is een indoor speeltuin waar kids heerlijk kunnen klimmen en uitrazen. Ook kunnen ze hun creatieve skills ontwikkelen in de knutselhoek. Zijn je kids wat ouder? Dan valt de kinderklimmuuur waarschijnlijk wel in de smaak.

8.Gluren naar de liggende Boeddha

Wat Pho is de tempel van de liggende Boeddha. Cultuur moet uiteraard ook onderdeel zijn van Bangkok met kinderen. Bangkok heeft meerdere hele mooie tempels, die kids (met een beetje voorbereiding en fantasie) zeker ook kunnen waarderen. Onze kids vonden deze tempel het leukst omdat er, what’s in the name, een hele grote boeddha in ligt. Ter voorbereiding op je Thailand reis en het bezoeken van de tempels is het heel leuk om dit boekje voor te lezen: Ikke in Thailand.

9.Dagje pretpark in Siam City Park 

Als je een hele dag in een pretpark wilt doorbrengen dan zit je goed in Siam City Park! Dit pretpark heeft verschillende werelden waaronder Small World voor de kleine kids, Family World, Fantasy World, X-Zone voor de daredevils en een heerlijk verkoelend waterpark.

10.Verken de Gouden Berg

Ofwel Wat Saket, dat door de locals “De Gouden Berg” wordt genoemd. Deze tempel vind je op een kleine heuvel. Het is een flinke wandeling omhoog. Met kleine kids is het handig om een kinder/babydrager te gebruiken. De wandeling voert je door een mooie tuin met met prachtige bloemen, planten, watervallen en zelfs boeddhabeelden. Speel met de kids “vind en tel alle boeddhabeelden” en jullie zijn boven voordat je het weet. De tempel zelf is zeker de wandeling waard het mooie uitzicht is een leuke bonus! Kijk maar eens of jij of de kinderen Grand Palace kunnen zien liggen.

Dit zijn mijn 10 tips voor Bangkok met kinderen. Heb jij er nog meer? Ik hoor ze heel graag 🙂 je kan voor nog meer inspiratie ook even kijken op Bangkok Gids of op World Wide Wendy wanneer je Bangkok bezoekt met wat oudere kids!

Vind je dit artikel “10 Tips voor Bangkok met kinderen, van haaien kijken tot tempels ontdekken…” leuk? Dan vind je deze artikelen ook leuk: 

Wat zijn de kosten van een vakantie in Thailand met het gezin? 

Top 5 kindvriendelijke stranden in Thailand, waar vind je ze? 

 

 

 

 

 

Volg ons op:

Advertentie:

Travel tips & tricks in je mail?

Boek nu je volgende vakantie:

Lees ook deze artikelen:

Advertentie:

Geverifieerd door MonsterInsights