Kies je taal:

10 Dagen Seychellen met kinderen en op safari in Kenia, wat een bijzondere reis!!

In september komt er opeens een buitenkansje voorbij op Skyscanner: tickets naar de Seychellen voor maar 415 EURO pp. Ik app Kev snel “Kun je vrij nemen in de meivakantie?”. “Ja dat kan 12 dagen”. Dus hoppa de tickets worden geboekt! Een droomreis: 10 dagen Seychellen met kinderen!

 

De goedkope vluchten hebben heen 14 uur en terug 12 uur een stop in Nairobi. We besluiten van de nood een deugt te maken en de vakantie te starten met een mini-safari in Nairobi, Kenia. Eerste wildlife spotten en dan door naar paradijselijke eilanden, we kunnen niet wachten!!

10 Dagen Seychellen met kinderen en op safari in Kenia: DAG 1

Na een half jaar voorpret is het dan zover, we vertrekken richting Schiphol voor deel 1 van onze vlucht: Amsterdam – Nairobi. We vertrekken op Goede Vrijdag, de eerste dag van de meivakantie en, oh my, wat is het druk op schiphol! Ondanks dat we er 3 uur van te voren zijn, worden we uiteindelijk bij de douane voor gelaten omdat we anders onze vlucht zouden kunnen missen.


Ik hoor veel kritische geluiden over de KLM, maar eerlijk is eerlijk, ik kan ze niet onderschrijven. De vlucht was weer perfect, met super kindvriendelijke en lieve stewardessen en ook de kinderservice aan boord is goed ( etui met allerlei speeltjes, een kindermenu met een hamburgertje, frietjes en als snack een pizzatje).

Hello Nairobi!

Na 7,5 uur vliegen landen we op Nairobi. De rij bij de douane is heel lang en beweegt vrijwel niet. Aangezien het al rond 23:00 uur is besluit Lotte op de grond een dutje te doen. De douane beambte ziet het en laat ons voor in de lange rij. Welkom in Kenia, wat een vriendelijkheid! Wij hebben voor onze reis al visa voor Kenia aangeschaft. Je kan je visa ook bij aankomst in Kenia aanvragen. Voordeel van thuis aanvragen is dat je sneller door de douane bent in Kenia en dat je de zekerheid hebt dat je het land in komt (je hebt al een visum). De kosten zijn wel substantieel hoger wanneer je vooraf aanvraagt (scheelt ongeveer de helft) en bij aankomt hoorde wij dat een visum aanvragen voor de kinderen niet nodig was geweest.

Brrrrrullende leeuwen

Eenmaal door de douane worden we opgewacht door een super vriendelijke meneer van Gamewatchers Safaris. Hij rijdt ons in 15 minuten naar de gate van Nairobi National Park. Waar een ranger (met een groot geweer om stropers te bestrijden) ons opwacht en onze vriendelijke gids en de ranger ons door het park naar het Tented Camp rijden. Wanneer we in de jeep stappen horen we een intens gebrul… de leeuw lijkt in ieder geval nog wakker. En hoe!! Na 5 minuten rijden ligt de oudste en grootste mannetjes leeuw voor ons op de weg. De ranger is helemaal in zijn sas en schiet met zijn telefoon het ene na het andere plaatje, blijkbaar is dit ook voor hem erg bijzonder. Aangezien meneer leeuw niet aan de kant gaat rijden we op 2 cm, met ingehouden adem langs hem af. Zo, one down! Wat een bijzondere ervaring. De kids zijn beide sprakeloos en moeten even slikken wanneer we zo dicht langs de leeuw afrijden. Na 50 meter ligt ook zijn broer midden op de weg. De ranger wordt nog enthousiaster en we herhalen het hele ritueel weer van voor af aan.

Nairobi National Park, Tented Camp

En wanneer we denken dat we alle hoogtepunten hebben gehad, komen we aan in het tented camp. Het is 00:30 uur en we liggen er alle 4 af, maar dit is zo bijzonder dat we even goed met onze ogen moeten knipperen. Midden in de bush van Nairobi National Park is dit de enige accommodatie in het park. Het is een luxe tentenkamp. 

 

We worden warm welkom geheten door de eigenaresse in de mooi verlichte “lounge tent” en de volgende dag wordt met ons doorgesproken. “Om 05:15 uur krijgen we een wake-up call en wordt er een kan warm water gebracht voor een verfrissende bush shower, om 05:45  uur worden we aan het ontbijt verwacht in de “restaurant tent” en om 06:30 uur vertrekken we in de jeep op safari die ons om 09:00 uur weer afzet bij de gate van het park, waar we weer opgehaald worden door een guide van Gamewatchers Safari, die ons naar het vliegveld zal rijden voor de vlucht naar de Seychellen.

 

Een uitdagend schema, zeker met 2 jonge kids, maar he zo maken we wel een heel bijzondere ervaring van onze anders “saaie” tussenstop in Kenia. Na deze “briefing” worden we naar onze tent gebracht. Ook dit is weer prachtig, er staan 3 bedden in (waarvan 1, 2-persoons) allemaal voorzien van een heerlijk warm kruikje, een bureau, wastafel, WC en bush shower. De tent is smaakvol safari stijl ingericht met giraffe lampen en mooie materialen.

 

Wanneer we in bed liggen en het licht eenmaal uitgaat duurt het nog geen minuut voordat beide kids bij ons in bed liggen. Je hebt donker en “in de Keniaanse bush donker” het 2de vinden Flo en Lotte toch best spannend.

10 Dagen Seychellen met kinderen en op safari in Kenia: DAG 2

De wake up call komt al na 4 uurtjes, met kleine oogjes schuiven we aan bij het heerlijke, uitgebreide ontbijt. De omgeving is zo bijzonder, we moeten ons zelf meerdere keren in de arm knijpen om te beseffen dat het allemaal echt is. Na vers fruit, (melkvrije) pannenkoeken, eitjes, geroosterd brood en heerlijke koffie is het tijd voor onze safari!

Wildlife spotten in Nairobi National Park

We hebben de jeep helemaal voor ons zelf, wanneer we wegrijden komt de zon net op. Het licht over de savanne is betoverend! Al snel spotten we de eerste beesten: impala’s en heartbeats, snel daarna volgen heeeeeel veel giraffen, zebra’s, struisvogels, apen en zelfs de witte neushoorn. Wat is het indrukwekkend om deze dieren in het wild te zien en wat is het bijzonder om dit samen met de kinderen te doen. Floris blijkt een goede spotter, hij spot het ene na het andere beest en valt van zijn stoel van het lachen wanneer ik uitleg dat een vlooiende aap eigenlijk aan het luizenpluizen is..

 

Op safari, een onvergetelijke ervaring

Na 2,5 fantastische uren rijden we weer naar de gate van het park voor ons vervoer terug naar de luchthaven, wat was dit FANTASTISCH!! We zijn alle 4 gesloopt, maar dit was het zo waard! De vlucht naar de Seychellen is dan ook erg kort, we slapen allemaal 2,5 uur van de 3 uur durende vlucht. 

Landen op Mahe is al een beleving op zich. We vliegen laag over het strand en landen dan op de luchthaven omgeven door hoge bergen met intens groene bomen en planten. Zowel de douane als het ophalen van de koffers gaat soepel, waardoor we zo buitenstaan en in onze taxi naar ons appartement stappen.

 

Wanneer de taxi chauffeur hoort waar we naartoe gaan zegt hij “dat is de mooiste plek van het eiland”. Ik ben verbaasd, want bij het boeken van de hotels was ik verrast (in de negatieve zin van het woord) over de kosten van de accommodaties. Omdat ik ver van te voren boekte kon ik dit appartement boeken, met een hele goede rating, voor een goede prijs.

 

De taxichauffeur blijkt gelijk te hebben. Eden Island is zoals het woord het zegt “een eiland” wat je bereikt met een brug. Het is een gigantisch tropisch park met bijzonder mooie appartementen, penthouses en villa’s.

Onze "club cart"

Bij het inchecken worden onze rijbewijzen gevraagd voor de “Club Cart”, de wat? Een golf karretje wat iedereen die verblijft krijgt om over het eiland te crossen. Wanneer de conciërge ons naar het appartement rijdt, kijken we onze ogen uit: we komen langs 3 zwembaden (waarvan 2 met uitzicht op een haven met azuurblauw water en spier witte boten), een gym en hij vertelt dat er ook 3 stranden zijn. Ons appartement is mooi, met een fenomenaal uitzicht op de haven. Vanaf ons terras kijken we uit over het azuurblauwe water.

 

We hebben gekozen voor een 2-kamer appartement, met een slaapkamer en de kids slapen op slaapbanken in de woonkamer. De keuken is super compleet (oven, vaatwasser, koelkast, vriezer en zelfs een wasmachine) en ook de badkamer (in de slaapkamer) is luxe.

Aangezien we laat aankomen is koken geen optie, we pakken onze club cart en rijden naar Eden Plaza, een shopping mall met boardwalk. De boardwalk ligt ook aan de haven en telt heel veel restaurants, we kiezen voor de eerste die we tegen komen, eten in een rap tempo en racen dan naar huis, om neer te ploffen in onze bedden.

10 Dagen Seychellen met kinderen en op safari in Kenia: DAG 3

Wanneer we opstaan zien we Eden Island voor het eerst in het licht en dat is indrukwekkend!! Het park is tropisch aangelegd met allerlei soorten planten en bomen in allerlei intense kleuren groen, het is omringt door een azuurblauwe zee. Na het ontbijt pakken we onze club cart en rijden we naar 1 van de 3 stranden. Het zand is fijn en wit en de zee is wel 3 kleuren blauw. Om het strand heen staan grote groene varens en wuivende palmbomen, in het kraakheldere water zwemmen zeebravisjes… Dit is een paradijs!

Maar paradijs of niet, na een uurtje willen de kids perse naar het zwembad. Dus hup weer in de cart en op weg naar zwembad nummer 1. Ook dit stelt niet teleur! Het is een infinity pool die uitkijkt over zee en de haven. Er is zelfs een peuterbadje en een speeltuin, waar de kids zich naar hartenlust vermaken.

 

In de mall is ook een SPAR supermarkt. Na een dag zwemmen rijden we even langs, zodat we in de tuin kunnen bbqen op de gasbbq. Na een heerlijke dag chillen eindigen we de dag met een bbq, een biertje en een fenomenaal uitzicht achter in de tuin. Wat zijn de Seychellen een fantastische vakantiebestemming!

10 Dagen Seychellen met kinderen en op safari in Kenia: DAG 4

Vandaag huren we een auto om het eiland te verkennen! De wegen zijn over het algemeen goed, als is het hier en daar erg stijl en zijn ravijnen niet afgezet (waardoor het zweet mij af en toe uitbreekt). Onze eerste stop is bij een mooi strand, Port Launay , van waar je ook naar de watervallen kan lopen. Het is eb en het strand is zo breed, dat je met natte benen tot je knieën naar een klein eilandje kan lopen. 

 

De klim naar de waterval is prima te doen, je loopt er in 15 minuten naar toe. Maar… het valt tegen. De waterval is minimaal, de drukte is groot en er staat zelfs een meneer met een versterker te MCen. Iets te toeristisch voor ons. Vanuit daar steken we dwars door de bergen over naar Victoria, de hoofdstad van Mahe.

Victoria,hoofdstad van Mahe

De route naar Victoria is erg mooi, we komen langs een theefabriek die we graag willen bezoeken maar deze is dicht (tweede paasdag). Maar de adembenemende uitzichten maken veel goed.

 

Victoria blijkt heel rustig te zijn vandaag, er is veel dicht door deze feestdag. Maar de Hindu Tempel die ik graag wilde zien hoeft niet open te zijn, ook van buiten af is het een waar, kleurrijk spektakel.

 

Na een dagje rijden, zijn de kids einde van de middag erg toe aan een verfrissende duik. We plonsen na het inleveren van de auto dan ook in een heerlijk verfrissend zwembad (nummer 2), waar Floris en Lotte naar hartenlust spelen tot we wederom de avond eindigen met een smakelijke bbq.

 

Morgen moeten we helaas alweer vertrekken uit dit paradijsje. We gaan dan op naar het volgende paradijs: Praslin!

10 Dagen Seychellen met kinderen en op safari in Kenia: DAG 5

Na een heerlijk ontbijtje in onze tuin met uitzicht over de haven, pakken we in en checken we uit. Omdat we pas om 16:30 uur de ferry naar Praslin hebben krijgen we een ander appartement toegewezen (inclusief een club cart) waarvan we gebruik mogen maken tot we gaan. We doen het lekker rustig aan en genieten de hele dag bij het zwembad. Voor de kids hebben we een opblaas jetski gekocht, een top aankoop! Het zorgt voor minimaal 5 uur onafgebroken vertier.

Praslin here we come!

De taxi brengt ons einde van de dag in 10 minuten naar de ferry terminal. We hebben voor “upperdeck” stoelen gekozen, waardoor we het hele uur kunnen genieten van een indrukwekkend uitzicht en heerlijk zeewindje.

Eenmaal in Praslin aangekomen pakken we een taxi voor welgeteld 5 minuten, maar lopen met 2 kids, 2 koffers, 3 rugzakken en 2 trolley’s is toch net iets te veel van het goede. 

 

Ons appartement/ hotel, Chalets Cote Mer, ligt naast de jetty terminal en heeft een waanzinnig uitzicht over de baai. We worden hartelijk ontvangen met een welkomsdrankje en verfrissende doekjes.

 

We checken in en worden naar ons appartement gebracht. We slapen in een huisje met 2 slaapkamers, een voor ons (met zelfs nog een derde bed) en een voor de kids (achter een gordijn) met een stapelbed. Daarnaast heeft het chalet een mooie badkamer, zitkamer, complete keuken en als klap op de vuurpijl een balkon met uitzicht over de azuurblauwe zee.

Oh nee, telefoon weg....

Opeens hoor ik Kev vloeken, wat is er aan de hand? Zijn telefoon is weg. Waarschijnlijk achter gelaten in de club cart van Eden Island. Na veel belletjes en mailtjes naar het appartementencomplex zijn we geen steek verder. Alles lijkt al gesloten en niemand is bereikbaar. De telefoon zelf kan vervangen worden, maar de foto’s die er op staan niet… fingers crossed dat we een eerlijke vinder treffen.

We frissen ons op en gaan naar het restaurant (met uitzicht over de baai) en genieten van een heerlijk 3 gangen diner voor maar 25 euro ( een koopje voor Seychelse begrippen).

 

Wanneer we naar bed gaan klimt Flo bovenin het stapelbed. Hij wil net gaan slapen wanneer we zien dat er toch wel een flink gat tussen het bed en de muur zit, een gat waar Floris nog net in kan verdwijnen. Maar geen nood, de kamer is groot genoeg, dus Floris zijn matras leggen we op de grond. Weltrusten!

10 Dagen Seychellen met kinderen en op safari in Kenia: DAG 6

Dag 6 al, wat gaat het opeens snel! We genieten weer in het restaurant met het adembenemende uitzicht. Het ontbijt is goed. De keuze is niet bijzonder groot, maar alles is heerlijk vers, van het fruit tot de croissants en voor mij worden er zelfs heerlijke melkvrije pannekoekjes gemaakt.

Good karma!

Na het ontbijt zoekt Kev weer contact met Eden Island. En wat blijkt? Zijn telefoon is gevonden, ole! Maar hoe krijgen we hem op Praslin? De enige optie aldus het hotel is de telefoon komen ophalen. Maar aangezien we een eiland en een boottocht verder zijn is dat nog niet zo makkelijk gedaan. We besluiten de taxi chauffeur die ons van het hotel naar de ferry heeft gebracht te appen. Hij biedt direct aan de telefoon op te halen en als cargo mee te geven aan de ferry, en hij wil er ook nog eens niets voor terug. Wat is het toch fijn om te ervaren dat vertrouwen in de mensheid vaak beloond wordt!

 

Na een dag heerlijk ontspannen aan het zwembad, kan Kevin na 24 uur zijn telefoon weer in zijn armen sluiten.

 

We genieten ’s avonds weer van een heerlijk diner in het restaurant en gaan dan op tijd naar bed, want morgen willen we de ferry naar La Digue nemen!

10 Dagen Seychellen met kinderen en op safari in Kenia: DAG 7

Vandaag gaat de wekker wat vroeger, want na het ontbijt pakken we de ferry naar La Digue, een kleiner eiland op 15 minuten varen van Praslin.

Fietsen op La Digue

Eenmaal op La Digue huren we 3 fietsen (Lotte gaat in de fietskar achter Kev zijn mountainbike) voor ongeveer 10 euro per fiets. We fietsen richting het Union Estate Park. Het park is echt heel mooi: overal groen, witte stranden en blauwe zee. We zien ook de gigantische schilpadden die zelfs knapperige verse blaadjes uit je hand eten! De weggetjes zijn rustig dus Floris kan lekker ongestoord fietsen. 

 

 

In het park vind je het mooiste strand ter wereld “Anse Source d’Argent”??, dit strand is omringt met wuivende palmen, groene tropische struiken en enorme rotsen. Het water varieert inkleur van licht azuur blauw tot diep donker blauw… WAUW WAUW WAUW.

 

Het is al flink druk, we zoeken een plekje naast een rots voor onze handdoekjes en gaan het water in. Als je heel stil blijft staan dan duurt het maar even tot dat je de mooiste visjes voorbij ziet zwemmen, van kleine zebra visjes tot grote witte vissen met felgele staarten. Wat cool!

Lekke band

Na een heerlijke break stappen we weer op de fiets. Althans dat is het plan. Maar helaas is mijn band lek. En ook zo lek dat de binnenband eruit hangt en de fiets niet meer in beweging te krijgen is. We bellen de verhuurder, maar het nummer lijkt niet in gebruik. Wat nu?! Plan B!

 

Lotte gaat in het mandje bij Floris achterop de fiets en ik ga in de fietskar die achter Kev zijn fiets hangt. We parkeren de kapotte fiets netjes tegen een boom en gaan op zoek naar een restaurantje om te kijken of de verhuurder vanuit een Seychelles nummer wel gebeld kan worden.

 

Onderweg krijgen we wat gekke blikken maar ach, beter dan de fiets naar het restaurant moeten tillen. En ja, bij de beachbar krijgen ze de verhuurder wel te pakken. Ze komen direct onze kant op. Terwijl wij genieten van een heerlijke lunch wordt de kapotte fiets opgehaald en een nieuwe fiets gebracht, goede service!

Strand, strand en af en toe een reuzenschilpad!

Na de lunch besluiten we verder naar het noorden te rijden om wat andere strandjes te bekijken. We komen langs Anse Severe, een mooi strand met verschillende echte beachbars (van hout met dakjes van palmbladeren) en besluiten te stoppen bij Anse Patates een klein strand wat wederom omringt is door palmbomen en waar je grote rotsen in het water vindt. Terwijl Kev en ik lekker chillen maken de kinderen een heel dorp van zand. Kijk dit is nou echt vakantie!

 

Om 17:45 uur gaat onze boot weer terug naar Praslin, we leveren onze fietsen in, duiken nog even een souvenirshopje in om voor Kev nieuwe slippers te kopen (een van zijn Havaianas heeft het op het strand begeven). Maar dan…komt het opeens met bakken uit de hemel! Een flinke, harde, hele korte stortbui. 

Snel is het weer droog en lekker benauwd. Wanneer we op de ferry stappen zien we het in de verte zelfs flink onweren.

 

Eenmaal weer in het appartement warmen we wat noodles op, snijden we een paprika in stukken en bakken we een ei. Prima snelle maaltijd na deze lange dag. Lekker douchen en op een oor.

10 Dagen Seychellen met kinderen en op safari in Kenia: DAG 8

Na een overheerlijk ontbijtje met dito uitzicht, plonsen we eerst in het zwembad. Het is een warm dagje, dus laten we het dan maar zo koel mogelijk beginnen.

 

Na wat verfrissende duikjes en een snackje huren we een auto om het eiland te verkennen. Gelukkig is het rijden hier iets minder spannend dat op Mahe. Er zijn minder auto’s op de weg en ook net even wat minder bergwegen. Wel vinden ze ook hier bermen en vangrails overbodig. Daar moet ik nog even aan wennen.

Vallee de Mai

De allereerste stop is Vallee de Mai. Waar je de zeldzame, bekende en wat bijzonder uitziende (dames billen) kokosnoot kan vinden: coco de mer. Vallee de Mai is een National Park waar je verschillende hikes kan maken. De kortste is 1km en de langste 2km. Maar door het klimmen, de hitte en het feit dat het gewoon heel mooi is, doe je over de 2km route 2-3 uur.

 

We besluiten voor de 1km te gaan, maar stappen halverwege toch over op de 2km, omdat het echt een waanzinnig mooie hike is. Je loopt in de schaduw, want boven je uit toornen enorme palmen, in allerlei soorten en maten en allemaal even groen.

 

De route is niet heel buggy vriendelijk door alle trapjes, dus mocht je met een kleintje reizen dan is een draagzak erg handig.

Na de hike trakteren we onszelf in het restaurantje op een ijsje (de kids) en een verfrissend drankje (wij).

Anse Lazio

Onze volgende stop is volgens “de boekjes” een van de mooiste stranden ter wereld “Anse Lazio”. De boekjes blijken gelijk te hebben: WAUW!

 

Het zand is witter dan wit, de zee is meerder kleuren blauw en dat alles is omringt door hoge palmbomen. Als kers op de taart vind je in zee mooie rotsblokken. We nestelen ons onder een boom op het strand en genieten van het intens mooie uitzicht. De kids maken weer hele dorpen van het perfect kneedbare zand.

 

Ook hier zien we in zee verschillende visjes en zelfs een grote rog die zich verstopt in het zand. Vanaf dit strand kun je de zon zien ondergaan, een aanrader aldus mensen met wie we een praatje gemaakt hebben bij het hotel. Maar de gevaarlijke wegen in combinatie met het vallen van de avond lijkt ons een minder goed idee. Voor het einde van de middag rijden we richting Anse Volbert om daar lekker uit eten te gaan.

 

Ook nu moeten we nog een kleine 10 minuten door het donker naar huis. Kev zit heel relaxed achter het stuur, maar ik zit er net wat minder relaxed naast. En ben dan ook blij wanneer we ons appartement weer bereiken. Die smalle wegen zonder vangrails en zonder licht vind ik toch wel een mentale uitdaging 😉

10 Dagen Seychellen met kinderen en op safari in Kenia: DAG 9

Vandaag worden we wakker met…REGEN?! Hebben ze dat hier ook? Het verklaart wel waarom alles hier zo mooi groen is. We vertrekken met de paraplu naar het ontbijt en na het ontbijt is het weer zo goed als droog en wat bewolkt, wat eigenlijk heel aangenaam is. De temperatuur lag de afgelopen dagen tussen de 32 en 36 graden dan is even geen zon, is een klein kadootje. 

Hutten bouwen

Na het ontbijt ploffen we neer aan het zwembad, Kev en ik chillen lekker met een boekje en de kids spelen heerlijk samen. Maar na 2 uur willen ze terug naar het appartement, want ze willen…hutten bouwen. Ja echt, we zijn in het paradijs en Floris en Lotte willen binnen hutten bouwen. Mooi hoe dat in een kinderhoofd werkt.

 

Na een uur hutten bouwen voor de kids, slapen voor Kev en wat bloggen voor mij, is de lol er wel weer af. We lunchen even met wat cruesli en sojamelk in ons appartement en vertrekken met de auto richting het strand: Anse Volbert.

 

Eenmaal onderweg liggen allebei de kids binnen 5 minuten te slapen. We maken gebruik van de rust en rijden het eiland rond. We komen langs het (hele kleine) vliegveld, waarbij je moet stoppen op de weg als er een vliegtuig landt of opstijgt en we passeren het ene na het andere mooie strand.

 

De wegen worden steeds spannender, waar we eerst nog een streep op de weg zagen is deze nu verdwenen en zijn hellingen van 20% plus of min geen uitzondering. En ook hier… uiteraard geen vangrails.

Anse Volbert

Na drie kwartier rond tuffen parkeren we de auto bij het lokale speeltuintje waar het een gezellige boel is. Na even spelen rijden we door naar Anse Volbert en besluiten we eerst een pizzaatje te eten. Het blijkt niet echt een pizzaatje maar een flinke pizza. Ook al is dit een verlate lunch, we kunnen er ons avondeten door skippen. We lopen wat rond, chillen op het strand, kopen een souvenirtje en wat proviand en rijden weer richting ons appartement.

Lekker chillen

Eenmaal thuis douchen we eerst, gaan de pyjama’s aan, snackjes op tafel en wordt er op het scherpst van de snede memory gespeeld. Heerlijk om dat met de kids te doen. Waarom? Omdat ze zoooooooooooveel beter zijn dan wij. Bizar hoe goed ze alles kunnen onthouden (en hoe slecht wij).

10 Dagen Seychellen met kinderen en op safari in Kenia: DAG 10

Yes we worden weer wakker met een stralend zonnetje. Na het ontbijt maken we eerst een stopje bij het zwembad waar we lekker chillen en de kids zich uitstekend vermaken.

 

Rond een uurtje om 12:00 lunchen we weer in ons appartement en maak ik alvast een beginnetje met inpakken (blegh..). In de middag rijden we weer naar het mooiste strand van Praslin…

De laatste keer genieten op Anse Lazio

Het is een stukje rijden (11 km in 20 minuten) maar dan heb je ook wat! Het is zondag en daardoor wat drukker, maar nog steeds is er volop plek en liggen we lekker in de schaduw onder de boom. Er staat wat meer wind, waardoor de branding wat heftiger is en de visjes zich niet laten zien.

 

Aan het einde van de middag gaan we naar ons appartement om de zonsondergang te beleven aan het zwembad met een biertje in de hand, even toasten op onze laatste avond op dit mooie eiland.

 

We eten vanavond in het hotel want er is een bbq buffet, klinkt goed! En dat blijkt het ook te zijn. De keuze is reuze, van vis tot worstjes, kip, spareribs, veel groenten, en Floris zijn favorieten rijst en pompoensoep.

10 Dagen Seychellen met kinderen en op safari in Kenia: DAG 11

Vandaag onze laatste dag in het paradijs. Wanneer we wakker worden pakken we (of eigenlijk ik ;)) alle spullen in zodat we voor het ontbijt kunnen uitchecken. 

 

We vertrekken vandaag om 14:00 uur uit het hotel. Onze spullen kunnen we in de opslag doen, zodat we nog lekker aan het zwembad kunnen liggen. Om 15:30 uur vertrek onze vlucht vanuit Praslin naar Mahe, om 18:00 uur vertrekken we uit Mahe. We komen dan 20:00 uur aan in Nairobi, waar we overnachten in een airport hotel, zodat we de volgende dag om 08:00 uur fris en fruitig kunnen doorvliegen naar Amsterdam. 

 

Maar dat loopt even anders….

Het begin van wat ellende..

Wanneer we aan het ontbijt zitten en van het fenomenale uitzicht genieten ontvang ik een smsje van Kenya Airways. Onze vlucht van 18:00 uur van Mahe naar Nairobi is gerescheduled naar 01:30 uur, juist twee uur ’s nachts! 

Los van het feit dat we nu 7,5 uur op Mahe moeten wachten in plaats van de geplande 2 uur hebben we nu ook een Airport Hotel in Nairobi voor niets geboekt, 250USD down the drain. 

Maar goed, het is wat het is. We laten onze ochtend niet door verpesten en genieten nog even extra hard van de zon en het fantastische uitzicht. 

Op weg naar huis... vlucht 1 van 3

Om 14:00 uur shap staat de taxi voor die ons naar Praslin Airport brengt. De luchthaven is echt heeeel klein we zijn met 5 minuten ingecheckt en door de security. 

 

 

Omdat we nog wat tijd hebben snuffelen we nog even rond in de winkeltjes voor we mogen boarden. We vliegen met een propellor vliegtuigje waar ongeveer 10 pasagiers in kunnen in 15 minuten naar Mahe. Voor we opstijgen wordt er gemeld dat er teveel koffers zijn en dat de koffers voor mensen die op Mahe blijven met een latere vlucht mee gestuurd zullen worden. 

En dan.....

Stijgen we op…. na heel veel gerammel en gehobbel komen de wielen los van de grond. We stijgen langzaam waardoor het uitzicht steeds mooier wordt. Aangezien er geen deur is tussen de passagiers en de piloten kun je zo de cockpit in kijken. 

 

Na 15 minuten vliegen landen we met even veel getril, gerommel en gehobbel op Mahe!

Wachten, wachten en nog eens wachten op Mahe

Eenmaal op Mahe moeten we ons bij de balie van Kenya Airways melden. Lang verhaal kort: de kosten die we gemaakt hebben voor een Airport Hotel in Nairobi is ons probleem. Wel bieden ze voor nu een kamer aan in een resort op Mahe. Aangezien daar wachten beter is dan op de luchthaven nemen we dat aanbod aan. 

 

We wachten ruim een uur op de taxi die ons naar het resort brengt. Eenmaal daar aangekomen blijkt Kenya Airways ons niet aangemeld te hebben waardoor we weer een uur wachten tot dat we eindelijk naar de kamer mogen. 

 

Na even chillen schuiven we aan bij het buffet. Voor mij worden 3 heerlijke melkvrije gerechten gemaakt. Na het eten leggen we de kids in bed, Kev besluit ook een dutje te doen. Om 22:15 uur maak ik iedereen wakker, want de taxi staat weer voor. 

Nog meer wachten

Op Mahe Airport gaat het snel, alle vluchten zijn al weg, dus we kunnen overal doorlopen. Om 23:00 uur zakken we in een stoeltje achter de douane. Daar zien we de vertrek tijd steeds verder oplopen…. uiteindelijk vertrekken we pas om 02:45 uur. 

De kids gedragen zich als engeltjes: even spelen, ipad kijken, rondje lopen, geen onvertogen woord! 

Vlucht 2 van 3

Wanneer we eenmaal aan boord zijn gaan we direct knock-out. We slapen de hele drie uur van de vlucht en worden lekker brakkig wakker wanneer we tegen 05:00 uur in de ochtend op Nairobi. 

 

Floris wordt niet wakker dus we zeulen met hem op de schouder mee over de luchthaven en leggen hem op de bank in het tentje waar we ontbijten. We moeten 3 uur overbruggen tot we op onze laatste en derde vlucht kunnen stappen naar Amsterdam. 

Vlucht 3 van 3!!

Yes!!! Na 3 uur wachten en wanneer we al 18 uur onderweg zijn boarden we voor onze laatste vlucht naar Amsterdam. Van de 8 uur slapen we er zeker 6. Lotte zelfs de volle 8. Toch voelen we ons redelijk fit al we na 26 uur reizen weer landen in regenachtig Amsterdam. 

De kids hebben de hele 26 uur geen kik gegeven, zo relaxed! Wat was dit een fenomenale reis. Van alle 45+ landen die wij hebben bezocht zijn de Seychellen toch echt wel een van de favorieten! 

Vind je dit artikel "10 Dagen Seychellen met kinderen en op safari in Kenia, wat een bijzondere reis!" leuk? Dan vind je deze artikelen waarschijnlijk ook leuk:

Dit artikel bevat affiliate links, wanneer je boekt/ koopt via de link ontvang ik een kleine commissie waardoor ik deze artikelen kan blijven schrijven :). Uiteraard betaal jij niets extra.  

Volg ons op:

Advertentie:

Travel tips & tricks in je mail?

Boek nu je volgende vakantie:

Lees ook deze artikelen:

Advertentie:

Geverifieerd door MonsterInsights