Zoek
Sluit dit zoekvak.

Top 10 Dagjes Uit Met Kinderen Tijdens de Kerstvakantie

Elke schoolvakantie op reis gaan zou ideaal zijn, maar helaas is dat niet altijd mogelijk. Gelukkig zijn er genoeg leuke dagjes uit met de kinderen tijdens de kerstvakantie. Hier is een top 10 van de leukste activiteiten.

1. Winter Efteling

De Efteling is altijd een hit bij de kinderen. Tijdens de winter wordt het park omgetoverd tot een winterwonderland met kerstbomen, sneeuw, vuurkorven en winterse snacks zoals oliebollen, glühwein en warme chocomel.

2. Disney on Ice

In Utrecht, Rotterdam en Amsterdam kunnen de kinderen genieten van de schaatsende Disney figuren tijdens de nieuwe show van Disney on Ice “Betoverende Werelden”. Alle favoriete Disney personages zoals Mickey, Minnie, Goofy en de Disney Prinsessen zijn aanwezig!

3. Kerstmarkt van Antwerpen

De Antwerpse Kerstmarkt is een geweldige plek om het kerstgevoel te ervaren. In tegenstelling tot de Duitse kerstmarkten, kun je hier ook na Oud en Nieuw nog genieten van de kerstsfeer. De kinderen kunnen zich vermaken op de ijsbaan in het centrum van Antwerpen.

4. Kerstavond in Artis

Beleef een unieke kerstavond in Artis. De dierentuin organiseert een speciale rondleiding op 24 december. Een perfecte kans om alle nachtdieren in hun volle glorie te bewonderen.

5. Amsterdam Light Festival

Naast Eindhoven’s Glow, heeft Amsterdam het Amsterdam Light Festival. Geniet van de prachtige lichtkunstwerken tijdens een rondvaart over de grachten. Blue Boat organiseert speciale rondvaarten voor kinderen. Combineer dit met een bezoek aan Artis voor een onvergetelijke dag uit.

6. Sprookjeswonderland

Bezoek Sprookjeswonderland in Enkhuizen tijdens de kerstvakantie. Het park is omgetoverd in winterse sferen. Bewonder de 15 meter hoge kerstboom, zing mee met de bewoners van “Berenwinterland” en ontmoet levende sprookjesfiguren.

7. Brandweer Lego City

Pit in Almere is een spannend veiligheidsmuseum. Hier leer je alles over de politie, brandweer en ambulance. Een interactieve ervaring waarbij kinderen ontdekken of ze geschikt zijn als politieagent en hoe snel ze een brand kunnen blussen. Tijdens de kerstvakantie kun je de grootste Lego City van Nederland bewonderen en schaatsen op de schaatsbaan.

8. Kerstcircus

Kinderen en het circus, altijd een goede combinatie! Geniet van acrobaten en clowns bij het Kerstcircus. Er zijn verschillende kerstcircus voorstellingen te bezoeken door het hele land; van Rotterdam, Amsterdam en Eindhoven tot Leeuwarden.

9. Kerstplaza

Kerstplaza in Groningen is de grootste overdekte kermis van Nederland! Naast een kermis met attracties voor alle leeftijden, biedt het ook een overdekte wintermarkt en een leuke variétéshow. Je betaalt eenmalig entree en daarna zijn alle kermisattracties gratis. Plezier voor zowel kinderen als volwassenen.

10. IJsbeelden festival

Ervaar een dagje kou in Amsterdam tijdens het IJsbeelden festival. Dit jaar vind je hier meer dan 100 ijssculpturen tot wel 6 meter hoog, met het thema “music inspires”. Geniet met je kinderen van een ijskoude Bieber en vele andere wereldsterren, of glij met hen van een echte ijsglijbaan.

Welk dagje uit met kinderen in de kerstvakantie kies jij? Ik ben benieuwd. Veel plezier!

Zoek je nog meer inspiratie om de kinderen te vermaken in de kerstvakantie? Kijk dan even hier.

Vond je dit artikel “10 Tips, dagje weg met kinderen in de kerstvakantie, van een schaatsende Mickey tot up close and personal met de apen!” leuk? Dan vind je deze artikelen misschien ook wel leuk:

Vind je dit artikel leuk? Dan vind je deze artikelen waarschijnlijk ook leuk:

Nieuwsbrief

Volg ons

Plan je volgende vakantie