Kies je taal:

5 redenen voor een camperreis met kinderen

Is het altijd al een droom van je geweest om een onvergetelijke camperreis te maken, maar vraag je je af dat met kinderen wel zo handig is? Lees dan snel verder en ontdek waarom een camperreis met kinderen juist ontzettend ideaal is!

5 Redenen voor een camperreis met kinderen 

 

Reden 1: Altijd in een vertrouwde omgeving, maar dan midden in de natuur!

De meeste kinderen hebben veel behoefte aan een veilige omgeving en een vaste slaapplek. Een van de grootste voordelen is dan ook dat je kind, ondanks het verplaatsen, toch iedere dag in dezelfde vertrouwde omgeving leeft en slaapt. Zo kunnen jullie dus allemaal genieten van de mooiste plekken midden in de natuur, maar vervolgens wel lekker je eigen bedje induiken!

Reden 2: Geen gesleep met koffers en tassen

Wanneer je op reis gaat met kinderen, heb je automatisch veel bagage mee. Denk al gauw aan meerdere koffers, tassen, rugzakken, een buggy en draagzak. Met een camper reizen is dan perfect. Je pakt de koffers, tassen en rugzakken één keer uit en hoeft ze de weken erna niet weer in of uit te pakken!

Reden 3: Makkelijk en gezellig reizen

Een groot voordeel van reizen met een camper, is dat je je kinderen goed kunt vermaken. Ze kunnen namelijk gewoon lekker aan tafel zitten tijdens de reis en onderweg een tekening maken, een spelletje spelen of een filmpje kijken. Ook leuk dat je er als volwassene gezellig bij kunt zitten. Zorg er wel voor dat er tijdens het rijden geen grote spullen rondslingeren. Dit kan namelijk gevaarlijk zijn in scherpe bochten of als er een noodstop gemaakt moet worden. En slapen je kinderen ‘s middags nog? Parkeer de camper dan op een mooi plekje en ga zelf lekker buiten zitten met een kop koffie!

Belangrijk: let er bij het huren van een camper op dat deze over de juiste gordels beschikt, want kinderen tot en met 8 jaar moeten verplicht in een autostoeltje zitten. Op de website van Cheap Campers kun je een camper huren in Australië, Nieuw-Zeeland, Amerika of Canada die geschikt is voor gezinnen met kinderen.

Reden 4: Altijd al je spullen bij je

Waar je ook naartoe gaat, je hebt altijd al je spullen bij de hand. Dat betekent dus dat je niet meer van te voren hoeft te bedenken wat er allemaal mee moet die dag. Dit kun je nu ter plekke bekijken en geloof me, dat geeft veel rust! Dus kom je onderweg een mooi strandje tegen? Je zwemspullen zijn zo gepakt. Kom je langs een uitzichtpunt waar je even lekker wilt lunchen? Geen probleem, dankzij het keukentje heb je altijd beschikking tot gekoeld drinken en heerlijke hapjes. Zijn je kinderen vies geworden van het buitenspelen? Hup, even onder de douche! En wordt het ineens wat frisser? Dan is die trui ook zo gepakt!

Reden 5: Lekker zelf koken

Uit eten met kinderen kan soms een hele uitdaging zijn. Gelukkig hoeft dit ook niet wanneer je met een camper reist. Je kunt dan gewoon koken waar, wanneer en wat jij of de kinderen willen. Daarnaast bespaar je ook een hoop kosten door zelf te koken en is eten / BBQ-en op de camping net zo lekker en gezellig!

Wanneer je zelf gaat koken, houdt dat ook in dat je weleens boodschappen zult gaan doen. In landen zoals Amerika, Canada, Australië en Nieuw-Zeeland is parkeren vaak geen probleem. Bij veel supermarkten zijn speciale parkeerplaatsen voor campers en kun je gratis parkeren.

Kortom, met een camper ben je zo vrij als een vogel!

Je zult merken dat een camper ideaal is om je ritme aan te passen aan dat van de kinderen. Het geeft je de mogelijkheid om in jullie eigen tempo te genieten van alles wat het land te bieden heeft en van de mooie routes onderweg. Hebben je kinderen het ergens heel leuk? Dan blijf je gewoon nog een nachtje langer! Of duurt die ene rit toch iets langer dan jullie vooraf dachten? Dan stop je gewoon bij de eerste de beste camping. Kortom, je bent zo vrij als een vogel!

Vind je dit artikel “5 redenen voor een camperreis met kinderen” leuk? Dan vind je deze artikelen misschien ook wel leuk: 

20 Bezienswaardigheden in Florida met kinderen 

5 Tips voor ontspannen vliegen met kinderen

Kids Love Travel: camperreis met kinderen Kids Love Travel: camperreis met kinderen

 

Dit artikel”5 Redenen voor een camperreis met kinderen” is geschreven door de reislustige camper fans van Cheap Campers. 

 

Volg ons op:

Advertentie:

Travel tips & tricks in je mail?

Boek nu je volgende vakantie:

Lees ook deze artikelen:

Advertentie: