Zoek
Sluit dit zoekvak.

Het onderwerp van verre reizen met kinderen is altijd een interessant gespreksonderwerp op feestjes. Wanneer wij onze reisplannen delen met familie of vrienden, krijgen we vaak te horen: “Wat heeft hij daar nou aan, hij kan het zich straks toch allemaal niet meer herinneren”. Ook van collega’s die het reisvirus allang geleden hebben opgelopen hoor ik vaak dat er reacties komen als: “Verre reizen met kinderen? Kinderen zijn toch veel liever op een camping in Zuid Frankrijk, waar ze vriendjes maken en lekker kunnen zwemmen?” Natuurlijk is dat leuk en iedereen moet doen waar hij zich goed bij voelt. Maar dat het rondreizen naar en door verre bestemmingen ook op kinderen een blijvende positieve herinnering achterlaat, bewijzen onze eigen kinderen.

De ervaring van verre reizen met kinderen

Kinderen bereiden zich niet tot in detail voor op de reis, ze lezen zich niet in en hebben vaak geen idee wat de route is die ze gaan afleggen. Dat vind ikzelf stiekem ook wel heel verhelderend. Ze gaan zo open het vliegtuig in en belanden in situaties of ontmoetingen zonder oordeel.

Ik zal nooit vergeten hoeveel indruk de Grand Canyon op ons heeft gemaakt. Die immense grootte, de diepte en zo ver als je kijken kunt… Aan het eind van de dag vraag ik Fynn (3 jaar) wat hij ervan vindt en wat hij het mooiste vond vandaag. Zijn antwoord? “de eekhoorntjes mama.” Zo simpel kan het reizen zijn. Ook nu, weken na thuiskomst, heeft hij het nog over dat blauwe ijsje en die kiepauto waar hij mee speelde op een strandje in Canada. Het zijn niet dezelfde dingen als voor volwassenen die bijblijven, maar dat het indruk gemaakt heeft is zeker.

Avonturen van snorkelen en olifanten

Collega Sindy leerde haar dochter Amy van vier jaar snorkelen. Dat was natuurlijk nog niet een heel groot succes, best spannend met zo’n bril op en dan die kleurrijke visjes onder water. Afgelopen jaar waren zij in Sri Lanka, ze had de smaak te pakken en bij Pigeon Island was ze samen met papa uren weg. Die rifhaai die ze toen zagen, die maakte indruk. Klein, maar het was het hoogtepunt van de reis!

Onze collega Marloes ging met haar zoontjes van 3 en 5 naar Thailand. Het olifantenopvangpark heeft enorme indruk gemaakt op de jongens. Nu ruim een jaar later komen ze er nog wekelijks op terug. Hun lievelingsdier? Een olifant. Wat de oudste later wil worden? Olifantenverzorger. En hun gezichten tijdens het bezoek aan de olifanten zijn onvergetelijk.

Kids Love Travel: verre reizen met kinderen

Verre reizen met tieners

De dochters van collega Leonie zijn inmiddels 15 en 18 jaar, daar maken eekhoorntjes natuurlijk geen indruk meer op. Zij gingen in Yogyakarta (Indonesië) in gesprek met studenten uit die stad. Hoe is het studentenleven daar? Veel verschillen natuurlijk, maar ook overeenkomsten. Het sociale leven en ’s avonds wat drinken met elkaar en lekker ‘hangen’ samen.

Kids Love Travel: verre reizen met kinderen

Leerervaringen tijdens verre reizen

Wist jij als kind hoe een ananas groeit? Of hoe tortilla’s gemaakt worden? Ook die dingen leren wij onze kinderen op reis. Het is wat ons betreft de beste reclame voor de wereld. Ze leren zelf ervaren hoe het wonen en leven aan de andere kant van de wereld is, door zien, proeven en ruiken. En natuurlijk hopen we dat ze het leven thuis leren waarderen. Want na een verre reis thuiskomen in ‘hotel Mama’ is toch ook niet verkeerd…

Ook samen met je kinderen de wereld ontdekken, verre reizen met kinderen maken? We gaan bij RiksjaKids naar bestemmingen waar je veilig kunt reizen. En ter plekke staan ervaren Engels- of Nederlandssprekende partners voor je klaar, mocht je vragen of hulp nodig hebben. Onze reizen zijn individueel, maar soms ben je even in gezelschap van andere families. Je zit niet aan een groep vast, maar hebt wel contact met andere reizigers met kinderen. Verder vind je bij ons geen grote touringcars, maar je reist met je eigen auto, per vliegtuig, trein of soms per minibus (met privé chauffeur). Vrijheid op reis vinden we belangrijk, je reis kun je daarom verder aanpassen aan je eigen wensen. Uit onze eigen reiservaring met (kleine) kinderen weten we wat daarin belangrijk is.

Dit “verre reizen met kinderen” gastblog is geschreven door de reizende mama’s van Riksjakids.

Vind je dit artikel leuk? Dan vind je deze artikelen waarschijnlijk ook leuk:

Nieuwsbrief

Volg ons

Plan je volgende vakantie