Zoek
Sluit dit zoekvak.

Jordanië is misschien niet het eerste land waar je aan denkt om met je kinderen naartoe te gaan. Maar na het lezen van dit blog, denk je er zeker anders over. Dit land heeft zoveel moois te bieden. Niet alleen vanwege de super gastvrije en oprechte mensen, maar ook vanwege de oogverblindende natuur. In dit blog deel ik 5 geweldige plekken die de moeite waard zijn als je Jordanië met kinderen bezoekt en niet alleen de bekende hotspots van Jordanië wilt zien.

3x Jordanië met kinderen van de gebaande paden

Overnachten in een tipitent in Dana Nature Reserve

Dana Nature Reserve wordt door veel toeristen in Jordanië overgeslagen. Onterecht, want het is er prachtig en rustig. Dana is een beschermd natuurreservaat en daarom kun je er niet zomaar in. Wij rijden via een verlaten zandweg en de slechte bordjes naar het mini kantoortje bij de ingang van het park. Na 10 minuten worden we opgehaald door een truck om vervolgens via een steile weg naar beneden het park in te rijden. En na wat heen en weer gehobbel zien we ineens ons tentenkamp voor de nacht voor ons liggen. “Yeah, een tipi tent: roept Philou”. Wat Dana bijzonder maakt is haar ligging. Ons tentenkamp ligt namelijk bovenaan een kloof. Een soort mini Grand Canyon. We maken hier dan ook meteen een mooie wandeling over de rotsen en zien de zon langzaam ondergaan. Terug in het tentenkamp genieten van een heerlijk thee (niet de laatste deze reis).

Homestay en de drukte ontwijken bij Petra

Wereldwonder Petra is voor veel reizigers de reden om naar Jordanië te komen. Die van ons ook hoor, maar waar veel toeristen alleen via de hoofdingang de bekende Siq en Treasury bezoeken, gaan wij via de achteringang naar binnen. Tot een aantal maanden geleden kon je hier redelijk makkelijk naar binnen maar tegenwoordig geven ze aan dat je daar niet meer naar binnen kunt.

Ontdek de verborgen parels van Jordanië: Onze homestay ervaring

Wij dachten dat we geen kans maakten, tot we bij onze homestay voor de komende 2 nachten aankwamen. Dit pareltje ontdekte ik na lang speuren op internet. Onze gastvrouw wist ons meteen, na de thee welteverstaan, te vertellen dat het geen probleem is om binnen te komen als we een briefje met daarop hun namen en telefoonnummers laten zien. Je raadt het al, de volgende ochtend liepen wij met het briefje onder onze arm richting de controle en werden meteen binnen gelaten.

De trappen naar de Monastery

Hier geen massa’s toeristen maar alleen een paar lokale bewoners die met hun paard en ezel op weg zijn naar het begin van de trappen. Via deze trappen, het zijn in totaal 800 treden, komen we aan bij de Monastery. En ook hier geen hordes mensen waardoor we een prachtig uitzicht hebben op deze eeuwenoude tempel die net zo mooi is als de bekende Treasury.

De charme van de homestay

De homestay zelf is ook echt een aanrader. ’s Avonds wordt er heerlijk voor ons gekookt door de hele familie en speelt Philou met de dochter van ons gastgezin Frozen spelletjes. Sommige dingen zijn overal ter wereld hetzelfde.

Meerdere dagen overnachten in de Wadi Rum woestijn

Deze tip lijkt misschien niet direct van de gebaande paden. Maar de meeste toeristen blijven maar 1 dag in de woestijn. Dat is onwijs zonde, want het is er echt magisch. Wij vonden het by far de mooiste plek in Jordanië en zijn blij dat we er 3 dagen geweest zijn. Zo heb je alle tijd om de woestijn en vooral de prachtige sterrenhemel in je op te nemen. Ook de Wadi Rum is een beschermd gebied en kun je dus niet zomaar betreden.

Onze ervaring in de Wadi Rum woestijn

Wij stoppen bij het bezoekerscentrum om een toegangspas te kopen en parkeren onze auto in het dorpje Wadi Musa, het toegangsdorp tot de woestijn. Wat meteen opvalt aan de weg ernaartoe is de rode kleur van het zand. Op het noorden van West-Australië na hebben we dit nog niet eerder gezien. We overnachten in de woestijn in een bedoeïenenkamp, wat absoluut een aanrader is wanneer je Jordanië bezoekt met kinderen. We maken hier een tour door de woestijn in een jeep, bezoeken een enorme kloof en rollen van de prachtige hoge zandduinen.

De tijd daartussenin doen we niet zoveel. Nou ja, we aanschouwen de vele kamelen die voorbijkomen. Gaat dus niet zo snel. We wanen ons voor de zoveelste keer deze reis in een film van Aladin, As Lawrence of Arabia en Indiana Jones.

Over de auteur

Dit artikel is geschreven door gastblogger Ilona: “Hi, ik ben Ilona Annema en zoek graag het avontuur op met mijn man en dochter (4). Ieder kwartaal maken we een trip, het liefst weg van de massa en volop in de natuur. Mijn ultieme reiservaring was 3 weken kamperen in een tentje tussen de wilde dieren in Oeganda en 5 dagen hiken tussen de bergen in Chili. Maar je maakt me ook ontzettend gelukkig als we gaan kamperen met ons tentje op de Veluwe, op 10 minuten afstand van ons huis.”

Vind je dit artikel leuk? Dan vind je deze artikelen waarschijnlijk ook leuk:

Nieuwsbrief

Volg ons

Plan je volgende vakantie