Zoek
Sluit dit zoekvak.

Ontdek Spitsbergen met Kinderen: Een Unieke Reiservaring

Spitsbergen, ook wel Svalbard genoemd, is een eiland zo groot als Nederland en België bij elkaar. Het ligt slechts 1.000 km van de Noordpool verwijderd en er wonen meer ijsberen dan mensen. Het totale eiland heeft ongeveer 2.500 inwoners en zo’n 4.000 ijsberen. De hoofdstad van Spitsbergen is Longyearbyen met ongeveer 2.100 inwoners. Het is een gezellig dorp met veel barretjes en restaurants. Je kunt op Spitsbergen niet volledig je eigen gang gaan. Door het dreigende gevaar van ijsberen is het niet toegestaan om zonder gids op pad te gaan. Je mag alleen zelf op pad als je weet hoe je met een geweer om moet gaan. Een bijzonder en avontuurlijke bestemming, Spitsbergen met kinderen!

Spitsbergen met Kinderen: Geschikt voor Alle Leeftijden?

Dat is een hele goede vraag. Het is niet zonder reden dat zwangere vrouwen die op Spitsbergen wonen voor een aantal maanden verplicht naar het vaste land moeten om daar te bevallen. De veiligheid van moeder en kind staan voorop. Het is lastig om hier expliciet een leeftijd aan te hangen. Er zijn ouders die hun kinderen overal mee naar toe nemen (wij ;), juist omdat kleine kinderen zoveel leren van alle nieuwe indrukken. Andere ouders zijn voorzichtiger en gaan liever niet verder weg dan België. Het is dus voornamelijk de vraag waar jij als ouder je goed bij voelt.

Accommodaties op Spitsbergen voor Gezinnen

Op Spitsbergen zijn niet alle accommodaties ingericht op kinderen. Sommige kamers zijn zo klein dat er geen extra bedje bij past. Aangezien er maar een beperkt aantal kamers zijn voor gezinnen adviseren we om vroeg te boeken.

Must-Do Activiteiten op Spitsbergen met Kinderen

Spitsbergen heeft ook gezinnen met kleine kinderen onwijs veel te bieden, wat dacht je van:

  • 1. IJsscooter & Husky’s Knuffelen: Met de sneeuwscooter naar een husky honden kennel. Deze tocht is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. Het leuke is dat er een verwarmde slee achter de sneeuwscooter kan worden gehangen. Hier kan een ouder met kind(eren) plaatsnemen en de andere ouder bestuurt de sneeuwscooter. Eenmaal aangekomen bij de husky honden farm nemen je een kijkje bij de husky’s. Soms zijn er puppy’s wat deze excursie natuurlijk extra leuk maakt!
  • 2. Fotoshoot: Als je dan toch met elkaar op een geweldige bestemming bent als Spitsbergen, dan kunnen leuke foto’s van jullie als gezin niet ontbreken. Maak een uurtje tijd om met een professionele fotograaf naar een mooie plek te gaan. Deze foto’s zullen zeker het meest waardevolle souvenir zijn van jullie hele reis!
  • 3. Ontdek Longyearbyen: Sightseeing met gids. De gids neemt jullie mee in de auto richting alle bijzondere plekken van Longyearbyen. Deze tocht is geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar.

Ontdek Spitsbergen: Een Avontuurlijke Bestemming voor Kinderen

1. Husky Slede Tocht

Ervaar een vier uur durende husky tocht door het prachtige witte landschap van Adventdalen, een 30 km lange vallei met fantastische uitzichten. Deze tocht is geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar. Eén van de ouders bestuurt de slede en de ander neemt samen met de kinderen plaats in de slede. Een fantastische ervaring als gezin!

2. Op Avontuur met de Snowcat

Een rupsband voertuig blijft fascineren. Ga met de snowcat op pad. Jullie worden comfortabel naar de mooiste plekken van de omgeving gereden. Deze tocht is geschikt voor alle leeftijden.

3. Ontdek Spitsbergen per Boot

Een boottocht van een dag is de manier om ook andere plaatsen te ontdekken zoals Barentszburg of Pyramiden. Daarnaast vaar je langs prachtige gletsjers en maak je kans om walvissen, walrussen, zeehonden of zelfs ijsberen te spotten. Deze tocht is geschikt voor alle leeftijden.

4. Spot het Noorderlicht

Ga er samen op uit en spot het noorderlicht. Maak wat thermosbekers met warme chocolademelk klaar, neem koekjes mee en ga naar een donkere plek. Ga hier rustig zitten en geniet van de prachtige sterrenhemel. Met wat geluk spotten jullie het noorderlicht. Het noorderlicht is te spotten tussen begin oktober en eind maart. De meeste kans maak je tussen begin december en begin februari. In deze periode is het dag en nacht donker op Spitsbergen, waardoor er nog meer kans is dit waanzinnige lichtspektakel te aanschouwen!

5. Svalbard Museum

Hier kun je alles vinden over de historie van Spitsbergen. Er zijn veel opgezette dieren te zien die in het gebied leven. Geschikt voor alle leeftijden.

6. Bezoek een Kolenmijn

Tijdens deze spannende tocht zal de gids je alles vertellen over gevaren van werken in een kolenmijn en het leven in de kolenmijn. Deze tocht is geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar.

7. Wandeling door Longyearbyen

Het is toch heerlijk om samen een mooie wandeling te maken door het winterse landschap. De kans is groot dat je onderweg rendieren tegen komt of misschien wel een poolvos. Zijn je kids nog erg klein, zorg dan voor een goede draagzak, zodat je kleine warm en comfortabel tegen je aan zit.

8. Duurzaamheid en Spitsbergen

Spitsbergen is het eerste gebied waar de opwarming van de aarde zo goed merkbaar is. Inwoners vertellen graag wat voor hun de consequenties zijn. Duurzaamheid en zuinig omgaan met onze aarde is zeker iets wat jij jouw kinderen wil meegeven. Op Spitsbergen kun je jouw kinderen daadwerkelijk laten zien en horen wat de gevolgen zijn van “slordig omgaan” met onze mooie aarde.

9. Plan Jouw Reis naar Spitsbergen

Spitsbergen lijkt mij een super bijzondere bestemming en staat hoog op mijn bucketlist! Wil jij ook naar Spitsbergen, of wil je wat meer informatie over de mogelijkheden en de kosten? Kijk dan eens op Ontdek Spitsbergen. Bjorn en Debra zijn grote Spitsbergen fans en hebben er al heel veel reizen naar deze bijzonder bestemming opzitten. Ze kennen de beste hotels en mooiste excursies en kunnen je helpen de perfecte reis naar Spitsbergen te plannen!

Gerelateerde Artikelen

Vind je dit artikel “Spitsbergen met kinderen, een bijzonder(e) avontuurlijke bestemming!” leuk? Dan vind je deze artikelen misschien ook wel leuk:

Vind je dit artikel leuk? Dan vind je deze artikelen waarschijnlijk ook leuk:

Nieuwsbrief

Volg ons

Plan je volgende vakantie