Kies je taal:
  • Nederlands
  • Engels

Inpakken voor vakantie & inpaklijsten

Yes, yes, yes!! Aanstaande woensdag vliegen we al naar “our beloved United States”! Aangezien we tot en met dinsdag allebei werken, heb ik in dit weekend de grote inpak taak gepland staan. Waar ik vroeger (in de goede oude backpack tijd) mijn tasje vol gooide en ging, is er nu met twee jonge kids, toch wat meer voorbereiding nodig. In het kader van “sharing is caring” hieronder mijn tips: inpakken voor vakantie en de altijd betrouwbare inpaklijst:

Tips voor de inpaklijst

# 1. Maak een nieuwe notitie aan in je telefoon, noem het “inpaklijst” en vul deze iedere keer als je ergens aan denkt aan. Mocht je niet van de digitale lijsten zijn, gebruik dan een old fashioned papiertje en zeul dat dan dus overal mee naar toe of plak je huis vol post-its, dat werkt ook.

# 2. Maak kopjes op de inpaklijst: handbaggage, koffer en eventueel ook, “nog  te kopen”, zodat je ook exact weet wat je nog moet aanschaffen.

# 3. Er zijn online veel handige inpaklijsten te downloaden. Kijk bijvoorbeeld eens hier.

# 4. Groepeer op de inpaklijst, maak kopjes en subkopjes, bijvoorbeeld: Kleding -> Baby -> 4x witte romper met korte mouwen

# 5. Heb je alles ingepakt? Gebruik deze inpaklijst dan als checklist, zit echt alles in je koffer?

 

Tips inpakken voor vakantie

# 1. Als wij lang op vakantie gaan (in dit geval drie weken) dan neem ik voor ca 1-1,5 week kleding mee. Aangezien ik het beddengoed (van in dit geval de camper) ook wel een keer wil wassen in die drie weken, vind ik het geen probleem om dan ook wat kleding mee te wassen.

# 2. Pak setjes in. Leg op je bed voor 7 dagen kleding neer, inclusief sokken, ondergoed, schoenen, riemen etc. Zo pak je niet teveel in en matched je kleding ook nog eens 😉

# 3. Voor de kids heb ik deze reis, aangezien we lang vliegen, 2 rugzakjes gevuld met leuke spullen voor tijdens de vlucht; potloden, kleur/sticker boekje, leesboekje, raamstickers en uiteraard de Ipad, met heel veel films en spelletjes.

# 4. Zorg ervoor dat je water bij de hand hebt in het vliegtuig, zodat je kids altijd kunnen drinken en je niet hoeft te wachten op een stewardess als ze dorst hebben. Ik heb voor de kids 2 hele leuke (en mooie!) Sigg flessen. Ze zijn erg licht, houden het water koel en lekken niet. De kids zijn er helemaal trots op. Doordat ze eraan moeten zuigen is het ook handig om ze tijdens het starten en landen te geven tegen pijn aan de oren. Wanneer je door de security gaat moeten de flessen leeg. Je kan net voor je instapt (gesealde) flesjes water kopen, die je in het vliegtuig overgiet in deze flessen.

# 5. Zorg dat je altijd een reserve setje kleding in de hand baggage stopt voor de kids (en jezelf als je spugers hebt). Zeker als je lang vliegt is het heeeeeeel fijn als je de kids even een schone outfit kan geven bij een ongelukje op het toilet of een hapje wat weer omhoog komt.

So far de tips inpakken voor vakantie en de inpaklijst. Ik ga nu weer aan de slag met de grote inpak taak :). Hebben jullie nog onwijs goede inpak tips & tricks? Ik hoor ze heel graag!

 

KIds Love Travel: inpakken voor vakantie

Sigg flessen voor Floris & Lotte

Kids Love Travel: inpakken voor vakantie & inpaklijsten

Rugzakje voor de kids met een sticker-/kleurboek, potloden, een boekje van de Gruffalo en raamstickers.

 

 

Volg ons op:

Advertentie:

Travel tips & tricks in je mail?

Boek nu je volgende vakantie:

Lees ook deze artikelen:

Advertentie: