Zoek
Sluit dit zoekvak.

In de door Kids Love Travel’s volgers samengestelde Bucketlist “reizen met kinderen in 2017”, staat Thailand op nummer 1. Bijna elke reis in Thailand start in Bangkok. De afgelopen weken ben ik overspoeld met vragen voor de leukste activiteiten in Bangkok met kinderen. Daarom speciaal voor iedereen die op vakantie gaat (wil) naar Thailand een top 10 van de leukste attracties & activiteiten met kinderen:

1. Ontdek de wonderlijke onderwaterwereld in Sealife

Bangkok heeft een Sealife Aquarium. Je vindt het in de “kelder” van luxe winkelcentrum Siam Paragon. Onze kinderen vonden het fantastisch! Je kunt heel dichtbij de vissen komen, met name de haaien hebben grote indruk gemaakt. Kleine opmerking: ik vond de entree voor een gezin vrij prijzig.

2. Klimmen en klauteren in Lumpini Park

Gratis & super leuk! Lumpini Park is een stadspark, een groene oase midden in Bangkok. Naast een meertje waar je op kan varen, veel groen en gras vind je er ook meerdere speeltuinen waar de kinderen lekker kunnen klimmen en klauteren. Op sommige dagen zijn er yoga en renklasjes, dat maakt het park wat drukker, maar er is genoeg ruimte om in alle rust even Bangkok in je op te nemen. Schrik niet als er opeens een forse varaan voorbij sjokt.

Ontdek Bangkok: Top Activiteiten voor Kinderen en Volwassenen

1. Verken Bangkok op de Fiets

Of je nu Bangkok bezoekt met kinderen of zonder, een fietstocht is een must-do activiteit. Wij hebben bijna alle fietstochten van Co van Kessel geprobeerd en zijn zeer tevreden. Vooral de langere fietstochten laten je het rustige, groene en ruime Bangkok zien. Kinderen kunnen zelf fietsen of achterop zitten. Een onvergetelijke ervaring!

2. Word Brandweerman, Kok of Kunstenaar bij KidZania

KidZania is een leuk en educatief uitje, gevestigd in Siam Paragon. Kinderen kunnen hier verschillende beroepen uitproberen.

3. Race door de Straten van Bangkok in een Kleurrijke Tuktuk

Onze kinderen vonden de tuktuk het leukste vervoersmiddel in Bangkok. We hebben veel gebruik gemaakt van tuktuks om ons te verplaatsen. Tip: betaal de chauffeur iets extra om direct naar je bestemming te worden gebracht, zonder onnodige stops bij kleermakers. En onderhandel over een fotomoment voor je kind achter het stuur van de tuktuk (als deze stilstaat natuurlijk).

4. Stap in de Trein

Waarschijnlijk is Bangkok je start- en eindpunt en verken je tussendoor het prachtige Thailand. Of je nu naar het noorden of zuiden gaat, de trein is een uitstekend vervoersmiddel voor langere afstanden. Ga je richting Chang Mai? Dan is de slaaptrein een geweldig avontuur! Stap ’s avonds in de trein, na een paar uur wordt je stoel omgebouwd tot een bed en als je wakker wordt, ben je bijna in Chang Mai.

5. Uitrazen in Funarium

Funarium is een indoor speeltuin waar kinderen heerlijk kunnen klimmen en ravotten. Ze kunnen ook hun creatieve vaardigheden ontwikkelen in de knutselhoek. Voor oudere kinderen is er een kinderklimmuur.

8. Bewonder de Liggende Boeddha bij Wat Pho

Wat Pho, de tempel van de liggende Boeddha, is een cultureel hoogtepunt dat je niet mag missen tijdens je bezoek aan Bangkok met kinderen. Bangkok heeft talloze prachtige tempels die kinderen, met een beetje voorbereiding en fantasie, zeker zullen waarderen. Onze kinderen vonden deze tempel het leukst vanwege de enorme liggende Boeddha. Ter voorbereiding op je reis naar Thailand en het bezoeken van de tempels, raden we aan om het boekje Ikke in Thailand voor te lezen.

9. Beleef een Dag Vol Pret in Siam City Park

Als je een hele dag in een pretpark wilt doorbrengen, dan is Siam City Park de perfecte keuze! Dit pretpark heeft verschillende themagebieden, waaronder Small World voor de kleintjes, Family World, Fantasy World, X-Zone voor de waaghalzen en een verfrissend waterpark.

10. Ontdek de Gouden Berg

Wat Saket, beter bekend als “De Gouden Berg” bij de locals, is een tempel gelegen op een kleine heuvel. Het is een flinke wandeling omhoog, dus het is handig om een kinder/babydrager te gebruiken als je met kleine kinderen reist. De wandeling leidt je door een prachtige tuin vol met mooie bloemen, planten, watervallen en Boeddhabeelden. Speel “vind en tel alle Boeddhabeelden” met de kinderen en je bent boven voordat je het weet. De tempel zelf en het prachtige uitzicht zijn zeker de wandeling waard!

Dit zijn mijn 10 tips voor Bangkok met kinderen. Heb je er nog meer? Ik hoor ze graag! Voor meer inspiratie kun je ook een kijkje nemen op Bangkok Gids of op World Wide Wendy als je Bangkok bezoekt met wat oudere kinderen.

Vond je dit artikel “10 Tips voor Bangkok met kinderen, van haaien kijken tot tempels ontdekken” interessant? Dan vind je deze artikelen ook leuk:

Vind je dit artikel leuk? Dan vind je deze artikelen waarschijnlijk ook leuk:

Nieuwsbrief

Volg ons

Plan je volgende vakantie