Zoek
Sluit dit zoekvak.

Onze Amerikaanse roadtrip met kinderen

We zijn bijna in Yellowstone National Park, maar eerst…

Van Buffalo naar Cody

Vandaag rijden we van Buffalo naar Cody. Cody stond eigenlijk niet op onze oorspronkelijke planning, maar gelukkig hadden we een flexibel reisplan. De route naar Yellowstone bleek langer dan verwacht, dus een extra stop is welkom.

Onze avontuurlijke reis naar Cody

Na een rit van enkele uren met Brandweerman Sam die de kinderen vermaakt op de achterbank, zijn we weer in Cody. Hier voel ik me meteen in het wilde westen. Bij aankomst op de KOA camping is er minder goed nieuws: de camping is vol. Het meisje achter de receptie belt de andere campings in de stad, maar niemand heeft ruimte. We kunnen twee dingen doen: doorrijden naar Yellowstone of de camper parkeren op een overflow plaats. Ondanks de hitte van 35 graden en het gebrek aan elektriciteit, besluiten we te blijven.

Genieten van de faciliteiten op de KOA camping

De KOA in Cody heeft een heerlijk zwembad met kinderbadje waar we meteen in duiken. Na het zwemmen spelen de kinderen ook nog in de speeltuin en op het springkussen. Deze camping is zeer kindvriendelijk.

Bezoek aan de “rodeo capital of the world”

Cody staat bekend als de “rodeo capital of the world”. De kinderen vinden het idee om echte cowboys aan het werk te zien erg leuk, dus we besluiten ’s avonds naar de rodeo te gaan. De KOA biedt een gratis shuttle service naar de rodeo. Bij aankomst mag Floris meteen op de foto met de rodeo clown en cowboys. Maar het hoogtepunt voor Floris is het paard van Sinterklaas! Tussen alle paarden staat een schimmel, wat Floris enorm fascineert.

Indrukwekkende rodeo ervaring

De rodeo begint met een parade, die de kinderen erg indrukwekkend vinden. Ze vallen echter al snel in slaap, ondanks de joelende menigte. Wij zijn vooral onder de indruk van de paardrijvaardigheden van de cowboys. Na de rodeo haalt de shuttle bus ons weer op, een geweldige service.

Op naar Yellowstone

Na een drukke en mooie dag vallen we allemaal als een blok in slaap. Morgen rijden we eindelijk naar Yellowstone. Ik ben erg benieuwd naar dit park na alle verhalen en mooie foto’s. Ik denk dat dit het hoogtepunt van onze Amerikaanse roadtrip met kinderen zou kunnen worden. Wordt vervolgd!

Tips & Tricks voor een Amerikaanse roadtrip met kinderen

  • Reserveer vooruit als je zeker wilt zijn van een campingplaats
  • KOA Cody is zeer kindvriendelijk

Beleef de Rodeo: Een Unieke Ervaring voor Kinderen

Bezoek de rodeo. Het is een indrukwekkende gebeurtenis die onze kinderen enorm fascinerend vonden.

Bekijk Onze Avonturen

Bekijk ook de vlogs & video’s van onze topavonturen!

Cody Rodeo

De Cody Rodeo is een must-see voor gezinnen die Amerika bezoeken. Het biedt een unieke kans om de Amerikaanse cowboy cultuur van dichtbij te ervaren.

Cody Rodeo Arena

De Cody Rodeo Arena is de plek waar de actie plaatsvindt. Hier kunnen kinderen de spanning en sensatie van een echte rodeo ervaren.

Ontmoet de Rodeo Clown

Onze zoon Floris had de kans om de rodeo clown te ontmoeten. Een onvergetelijke ervaring voor elk kind!

KOA Cody Kinderzwembad

Na een dag vol avontuur is het KOA Cody kinderzwembad de perfecte plek om te ontspannen en af te koelen.

KOA Cody Springkussen

En vergeet niet het KOA Cody springkussen! Een favoriet onder de kinderen en een geweldige manier om wat energie kwijt te raken.

Vind je dit artikel leuk? Dan vind je deze artikelen waarschijnlijk ook leuk:

Nieuwsbrief

Volg ons

Plan je volgende vakantie