Kies je taal:
  • Nederlands
  • Engels

Visum voor het gezin, zelf regelen of laten regelen?

Wanneer je met het gezin vaak en ver reist dan heb je er vast al een aantal keer mee te maken gehad: het regelen van een visum. Bij een groot aantal landen mag je zonder een visum namelijk het land helemaal niet in. 

 

Toen wij nog alleen reisden gingen we op Ho Chi Minh airport, na een vlucht van 9 uur, gewoon, lekker relaxed, 2 uur in de rij staan. Gaven we ons paspoort af aan een douane employee, werd er na nog een uur wachten een verstaanbare naam geroepen en kon je het paspoort met visum weer ophalen. Nu we met 2 kleine kids reizen, doen we dit toch net even anders. Vaak regelen we onze visa voor het gezin vooraf online. 

Gemak dient de mens

Wanneer je een visum nodig hebt voor een familie trip, heb je eigenlijk 2 opties: met het hele gezin gezellig naar de ambassade of online visum aanvragen voor het gezin. In de meeste gevallen is de tweede optie net even wat makkelijker. Als je besluit de visa aanvragen online te doen dan kun je ervoor kiezen dit zelf te doen, direct bij de officiële instantie van het land van bestemming of een externe partij te benaderen die, tegen bemiddelingskosten, alle werk voor je uit handen neemt, bijvoorbeeld  Visa Service Desk. 

Via een online visum partij kun je vrijwel alle visa regelen. Je vult online een aantal zaken in (je nationaliteit, bestemming, hoe vaak je het land in- en uit gaat reizen, of je voor zakelijke of toeristische doeleinden komt etc) en krijgt dan een duidelijk overzicht te zien van wat je moet aanleveren, zodat je visum ook daadwerkelijk aangevraagd kan worden. Na betaling gaan ze voor je aan de slag en ontvang jij je visum online zodra het geregeld is. Je hoeft dan dus niet eenmaal op de plaats van bestemming, met jengelende, vermoeide kids aan je benen na een lange vlucht, extra lang in de rij te staan bij de douane om ter plekke ook nog jullie visa te regelen. 

Is het dan alleen maar rozengeur en maneschijn?

Wat is “de catch”, denk je nu? Die valt wel mee. Natuurlijk gaat voor niets de zon op. Wanneer mensen aan de slag gaan om voor jouw gezin visa te regelen, dan is het logisch dat ze daar ook graag voor betaald krijgen. Er worden dan ook bemiddelingskosten in rekening gebracht. Is een visum online laten regelen dan duurder dan een visum zelf regelen? Ja, waarschijnlijk wel. Maar het scheelt je ook een hele hoop tijd en je weet zeker dat het goed gaat. Dus voor de bemiddelingskosten die boven op de visa kosten komen koop je een stukje rust, duidelijkheid en zekerheid. Aan jou de keus!

Vind je dit artikel "Visum voor het gezin, zelf regelen of laten regelen?" leuk? Dan vind je deze artikelen waarschijnlijk ook leuk:

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Visa Service Desk. 

Volg ons op:

Advertentie:

Travel tips & tricks in je mail?

Boek nu je volgende vakantie:

Lees ook deze artikelen:

Advertentie: