Zoek
Sluit dit zoekvak.

Wij wonen in de randstad, vlakbij Amsterdam. In 20 minuten rijden we met de auto naar Schiphol. Ik betrap mijzelf er dan ook op dat ik vaak niet eens kijk naar mogelijkheden om te vliegen vanaf een kleinere luchthaven. Maar er zijn genoeg redenen om dat wel te doen! Eigenlijk zijn alle reden samen te vatten in 2 woorden: tijd en kosten. En dan gaat het beide om een besparing, minder tijd en minder kosten. Hoezo? Dat lees je hieronder.

Voordelen van Vliegen vanaf een Kleine Luchthaven

Bespaar Tijd!

En in dit geval gaat het om minder tijd. Natuurlijk is dit een beetje tricky en moet je altijd even naar je eigen situatie kijken. Vanuit Groningen naar Maastricht Airport rijden zal niet echt bijdragen aan een “tijdbesparing”.

Regionale Luchthavens zijn Sneller

Regionale luchthavens zijn kleiner, dat brengt als voordeel met zich mee dat de afstanden op de luchthaven ook daadwerkelijk korter zijn. Waar je bij een grote luchthaven vaak minimaal een kilometer en soms zelfs meerdere kilometers ver weg, moet parkeren en dan met een shuttle bus in 15 minuten weer naar de vertrekhal gebracht wordt. Gaat dat bij kleine luchthavens toch wat anders. Zo is het parkeren bij Eindhoven Airport heel praktisch geregeld. Je kan ook kiezen voor een “ver weg parkeer variant” maar ook parkeren op 1 minuut van de vertrekhal is super betaalbaar.

En hier is Eindhoven Airport geen uitzondering in. Ook bij de andere regionale luchthavens is parkeren op korte afstand mogelijk.

Maar parkeren is niet het enige wat sneller gaat. Ook de check-in verloopt veelal sneller en de te lopen afstand naar de gate is uiteraard veel korter. Ook als je eenmaal op de plaats van bestemming bent, komen de koffers rap van de band en loop je binnen 5 minuten naar buiten: laat de vakantie maar beginnen!

Lagere Kosten bij Kleine Luchthavens

Het klinkt bijna “to good to be true” maar ook financieel zitten er nogal wat voordelen aan vliegen vanaf een kleine luchthaven.

Voordelen van Vliegen vanaf Kleine Luchthavens

Ik besteed ongeveer 5 uur per week online op zoek naar goedkope tickets en in 9 van de 10 gevallen is vliegen vanaf Rotterdam of Eindhoven goedkoper dan vanaf Amsterdam Schiphol. Als je kijkt naar het soort airlines dat vanaf de kleine luchthavens vliegt, dan zijn dat ook veelal de welbekende “low cost airlines”, zoals Transavia en Ryanair.

Goedkopere Parkeer- en Restaurantkosten

Maar buiten de ticketkosten zijn ook de parkeerkosten een stuk lager. En niet te vergeten, zelfs de restaurants op de kleine luchthavens zijn vaak goedkoper dan op grotere luchthavens.

Besparingen op Reiskosten

Dit lijken allemaal relatief kleine besparingen, maar het kan (zeker wanneer je reist met een gezin), in de honderden euro’s lopen. En het is toch veel leuker om dat geld op reis uit te geven in plaats van aan de reis?

Overweeg Vliegen vanaf een Kleine Luchthaven

Dus maak voor je dat ticket boekt even de overweging of vliegen vanaf een kleine luchthaven niet goedkoper is. Dit kun je heel snel doen door op platformen als Skyscanner te kiezen voor “Nederland” als plaats van vertrek. Automatisch worden dan alle luchthavens in Nederland gescand en plopt het goedkoopste ticket omhoog. Easy does it! En je kan er ook nog eens lekker wat geld mee besparen.

Safe travels!

Vind je dit artikel leuk? Dan vind je deze artikelen waarschijnlijk ook leuk:

Nieuwsbrief

Volg ons

Plan je volgende vakantie