Kies je taal:

Wat te doen in Miami met kinderen? Van street art tot zwemmen als een Romein.

Tijdens onze reis door Florida hebben wij 4 heerlijke dagen doorgebracht in Miami. Waar ik deze stad 16 geleden erg vond tegenvallen, stelde ik mijzelf nu hardop de vraag: ” wat te doen in Miami met kinderen ? “. Maar ik werd erg blij verrast! Miami heeft heel veel te bieden, mooie artdeco gebouwen, heerlijke stranden, lekker eten, een relaxte vibe en ook voor kinderen is hier heel veel te doen! Daarom een lijstje met de leukste highlights in Miami voor kinderen: 

Top 6 Wat te doen in Miami met kinderen ? 

 

 

1. South Beach 

Miami heeft hele mooie stranden! Denk aan een licht blauwe zee, witte stranden en af en toe een mooie palmboom. Floris en Lotte werden heel blij van Miami South Beach. South Beach heeft heerlijk wit zand maar wel een vrij heftige branding. We moesten de kids stevig vasthouden als we het water ingingen. De kinderen vonden dit strand met name fantastisch omdat er net achter het strand veel speeltuintjes zijn, waar zij heerlijk konden glijden, klimmen en schommelen.

Entree: gratis

 

2. Key Biscanye

Key Biscayne heeft veel minder branding en ligt in een soort van park. Bij dit park is veel parkeergelegenheid (zelfs voor campers!) en je kan er heerlijk zitten, bbqen en fietsen. Er zijn zelfs speciale fietsen te huur, waar je met zijn vieren op kan, en ook hier vind je leuke speeltuintjes. Er is zelfs een kleine “cafetaria” waar je op het terras kunt zitten en een hapje en drankje kunt bestellen. Vanaf het strand heb je een prachtig uitzicht op Miami.

Entree: gratis

 

3. Venetian Pool 

Midden in Miami vindt je dit bijzondere “zwembad”. Het is een historisch complex met een fantastische lagune waarin je kan zwemmen. Dit zwembad dateert al uit 1924 en is in zijn geheel opgetrokken uit koraalsteen. Helaas kwamen wij er last minute achter dat je vanaf 3 jaar binnen mag (en Lotte was 2 jaar en 11 maanden). Maar als de kids 3+ zijn dan is dit een absolute aanrader!

Entree:

Kinderen vanaf:  10 USD

Volwassenen vanaf: 15 USD

 

4. Children’s Museum

In Miami vind je dit bijzondere museum. Kinderen kunnen er van alles doen, knutselen, interactieve spelletjes en veel meer. Dus niet kijken en nergens aankomen, maar lekker aan de slag!

Entree:

Kinderen vanaf:  20 USD (tot 1 jaar gratis)

Volwassenen vanaf: 20 USD

 

5. Wynwood walls 

Wynwood is een heel bijzonder stukje Miami. Het is rauw, urban en je vindt er de Wynwood walls. Street-art van een heel hoog niveau. In dit afgesloten stukje Wynwood loop je door en langs warehouses die zijn omgetoverd tot kunstwerken door allerlei schilderingen. Floris vond dit echt helemaal fantastisch, hij wilde met elke schildering op de foto.

Entree: gratis

 

6. Miami Zoo

Ik ben zelf geen mega fan van dierentuinen (ik zie dieren liever in het wild), maar de meeste kinderen (waaronder de onze) vinden het fantastisch! Dus een bezoekje aan Miami Zoo zal je zeker in dank afgenomen worden.

Entree:

Kinderen vanaf:  18 USD (tot 2 jaar gratis)

Volwassenen vanaf: 22 USD

 

Ben jij al ooit in Miami geweest met kinderen? Wat zijn jouw favoriete must do’s?

 

Vind je dit artikel ” Wat te doen in Miami met kinderen ? ” leuk? Dan vind je deze artikelen misschien ook wel leuk: 

Top 20 highlights in Florida met kinderen

Onze camper rondreis door Florida: welcome to Miami!

Kids Love Travel: wat te doen in Miami met kinderen Kids Love Travel: wat te doen in Miami met kinderen Kids Love Travel: wat te doen in Miami met kinderen

Volg ons op:

Advertentie:

Travel tips & tricks in je mail?

Boek nu je volgende vakantie:

Lees ook deze artikelen:

Advertentie: