Kies je taal:

Jordanie met kinderen, 3x van de gebaande paden

Jordanië. Wellicht niet meteen het eerste land waar je aan denkt om met je kids naartoe te gaan. Maar ik weet zeker dat je er na het lezen van dit blog, anders over denkt. Want dit land heeft zoveel moois te bieden. Is het niet in de eerste plaats om de mensen die super gastvrij en oprecht zijn en ten tweede omdat de natuur oogverblindend is. In dit blog deel ik 5 toffe plekken die de moeite waard zijn als je Jordanie met kinderen bezoekt en niet alleen de bekende hotspots van Jordanië wilt zien.

3x Jordanie met kinderen van de gebaande paden  

Overnachten in een tipitent in Dana Nature Reserve

Dit park wordt door veel toeristen in Jordanië overgeslagen. Onterecht, want het is er prachtig en rustig. Al komt dat laatste denk ik ook door de weinige toeristen, dus wellicht moet je deze tip maar niet verder vertellen ;). 

 

Dana is een beschermd natuurreservaat en daarom kun je er niet zomaar in. Wij rijden via een verlaten zandweg en de slechte bordjes (lees: 2x verkeerd gereden) naar het mini kantoortje bij de ingang van het park. We denken even verkeerd te zitten als de medewerker zegt: “Jullie zitten verkeerd, de ingang is aan de andere kant van die berg”. Even staan we verbaasd te kijken en denken we toch ergens een afslag of bordje te hebben gemist. Maar dan begint de man enorm te lachen en weten we dat het een grap is. 

 

Na 10 minuten worden we opgehaald door een truck om vervolgens via een steile weg naar beneden het park in te rijden. En na wat heen en weer gehobbel zien we ineens ons tentenkamp voor de nacht voor ons liggen. “Yeah, een tipi tent: roept Philou”. Wat Dana bijzonder maakt is haar ligging. Ons tentenkamp ligt namelijk bovenaan een kloof. Een soort mini Grand Canyon. We maken hier dan ook meteen een mooie wandeling over de rotsen en zien de zon langzaam ondergaan. Terug in het tentenkamp genieten van een heerlijk thee (niet de laatste deze reis).

Homestay en de drukte ontwijken bij Petra

Wereldwonder Petra is voor veel reizigers de reden om naar Jordanië te komen. Die van ons ook hoor, maar waar veel toeristen alleen via de hoofdingang de bekende Siq en Treasury bezoeken, gaan wij via de achteringang naar binnen. Tot een aantal maanden geleden kon je hier redelijk makkelijk naar binnen maar tegenwoordig geven ze aan dat je daar niet meer naar binnen kunt.

 

Wij denken dus ook geen kans te maken, tot we bij onze homestay voor de komende 2 nachten aankomen. Dit pareltje heb ik ontdekt via lang speuren op internet en onze gastvrouw weet ons meteen, na de thee welteverstaan, te vertellen dat het geen probleem is om binnen te komen als we een briefje met daarop hun namen en telefoonnummers laten zien. Je raadt het al, de volgende ochtend lopen wij met het briefje onder onze arm richting de controle en worden meteen binnen gelaten.

 

Hier geen massa’s toeristen maar alleen een paar lokale bewoners die met hun paard en ezel op weg zijn naar het begin van DE trappen. Want via deze trappen, het zijn in totaal 800 treden, komen we aan bij de Monastery. En ook hier geen hordes mensen waardoor we een prachtig uitzicht hebben op deze eeuwenoude tempel die net zo mooi is als de bekende Treasury. 

 

De homestay zelf is ook echt een aanrader want ’s avonds wordt er heerlijk voor ons gekookt door de hele familie en speelt Philou met de dochter van ons gastgezin Frozen spelletjes. Sommige dingen zijn overal ter wereld hetzelfde.

Meerdere dagen overnachten in de Wadi Rum woestijn

Nou zal deze tip niet direct van de gebaande paden lijken. Maar de meeste toeristen blijven dus maar 1 dag in de woestijn. Onwijs zonde vinden wij want het is er echt magisch. Wij vonden het by far de mooiste plek in Jordanië en zijn blij dat we er 3 dagen geweest zijn. Zo heb je alle tijd om de woestijn en vooral de prachtige sterrenhemel in je op te nemen. Ook de Wadi Rum is een beschermd gebied en kun je dus niet zomaar betreden. 

 

 

Wij stoppen bij het bezoekerscentrum om een toegangspas te kopen en parkeren onze auto in het dorpje Wadi Musa, het toegangsdorp tot de woestijn. Wat meteen opvalt aan de weg ernaartoe is de rode kleur van het zand. Op het noorden van West-Australië na hebben we dit nog niet eerder gezien. We overnachten in de woestijn in een bedoeïenenkamp wat absoluut een aanrader is wanneer je Jordanie bezoekt met kinderen, maken hier een tour door de woestijn in een jeep, bezoeken een enorme kloof en rollen van de prachtige hoge zandduinen. 

 

 

De tijd daartussenin doen we niet zoveel. Nou ja, we aanschouwen de vele kamelen die voorbijkomen. Gaat dus niet zo snel. We wanen ons voor de zoveelste keer deze reis in een film van Aladin, As Lawrence of Arabia en Indiana Jones.

 

Dit artikel is geschreven door gastblogger Ilona: “Hi, ik ben Ilona Annema en zoek graag het avontuur op met mijn man en dochter (4). Ieder kwartaal maken we een trip, het liefst weg van de massa en volop in de natuur. Mijn ultieme reiservaring was 3 weken kamperen in een tentje tussen de wilde dieren in Oeganda en 5 dagen hiken tussen de bergen in Chili. Maar je maakt me ook ontzettend gelukkig als we gaan kamperen met ons tentje op de Veluwe, op 10 minuten afstand van ons huis. “

 

Vind je dit artikel "Jordanie met kinderen, 3x van de gebaande paden" leuk? Dan vind je deze artikelen waarschijnlijk ook leuk:

Volg ons op:

Advertentie:

Travel tips & tricks in je mail?

Boek nu je volgende vakantie:

Lees ook deze artikelen:

Advertentie:

Geverifieerd door MonsterInsights