Zoek
Sluit dit zoekvak.

Start jouw vakantie als je eenmaal op je bestemming aankomt of al eerder? Onze vakantie start zodra de voordeur dicht gaat! Floris en Lotte vinden het fantastisch op Schiphol. We hebben zelfs al meerdere bezoekjes gebracht terwijl we niet eens op vakantie gingen. Voor de douane is er genoeg te doen op Schiphol met kinderen. Maar wist je dat ook achter de douane allerlei vertier is voor kleine hooligans? Om er voor te zorgen dat jouw vakantie dit jaar ook al start op de luchthaven, een lijst met things to do op Schiphol met kinderen:

1. Je kids worden kleine “wetenschappers” in NEMO

NEMO? Dat is toch een science museum in Amsterdam? Ja dat klopt! En ze hebben ook een dependance op Schiphol aan de “Holland Boulevard” tussen lounge 2 en 3. Floris en Lotte kunnen er klimmen en kleine “proefjes doen”. Wij hebben lekker even op een bankje gezeten en genoten van het feit dat de kids konden “uitrazen”.

2. Knuffelen met gigantische knuffeldieren

Ook aan de Holland Boulevard, vind je gigantische knuffeldieren. Ik weet niet hoe het met jou kids zit, maar Flo en Lotte vinden knuffels fantastisch (we hebben er thuis dan ook heel veel, te veel ;). De kids kunnen lekker klauteren, dollen en natuurlijk gewoon knuffelen met deze GROTE knuffeldieren.

3. Frietjes, hamburgers of allebei?

Uhhhm nee dit is niet perse een gezonde tip, maar wel een lekkere :). Onze kids zijn niet de beste eters en voor een lange vlucht vind ik het altijd wel prettig als de buikjes vol zijn, zodat ze lekker kunnen slapen. Frietjes lusten ze uiteraard, dus wij brengen voor we boarden vaak even een bezoekje aan de McDonalds. Als je een happy meal neemt, heb je meteen ook weer een leuk klein, nieuw speeltje voor aan boord. Je vind de MC op de eerste etage in de foodcourt van Lounge 2, maar ook in Lounge 3 is er een te vinden.

4. Klimmen en klauteren op een echt vliegtuig

In Lounge 2 op de eerste verdieping, naast de foodcourt, staat een klimrek in de vorm van een echt vliegtuig. Dit is de perfecte plek voor de kinderen om hun energie kwijt te raken voordat ze voor enkele uren in een vliegtuig stappen.

5. M&M’s, M&M’s en nog meer M&M’s

Hoewel het misschien niet het beste idee is om je kinderen veel suiker te geven voor een vlucht, is de M&M Shop een bezoekje waard. Deze winkel is een kleurrijke ervaring die de kinderen zeker zullen waarderen. En als de kinderen oud genoeg zijn om M&M’s te eten, waarom dan niet wat meenemen voor de reis?

Activiteiten voor volwassenen op Schiphol

Er zijn ook veel leuke dingen te doen voor volwassenen op Schiphol. Wat dacht je van een bezoek aan de eerste “Starbuck Evenings” op een Europese luchthaven? Deze speciale Starbucks bevindt zich op het balkon van Lounge 2 en biedt naast heerlijke koffie ook kleine gerechten. Als je even wilt ontspannen voor de vlucht, kijk dan of er een plekje vrij is in een van de “verborgen relaxruimtes”.

Begin je reis ontspannen

Met zoveel faciliteiten voor zowel jong als oud, kan je vakantie al beginnen voordat je het vliegtuig instapt. Woon je niet dichtbij Schiphol? Overweeg dan een park, sleep, fly arrangement op Schiphol. Je slaapt in een van de hotels op Schiphol en je auto kan daar blijven staan. Zo beginnen jij en je kinderen helemaal uitgerust aan jullie reis!

Veilige reizen!

Gerelateerde blogs

Vond je dit artikel over “Schiphol met kinderen” interessant? Dan vind je deze blogs misschien ook wel handig:

Vind je dit artikel leuk? Dan vind je deze artikelen waarschijnlijk ook leuk:

Nieuwsbrief

Volg ons

Plan je volgende vakantie