Zoek
Sluit dit zoekvak.

5 Must-Do’s in Indonesië voor gezinnen met kinderen

Indonesië is een prachtig en divers land, perfect voor een onvergetelijke vakantie met de kinderen. Als grote fans van Azië, met en zonder kinderen, willen we deze week speciale aandacht besteden aan het mooie Indonesië. Hier zijn vijf must-do’s voor gezinnen die Bali en Java bezoeken.

#1. Bezoek Taman Safari Park Bogor

Op zoek naar wilde dieren! In Taman Safari Park Bogor rijd je met de bus door het park, op zoek naar wilde dieren. Met een beetje geluk kun je hier leeuwen, giraffen, olifanten, tijgers en komodo varanen spotten. Je kunt ook een wandeling maken door de jungle en een bezoek brengen aan een grote waterval. Sluit de dag af met een bezoek aan een spectaculaire cowboy show. Een fantastische ervaring voor de kinderen!

#2. Neem de trein van Bandung naar Yogyakarta

Veel kinderen zijn dol op treinen. Een treinreis tussen Bandung en Yogyakarta is dan ook een geweldige ervaring. Vanuit de trein kun je het leven buiten observeren: de drukte, de groene rijstvelden, heuvels, rivieren, vulkanen, het trekt allemaal aan je voorbij. Tijdens deze rit, die ongeveer 8 uur duurt, kun je aan boord films kijken en genieten van een heerlijk Indonesisch gerecht in het restaurant.

#3. Bezoek Tree Tops Adventure Park bij Bedugul

Plan je een bezoek aan Bedugul voor de botanische tuinen en de prachtige Ulan Danu tempel? Maak dan wat tijd vrij voor de kinderen om een bezoek te brengen aan Tree Tops Adventure Park. In dit park kunnen de kinderen klimmen, klauteren en door de boomtoppen zoeven op verschillende parcours, van makkelijk tot uitdagend.

#4. Bezoek Waterpark Waterbomb bij Kuta

Waterpark Waterbomb is niet voor niets verkozen tot het beste water attractiepark van Azië. Dit geweldige park heeft naast heel veel water en glijbanen ook een aantal coole attracties die de (iets oudere) kinderen graag zullen willen uitproberen: de flowrider, de waterblaster en de euro bungy. Vergeet niet de kinderen goed in te smeren of een UV-beschermend zwempakje aan te doen. Veel plezier!

Ontdek de Creatieve Kant van Ubud

Ubud, de culturele hoofdstad van Bali, is een paradijs voor ambachtslieden. Hier vind je talloze kunstenaars die met hun handen prachtige kunstwerken creëren. Maar waarom zou je alleen maar kijken als je ook zelf kunt meedoen? Ubud biedt een scala aan workshops, van sieraden maken tot houtsnijden, schilderen en batiken. Stel je voor hoe trots je kind zou zijn op een zelfgemaakte armband of een stoer houtsnijwerk. En ja, je mag zelf ook meedoen!

Plan Je Droomreis naar Indonesië

Ben je al enthousiast over het idee van een reis naar Indonesië met kinderen? Je kunt nu een fantastische reis boeken waarbij alles voor je geregeld wordt. Je krijgt zelfs een privéchauffeur en je kinderen kunnen deelnemen aan alle leuke activiteiten die hierboven zijn genoemd! Wil je meer informatie? Neem dan een kijkje op de site van Tenzing Travel vakantie Indonesië met kids.

Vind je dit artikel leuk? Dan vind je deze artikelen waarschijnlijk ook leuk:

Nieuwsbrief

Volg ons

Plan je volgende vakantie