Zoek
Sluit dit zoekvak.

Een veelgehoorde reden om niet met kinderen te reizen is: “ze zullen het zich toch niet herinneren”. Ik vind dit een bijzondere reden en denk dat het niet helemaal waar is. Zo herinnert mijn zoon Floris zich nog de indrukwekkende, liggende, gouden Boeddha van onze reis naar Thailand toen hij 2 jaar oud was. Ik moet wel eerlijk zeggen dat ik de kinderen graag herinner aan onze reizen. Hoe ik dat op een speelse manier doe, lees je hieronder.

Reizen met kinderen: Hoe houd ik de herinneringen levend

Mijn grootste tip is: blijf praten over de reizen en laat de kinderen ook beelden van jullie reis zien. Dit kan op veel verschillende manieren. Hieronder lees je hoe ik dit doe voor Floris en Lotte.

Een handzaam fotoboekje

Zodra we terug zijn van een reis, ga ik er even goed voor zitten met de kinderen en vraag ik hen om de 15 mooiste en leukste foto’s van onze reis uit te zoeken. Het grappige is dat zij niet de foto’s kiezen die ik zou kiezen. Dus geen indrukwekkende landschappen of een azuurblauwe zee, maar een foto van een kokosnoot op het strand die op Mickey Mouse lijkt. Van deze 15 foto’s maak ik voor ieder kind online een klein fotoboekje met ringband dat ze ook mee naar school kunnen nemen en aan iedereen kunnen laten zien.

Een bijzondere verjaardagskaart

Ik weet niet hoe het met jouw kinderen zit, maar Floris en Lotte worden helemaal enthousiast van “echte” verjaardagskaarten. En wat is er nou leuker dan een verjaardagskaart met daarop een foto van jezelf in het land waar je dat jaar op vakantie bent geweest? Het is ook mogelijk om niet 1 foto te gebruiken, maar een hele collage te maken van verschillende foto’s. Hoe meer foto’s, hoe meer mooie reisverhalen je erover kunt vertellen.

Tropische Kerstballen: Een Unieke Herinnering aan Reizen met Kinderen

Vroeger, pre-kids, hadden wij een heel gestylde kerstboom. Sinds we reizen met kinderen ziet de kerstboom er wat minder getuned uit. Maar eerlijk is eerlijk, de herinneringen worden steeds mooier! Wij laten de kinderen namelijk op elke vakantiebestemming een kerstbal uitzoeken. Zo hangt onze boom vol met bijzondere versieringen. Elk jaar wanneer we samen de kerstboom optuigen gaan de verschillende kerstballen en ornamenten weer door onze handen en worden alle vakantie avonturen weer gedeeld.

Slapen op een Olifant: Het Bewaren van Reisherinneringen

Nog een top idee om de herinneringen in leven te houden wanneer je gaat reizen met kinderen: laat een foto van de reis afdrukken op een kussensloop. Of niet een foto maar een aantal, zodat je elke avond als je kindje gaat slapen aan de hand van de foto’s mooie verhalen kan vertellen over jullie reizen.

Stuur een Vakantiekaartje van Jezelf: Een Leuke Manier om Reisherinneringen te Delen

Bij ons is het vaste prik: wanneer we op vakantie zijn worden er altijd kaarten gestuurd naar familie, vrienden, school en buren. En wat is er nou leuker dan een kaartje versturen van jezelf op vakantie? En vergeet natuurlijk niet om aan jezelf ook een kaartje te sturen! Wij bewaren de kaartjes en pakken ze er eens in de zoveel tijd bij, zodat we weer even kunnen kletsen over die reis en kunnen lachen om hoe de kids er toen uitzagen.

Het Bijhouden van een Reisdagboek

Als je kinderen oud genoeg zijn om te schrijven, kan het leuk zijn om elke dag samen een kort verslag te schrijven over de avonturen van die dag. Dit helpt niet alleen de kinderen om hun dag te verwerken, maar zorgt ook voor leuke herinneringen als je weer thuis bent. Als je kind nog niet kan schrijven, kan het ook leuk zijn om dit zelf te doen en zo een naslagwerk te hebben van al jullie reizen, wat je ook voor kan lezen aan je kind.

Herinneringen Levendig Houden

De bovenstaande “trucjes” werken voor ons heel goed om de herinneringen levendig te houden als je reist met (kleine) kinderen. En stiekem houd je zo ook je eigen vakantieherinneringen levendig. Dat is vanaf een bepaalde leeftijd ook handig.

Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door Kaartje2Go.

Vind je dit artikel leuk? Dan vind je deze artikelen waarschijnlijk ook leuk:

Nieuwsbrief

Volg ons

Plan je volgende vakantie