Kies je taal:

Top 5 highlights Indonesië met kinderen

Ik heb 5 highlights voor je op papier gezet, die je absoluut moet doen wanneer je Indonesie met kinderen bezoekt. Indonesië is een waanzinnig mooi en heel divers land en… uitstekend geschikt voor een heerlijke vakantie met de kids! Wij zijn sowieso grote Azië fans, met en zonder kids, daarom deze week aandacht voor het mooie Indonesie. Ik deel graag een paar tips met je, must do’s, wanneer je met de kinderen Bali en Java bezoekt.

Must do’s Indonesië met kinderen: here we go:

#1. Taman Safari Park Bogor

Op zoek naar wilde dieren! Met de bus rijd je door het park, op zoek naar wilde dieren. Hoe spannend is dat?  Met een beetje geluk kun je hier leeuwen, giraffen, olifanten, tijgers en komodo varanen spotten. Ook kun je een wandeling maken door de jungle en een bezoekje brengen aan een grote waterval. Is dat nog niet genoeg? Dan kun je de dag afsluiten met een bezoek aan een spectaculaire cowboy show. Absoluut een fantastische ervaring voor de kids!

#2. Neem de trein van Bandung naar Yogyakarta

Heel veel kids worden blij van de trein, de onze in ieder geval wel. Super leuk om dan een deel van je reis met de trein te maken. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een treinreis tussen Bandung en Yogyakarta. Vanuit de trein kun je rustig het leven buiten observeren, de drukte, de groene rijstvelden, heuvels, rivieren, vulkanen het trekt allemaal aan je voorbij. Tijdens deze rit, die ongeveer 8 uur duurt, kun je aan boord ook films kijken en genieten van een lekker Indonesisch gerecht in het restaurant(je).

#3 Tree Tops adventure park bij Bedugul 

Breng je een bezoek aan Bedugul voor de botanische tuinen en de prachtige Ulan Danu tempel? Plan dan speciaal voor de kinderen wat uurtjes vrij zodat jullie een bezoek kunnen brengen aan Tree Tops. In dit park kunnen de kids klimmen, klauteren en door de boomtoppen zoeven op verschillende parcours, van makkelijk tot vrij uitdagend.

#4 Waterpark Waterbomb bij Kuta

Waterpark Waterbomb is niet voor niets verkozen tot het beste water attractiepark van Azie. Dit waanzinnige park heeft naast heeeeeel veel water en heel veel glijbanen ook nog een aantal coole attracties die de (iets oudere kids) graag zullen willen uitproberen: de flowrider, de waterblaster en de euro bungy. Vergeet de kids niet goed in te smeren of nog beter een UV beschermend zwempakje aan te doen. Have fun!

#5 Mooie dingen maken in Ubud

Ubud is Bali’s culturele hoofdstad. Je vindt hier ook nog heel veel ambachtmannen en -vrouwen die met hun handen de mooiste kunstwerkjes maken. Nog leuker dan hier naar kijken is natuurlijk dit zelf doen! In Ubud kun je allerlei “crafts” workshops volgen van sieraden maken tot houtsnijden, schilderen en batiken. Hoe trots zal jouw kind zijn op een zelfgemaakte armband of een stoer zelfgemaakt houtsnijwerk? En ja, je mag zelf ook mee doen ;).

Ik ben helemaal enthousiast over Indonesië met kinderen!! Jij ook? Je kan nu een fantastische reis boeken waarbij alles voor je geregeld wordt, je zelfs een prive chauffeur hebt en de kids alle leuke, hier boven genoemde, activiteiten kunnen doen! Wil je meer informatie? Dat kan! Op de site van Tenzing Travel vakantie Indonesie met kids, kun je rustig even rond kijken.

Indonesie met kinderen: Kuta beach

Kuta beach

Indonesie met kinderen: Borobudur, Yogyakarta (5)-min

Borobudur, Yogyakarta

Indonesie met kinderen: Botanische Tuinen, Bogor

Botanische Tuinen, Bogor

Indonesie met kinderen: Alila Jakarta, Java-min

Alila Jakarta, Java

 

Volg ons op:

Advertentie:

Travel tips & tricks in je mail?

Boek nu je volgende vakantie:

Lees ook deze artikelen:

Advertentie:

Geverifieerd door MonsterInsights