Kies je taal:
  • Nederlands
  • Engels

Wil jij op wereldreis met kleine kinderen? Met deze 10 tips ben je helemaal voorbereid!

De droom van velen… op wereldreis met kleine kinderen. Bij mij staat deze wens hoog bovenaan mijn bucketlist. Een tijdje al, maar toch zie ik vaak veel , praktische, beren op de weg. Martine niet, zij is met haar man en twee kleine kinderen op wereldreis “tot zo lang het leuk is”.

“Ik ben Martine (34). Samen met mijn man Bram (33) heb ik een goedlopend restaurant opgezet waar we 5 jaar keihard gewerkt hebben. In deze periode hebben we ook twee fantastische dochters gekregen. Marley (3) en Vesper (1,5). Hierdoor kwam ik wat minder op de zaak, maar Bram des te meer. We leefden langs elkaar heen. Gelukkig kwamen we er op tijd achter dat als we hiermee door zouden gaan, ongelukkig zouden worden. We hebben het restaurant verkocht, ons huis verhuurd en besloten om de wereld in te trekken. We zijn nu twee maanden onderweg en het is meer dan we ooit hebben durven dromen.

Deze stoere chick deelt haar beste tips met ons. 

 

10 Tips ter voorbereiding op een wereldreis met kleine kinderen 

 

1# Neem rustig de tijd om over alles goed na te denken

Van het inpakken van je backpack, tot het bepalen van je reisverzekering. Ik ben zeker het type van “het komt later wel”. Gelukkig heb ik dat niet tijdens de voorbereidingen gedaan. 2 Maanden van te voren ben ik begonnen met plannen. We hebben ons huis verhuurd, dus alles moest leeg. Elke dag 2 uurtjes inpakken zorgde ervoor dat het zonder stress en ruzie ging.

2# Koop goede spullen

Het is zo makkelijk om te besparen op de spullen die je nodig hebt, maar geloof me, je wilt niet dat je backpack of toilettas in de eerste maand al stuk gaat. Het kost inderdaad (een stuk) meer, maar je hebt er ook echt (een stuk) meer plezier van. Je gaat deze spullen intensief gebruiken, dus je kan er niet wat voorzichtiger mee omgaan.

3# Less is more

Ook tijdens het reizen en zeker ten aanzien van wat je meeneemt geldt deze wijze quote: neem niet te veel kleren mee. Wij reizen met zijn vieren en hebben in totaal 2 backpacks, en 2 kleine rugzakken. Dit houd je mobiel. We hebben de packing cubes van Eagle Creek gebruikt voor onze kleren. Iedereen heeft zijn eigen zak. Dit houdt je backpack overzichtelijk. Eén rugzak is alleen voor onze elektronische apparaten, de ander gebruiken we voor onze dagelijkse uitstapjes met eten en drinken.

4# Reisledikant voor een wereldreis met kleine kinderen

Reis je met een kindje onder de 5 jaar, neem dan een reisledikant mee. Voor Vesper hebben wij het reisbed van Nomad mee. Ideaal. Vesper slaapt altijd in haar eigen tent, wat haar een vertrouwd gevoel geeft. Het is volledig afgesloten, dus muggen en ongedierte kunnen er niet in. Het is van katoen, wat ervoor zorgt dat het niet te warm wordt. Hij is stevig en kan niet omvallen. Ingepakt past hij in onze backpack en hij weegt nog geen 4 kilo.

5# Neem geen buggy mee

Hier hebben we lang over nagedacht en zijn intens blij met onze keuze om hem thuis te laten. In Sri Lanka is er geen stoep, hij past niet in de tuk tuk en tijdens rotsen beklimmen en op het strand liggen kan je hem al helemaal niet gebruiken.

6# Neem wel een ergonomische rugdrager mee

Wij gebruiken de Tula Coast. Hier kan zowel Vesper als Marley in. Hij heeft een rug van mesh wat voor afkoeling zorgt. En als ze willen lopen hang je hem gewoon om je middel. Het gewicht van de kinderen wordt goed verdeeld over je lichaam. Ze zitten er veilig en comfortabel in. Zeker waar het druk is en mensen graag aan je kinderen willen zitten, beschermd deze zak ze tegen al te veel ongewenst contact.

7# Een uitkomst voor ons is de Dopper 

Een herbruikbare waterfles met een bekertje als dop. Zo kunnen de kinderen overal waar we zijn gebruik maken van een bekertje om water te drinken. Voor Vesper is het nogal een uitdaging om uit een fles te drinken, maar dankzij de Dopper verspillen we hier geen water meer aan.

8# Neem een klamboe mee

Je zal hem niet overal nodig hebben, maar het maakt je keuze vrijheid in accommodaties net wat groter. Zeker in Sri Lanka hebben wij hem regelmatig nodig gehad. Wij slapen er een stuk rustiger onder en hij neemt niet veel ruimte in beslag.

9# Zet geld op je Credit Card

Hiermee bespaar je op je geldopnames. Bij Visa betaal je dan ‘slechts’ 1,50 per kasopname. Bij de ING betaal je 2,25 plus 1% wisselkoers. Als je geen geld op je Visa hebt staan kost het 4,50 per kasopname. Helaas kan je nog steeds niet overal met je creditcard betalen en is cash echt nodig. Het is fijn als je dan zo min mogelijk geld kwijt bent aan dit soort overbodige bedragen.

10# Vul je telefoon met handige apps

Wij gebruiken regelmatig de app me. Hiermee kan je de kaart van elk land downloaden en raak je nooit meer verdwaald. Ook de app Documents 5 is een uitkomst voor ons. Hiermee kan je youtube filmpjes bewaren op je telefoon. Zo heb je altijd de favoriete filmpjes van je kinderen bij de hand, zonder dat je wifi nodig hebt. En last but not least, de 3g babyfoon app. Zo kan je toch nog een biertje drinken in het restaurant, terwijl je engeltjes heerlijk liggen te slapen.

En ben jij al klaar voor een wereldreis met kleine kinderen?! Wil je meer lezen over de avonturen van Martine en haar gezin? Dat kan! Kijk snel op Wij reizen de wereld rond.

Vind je dit artikel “Wil jij op wereldreis met kleine kinderen? Met deze 10 tips ben je helemaal voorbereid!” leuk? Dan vind je deze artikelen ook leuk: 

Een wereldreis met 3 kinderen, zo doe je dat! 

Nog niet toe aan een wereldreis? Dan zijn dit hele mooie bestemmingen voor 2018:

10 Bijzondere vakantiebestemmingen met kinderen in 2018 

Kids Love Travel: wereldreis met kleine kinderenKids Love Travel: wereldreis met kleine kinderen

Kids Love Travel: wereldreis met kleine kinderen

In dit artikel vind je affiliate links, als je via deze links een aankoop doet, dan krijg ik daar een heel klein deel van, geen zorgen het kost jou niets extra’s. Dank je wel!

Volg ons op:

Advertentie:

Travel tips & tricks in je mail?

Boek nu je volgende vakantie:

Lees ook deze artikelen:

Advertentie: