Kies je taal:
  • Nederlands
  • Engels

TOP 5: Worst nightmares tijdens de gezinsvakantie

Reizen is fantastisch! De wereld verkennen in je eigen tempo en genieten van al het bijzonders dat op je pad komt. Reizen met kinderen en een gezinsvakantie is ook fantastisch! En… laten we eerlijk zijn, kan soms ook vreselijk zijn. Wij hebben ze allemaal beleefd, alle situaties waarvan je op vakantie met de kids, ECHT NIET blij van wordt. Om er voor te zorgen dat het jullie niet overkomt, of dat je in ieder geval weet hoe je er op de meest relaxte manier doorheen komt, mocht het je overkomen:

 

Open en bloot en heel eerlijk onze worst nightmare TOP 5 tijdens een gezinsvakantie:

 

1. Huilende kids in het vliegtuig, of erger nog een driftbui in het vliegtuig

OMG… bijna iedere ouder die (ver) gaat vliegen met de kids ziet enorm op tegen de vlucht: hoe entertaint ik mijn kind, hoe zorg ik ervoor dat hij geen last krijgt van zijn oren, wat neem ik mee, zal hij eten? You name it en de gemiddelde ouder heeft meerdere malen door zijn hoofd laten gaan voordat hij het vliegtuig in stapt met de kleine.

 

Ons advies: ben wat losser met de regels. Jij wil ver op vakantie en kiest ervoor om de kleine 8 uur in een smalle metalen buis met minimale bewegingsruimte te stoppen, dan kun je niet verwachten dat kindlief 8 uur stilletjes voor zich uit zal staren. Onze kids vinden vliegen met name erg leuk omdat ze onbeperkt Ipad mogen kijken en heel veel koekjes en crackers mogen eten ;).

 

Relax zelf aan boord, ben iets minder streng en je zult zien dat de kids je gedrag kopiëren. Aangezien je naar alle waarschijnlijkheid niet wekelijks ver vliegt met de kids blijft verdere schade in de opvoeding beperkt.

 

2. Kids die op vakantie weigeren te eten

Wij hebben enorm slechte eters. Na allerlei opvoedboeken te hebben gelezen en verschillende theorieën in de praktijk gebracht te hebben blijft avondeten en de kids bij ons een lastige combinatie. Hoe zou dat gaan in Thailand of in de USA? Het antwoord is: belabberd.

 

Nadat we in Thailand meerdere supermarkten hebben moeten afstruinen voor pindakaas neem ik nu op vakantie standaard een potje mee voor het geval dat.. .Floris heeft in Thailand 3 weken geleefd op boterhammen met pindakaas, bananen en komkommer. Niet echt een verantwoorde schijf van vijf voeding. Om er toch voor te zorgen dat de kids alle benodigde vitamines en mineralen binnenkrijgen gaat er nu ook standaard een potje multivitaminen mee.

 

In de States werd de “lokale” keuken ook niet echt gewaardeerd. Maar aangezien we in een camper reisde met een goede keuken kon ik meerdere malen in de week een gezonde “Nederlandse maaltijd” op tafel zetten.

 

3. Kids met een jetlag die ’s nachts niet willen slapen, maar overdag wel

Heeeel arelaxed!! Wanneer we naar het oosten vliegen gaat het meestal redelijk goed. De kids gaan iets later naar bed, maar slapen ook uit. Naar het westen is een ander verhaal…. De kids gaan dan reguliere tijd naar bed en zijn zeker een week lang rond 04:00u wakker, arrrrgh. Hier is heel erg weinig aan te doen…

 

Je kan proberen het ritme van de kids thuis en in het vliegtuig al geleidelijk te verschuiven naar de tijdzone van bestemming. Zorg er altijd voor dat je eenmaal op bestemming zo snel mogelijk mee gaat in het nieuwe ritme. Mochten je kids echt veel last hebben, probeer ze dan ’s nachts in ieder geval in bed te houden.

 

Wij geven de kids even de Ipad in de hoop dat ze al kijkend weer indommelen en laten we eerlijk zijn, ook in de hoop dat wijzelf dan nog een uurtje kunnen slapen.

 

4. Kids die op vakantie weigeren te lopen

Ja het klinkt vreemd. Toch hebben wij al meerdere malen meegemaakt dat beide kids op vakantie, door een jetlag, nieuwe omgeving of misschien iets geheel anders, bedenken niet meer te willen lopen, maar continue gedragen willen worden. Wat doe je dam? A. Je geeft er uiteraard niet aan toe, want dan is het hek van de dam. B. Je bent wel op vakantie, waar je ook wat wilt zien en kunt niet heel de tijd naast je morrende kind op de grond gaan zitten. Dus…

 

Wij gaan altijd eerst voor A. Als het op momenten gebeurd waarop we echt haast hebben (halen van boot, vliegtuig etc) dan zorgen we dat we zowel de inklapbare buggy als de draagzak bij ons hebben. Zo kunnen we een ruzie voorkomen en zijn we toch op tijd op de plaats van bestemming. Onze ervaring is dat de kids de eerste dagen wat immobieler zijn, naarmate de vakantie vordert willen ze weer niets liever dan zelf rondrennen.

 

5. Zieke kids, uiteraard het ergste van allemaal

Op de een of andere vreemde, onverklaarbare manier zijn onze kids tijdens de gezinsvakantie vaak ziek. Ook hebben wij zelf, toen we nog zonder kids reisde, menig buitenlands ziekenhuis bezocht. Wij kunnen je dan ook uit eigen ervaring vertellen dat de (privé) ziekenhuizen in Bangkok, Las Vegas, Cairns en Koh Samui erg goed zijn, in Vietnam vond ik het wat tegen vallen.

 

Het is uiteraard altijd te hopen dat je nooit medische assistentie nodig hebt in het buitenland niet voor jezelf en zeker niet voor de kids. Toch is het goed om op de hoogte en voorbereid te zijn, mocht er wat gebeuren. Check thuis altijd of je, via je reisverzekering of zorgverzekering, voldoende gedekt bent voor medische hulp in het buitenland.

 

Als je in het buitenland naar het ziekenhuis moet in een “niet eerste wereld land”, probeer dan altijd te kiezen voor een privé kliniek waar men Engels spreekt. Lukt dit niet, gebruik dan Google translate om te vertalen. Als er medicatie nodig is, dan kun je ook altijd een arts in Nederland bellen en met hem doorspreken wat je toegediend krijgt (Latijnse namen zijn universeel).

 

Wij mochten afgelopen zomer na een bezoekje aan de spoedpost in Las Vegas met Lotte € 1.500 aftikken. Het loont dus zeker ook om voor dit soort ongevallen te zorgen dat je voor vertrek de limiet van je creditcard verhoogd.

 

We hopen dat jij bovenstaande issues tijdens de gezinsvakantie kan voorkomen door deze TOP 5, of in ieder geval weet wat je moet doen mocht het toch mis gaan. Maar… ondanks onze kennismaking met alle punten uit deze TOP 5, was elke gezinsvakantie ver weg of wat dichterbij, heerlijk en absoluut de moeite waard, zowel voor ons als de kids.

 

Herken jij bovenstaande “nightmares” tijdens de gezinsvakantie of heb jij hele andere ervaring? We horen ze heel graag!

 

Kids Love Travel; TOP 5 Nightmares tijdens de gezinsvakantie.

Wachtruimte in ziekenhuis op Samui

Kids Love Travel; TOP 5 Nightmares tijdens de gezinsvakantie.

Lotte wordt onderzocht in het ziekenhuis op Samui

Kids Love Travel; TOP 5 Nightmares tijdens de gezinsvakantie.

Floris leeft op thee en brood 😉

Kids Love Travel; TOP 5 Nightmares tijdens de gezinsvakantie.

Floris is een beetje boos 😉

Kids Love Travel: TOP 5 Nightmares tijdens de gezinsvakantie

Ook handig die draagzak wanneer je haast hebt in de stad (Bangkok)

Volg ons op:

Advertentie:

Travel tips & tricks in je mail?

Boek nu je volgende vakantie:

Lees ook deze artikelen:

Advertentie: