Kies je taal:

Route voor 3 weken roadtrippen langs de westkust van Amerika met kinderen

Toen ik voor het eerst zwanger was, was de meest gehoorde frase “nou ga je zeker niet meer ver reizen he?!”. Ik antwoordde dan, licht geïrriteerd, “ …hoezo niet?!”. Vaak kreeg ik dan te horen “…omdat je kind daar niets aan heeft, dat doe je alleen maar voor jezelf”. Dan hield ik wijselijk mijn mond en dacht ik, wat een b*llsh*t. Hoezo is het slecht om te reizen omdat je er zelf gelukkig van wordt, is gelukkig zijn niet meer nodig als je eenmaal kinderen krijgt? Dus…. om alle vooroordelen de wereld uit te helpen zaten wij toe Floris 6 maanden was in het vliegtuig naar Amerika, een vlucht van 16 uur met overstap van Amsterdam naar LA, om daar een roadtrip te maken van 3 weken. Roadtrippen langs de westkust van Amerika met kinderen dus! Off we go!

Route voor de westkust van Amerika met kinderen

Waarom de Amerikaanse westkust?

Wij vinden Amerika een hele fijne bestemming wanneer je voor het eerst ver reist met een kindje. De gezondheidszorg is er goed. Natuurlijk hoop je geen dokter nodig te hebben. Maar mocht het wel zo zijn, dan stelt de aanwezigheid van goede artsen en ziekenhuizen mij altijd gerust. Daarnaast is Amerika natuurlijk een westers land waar je alles kunt kopen wat je in Nederland ook kunt kopen. Dit voorkomt gesleep met gigantische pakken luiers en 3 weken eten voor de baby.

 

Natuurlijk is Amerika groot, waarom kiezen wij dan voor de westkust? 3 Weken in een stad met een klein kind vinden wij minder prettig. Een afwisseling van drukke steden en indrukwekkende natuur spreekt ons meer aan. Dit deel van Amerika heeft veel National Parcs op relatief kleine afstand van elkaar. Op deze manier kunnen we dan ook steden als LA, Las Vegas en San Francisco combineren met National Parcs als Yosemite, Zion, Bryce en de Grand Canyon.

Onze route voor 3 weken westkust Amerika met kinderen

Vooraf hebben wij onderstaande route uitgestippeld. Misschien wat ambitieus wat betreft rijafstanden en een wat drukker programma. Maar achteraf kan ik zeggen dat het voor ons helemaal top was en Floris de hele rit een blije, tevreden baby was, waaruit ik opmaak dat het reisplan ook voor hem niet te druk was.

Dag 1 -2: Los Angeles

Wanneer we landen in LA na een vlucht van 16 uur met overstap, zijn Kev en ik flink moe. Floris niet, maar die heeft dan ook heel de vlucht geslapen. We blijven wakker, stokjes tussen de ogen, tot het avondeten en gaan daarna snel naar bed. Op dag 2 ontdekken we nog wat plekjes in LA (Walk of Fame, Hollywood sign), maar doen we vooral nog rustig aan, omdat onze roadtrip morgen echt gaat beginnen.

Dag 3: Santa Barbara

Vandaag gaan we dan echt op pad! Highway 1 is natuurlijk een must do, bocht na bocht valt je mond open van de mooiste uitzichten over de oceaan. Maar vergis je niet, als je wat stopjes wilt maken om even lekker te lunchen en van het uitzicht te genieten, dan zijn 1 of 2 overnachtingen voor de Highway 1 route van Los Angeles naar San Francisco geen overbodige luxe. Wij kiezen voor het laatste en brengen de 1ste nacht door in Santa Barbara.

Dag 4: Carmel/Monterey

Ook deze dag staat in het teken van rijden, maar we besluiten om het rustig aan te doen. Onderweg komen we langs de kust grote groepen zeeleeuwen tegen. We stoppen meerdere malen om deze grote dieren van dichtbij te bekijken. Ze stinken flink, maar dat mag de pret niet drukken.

Dag 5 -6: San Francisco

Vandaag bereiken we San Francisco! Wat een fantastische stad, 1 hele dag in San Francisco is echt het minimum. Als je meer tijd hebt dan kan je beter voor minimaal 2 hele dagen kiezen, zodat je ook in de stad een relaxt tempo aan kan houden. Wij lopen met name veel door de stad met Floris in de kinderwagen of in de draagzak. Wij trekken een groot deel van onze 2de dag uit om Alcatraz te bezoeken. Met een gids lopen we door dit voormalige gevangeniscomplex. De gids deelt alle spannende verhalen over ontsnappingen, of pogingen daartoe en hoe het eraan toeging in deze iconische gevangenis. Flo slaapt het grootste deel van ons bezoek in de draagzak.

Dag 7-9: Yosemite National Park

Op dag 7 vervolgen we onze route van San Francisco naar Yosemite National Park. Wauw, Yosemite is echt overweldigend: zoveel verschillende kleuren groen, kolossale rotswanden en de grootste en hoogste bomen die we ooit hebben gezien! We zijn heel blij dat we meerdere dagen hebben om deze plek te verkennen. We maken meerdere hikes. Sommige hikes zijn geschikt voor een kinderwagen, maar een draagzak is toch wel praktischer. Daar kiezen wij dan ook voor. Met Flo in de draagzak (met een petje op en extra hydrofiele doek mee, zodat we de zon uit zijn gezicht kunnen houden als hij slaapt), wandelen we elke dag 10-15 kilometer, heerlijk!

Dag 10-11: Death Valley

Op dag 10 zeggen we Yosemite gedag en vervolgen we onze reis naar een van de heetste plekjes ter wereld: Death Valley. Een hele bizarre, hele warme plek. Het landschap is dor en doods en wanneer ik de koude kraan opendraai komt er alsnog warm water uit. Death Valley is niet het hele jaar aan te raden wanneer je de westkust van Amerika met kinderen bezoekt. Check vooraf even hoe warm het gemiddeld is in de maand dat je Death Valley wilt bezoeken en maak dan je keuze. Wij waren hier in mei en dat was nog goed te doen voor zowel Floris als ons.

Dag 12: Valley of Fire

Een minder bekend park, maar absoluut de moeite waard! Je vindt hier felgekleurde rotsformaties en kunt er ook hikes maken door het donkerrode landschap. Het is minder toeristisch en daardoor ook een stuk rustiger. Wij vonden dat erg prettig.

Dag 13 -14: Zion

Vanuit Valley of Fire rijden we door naar Zion National Parc. Ook een must do! Zorg dat je tijdig een accommodatie boekt in of dichtbij het park, zodat je niet ver buiten het park overnacht. In dit park kun je hikes maken en genieten van de mooiste watervallen, rotsformaties en overweldigende natuur. Er is een hele gave hike door de rivierbedding, maar dat lijkt ons toch net iets te avontuurlijk met een baby in de draagzak. Als je het niet erg vindt om op te splitsen en alleen te lopen, dan schijnt deze hike wel een aanrader te zijn!

Dag 15-16: Bryce Canyon

Van het ene mooie natuurpark naar het andere: je raadt het al: Bryce mag je ook niet missen! Het bijzondere landschap met de bekenden hoodoos is erg indrukwekkend. De nachten zijn steenkoud, maar overdag is het lekker warm. Met Flo in de draagzak maken we ook hier een aantal mooie hikes. Floris is ondertussen professioneel draagzakhanger tijdens hikes en lijkt het ook helemaal mooi te vinden.

Dag 16: Page

Een beetje uit de richting, maar Page moet je aandoen. In Page vind je namelijk Horseshoe Bend en Antelope Canyon. Heel verschillend en allebei erg indrukwekkend en bijzonder mooi. Waar bij Horseshoe Bend even kijken prima is voor een goed indruk. Is bij Antelope Canyon een hike (met een gids) een echte aanrader.

Dag 17-18: Grand Canyon

Van Page rijden we weer terug richting Las Vegas, maar niet voor we The Grand Canyon hebben bezocht. Deze canyon heeft zijn naam niet zomaar gekregen, deze canyon is daadwerkelijk “Grand”! Wat een indrukwekkend gebied. Je kan het te voet, fietsend, rijdend of met de helikopter aanschouwen. Wij kiezen ervoor om meerdere hikes te maken (sommige zijn ook heel toegankelijk met een kinderwagen) en zo het park te ontdekken.

Dag 19-21: Las Vegas

En dan rijden we alweer naar onze eindbestemming: the city of sins; Las Vegas! Gelukkig hebben we nog 3 dagen om de madness van deze stad tot ons te nemen. Wij zijn een beetje verliefd op Las Vegas, maar de eerste keer met een baby naar deze stad van de zonden, is toch wel spannend. Wat blijkt? Las Vegas heeft kinderen enorm veel te bieden! We luieren lekker aan het zwembad, aanschouwen de watershow van het Bellagio, wandelen de strip wel 10x op en neer, eten bij the Rainforest Cafe (waar Flo zijn ogen uitkijkt) en doen de welbekende “shop till you drop” in een van de gigantische outlet malls. Wanneer we niets vermoedend met Floris in de draagzak een casino binnen lopen, hoor ik uit de verte “please remove the minor from this premises”, we wagen dan ook om beurten snel een gokje.

 

En dan is het helaas weer tijd om huiswaarts te vliegen. Deze 3 weekse reis langs de westkust van Amerika met kinderen heeft een perfecte balans tussen steden en natuur. En onze eerste reis met een kind is super goed bevallen. Dat gaan we absoluut heel veel vaker doen!

Vind je dit artikel "Route voor 3 weken roadtrippen langs de westkust van Amerika met kinderen" leuk? Dan vind je deze artikelen waarschijnlijk ook leuk:

Volg ons op:

Advertentie:

Travel tips & tricks in je mail?

Boek nu je volgende vakantie:

Lees ook deze artikelen:

Advertentie: