Kies je taal:
  • Nederlands
  • Engels

Schiphol met kinderen: things to do

Start jouw vakantie als je eenmaal op je bestemming aankomt of al eerder? Onze vakantie start zodra de voordeur dicht gaat! Floris en Lotte vinden het fantastisch op Schiphol. We hebben zelfs al meerdere bezoekjes gebracht terwijl we niet eens op vakantie gingen. Voor de douane is er genoeg te doen op Schiphol met kinderen. Maar wist je dat ook achter de douane allerlei vertier is voor kleine hooligans? Om er voor te zorgen dat jouw vakantie dit jaar ook al start op de luchthaven, een lijst met things to do op Schiphol met kinderen:

1. Je kids worden kleine “wetenschappers” in NEMO

NEMO? Dat is toch een science museum in Amsterdam? Ja dat klopt! En ze hebben ook een dependance op Schiphol aan de “Holland Boulevard” tussen lounge 2 en 3. Floris en Lotte kunnen er klimmen en kleine “proefjes doen”. Wij hebben lekker even op een bankje gezeten en genoten van het feit dat de kids konden “uitrazen”.

Kids Love Travel: Schiphol met kinderen

NEMO Schiphol

 

2. Knuffelen met gigantische knuffeldieren

Ook aan de Holland Boulevard, vind je gigantische knuffeldieren. Ik weet niet hoe het met jou kids zit, maar Flo en Lotte vinden knuffels fantastisch (we hebben er thuis dan ook heel veel, te veel ;). De kids kunnen lekker klauteren, dollen en natuurlijk gewoon knuffelen met deze GROTE knuffeldieren.

3. Frietjes, hamburgers of allebei?

Uhhhm nee dit is niet perse een gezonde tip, maar wel een lekkere :). Onze kids zijn niet de beste eters en voor een lange vlucht vind ik het altijd wel prettig als de buikjes vol zijn, zodat ze lekker kunnen slapen. Frietjes lusten ze uiteraard, dus wij brengen voor we boarden vaak even een bezoekje aan de McDonalds. Als je een happy meal neemt, heb je meteen ook weer een leuk klein, nieuw speeltje voor aan boord. Je vind de MC op de eerste etage in de foodcourt van Lounge 2, maar ook in Lounge 3 is er een te vinden.

4. Klimmen en klauteren op een echt vliegtuig

Ook in Lounge 2 op de 1ste verdieping (naast de foodcourt = extra handig) staat een klimrek in de vorm van een echt vliegtuig. Hier kunnen de kids nog lekker even uitrazen voordat ze voor enkele uren een smalle metalen buis in gaan.

5. M&M’s, M&M’s en nog meer M&M’s

Ik betwijfel of het handig is om je kids veel suiker te geven voor je het vliegtuig instapt, maar alleen kijken en niet eten is ook al heel leuk in deze winkel, de M&M Shop. Overal waar je kijkt zie je, juist, M&M’s. Het is een mooie, kleurrijke beleving, iets wat de kids zeker zullen waarderen. Als de kids groot genoeg zijn om M&M’s te eten, dan is het misschien een goed idee om wat te komen voor als je aankomt op de plaats van bestemming?

Zo zie je maar er is genoeg te doen op schiphol met kinderen. En wist je dat er ook heel veel leuke dingen te doen zijn voor jou, de volwassenen? Wat dacht je van een bezoekje brengen aan de eerste “Starbuck Evenings” op een Europese luchthaven? Je vind deze speciale Starbucks op het balkon van Lounge 2 en je kan er naast een heerlijke latte macchiato ook kleine gerechtjes bestellen. Of wil jij juist even “relaxen” voor de vlucht? Kijk dan of er een plaatsje vrij is bij een van de “verborgen relax ruimtes”: achter de winkelwand van NL+, House of Tullips en Amsterdam Bread Company of achter de Starbucks in Lounge 2.

Hoe fijn is het als zowel jij als de kids relaxt aan jullie vlucht kunnen beginnen? Gelukkig heeft Schiphol genoeg faciliteiten voor jong en oud om de vakantie al te laten starten voordat je het vliegtuig in stapt. Woon je niet dichtbij Schiphol? Dan is een park, sleep, fly arrangement op Schiphol misschien iets voor jou. Je slaapt in een van de hotels op Schiphol waar je ook nog eens je auto kan laten staan. Zo beginnen jij en je kids helemaal uitgeslapen aan jullie reis!

Safe travels 🙂

Vind je dit artikel “Schiphol met kinderen” interessant? Misschien vind je deze blogs dan ook wel handig: 

* Tips voor het boeken van een goedkoop vliegticket

* Tips voor vliegen met kids

 

Volg ons op:

Advertentie:

Travel tips & tricks in je mail?

Boek nu je volgende vakantie:

Lees ook deze artikelen:

Advertentie: