Kies je taal:

Vliegen met een baby? Deze items zijn onmisbaar in je handbagage!

Vliegen met een baby… veel ouders gaan al hyperventileren bij het idee. Uren achter elkaar opgesloten in een metalen buisje van 6 bij 74 meter met een mini mensje, lijkt hen niet de leukste besteding van hun tijd.

Ik zie dat anders. Floris en Lotte waren allebei 7 maanden bij hun eerste lange vlucht. Die van Flo ging naar Los Angeles en Lotte naar Bangkok. Beide vluchten, van 12 uur plus verliepen helemaal prima. Geen hard huilende, ontroostbare baby en ook geen ongelukkige ouders.

Misschien was dit toeval, misschien ook niet. Ik denk zeker dat je baby relaxter is in het vliegtuig als jij dat ook bent. Maar hoe zorg je nou dat je zo relaxed mogelijk in het vliegtuig stapt? Enerzijds is dat een mindset “het komt wel goed” en anderzijds helpt een goede voorbereiding ook. Die goede voorbereiding bestaat uit veel dingen: het kiezen van de vluchttijden, je baby van te voren al laten wennen aan bijvoorbeeld een draagzak en zeker ook de juiste spullen in je handbagage. Een goed ingepakte luiertas geeft rust. Je weet dat je alles onder handbereik hebt en dat er hele gekke dingen moeten gebeuren wil je het niet kunnen oplossen.

Ik heb de 10 handbagage items die bij ons zorgen voor relaxed vliegen met een baby, voor je op een rijtje gezet.

TOP 10 onmisbare handbagage items wanneer je gaat vliegen met een baby

 

1# Melkpoedertoren

Baby moet ook in het vliegtuig eten. Niets zo onhandig als gedoe met poedermelk. Hiervoor kun je een heel handige poedertoren aanschaffen, misschien gebruik je deze thuis ook wel. Je kan thuis de exacte hoeveelheden afmeten en in de bakjes doen. Zorg altijd dat je de voeding x2 meeneemt. Toen wij onverwacht bleven staan in Houston en pas na 12 uur weer door konden vliegen, was ik heel blij met de extra voedingen die ik mee had genomen.

2# Extra flessen

Zorg dat je minimaal twee flessen in je luiertas stopt. Op onze vlucht naar LA bleek er een barst in Floris zijn fles te zitten die ik niet had gezien. Deze ging lekken en kon ik niet meer gebruiken. Top dat er een extra, hele, fles in mijn handbagage zat!

3# Thermosfles met gekookt water

Picture this: je zit net in het vliegtuig, time for take off! Je wilt je baby even een flesje geven tijdens het opstijgen zodat hij/zij geen last krijgt van zijn oren. De stewardessen zijn erg druk voor vertrek. Het lukt je toch om even hun aandacht te trekken, maar het blijkt nu niet meer mogelijk om je van heet water te voorzien, na het opstijgen ben jij de eerste die geholpen word. Ik nam altijd een thermosfles met gekookt water mee in het vliegtuig en kocht na de douane ook nog een gesealed flesje Spa Blauw. Op deze manier kon ik altijd, ook tijdens de nacht wanneer Floris of Lotte huilend wakker werd van de honger, direct een flesje maken, op de juiste temperatuur, en hoefde ik niet te wachten op iemand die daarmee kon helpen. Ga je nou echt heeeeeeeeeel lang vliegen en is je water niet meer zo warm? Dan kun je de stewardess ook op een rustig moment vragen je thermosfles weer even te vullen met heet water.

4# Verschoonmatje

Misschien ben ik een freak, maar ik vind vliegtuig toiletjes nooit zo fris. Daarom gebruik ik graag mijn eigen verschoonmatje. Handig op te vouwen en past daardoor prima in je luiertas en als je eenmaal op bestemming bent is het ook fijn om te weten dat je baby altijd op een schoon plekje ligt als het tijd is voor een schone luier.

5# Genoeg luiers

En dan bedoel ik echt; meer dan genoeg! Lotte kreeg tijdens onze vlucht wat last van haar buik. Volgens mij heb ik elk uur, gedurende 12 uur, haar luier verschoond. Extra luiers dus, als je gaat vliegen met een baby.

6# Setje schone kleding

Of twee en vergeet voor jezelf ook niet even een schoon shirtje in je handbagage te doen. Kev, Floris en ik hebben op de terugweg van onze eerste verre reis met toen 7 maanden oude Floris vast gestaan op Houston. Na 12 uur mochten we verder reizen. Gebroken (wij, Floris niet) zaten we eindelijk in het vliegtuig naar Amsterdam. Kev maakt Flo zijn fles, ik pak de fles aan, doe hem in Flo zijn mond…. en toen zat iedereen en alles onder de melk. Zat de dop er niet goed op. Heerlijk dat zowel Floris als ik niet nog eens 11 uur hoefden te vliegen in kleding doordrenkt van zure stink melk.

7# Grote hydrofiele doek

Toen ik dit kreeg bij de geboorte van Floris dacht ik, wat moet ik hiermee?! Maar het bleek een absoluut top kado te zijn! Ik gebruik deze doeken tijdens het vliegen overal voor; als doekje tegen het spugen, als slab, dekentje, you name it! Dit is echt een onmisbaar item voor in je handbagage als je gaat vliegen met een baby en ook daarna, op reis, is het een topper; als kleedje op de grond als je baby even wil liggen maar ook om bijvoorbeeld wat schaduw te creëren.

8# Speenketting

Tijdens onze eerste vlucht met Floris hadden we dit niet, alle vluchten daarna wel: de speenketting! Onmisbaar wanneer je gaat vliegen met een baby. Je maakt de speen aan de ene kant vast aan het koordje en de andere kant klip je vast aan de kleding van je kindje. Je bent de speen dus nooit meer kwijt en ook hoef je niet iedere keer de speen schoon te maken als het voor de zoveelste keer op de vieze vliegtuig vloer gevallen is.

9# Draagzak

Voor mij een absolute lifesaver: de draagzak. Zowel tijdens de vlucht als op de luchthaven, bij het in- en uitstappen en wachten voor de douane is een draagzak voor mij onmisbaar. Tijdens het vliegen vind ik het heel handig om de draagzak te gebruiken, zodat ik even mijn handen vrij heb. Ook sliepen beide kids heel graag in de draagzak tijdens het vliegen. Het is wel heel belangrijk dat je kindje gewend is aan de draagzak. Nooit een draagzak gebruiken en je baby tijdens het vliegen in een draagzak zetten is waarschijnlijk geen succes.

10# Flesje mineraalwater

Al eerder genoemd in combinatie met de thermosfles. Na de douane mag je water kopen dat , gesealed, mee aan boord mag. Zo kun je, samen met je thermosflesje warm water en de melktoren, op elk moment een flesje maken voor jouw kleintje.

Deze lijst kan ik natuurlijk nog veeeeeel langer maken. Ook in de luiertas: genoeg natte doekjes, geurzakjes om luiers in op te ruimen, zoutoplossing voor in de neus, speentjes (als je die gebruikt), thermometer, kinderparacetamol, andere hapjes (als je baby die al eet) met meerdere lepeltjes en een nek kussentje voor jou, zodat jij ook lekker slapen als die kleine in de draagzak lekker ligt te snorren. Fijne vlucht!

Vind je dit artikel “Vliegen met een baby? Deze items zijn onmisbaar in je handbagage!” leuk? Dan vind je deze artikelen ook leuk: 

5 Tips voor een relaxte vlucht met kleine kinderen 

Deze 10 travel gadgets zijn onmisbaar voor een reis met kleine kinderen!

Kids Love Travel: vliegen met een baby

Kids Love Travel: vliegen met een baby Kids Love Travel: vliegen met een baby

Volg ons op:

Advertentie:

Travel tips & tricks in je mail?

Boek nu je volgende vakantie:

Lees ook deze artikelen:

Advertentie:

Geverifieerd door MonsterInsights