Zoek
Sluit dit zoekvak.

Onze Fantastische Roadtrip door Amerika met Kinderen

En daar gaan we weer op onze fantastische roadtrip door Amerika met kinderen. Vandaag rijden we van Lingle, na een nacht die ongeveer 20x onderbroken werd door een langs razende toeterende trein, naar Custer State Park. Dit park staat bekend om de kuddes wilde buffels die er rond wandelen. Ik ben heel benieuwd of we ze ook daadwerkelijk gaan spotten.

Vaderdag Vieren tijdens onze Roadtrip

Maar eerst… is het vaderdag! Dat moet uiteraard gevierd worden. Papa Kev blijft even in bed en de kids versieren de ontbijt tafel en toveren de kado’s tevoorschijn. Floris zet een “lang zal papa leven in” (vaderdag of jarig zijn maakt voor hem geen verschil) en in de zon worden de kado’s uitgepakt. Mooie start van de dag!

Bezoek aan Custer State Park

Na het ontbijt vertrekken we richting Custer State Park. Na 3 uur rijden we het park binnen. Zo waar zien we na enkele mijlen rijden al een kudde bisons in de verte. Wat een grote units, die beesten. We stappen uit en bekijken de dieren aandachtig op gepaste afstand. De kids vinden het erg indrukwekkend en wij eigenlijk ook. We rijden de “wildlifeloop” een route van ongeveer een uur, door een mooi deel van het park. Langs de weg zien we af en toe een buffel of een kudde buffels, erg mooi!

Bezoek aan Mount Rushmore

We arriveren aan het begin van de middag op de camping, een mooie plek onder de dennenbomen. De kids rennen even rond en ook wij strekken even onze benen. Aangezien we nog tijd genoeg hebben deze dag, besluiten we naar Mount Rushmore te rijden, je weet wel de berg met de uitgehakte presidents hoofden.Op onze weg er naar toe komen we toevallig een ranger van het park tegen. Wanneer wij vertellen waar we naar toe gaan gewaarschuwd hij ons direct dat we een flink stuk om moeten rijden, omdat de kortste route een aantal tunnels heeft die niet 30ft camper proof zijn. Handig om vooraf te weten!

Mount Rushmore is een mooie, toeristische, patriotische attractie! Bij aankomst moeten we 11USD parkeer fee betalen, we mogen dan wel een heel jaar gratis parkeren bij Mount Rushmore, yes! ;). Toch zijn de uitgehakte hoofden van president  Washington, Jefferson, Roosevelt en Lincoln indrukwekkend. Voor de berg vindt je een “parade” van vlaggen met daarbij wanneer welke staat zich heeft aangesloten bij de Verenigde Staten, interessant om te zien dat daar flink wat jaren tussen hebben gezeten.

Terug naar de Camping

Na ons bezoekje aan de hoge heren rijden weer weer naar de camping. Wanneer we Custer State Park in rijden moeten we flink op de rem, er staat een gigantische buffel midden op de weg, cool man!! Wauw dit was weer een fantastische dag van onze roadtrip in Amerika met kinderen!

Avonturen in Amerika met Kinderen

We leggen onze avonturen vast met de TomTom Bandit . Bekijk hier onze reisvlogs!

Tips & Tricks voor Reizen in Amerika met Kinderen

  • Het zoeken en bekijken van buffels in Custer State Park is een geweldige activiteit voor de kinderen.
  • Camping Blue Bell in Custer State Park heeft een manege waar kinderen vanaf 9 jaar kunnen deelnemen aan ritten door het park.
  • Controleer voordat je met een camper het park inrijdt of je door alle tunnels kunt rijden.

Vind je dit artikel leuk? Dan vind je deze artikelen waarschijnlijk ook leuk:

Nieuwsbrief

Volg ons

Plan je volgende vakantie