Zoek
Sluit dit zoekvak.

Reizen met kinderen: een persoonlijke ervaring

Toen ik voor het eerst zwanger was, was de meest gehoorde frase “nou ga je zeker niet meer ver reizen he?!”. Ik antwoordde dan, licht geïrriteerd, “ …hoezo niet?!”. Vaak kreeg ik dan te horen “…omdat je kind daar niets aan heeft, dat doe je alleen maar voor jezelf”. Dan hield ik wijselijk mijn mond en dacht ik, wat een b*llsh*t. Hoezo is het slecht om te reizen omdat je er zelf gelukkig van wordt, is gelukkig zijn niet meer nodig als je eenmaal kinderen krijgt?

Onze eerste grote reis met een baby

Dus…. om alle vooroordelen de wereld uit te helpen zaten wij toe Floris 6 maanden was in het vliegtuig naar Amerika, een vlucht van 16 uur met overstap van Amsterdam naar LA, om daar een roadtrip te maken van 3 weken. Roadtrippen langs de westkust van Amerika met kinderen dus! Off we go!

Route voor de westkust van Amerika met kinderen

De Amerikaanse westkust is een ideale bestemming voor gezinnen die voor het eerst een lange reis met kinderen ondernemen. Maar waarom precies de westkust? En wat maakt Amerika zo geschikt voor gezinsreizen?

Waarom de Amerikaanse westkust?

De keuze voor Amerika als reisbestemming voor gezinnen is voornamelijk te danken aan de uitstekende gezondheidszorg. Hoewel je natuurlijk hoopt geen dokter nodig te hebben tijdens je reis, is het geruststellend om te weten dat er goede artsen en ziekenhuizen beschikbaar zijn mocht dat nodig zijn. Bovendien is Amerika een westers land waar je alles kunt kopen wat je in Nederland ook kunt kopen, wat het gesleep met grote pakken luiers en babyvoeding voorkomt.

Maar waarom dan specifiek de westkust van Amerika? De combinatie van bruisende steden en indrukwekkende natuur maakt dit deel van Amerika bijzonder aantrekkelijk. Het is minder prettig om drie weken in een stad door te brengen met een klein kind, maar de afwisseling van drukke steden en prachtige nationale parken spreekt ons meer aan. De westkust van Amerika heeft veel nationale parken op relatief kleine afstand van elkaar, waardoor je steden als LA, Las Vegas en San Francisco kunt combineren met nationale parken als Yosemite, Zion, Bryce en de Grand Canyon.

Onze 3-weken route langs de westkust van Amerika met kinderen

We hebben de volgende route van tevoren uitgestippeld. Het kan ambitieus lijken gezien de rijafstanden en het drukke programma. Maar achteraf kan ik zeggen dat het voor ons perfect was en dat Floris de hele rit een blije, tevreden baby was. Dit geeft aan dat het reisplan ook voor hem niet te druk was.

Dag 1 -2: Los Angeles

Na een vlucht van 16 uur met overstap landen we in LA. Kev en ik zijn behoorlijk moe, maar Floris niet, hij heeft de hele vlucht geslapen. We blijven wakker tot het avondeten en gaan daarna snel naar bed. Op de tweede dag ontdekken we enkele plekken in LA (Walk of Fame, Hollywood sign), maar we nemen het vooral rustig aan, omdat onze roadtrip morgen echt begint.

Dag 3: Santa Barbara

Vandaag beginnen we echt aan onze reis! Highway 1 is een must-do, met de mooiste uitzichten over de oceaan na elke bocht. Maar vergis je niet, als je een paar stops wilt maken om te lunchen en van het uitzicht te genieten, dan zijn 1 of 2 overnachtingen op de Highway 1 route van Los Angeles naar San Francisco geen overbodige luxe. Wij kiezen voor het laatste en brengen de eerste nacht door in Santa Barbara.

Dag 4: Ontdekkingstocht in Carmel/Monterey

Deze dag staat in het teken van rijden, maar we nemen het rustig aan. Onderweg langs de kust komen we grote groepen zeeleeuwen tegen. We stoppen meerdere malen om deze indrukwekkende dieren van dichtbij te bekijken. Ondanks hun sterke geur, is het een fascinerende ervaring.

Dag 5 -6: De charme van San Francisco

We bereiken San Francisco, een fantastische stad waar minimaal een hele dag voor uitgetrokken moet worden. Als je meer tijd hebt, raden we aan om minimaal twee dagen te blijven om de stad in een ontspannen tempo te kunnen verkennen. We brengen veel tijd door met wandelen door de stad, met onze kleine Floris in de kinderwagen of draagzak. Een groot deel van onze tweede dag besteden we aan een bezoek aan Alcatraz. Onder begeleiding van een gids verkennen we dit voormalige gevangeniscomplex en horen we spannende verhalen over ontsnappingen en het leven in deze iconische gevangenis.

Dag 7-9: De wonderen van Yosemite National Park

Op de zevende dag vervolgen we onze route van San Francisco naar Yosemite National Park. De overweldigende natuur van Yosemite, met zijn diverse groentinten, kolossale rotswanden en de grootste bomen die we ooit hebben gezien, is adembenemend. We zijn blij dat we meerdere dagen hebben om deze plek te verkennen. We maken verschillende wandelingen, sommige geschikt voor een kinderwagen, maar een draagzak is praktischer. Met Floris in de draagzak, voorzien van een petje en een extra hydrofiele doek om de zon uit zijn gezicht te houden, wandelen we elke dag 10-15 kilometer. Een heerlijke ervaring!

Sorry, but the provided text doesn’t contain any content to optimize for SEO, grammar, spelling, and readability. It seems to be a part of HTML code related to the design and layout of a webpage, not the actual content. Please provide a text that contains actual content to be optimized.

Dag 10-11: Ontdek de Death Valley

Op de tiende dag nemen we afscheid van Yosemite en zetten we onze reis voort naar een van de heetste plekken op aarde: de Death Valley. Deze plek is een bizarre en extreem warme locatie. Het landschap is dor en levenloos, en zelfs als je de koude kraan opendraait, komt er nog steeds warm water uit. Het is belangrijk om te weten dat een bezoek aan de Death Valley niet altijd aan te raden is, vooral als je de westkust van Amerika met kinderen bezoekt. Controleer daarom vooraf de gemiddelde temperatuur in de maand dat je de Death Valley wilt bezoeken en maak dan je keuze. Wij waren hier in mei, en het was toen nog goed te doen voor zowel Floris als ons.

Dag 12: Ontdek de Valley of Fire

De Valley of Fire is een minder bekend park, maar absoluut de moeite waard! Je vindt hier felgekleurde rotsformaties en kunt er ook hikes maken door het donkerrode landschap. Het is minder toeristisch en daardoor ook een stuk rustiger, wat wij erg prettig vonden.

Dag 13 -14: Beleef Zion National Park

Vanuit Valley of Fire rijden we door naar Zion National Park. Ook een must do! Zorg dat je tijdig een accommodatie boekt in of dichtbij het park, zodat je niet ver buiten het park overnacht. In dit park kun je hikes maken en genieten van de mooiste watervallen, rotsformaties en overweldigende natuur. Er is een hele gave hike door de rivierbedding, maar dat lijkt ons toch net iets te avontuurlijk met een baby in de draagzak. Als je het niet erg vindt om op te splitsen en alleen te lopen, dan schijnt deze hike wel een aanrader te zijn!

Dag 15-16: Verken Bryce Canyon

Van het ene mooie natuurpark naar het andere: je raadt het al: Bryce mag je ook niet missen! Het bijzondere landschap met de bekende hoodoos is erg indrukwekkend. De nachten zijn steenkoud, maar overdag is het lekker warm. Met Flo in de draagzak maken we ook hier een aantal mooie hikes. Floris is ondertussen professioneel draagzakhanger tijdens hikes en lijkt het ook helemaal mooi te vinden.

Dag 16: Bezoek aan Page

Hoewel het een beetje uit de richting ligt, is een bezoek aan Page een must. In Page vind je de Horseshoe Bend en de Antelope Canyon, beide zeer verschillend maar even indrukwekkend en prachtig. Bij Horseshoe Bend is een kort bezoek voldoende om een goede indruk te krijgen, terwijl bij Antelope Canyon een wandeling (onder begeleiding van een gids) sterk aanbevolen wordt.

Dag 17-18: Bezoek aan de Grand Canyon

Vanuit Page zetten we onze reis voort richting Las Vegas. Maar eerst maken we een stop bij de Grand Canyon. Deze indrukwekkende kloof heeft zijn naam niet voor niets gekregen – het is werkelijk “Grand”! Je kunt de Grand Canyon te voet, op de fiets, met de auto of zelfs met een helikopter verkennen. Wij kiezen ervoor om verschillende wandelingen te maken (sommige zijn ook zeer toegankelijk met een kinderwagen) en op deze manier het park te ontdekken.

Dag 19-21: Las Vegas

Onze reis brengt ons naar onze eindbestemming: de stad van zonden; Las Vegas! We hebben nog drie dagen om de waanzin van deze stad te ervaren. We zijn een beetje verliefd op Las Vegas, maar de eerste keer met een baby naar deze stad van de zonden, is toch wel spannend. Wat blijkt? Las Vegas heeft kinderen enorm veel te bieden!

We genieten aan het zwembad, bewonderen de watershow van het Bellagio, wandelen de strip wel 10x op en neer, eten bij the Rainforest Cafe (waar Flo zijn ogen uitkijkt) en doen de welbekende “shop till you drop” in een van de gigantische outlet malls. Wanneer we nietsvermoedend met Floris in de draagzak een casino binnenlopen, horen we uit de verte “please remove the minor from this premises”, we wagen dan ook om beurten snel een gokje.

Helaas is het dan weer tijd om huiswaarts te vliegen. Deze drie weken durende reis langs de westkust van Amerika met kinderen heeft een perfecte balans tussen steden en natuur. En onze eerste reis met een kind is super goed bevallen. Dat gaan we absoluut heel veel vaker doen!

Vind je dit artikel leuk? Dan vind je deze artikelen waarschijnlijk ook leuk:

Nieuwsbrief

Volg ons

Plan je volgende vakantie