Kies je taal:

Rondreis door Jordanië met kinderen: verrassend en voordelig

Rondreis met privéchauffeur? Dat werd mij geadviseerd wanneer je een rondreis door Jordanië met kinderen boekt, omdat het niet veel meer kost dan een fly-drive en het wel heel erg relaxt is… en dat bleek inderdaad het geval! Bij aankomst in Amman staat onze chauffeur al klaar. Hij rijdt ons de hele week rond en reist met ons mee. We zijn wat bang voor ongemakkelijke stiltes in de auto, maar dat blijkt helemaal niet het geval. Hij meldt zich als er interessante weetjes zijn onderweg of als hij wat moet regelen en verder houdt hij zich afzijdig. Bovendien is hij steeds stipt op tijd! We betalen € 300,- extra voor de chauffeur voor onze 8-daagse reis.

Rondreis door Jordanië met kinderen

April perfecte reistijd

Wij gaan tijdens de meivakantie op rondreis door Jordanië met kinderen. Het is nog behoorlijk rustig overal, omdat Covid net achter de rug is. Bovendien is de temperatuur nog aangenaam. We vliegen met Transavia direct op Amman in slechts 4,5 uur. Overdag wordt het warm, maar niet zo benauwd als in Nederland. En ’s avonds koelt het heerlijk af, dus geen plakkerige nachten. Ook het najaar (bijvoorbeeld de herfstvakantie) is een ideale reistijd voor Jordanië.

Amman en Jerash met gids

Over de markt lopen in Amman voelt een beetje als de Fata Morgana in de Efteling. Je ruikt de heerlijke geuren van fruit en hoort het onverstaanbare geschreeuw van de marktkooplui. Een bezoekje aan Jerash is zeer de moeite waard en ik vind de gids echt waardevol. Als je er rondloopt is de historie en grootsheid onbegrijpelijk, maar deze wordt veel helderder met de uitleg van een lokale gids die er ook weer zijn eigen draai aan geeft. Voor jonge kinderen zou ik een gids niet adviseren, maar vanaf een jaar of 12 is het zeker interessant.

Natuurgebied Dana: van steenuil tot Afghaanse vos

Onderweg naar natuurpark Dana rijden we parallel aan de dode zee en passeren we het laagste punt op aarde. De temperatuur loopt op naar boven de 40 graden, maar gelukkig hebben we airconditioning. Vlak voor we Dana bereiken loopt een bijzonder dier langs de weg: een Afghaanse vos. Een kleine katachtige vos. ’s Avonds zien en horen we vanaf ons balkon een uil door het grote natuurgebied vliegen.

 

De hike tocht die we hebben gereserveerd duurt tussen de 2 à 3 uur. Onze gids is een bedoeïen uit de buurt. Hij laat ons  de meest prachtige fruitbomen, walnootbomen, cactussen en andere bijzondere planten zien. Voor liefhebbers van natuur een must see. Bijzondere vogels, waaronder de blauwe honingzuiger, maken indruk. De hike is goed te doen met iets oudere kinderen en het zoete kopje thee dat op authentieke wijze geserveerd wordt te midden van de bergen smaakt heerlijk.

Petra day & night

Wij hebben ook besloten om Petra te verkennen met een gids. De natuur evenals de geschiedenis is spectaculair en schitterend. Het dateert van voor Christus toen de Nabateeërs, de Byzantijnen, de Grieken en de Romeinen elkaar hier opvolgden. Waarna de plek verborgen is gebleven tot in de 19e eeuw een Zwitser deze unieke plek, die inmiddels Unesco werelderfgoed is, herontdekte. 

 

’s Avonds kun je Petra bezoeken in het pikkedonker. Het pad ernaar toe is alleen verlicht met waxinelichtjes, langs de kant van de weg en als je bij de Treasury aankomt, maakt het een sprookjesachtige indruk (ca. 2 km lopen). Alle bezoekers gaan op de grond zitten en er wordt een kort concert gegeven op de fluit, iedereen krijgt een kopje thee. Het is na een lange dag wel weer een flinke wandeling, maar wij vinden het de moeite zeker waard! We hebben ook een superhotel met rooftop zwembad , op 100 meter van de ingang van Petra.

Een nachtje slapen in de woestijn – Mars op aarde

Na een ritje van 2 uur komen we aan in de Wadi Rum. We slapen in een ruime tent (met airconditioning en badkamer) en genieten van de jeepsafari. ’s Nachts bij heldere hemel een indrukwekkende sterrennacht, die je extra kunt beleven door te slapen in een ‘bubble’-tent. Deze trend is ontstaan nadat de Wadi Rum werd gebruikt als decor voor meerdere films over Mars. Een bezoek aan de woestijn is absoluut een must do wanneer je een rondreis door Jordanië met kinderen maakt. 

Drijven in de Dode Zee

Drijven in de dode zee is een bijzondere happening. Ook voor kinderen! Maximaal 10 minuten in het water en je daarna helemaal insmeren met modder en opnieuw erin. Het is heerlijk om dit als laatste bestemming te hebben en nog even na te genieten van de hele reis aan de rand van het zwembad.

 

Je boekt deze indrukwekkende rondreis met chauffeur al vanaf € 1300 p.p. op basis van logies/ontbijt bij &Olives Travel. Voor halfpension geldt een kleine toeslag en is met kinderen vaak ook handig zodat je ’s avonds de deur niet meer uit hoeft.

 

Jordanië is een Arabisch sprookje op slechts 4,5 uur vliegen!

Dit gastartikel is geschreven door &Olives Travel. 

Vind je dit artikel "Rondreis door Jordanië met kinderen: verrassend en voordelig" leuk? Dan vind je deze artikelen waarschijnlijk ook leuk:

Volg ons op:

Advertentie:

Travel tips & tricks in je mail?

Boek nu je volgende vakantie:

Lees ook deze artikelen:

Advertentie:

Geverifieerd door MonsterInsights