Zoek
Sluit dit zoekvak.

Reizen met het gezin en het regelen van een visum

Als je vaak en ver reist met je gezin, heb je waarschijnlijk al een aantal keer te maken gehad met het regelen van een visum. Voor veel landen heb je een visum nodig om binnen te komen. Toen we nog alleen reisden, stonden we na een vlucht van 9 uur op Ho Chi Minh airport gewoon, lekker relaxed, 2 uur in de rij. We gaven ons paspoort af aan een douane medewerker, wachtten nog een uur en konden dan ons paspoort met visum weer ophalen. Nu we met 2 kleine kinderen reizen, doen we dit toch net even anders. Vaak regelen we onze visa voor het gezin vooraf online.

Gemak dient de mens: Online visum aanvragen voor het gezin

Als je een visum nodig hebt voor een familietrip, heb je eigenlijk twee opties: met het hele gezin naar de ambassade of online een visum aanvragen voor het gezin. In de meeste gevallen is de tweede optie net even wat makkelijker. Als je besluit de visa aanvragen online te doen dan kun je ervoor kiezen dit zelf te doen, direct bij de officiële instantie van het land van bestemming of een externe partij te benaderen die, tegen bemiddelingskosten, al het werk voor je uit handen neemt, bijvoorbeeld  Visa Service Desk.

De voordelen van een online visum aanvragen

Met een online visum service kun je vrijwel alle visa regelen. Je vult online een aantal zaken in (je nationaliteit, bestemming, hoe vaak je het land in- en uit gaat reizen, of je voor zakelijke of toeristische doeleinden komt etc) en krijgt dan een duidelijk overzicht te zien van wat je moet aanleveren, zodat je visum ook daadwerkelijk aangevraagd kan worden. Na betaling gaan ze voor je aan de slag en ontvang jij je visum online zodra het geregeld is. Je hoeft dan dus niet eenmaal op de plaats van bestemming, met jengelende, vermoeide kinderen aan je benen na een lange vlucht, extra lang in de rij te staan bij de douane om ter plekke ook nog jullie visa te regelen.

Is het dan alleen maar rozengeur en maneschijn?

Wat is de “catch”, vraag je je misschien af? Die valt wel mee. Natuurlijk gaat voor niets de zon op. Wanneer mensen aan de slag gaan om voor jouw gezin visa te regelen, dan is het logisch dat ze daar ook graag voor betaald krijgen. Er worden dan ook bemiddelingskosten in rekening gebracht. Is een visum online laten regelen dan duurder dan een visum zelf regelen? Ja, waarschijnlijk wel. Maar het scheelt je ook een hele hoop tijd en je weet zeker dat het goed gaat. Dus voor de bemiddelingskosten die boven op de visa kosten komen koop je een stukje rust, duidelijkheid en zekerheid. Aan jou de keus!

Visum voor het Gezin: Zelf Regelen of Laten Regelen?

Als je van plan bent om met je gezin op reis te gaan, is het belangrijk om te weten of je een visum nodig hebt en hoe je dit kunt regelen. Er zijn twee opties: je kunt het visum zelf regelen of je kunt het laten regelen door een gespecialiseerd bedrijf zoals Visa Service Desk.

Visum Zelf Regelen

Als je ervoor kiest om het visum zelf te regelen, moet je rekening houden met een aantal zaken. Ten eerste moet je uitzoeken of je voor jouw bestemming een visum nodig hebt. Dit kun je doen door de website van de ambassade of het consulaat van het land waar je naartoe gaat te raadplegen. Vervolgens moet je de benodigde documenten verzamelen, zoals je paspoort en eventueel aanvullende documenten zoals een uitnodigingsbrief of een hotelreservering. Tot slot moet je het visumaanvraagformulier invullen en samen met de documenten opsturen of persoonlijk afgeven bij de ambassade of het consulaat.

Visum Laten Regelen

Als je het regelen van het visum liever uitbesteedt, kun je dit laten doen door een bedrijf zoals Visa Service Desk. Zij nemen alle zorgen uit handen en zorgen ervoor dat je visum op tijd klaar is. Het enige wat je hoeft te doen is je paspoort en eventuele aanvullende documenten opsturen. Zij regelen de rest.

Vind je dit artikel leuk? Dan vind je deze artikelen waarschijnlijk ook leuk:

Nieuwsbrief

Volg ons

Plan je volgende vakantie