Kies je taal:

Reizen met kinderen, keep the memories alive!

De meest gehoorde reden waarom reizen met kinderen niet nodig is: “daar herinneren ze zich straks toch niets meer van”. Los van het feit dat ik het een bijzondere reden vind, denk ik ook dat het niet helemaal waar is. Zo herinnert Floris zich nog de indrukwekkende, liggende, gouden Boeddha van onze reis naar Thailand toen hij 2 jaar was. De eerlijkheid gebiedt me wel te zeggen dat ik de kinderen ook erg graag herinner aan onze reizen, hoe ik dat op een speelse manier doe, lees je hieronder.

Reizen met kinderen, zo houd ik the memories alive

De grootste tip is eigenlijk: blijf over de reizen praten en toon de kinderen ook beelden van jullie reis. Dat kun je natuurlijk op heel veel verschillende manieren doen. Hieronder hoe ik dit doe voor Floris en Lotte.

Handzaam fotoboekje

Zodra wij terug zijn van een reis ga ik er even goed voor zitten met de kinderen en vraag ik hen allebei de 15 mooiste en leukste foto’s van onze reis uit te zoeken. Het grappige is dat zij niet de foto’s kiezen die ik zou kiezen. Dus geen indrukwekkende landschappen of een azuurblauwe zee, maar een foto van een kokosnoot op het strand die op Mickey Mouse lijkt. Van deze 15 foto’s maak ik voor allebei online een klein fotoboekje met ringband wat ze ook mee naar school kunnen nemen en aan iedereen kunnen laten zien.

Bijzondere verjaardagskaart

Ik weet niet hoe het met jouw kinderen zit, maar Floris en Lotte worden helemaal enthousiast van “echte” verjaardagskaarten.  En wat is er nou gaver dan een verjaardagskaart met daarop een foto van jezelf in het land waar je dat jaar op vakantie bent geweest? Het is ook mogelijk om niet 1 foto te gebruiken, maar een hele collage te maken van verschillende foto’s. Hoe meer foto’s hoe meer mooie reisverhalen je er over kan vertellen.

Tropische kerstballen

Vroeger, pre kids, hadden wij een heel gestylde kerstboom. Sinds we reizen met kinderen ziet de kerstboom er wat minder getuned uit. Maar eerlijk is eerlijk, de herinneringen worden steeds mooier! Wij laten de kinderen namelijk op elke vakantiebestemming een kerstbal uitzoeken. Zo hangt onze boom vol met bijzondere versieringen. Elk jaar wanneer we samen de kerstboom optuigen gaan de verschillende kerstballen en ornamenten weer door onze handen en worden alle vakantie avonturen weer gedeeld.

Slapen op een olifant

Nog een top idee om de herinneringen in leven te houden wanneer je gaat reizen met kinderen: laat een foto van de reis afdrukken op een kussensloop. Of niet een foto maar een aantal, zodat je elke avond als je kindje gaat slapen aan de hand van de foto’s mooie verhalen kan vertellen over jullie reizen.

Stuur een vakantiekaartje van jezelf

Bij ons is het vaste prik: wanneer we op vakantie zijn worden er altijd kaarten gestuurd naar familie, vrienden, school en buren. En wat is er nou leuker dan een kaartje versturen van jezelf op vakantie? En vergeet natuurlijk niet om aan jezelf ook een kaartje te sturen! Wij bewaren de kaartjes en pakken ze er eens in de zoveel tijd bij, zodat we weer even kunnen kletsen over die reis en kunnen lachen om hoe de kids er toen uitzagen.

Dagboekje bijhouden

Wanneer de kinderen kunnen schrijven is het leuk om elke dag samen met hen een kort stukje te schijven over de belevenissen van die dag. Het helpt de kinderen ook de dag te verwerken en het zorgt voor leuke herinneringen wanneer je weer thuis bent. Wanneer je kind nog niet kan schrijven is het ook heel leuk om dit zelf voor je kindje te doen en zo een naslagwerkje te hebben van al jullie reizen, wat je ook voor kan lezen aan je kindje.

Voor ons werken bovenstaande “trucjes” om de herinneringen levendig te houden wanneer je reist met (kleine) kinderen heel goed. En stiekem houd je zo ook je eigen vakantieherinneringen levendig. Dat is vanaf een bepaalde leeftijd ook handig.

Vind je dit artikel "Reizen met kinderen, keep the memories alive" leuk? Dan vind je deze artikelen waarschijnlijk ook leuk:

Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door Kaartje2Go

Volg ons op:

Advertentie:

Travel tips & tricks in je mail?

Boek nu je volgende vakantie:

Lees ook deze artikelen:

Advertentie: