Zoek
Sluit dit zoekvak.

Wat is een opblaasbare tent?

Wat?! Een opblaasbare tent, wat is dat? Bij een opblaasbare tent zijn de tentstokken vervangen door luchtslangen. Door lucht in de slangen te blazen met een automatische of handpomp, pomp je de luchtslangen op, waardoor je de tent in elkaar zet. Klinkt heel praktisch toch?

Op vakantie met een opblaasbare tent

De opblaasbare tenten zijn er in alle soorten en maten. Zo kun je kiezen voor een 2-persoons tentje wanneer je gaat kamperen met kinderen die groot genoeg zijn voor hun eigen tent, maar kun je ook kiezen voor een vier- of zelfs 6-persoonstent met luifel en al!

De voor- en nadelen van een opblaasbare tent

Laten we beginnen met de voordelen, die zijn er namelijk legio:

Voordelen van een Opblaasbare Tent

1. Makkelijk op te zetten

Een opblaasbare tent is makkelijk op te zetten, je kan het zelfs in je eentje:

  • Pak de tent uit
  • Leg het uitgevouwen op de plek waar je het wilt opzetten
  • Zet de tent vast in de grond
  • Koppel de (automatische) pomp
  • Pompen maar!

En je tent is klaar

2. Geen Tentstokken Nodig

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar over het algemeen zijn tentstokken ondingen. Ben jij ook weleens op de camping aangekomen waarna je erachter kwam dat de tentstokken nog in Nederland in je hal stonden…? Tentstokken zijn met opblaasbuizen verleden tijd, dat scheelt ook een hoop gesjouw.

3. Stevig en Flexibel

Door dat de buizen gevuld zijn met lucht is de tent erg stevig en wat flexibeler, waardoor de tent mee beweegt met bijvoorbeeld de wind en dus wat minder kwetsbaar is.

Nadeel van een Opblaasbare Tent

De lucht in de buizen kan beïnvloed worden door het weer: kou en warmte. Als je wat langer op 1 plaats staat is het dan ook altijd handig om af en toe de luchtdruk testen en wat bij te pompen als nodig.

Vind je dit artikel leuk? Dan vind je deze artikelen waarschijnlijk ook leuk:

Nieuwsbrief

Volg ons

Plan je volgende vakantie