Zoek
Sluit dit zoekvak.

In de voorjaarsvakantie kozen we dit keer voor zon in plaats van sneeuw! Onze bestemming was Dubai, waar het in februari 25 tot 30 graden is. Wil je alles weten over onze reis naar Dubai, check dan hier het artikel met alle must do’s , hotel en restaurant tips. Over het algemeen wordt gedacht dat Dubai een dure bestemming is, maar is dat eigenlijk wel zo? In dit artikel “Kosten vakantie in Dubai met kinderen” geef ik antwoord op deze vraag en geef ik je inzicht in onze kosten.

Kosten van een vakantie in Dubai met kinderen

Ik verdeel de kosten altijd in 3 categorieën:

 1. Kosten om er te komen
 2. Kosten om er te leven
 3. Kosten voor leuke dingen

Sommige kosten zijn onvermijdelijk: zonder vliegticket wordt Dubai bezoeken lastig, maar sommige kosten hoef je niet te maken (uiteten, excursies en dergelijke). Ik zal alles tot in detail onder elkaar zetten zodat jij op basis van onze kosten een kostenraming kan maken voor je eigen reis naar Dubai.

Maar voor ik start met de kosten nog even alle informatie met betrekking tot onze reis naar Dubai op een rij:

Bestemming: Dubai

Periode: voorjaarsvakantie, 27 februari t/m 6 maart

Aantal personen: 4, 2 volwassenen en 2 kinderen (8 en 10 jaar oud)

Kosten om naar Dubai te reizen met kinderen

Laten we starten met de eerste kostenpost. Hierin vallen alle kosten die je moet maken om op je bestemming te komen. Denk aan vervoerskosten (in dit geval tickets), parkeren op de luchthaven etc. Onderstaand onze kosten op een rij:

Kosten om er te komen

 • Tickets € 1.654
 • Parkeren Schiphol € 137
 • Totaal € 1.791

Zoals je ziet zijn de ticketkosten aan de lage kant (€ 413,50 pp). Wij reizen vrijwel altijd alleen met handbagage en voor deze reis heb ik wel vooraf stoelen gereserveerd. De ticketkosten hebben wij lager kunnen houden door een vlucht met overstap te boeken (via Riyad, Saoedi-Arabië) en door terug te vliegen op de maandag (de kids hadden een studiedag). We kozen voor parkeren op P1 op Schiphol. Als je het niet erg vindt om te wachten op het shuttle busje, dan kan je ook voor een van de verder gelegen parkeerplaatsen kiezen, die veelal goedkoper zijn.

Door naar kostenpost nummer 2.

Levenskosten tijdens een vakantie in Dubai met kinderen

Onder deze kostenpost vallen wat meer verschillende kosten. Denk enerzijds aan eten, drinken, boodschappen maar bijvoorbeeld ook het vervoer. Onderstaand weer onze kosten:

Levenskosten in Dubai: Een Gedetailleerd Overzicht

Kosten om er te leven

 • Hotel: € 1.319
 • Taxi: € 185
 • Uiteten/drinken: € 525
 • Boodschappen: € 169
 • Totaal: € 2.198

Zoals je ziet, is onze grootste kostenpost het hotel. Over het algemeen zijn hotels in het centrum (waar wij verblijven) en op The Palm het duurst in Dubai. Ik kies op vakantie wel altijd voor een zekere vorm van luxe en netheid als het om hotels gaat. Wij verblijven deze reis in Rove City Walk en dat is een mega aanrader! Je kunt ook prima op deze top locaties zitten in een wat goedkoper hotel als je genoegen neemt met een wat ouder hotel of kiest voor een appartement. Voordeel van een appartement is dat je ook zelf kunt koken wat uiteraard de kosten voor uiteten/ drinken weer verlaagd (onze op 1 na grootste kostenpost). Wat betreft vervoer hebben wij elke dag gebruik gemaakt van de taxi via de app “Careem”. Dit is de Uber van het Midden-Oosten. De boodschappen kan je zo duur en goedkoop maken als je zelf wilt.

De Derde en Laatste Kostenpost

Dubai met Kinderen: Kosten voor Leuke Dingen

Deze kostenpost kan je natuurlijk ook zo duur of goedkoper maken als je zelf wilt. Dubai is een grote speeltuin voor zowel kinderen als volwassenen en alles, ja werkelijk alles, kan er. Je kunt all out gaan en elke dag enorme dure dingen doen, of je kunt wat minder “gek” doen en ook genieten van de gratis dingen die Dubai te bieden heeft. Wij hebben een beetje van beide gedaan en dat resulteerde in deze kosten:

Kosten voor leuke dingen in Dubai

 • Excursies € 8
 • Musea € 203
 • Souvenirs € 22
 • Totaal € 307

De excursie is een dagtocht naar de woestijn voor Kev en Floris. Een tocht waarbij ze met een 4×4 door de woestijn racen, sandboarden en genieten van een uitgebreide BBQ met optredens. Deze tour kan je niet echt goedkoper boeken, wel vele malen duurder. De musea kosten zijn entree voor ons vieren bij Museum of the Future (mega aanrader) en voor Lotte en mij bij Aya (ook een must do). We hebben ons ingehouden als het gaat om souvenirs deze keer, zoals je ziet aan de bescheiden € 22,-.

Kosten vakantie in Dubai met kinderen: the grand total!

Wat zijn dan de totale kosten? En is een reis naar Dubai echt zo duur als vaak gedacht wordt? Dan zie je hieronder:

Grand total € 4.296

De totale kosten van deze reis bedragen € 4.296,- als ik kijk naar wat een wintersport ons kost, dan is deze week zon in Dubai een flink stuk goedkoper! Dat valt mij erg mee. Maar het kan ook goedkoper, hieronder een aantal handige bespaar tips.

Bespaar tips voor een reis in Dubai met kids

Natuurlijk kun je elke reis zo duur of goedkoop maken als je wilt. Ik maak het liever goedkoper dan duurder, dus hier nog wat bespaar tips:

 • Wij hebben gekozen voor P1 op Schiphol. De verder gelegen parkeerplaatsen zijn een stuk goedkoper en ver vooruit boeken geeft ook vaak een lagere prijs.
 • Wij zijn elke avond uiteten gegaan. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen een appartement te boeken en elke dag zelf te koken. Hiermee kan je flink wat kosten besparen.
 • Wij hebben ervoor gekozen om een centraal hotel te boeken (Dubai Mall, Burj Khalifa en The City Walk op loopafstand) en veel de taxi te nemen voor verder gelegen highlights. Tip wanneer je de Careem app gebruikt: scroll naar beneden wanneer je de prijzen van de ritjes ziet. Mijn ervaring is dat de taxi’s helemaal onderaan de lijst vaak de helft kosten van de taxi’s bovenaan. Wanneer je minder centraal zit en dus meer de taxi nodig hebt dan wij, zou je kunnen checken of een autohuren goedkoper is. Natuurlijk is het OV ook een optie. Mijn ervaring is dat het OV in Dubai (de metro althans) wat beperkt is (veel plekken zijn niet te bereiken met de metro) en dat de kosten van een goedkope taxi vaak redelijk gelijk zijn aan de kosten voor 4 personen OV.
 • Wanneer je een goedkopere accommodatie wilt, dan loont het om te zoeken naar accommodaties rondom de luchthaven en de wijk Deira. Dit is het “oude Dubai”, hier vind je voor schappelijke prijzen mooie hotels.
 • Wat betreft het boeken van tickets: hoe flexibeler je bent (data, overstap, luchthaven van vertrek) hoe betere deals je vaak kan boeken. Dus wat “shoppen en proberen” op Skyscanner loont absoluut!

Een ding is zeker: ik ben enorm enthousiast over Dubai. Dit is een bestemming die je minimaal 1x in je leven bezocht en ervaren moet hebben. Al denk ik dat wij het niet bij 1x laten!

Vind je dit artikel leuk? Dan vind je deze artikelen waarschijnlijk ook leuk:

Nieuwsbrief

Volg ons

Plan je volgende vakantie