Zoek
Sluit dit zoekvak.

Onze Vakantie in Oman: Een Onontdekte Parel

Het is november 2018 en we hebben twee weken vakantie. Deze keer hebben we specifieke eisen aan onze bestemming: niet te ver vliegen, zonzekerheid, veiligheid en een mooie mix van cultuur en natuur, met de mogelijkheid om te ontspannen in de zon. Een extra eis is dat de bestemming vrij moet zijn van zika virussen en een goede medische standaard moet hebben, want ik ben zwanger van onze derde dochter. Na een blik op de wereldkaart viel ons oog op een nog redelijk onontdekte parel: Oman. Dit land voldoet aan al onze eisen en niet lang daarna was onze rondreis door Oman geboekt. Graag neem ik jullie mee op onze rondreis door Oman met kinderen.

Onze Rondreis door Oman met Kinderen

In de volgende secties zal ik onze ervaringen delen over onze reis door dit prachtige land. We zullen de hoogtepunten van onze reis, de cultuur, de natuur en de ontspanningsmogelijkheden die Oman te bieden heeft, bespreken.

Oman met kinderen: Dag 1

’s Morgens om 08:30 uur melden we ons bij de incheckbalie van KLM om in te checken voor de vlucht naar Muscat, via Dammam. We boffen, want er is nog super veel plek in het vliegtuig, dus onze jongste dochter (die nog geen 2 jaar is en in feite op schoot mee reist) krijgt een eigen stoel. Op naar Oman!

Na een fijne vlucht landen we om 22:00 uur in Muscat. Als we door de luchthaven lopen zien we al meteen dat we in een ontzettend welvarend land terecht zijn gekomen. Wat een luxe luchthaven. Bij de douane gaat alles heel snel, we lopen het vliegveld uit en er staat iemand met het bordje met mijn naam op ons te wachten. De chauffeur brengt ons in 20 minuten naar onze accommodatie, het Coral Muscat Appartments en hotel. Wat een luxe weer… maar snel te bed want het is al laat!

Oman met kinderen: Dag 2

Vandaag blijven we in Muscat om daar de boel een beetje te verkennen. We zetten de wekker om bijtijds te ontbijten want om 9:00 uur wordt onze huurauto bij het hotel afgeleverd, maar pas tegen 10:00 uur is de auto er eindelijk. We zijn een beetje geïrriteerd, want we hadden nu al bij de Sultan-Qaboes moskee willen zijn, de grootste moskee van Oman. Die gaat namelijk om 11:00 uur al dicht.

Als een malle rijden we naar de moskee, waar we iets na 10:30 uur arriveren. Gelukkig maakt de moskee al het gehaast weer goed. Het is er zo prachtig! Alles is van glimmend marmer met bladgoud,

Genieten van de natuurlijke schoonheid

Ieder blaadje aan de boom en ieder grassprietje in de tuin zijn perfect geknipt. Wat mooi!

Ontspannen na een dag vol avontuur

Na het moskeebezoek willen we nog iets verzinnen om te doen, maar de kinderen zijn uitgeput, dus we rijden terug naar het hotel. Daar is gelukkig een heerlijk zwembad. Vader gaat met de oudste zwemmen en moeder gaat met de jongste een dutje doen.

Acclimatiseren en ontspannen bij het zwembad

De kinderen moeten echt nog even acclimatiseren, dus de rest van de dag blijven we lekker bij het zwembad hangen.

Reizen met kinderen kan een uitdaging zijn, maar het is zeker de moeite waard. Een van de meest kindvriendelijke bestemmingen die we hebben bezocht, is Oman. Hier is een overzicht van onze derde dag in dit prachtige land.

Ontdek Oman met kinderen: Dag 3

Onze derde dag in Oman was gevuld met avontuur en ontdekking. We begonnen de dag met een bezoek aan de lokale markt, waar we de kans kregen om de lokale cultuur en tradities te ervaren. De kinderen waren gefascineerd door de kleurrijke kraampjes en de vriendelijke verkopers.

Na de markt gingen we naar een traditioneel Omaans dorp. Het was een geweldige kans voor de kinderen om te zien hoe de lokale bevolking leeft. We hebben ook genoten van een heerlijke lunch in een lokaal restaurant.

In de middag hebben we een bezoek gebracht aan een prachtig strand. De kinderen hadden veel plezier met het bouwen van zandkastelen en het spelen in de golven. We eindigden de dag met een ontspannende wandeling langs de kustlijn.

Hoogtepunten van de dag

  • Bezoek aan de lokale markt
  • Verkenning van een traditioneel Omaans dorp
  • Lunch in een lokaal restaurant
  • Strandbezoek
  • Wandeling langs de kustlijn

Onze derde dag in Oman was echt onvergetelijk. We kijken uit naar de rest van onze reis en kunnen niet wachten om meer van dit prachtige land te ontdekken.

Ontdek de charme van Oman: Van Muscat naar Nizwa

Om 9:00 uur wordt onze 4 wheel drive bij het hotel afgeleverd (deze keer wél op tijd) en verlaten we Muscat. We zetten koers richting Nizwa. Onderweg bekijken we Birkat Al Mauz, lemen huisjes, die tegen de bergen zijn aangeplakt, met een mooie oase eronder.

De verrassingen van Nizwa

Daarna bereiken we Nizwa en gaan we op zoek naar een plek om te lunchen. We passeren een grote shopping mall en gaan daar even een kijkje nemen. Wat grappig, in die mall ligt een schaatsbaantje terwijl het buiten 35 graden is. Ook voor de kinderen is die mall een waar walhalla want er is een gigantisch speelparadijs.

Bezoek aan Jabrin Castle en Bahla fort

Na de lunch rijden we naar Jabrin en bezoeken het Jabrin Castle. Echt een prachtig kasteel! Oman barst van de kastelen maar dit schijnt toch wel een van de mooiere te zijn. Ook bezoeken we het Bahla fort, maar helaas is dat al dicht, maar ook van de buitenkant ziet het er erg mooi uit!

Terug naar Nizwa

Daarna weer richting Nizwa om ons hotel op te zoeken. We verblijven in het Al Diyar hotel, enigszins kitcherig, maar prima om 2 nachten te verblijven.

Ontdek Oman met kinderen: Dag 4

Vandaag blijven we in de Nizwa regio en zetten in de ochtend koers naar Jebel Shams, de Grand Canyon van Oman. De weg erheen is prachtig. We moeten met de auto een flink stuk de bergen op slingeren om naar het eindpunt van onze tocht te komen, vanwaar je een mooie wandeling kunt maken. We zijn voornemens om een stuk van “the balcony trail” te lopen, maar op een gegeven ogenblik wordt de weg onverhard. En daar komen we er dus achter dat dochterlief van 10 maanden oud offroad rijden afschuwelijk vindt. Het kind wordt helemaal hysterisch en aangezien we geen zin hebben om een baby helemaal over de rooie te helpen omdat wij een kloof willen zien, draaien we maar om. Maar hetgeen wát we hebben gezien is ook al mooi.

We rijden terug naar Nizwa, gaan even lekker lunchen en rijden daarna het oude centrum in. Daar heb je onder andere het Nizwa Fort, daar gaan we een kijkje nemen. Prachtig! Ook voor kinderen enorm leuk, de oudste zag het als een soort middeleeuwse speeltuin.

Oman met kinderen: 5-daagse reis

Oman is een prachtige bestemming voor een gezinsvakantie. Het biedt een unieke mix van cultuur, avontuur en ontspanning. Hier zijn enkele hoogtepunten van een 5-daagse reis naar Oman met kinderen.

Dag 1: Aankomst in Muscat

Begin uw reis in de hoofdstad van Oman, Muscat. Deze stad biedt een fascinerende mix van oud en nieuw, met traditionele soeks naast moderne winkelcentra. Bezoek de Sultan Qaboos Grand Mosque, een van de grootste moskeeën ter wereld, en het Royal Opera House voor een vleugje cultuur.

Dag 2: Ontdek de Wadi’s

Verken de prachtige wadi’s (rivierbeddingen) van Oman. Deze natuurlijke wonderen zijn perfect voor wandelen, zwemmen en picknicken. De meest populaire zijn Wadi Shab en Wadi Bani Khalid.

Dag 3: Woestijnavontuur

Ervaar de schoonheid van de Omaanse woestijn. Maak een spannende rit door de zandduinen, geniet van een traditionele Bedoeïenenmaaltijd en overnacht in een woestijnkamp onder de sterren.

Dag 4: Bezoek aan Nizwa

Reis naar Nizwa, de voormalige hoofdstad van Oman. Bezoek de Nizwa Fort en de levendige Nizwa Souk, bekend om zijn zilverwerk en aardewerk.

Dag 5: Terug naar Muscat

Keer terug naar Muscat en geniet van een ontspannen dag aan het strand. Bezoek de Mutrah Souk voor wat laatste minuut souvenirs voordat je naar huis vliegt.

Oman is een veilig en gastvrij land dat veel te bieden heeft voor gezinnen. Of je nu op zoek bent naar avontuur, cultuur of ontspanning, je zult het hier vinden.

Onze reis van Nizwa naar Wahiba Sands

Vandaag verlaten we Nizwa en zetten koers richting Wahiba Sands. Het is een flink stuk rijden. Onderweg stoppen we in Ibra om te lunchen maar er is geen lunchplek te bekennen. Alleen oude, shabby winkeltjes. Het volgende dorpje dan maar proberen. We stoppen in Al Mudayrib, maar ook daar is geen eten te bekennen. Er zijn alleen geinige oude torentjes om te zien. Alle dorpen die we passeren zijn een soort spookdorpen, dus een soort van uitgehongerd arriveren we einde van de dag bij “de poort van de Wahiba Sands woestijn”.

Onze ervaring in de Wahiba Sands woestijn

Daar wachten we op onze gids en samen gaan we de woestijn door crossen, op weg naar het desert camp, waar we de nacht zullen doorbrengen. Gelukkig trekt onze jongste dochter dit offroad stuk wél goed. Door het mulle zand en de platte banden worden we een soort hoovercraft en dat vindt mevrouw prima! We rijden door de prachtige goudgele heuvels en na een half uur bereiken we in the middle of nowhere het kamp en krijgen een superleuke hut toegewezen. Helemaal in bedoeïenen stijl ingericht met een buitendouche en toilet. Gaaf!

Onze avond in de woestijn

Daarna is het tijd voor een ritje op de kameel. We hobbelen de duinen in en zien vervolgens de meest machtig mooie sunset die we ooit hebben gezien. De woestijnduinen krijgen alle kleuren goud en geel en we beseffen ons dat dit zó bijzonder is om dit met je kinderen te kunnen delen! Na de zonsondergang hobbelen we weer terug naar het tentenkamp en gaan eten. Na het eten is er geen hysterische buikdansshow met discolampen en harde muziek, maar gewoon een simpel kampvuur. Héérlijk! Back to basic, géén tv, géén wifi, géén stroom, alleen een olielampje, een kampvuur en de stralende sterrenhemel.

Oman met kinderen: Dag 6

Rond 06:30 uur worden we gewekt door gezellig tjilpende woestijnvogeltjes. We kleden ons aan, stappen onze hut uit en staan middenin de woestijn. Na een snel ontbijt en het inpakken van onze koffers, scheuren we met onze auto weer naar de bewoonde wereld. Wat een geweldige ervaring!

Vervolgens bezoeken we een wadi, een soort oase, genaamd Wadi Bani Khalid. Ook dit is weer ongelooflijk mooi. Met elke dag die voorbijgaat, steelt Oman steeds meer ons hart. We wandelen richting de wadi, genieten van een maaltijd en koelen onze voeten af in het water. Puur genieten!

Daarna zetten we koers richting de kust. Het is een flink stuk rijden en onderweg komen we alleen verlaten spookdorpen tegen. De bewoonde wereld lijkt ver weg. Bij de kust aangekomen, stuiten we op een grote (roestige) speeltuin waar onze oudste zich even kan uitleven. Vervolgens rijden we naar Ras al Jinz, het schildpaddenmekka van Oman.

Het is echter wel laagseizoen qua…

Oman met kinderen: Dag 7

Vandaag rijden we het laatste stuk, weer richting Muscat. We maken onderweg een stop bij het havenstadje Sur. Na twee dagen in niemandsland te hebben gereden, is dit eindelijk weer wat levendigs. We stoppen bij een stukje strand en gaan even met de voetjes in het water. Heerlijk!

De volgende stop is Wadi Shab, maar deze wadi vinden we een stuk minder mooi dan de wadi van gisteren. Er is daar een of ander lokaal feestje aan de gang, en zodra de locals onze blonde, spekkige, westerse baby zien stuiven ze er allemaal op af om haar vast te houden.

De volgende stop is bij de Blue Pool Sinkhole, een diep gat in het leem geslagen met helderblauw water erin. Het hol ligt in een leuk aangelegd park vol met speeltuintjes, dus een erg leuk bezoekje met kinderen. Na even pootje baden en schommelen rijden we verder naar Muscat. Even lunchen bij de Mac (door die zwangerschap heb ik een enorme quarter pounder craving, dus oh wat ben ik blij!!) en dan op naar het resort waar we nog even drie dagen gaan niksen! Het is “maar” een drie sterren resort dus we verwachten niet al te veel pracht en praal, maar eenmaal in het Muscat Hills Resort aangekomen… holy moly!!!

Oman met kinderen: Dag 8 & 9

Ja… wauw… gisteren aan het einde van de dag arriveerden we pas, dus het was eten en naar bed, maar vandaag gaan we eens even uitgebreid bekijken waar we zijn beland! Wat een paradijselijke plek! We slapen óp het strand, in een supermooie idyllische strandhut met rieten dak en buitenbadkamer. Het (privé)strand ligt in een baai die volledig is afgesloten van open zee, dus geen golven en het wordt geeneens diep. Ideaal dus om met kleine kinderen te zwemmen en te spelen! Verder is het resort super deluxe, alles is superstrak, mooi zwembad, heerlijk zeetje, lekker eten.

Oman met kinderen: Dag 9

Op de negende dag van onze reis in Oman met kinderen, hebben we besloten om een dagje te relaxen. We hebben een prachtig resort gevonden met een heerlijk zwembad, een speeltuin en een strand. Het is een perfecte plek om te ontspannen en te genieten van de zon. We hebben de hele dag doorgebracht met zwemmen, chillen, eten en drinken, en kanoën. Het was een geweldige dag en we hebben er echt van genoten!

Oman met kinderen: Dag 10

Helaas, het is alweer de dag van het vertrek. We vliegen pas in de avond, dus we hebben nog lekker de hele middag de tijd om te genieten in dit heerlijke resort. Ik zie altijd een beetje op tegen nachtvluchten, je weet gewoon niet of de kinderen voornemens zijn om dan te gaan slapen. Gelukkig krijgen we bij de check-in weer een extra stoel, zodat de oudste languit kan slapen, en voor de jongste krijgen we zelfs een baby bassinet, zodat ook zij lekker languit kan slapen. We hebben wederom een fijne terugvlucht en zodra we weer op Neerlandsche bodem staan kunnen we maar één ding zeggen: Oman, je bent geweldig!!!

Dit artikel is geschreven door onze vaste gastblogger Kim. Kim heeft 2 dochters (4 en 1) en is zwanger van dochter nummer 3. Samen met haar gezin maakt ze de mooiste reizen. Niet alleen omdat reizen alleen maar leuk is, maar ook enorm leerzaam. Hoe leuk is het om je kinderen woestijnen, bergen, tempels en kastelen in het echt te laten zien in plaats van uit een prentenboek? Kim en haar man Adri zien de wereld als één grote speeltuin en genieten er iedere keer weer van om met de kids op ontdekkingstocht te gaan.

Gerelateerde Artikelen

Vind je dit artikel “10 dagen in Oman met kinderen, wat een aanrader!” leuk? Dan vind je deze artikelen waarschijnlijk ook leuk:

Op zoek naar de perfecte familievakantie? Panama biedt een betoverend avontuur voor het hele gezin! Ontdek de beste familiehotels in Panama waar wij verbleven tijdens onze roadtrip.

Familiehotels in Panama: Een Betoverend Avontuur voor het Hele Gezin!

Lees verder om meer te weten te komen over onze ervaringen en tips voor een onvergetelijke familievakantie in Panama.

Lees Meer »

Ben je van plan om met je gezin op wintersportvakantie te gaan in Oostenrijk? We hebben enkele nuttige tips voor een zorgeloze wintersportvakantie met kinderen in Oostenrijk.

Tips voor een Zorgeloze Wintersportvakantie in Oostenrijk met Kids

Lees verder om te ontdekken hoe je een fantastische en stressvrije wintersportvakantie in Oostenrijk kunt plannen.

Lees Meer »

Tips voor een Zorgeloze Wintersportvakantie in Oostenrijk met Kids

Plan je een wintersportvakantie in Oostenrijk met je kinderen? Dan hebben we enkele nuttige tips voor je. Lees verder om je vakantie zo soepel en zorgeloos mogelijk te maken.

Lees meer »

Ontdek de Magie van Zuidwest-Friesland met Kinderen: Avontuurlijke Tips voor het Hele Gezin

Zuidwest-Friesland is een prachtige bestemming voor een gezinsuitje. Ontdek de magie van deze regio met onze avontuurlijke tips die leuk zijn voor het hele gezin.

Lees meer »

Vind je dit artikel leuk? Dan vind je deze artikelen waarschijnlijk ook leuk:

Nieuwsbrief

Volg ons

Plan je volgende vakantie