Zoek
Sluit dit zoekvak.

Waarom een camperreis met kinderen ideaal is

Heb je altijd al gedroomd van een onvergetelijke camperreis, maar twijfel je of dit wel zo handig is met kinderen? Ontdek hier waarom een camperreis met kinderen juist ontzettend ideaal is!

5 Redenen om te kiezen voor een camperreis met kinderen

1. Altijd in een vertrouwde omgeving, midden in de natuur

Kinderen hebben vaak behoefte aan een veilige en vaste slaapplek. Een groot voordeel van reizen met een camper is dat je kind, ondanks het reizen, iedere dag in dezelfde vertrouwde omgeving leeft en slaapt. Zo kunnen jullie genieten van de mooiste plekken midden in de natuur, maar vervolgens wel in je eigen bed slapen!

2. Geen gesleep met koffers en tassen

Reizen met kinderen betekent vaak veel bagage. Denk aan meerdere koffers, tassen, rugzakken, een buggy en draagzak. Met een camper hoef je de koffers, tassen en rugzakken slechts één keer uit te pakken en hoef je ze de weken erna niet weer in of uit te pakken!

3. Makkelijk en gezellig reizen

Reizen met een camper biedt de mogelijkheid om je kinderen goed te vermaken. Ze kunnen aan tafel zitten tijdens de reis en onderweg een tekening maken, een spelletje spelen of een filmpje kijken. Als volwassene kun je er gezellig bij zitten. Let wel op dat er tijdens het rijden geen grote spullen rondslingeren, dit kan gevaarlijk zijn. En slapen je kinderen ‘s middags nog? Parkeer de camper dan op een mooi plekje en geniet zelf van een kop koffie!

Belangrijk: let er bij het huren van een camper op dat deze over de juiste gordels beschikt, want kinderen tot en met 8 jaar moeten verplicht in een autostoeltje zitten. Op de website van Cheap Campers kun je een camper huren in Australië, Nieuw-Zeeland, Amerika of Canada die geschikt is voor gezinnen met kinderen.

Reden 4: Altijd al je spullen bij je

Waar je ook naartoe gaat, je hebt altijd al je spullen bij de hand. Dat betekent dat je niet meer van te voren hoeft te bedenken wat er allemaal mee moet die dag. Dit kun je nu ter plekke bekijken en dat geeft veel rust! Kom je onderweg een mooi strandje tegen? Je zwemspullen zijn zo gepakt. Kom je langs een uitzichtpunt waar je even lekker wilt lunchen? Geen probleem, dankzij het keukentje heb je altijd beschikking tot gekoeld drinken en heerlijke hapjes. Zijn je kinderen vies geworden van het buitenspelen? Hup, even onder de douche! En wordt het ineens wat frisser? Dan is die trui ook zo gepakt!

Reden 5: Lekker zelf koken

Uit eten met kinderen kan soms een hele uitdaging zijn. Gelukkig hoeft dit ook niet wanneer je met een camper reist. Je kunt dan gewoon koken waar, wanneer en wat jij of de kinderen willen. Daarnaast bespaar je ook een hoop kosten door zelf te koken en is eten / BBQ-en op de camping net zo lekker en gezellig!

Wanneer je zelf gaat koken, houdt dat ook in dat je weleens boodschappen zult gaan doen. In landen zoals Amerika, Canada, Australië en Nieuw-Zeeland is parkeren vaak geen probleem. Bij veel supermarkten zijn speciale parkeerplaatsen voor campers en kun je gratis parkeren.

Kortom, met een camper ben je zo vrij als een vogel!

Je zult merken dat een camper ideaal is om je ritme aan te passen aan dat van de kinderen. Het geeft je de mogelijkheid om in jullie eigen tempo te genieten van alles wat het land te bieden heeft en van de mooie routes onderweg. Hebben je kinderen het ergens heel leuk? Dan blijf je gewoon nog een nachtje langer! Of duurt die ene rit toch iets langer dan jullie vooraf dachten? Dan stop je gewoon bij de eerste de beste camping. Kortom, je bent zo vrij als een vogel!

Vind je dit artikel “5 redenen voor een camperreis met kinderen” leuk? Dan vind je deze artikelen misschien ook wel leuk: 

20 Bezienswaardigheden in Florida met kinderen 

5 Tips voor ontspannen vliegen met kinderen

Dit artikel”5 Redenen voor een camperreis met kinderen” is geschreven door de reislustige camper fans van Cheap Campers. 

Vind je dit artikel leuk? Dan vind je deze artikelen waarschijnlijk ook leuk:

Nieuwsbrief

Volg ons

Plan je volgende vakantie