Kies je taal:
  • Nederlands
  • Engels

Oostenrijk! Tirol met kinderen is super, OOK in de zomer!

Dit jaar maken we een rondreis van 3 weken met de auto door Duitsland en Tirol. Na een rustige heenreis met wat stopjes in Duitsland verblijven we 1,5 week in Karinthië, Oostenrijk. Onze laatste week vakantie rijden we door naar Tirol. We verblijven in het Zillertal, dus dat deel van Tirol zal ik verder uitlichten met vele leuke activiteiten aldaar! We verblijven in Haus Petra in Stummerberg, ook weer een ontzettende leuke accommodatie om te verblijven wanneer je Tirol met kinderen bezoekt. Je zit daar op een gehele benedenverdieping met meerdere slaapkamers en een zeer nieuwe, moderne inrichting. Helemaal prima! En nu is het tijd om het Zillertal te verkennen!

Tirol met kinderen, de leukste dingen om te doen!

Zillertal Arena

In het Zillertal Arena zijn tal van leuke activiteiten te ondernemen. Hier kan je je gerust een hele dag vermaken met de kinderen. Wat het ááállerallerleukste is aldus de kleuter: de roddelbaan. En die heb je daar, de Arena Coaster. Onze jongste twee kinderen zijn er nog te klein voor, dus de oudste heeft mazzel want ze mag nu een keer met papa en een keer met mama. Niet alleen voor kinderen is dit leuk, maar ook voor de volwassenen hoor dus we sjezen om de beurt een paar rondjes naar beneden, moeders nog harder kirrend dan de dochter.
 
Als je toch in het Zillertal Arena bent moet je ook zeker de kabelbaan pakken en de berg op gaan! Daar bovenop die berg ligt namelijk een waar speelwalhalla, het Fichtenschloss en de Fichtensee. Een immens houten kasteel hebben ze bovenop die berg gebouwd, met daarbij allerlei speeltoestellen met water en een parcours door het bos. Geweldig!! Als je vervolgens een stukje doorwandelt (wat ook nog eens een heel mooi stukje wandelen is) kom je bij de Fichtensee. Daar kun je bootjes huren, suppen, een waterparcoursje lopen, en gewoon lekker zwemmen. Echt een aanrader, en je kunt daar ook prima met de buggy komen.

Stillup stausee

Ietsjes voorbij Zillertal heb je de Stillup stausee. De rit erheen is fantastisch (als je geen wagenzieke kinderen hebt). Via allemaal haarspeldbochten slinger je omhoog en onderweg kom je ook steeds van die Milkakoeien tegen met zo’n bel om hun nek, hoe idyllisch. Eenmaal boven kom je bij een prachtig helderblauw stuwmeer met watervallen, prachtig! Daar kun je lekker lunchen en voor de kinderen is er genoeg te spelen. Je kunt nog een wandeling om het meer maken en dus weer een leuke dag beleven. 

Hinstersteinersee

Oké, deze ligt niet in Zillertal maar in de regio Wilder Kaiser. Dit meer is heerlijk voor een dagje ontspanning als het lekker zomerweer is. Wat wij zo fijn vinden aan de Hintersteinersee is dat het niet vol is gebouwd met glijbanen, vlotten etc etc maar dat het gewoon nog een puur natuur meer was zonder hysterie. Oké, kinderen hebben ongetwijfeld liever een meer mét glijbanen, maar gelukkig vermaken die van ons zich ook prima met alleen lekker zwemmen. Het is een supermooi meer met kristalhelder water en die prachtige groene bergen eromheen. Na het zwemmen kan je heerlijk eten bij het restaurant wat ernaast ligt en nog eventjes lekker genieten van het mooie uitzicht.

Latschenalm

Nabij Gerlos heb je weer een ontzettend leuke boven-op-een-berg-speeltuin. Ditmaal stappen we in de Isskogelbaan die ons naar de Latschenalm brengt. Eenmaal boven kun je heerlijk neerploffen op het terras met een “bakkie” terwijl de kinderen spelen in een leuke speeltuin. Vervolgens kun je een vrij eenvoudige wandeling een stukje naar boven maken (ook weer buggyproof) naar een ander restaurant. Omdat kinderen wandelen nog weleens saai kunnen vinden (mamaaaa alwééér wandelen??) is er een klimparcours naar boven gemaakt. Zo kan groot en klein gemotiveerd naar boven! 
 
Eenmaal boven wordt je weer omringd door de Milkakoeien en is er weer een gigantische speeltuin, speelplezier gegarandeerd. Als je terug naar beneden wilt lopen kan je dat doen via een soort van balletjesparcours. Je kan in het restaurant bij de kabelbaan een balletje kopen, die vind je in een soort snoepautomaat, en vervolgens kun je met dat balletje het parcours gaan doen. Zo kunnen de kinderen ook nog een boel leren over zwaartekracht en zo. Wederom een niet te missen activiteit wanneer je Tirol met kinderen bezoekt.
Dat zijn de leukste highlights die we hebben hebben gedaan en gezien in Tirol, Oostenrijk. Ook in de zomer is dit een fantastisch gebied om te bezoeken en bijzonder kindvriendelijk. Op iedere hoek van de straat vind je wel een speeltuin en zelfs boven op de meeste bergen kun je goed uit de voeten met kinderwagens.
 
En de terugweg?? Het plan was om dat ook weer roadtrippend te doen, maar net als onze paarden ruiken we de stal als we op de terugweg zijn, dus de terugweg hebben we in één ruk gereden. Maar onze eerste echte autovakantie met kinderen is ons uitstekend bevallen, dus Oostenrijk met kinderen in de zomer? Doen!

Dit artikel is geschreven door onze vaste gastblogger Kim. Kim heeft 3 dochters (1, 2 en 5 jaar oud). Samen met haar gezin maakt ze de mooiste reizen. Niet alleen omdat reizen alleen maar leuk is, maar ook enorm leerzaam. Hoe leuk is het om je kinderen woestijnen, bergen, tempels en kastelen in het echt te laten zien in plaats van uit een prentenboek? Kim en haar man Adri zien de wereld als één grote speeltuin en genieten er iedere keer weer van om met de kids op ontdekkingstocht te gaan. 

Vind je dit artikel "Oostenrijk, Tirol met kinderen is super leuk, OOK in de zomer!" leuk? Dan vind je deze artikelen waarschijnlijk ook leuk:

Dit artikel bevat affiliate links 

Volg ons op:

Advertentie:

Travel tips & tricks in je mail?

Boek nu je volgende vakantie:

Lees ook deze artikelen:

Advertentie: