Kies je taal:

Review Thon Hotel Bristol Stephanie in Brussel, top locatie en ongeëvenaard ontbijt!

Dit jaar hebben we maar 1 “goed voornemen” op 31 december om 24:00 uur: elke 4 tot 6 weken “op vakantie”. Dan kan een verre reis zijn, maar aangezien we geen geldboompje hebben, ook een weekendje weg met de camper in eigen land of, zoals nu, een citytripje met de auto. Wanneer Thon Hotel Bristol Stephanie ons uitnodigt om een weekend Brussel te ontdekken, zijn we dan ook blij verheugd! Hoe het hotel beviel? Dat lees je in deze review Thon Hotel Bristol Stephanie.  

Waar kiezen jullie een hotel op uit? Voor een citytrip is de locatie voor ons toch wel een heel belangrijk punt. Laten we daar dan ook mee starten: 

Locatie

Dit mooie, net gerenoveerde hotel vind je aan de Avenue Louise, een van de mooiste en meest luxe winkelstraten van Brussel. Voor shopaholics de perfecte locatie. Maar voor niet shopaholics zeker ook! Waarom? Je wandelt in 20 minuten naar het oude centrum met de indrukwekkende Grote Markt, de gezelligste kroegjes en lekkerste restaurants. Ook het reuzenrad “The View” ligt op loopafstand. De auto kun je voor €20,- per 24 uur onder het hotel in de parkeergarage parkeren. Ben je niet zo van het lopen? Voor het hotel is een taxi standplaats en op nog geen 100 meter lopen vind je de metro, kun je fietsen en elektrische steps huren. 

Hotel

Dit hotel maakt deel uit van een keten. Thon Hotels heeft in Brussel 5 hotels en 3 apartments’ residences. Thon Hotel Bristol Stephanie heeft 142 kamers, meerdere zalen (voor onder andere conferenties), een restaurant, bar, sauna en fitness. 

Onze kamer

Thon Hotel Bristol Stephanie heeft uiteraard twee-persoonskamers, maar daarnaast hebben ze ook familiekamers. Wij verblijven in een van de familiekamers en dat ziet er ongeveer zo uit: de kamer is heel groot, aan de ene kant vind je een riant kingsize bed en aan de andere kant van de kamer (min 10 meter verder) de slaapbank voor de kinderen. Bij beide bedden vind je een TV en in het midden een zithoekje. De badkamer en het toilet zijn apart (altijd fijn!) en naast een bad, douche en dubbele wasbak heeft de badkamer ook een sauna! 

 

Daarnaast heeft de kamer een kast, koelkastje, thee- en koffiefaciliteiten en een gi-gan-tisch dakterras over de hele lengte van de kamer met uitzicht over de stad. Het design is mooi en net helemaal gerenoveerd. De badkamer lijkt niet mee gerenoveerd, het design is wat verouderd, maar who cares, er zit een sauna in! 

Faciliteiten

Zoals gezegd heeft dit hotel een mooie gym, kleine maar fijne sauna, restaurant en bar. Over de restaurant moet ik hoognodig wat kwijt, want ik denk dat Thon Hotel Bristol Stephanie het beste ontbijt van Brussel heeft! Wat OMG wat is het uitgebreid: van een groot assortiment kaas en vlees, tot vis, groenten, fruit, allerlei broodjes en broden, maar ook smoothies, verse jus, een heuse cereal bar en favoriet bij de kinderen: wafels, pannenkoeken en echte Belgische chocolade! 

 

Als je met (kleine) kinderen reist dan is het goed om te weten dat Thon Hotel Bristol Stephanie op aanvraag een oppasservice biedt, kinderbedjes op de kamer kan zetten en kinderstoelen heeft in het restaurant. 

Duurzaamheid

Een steeds belangrijker punt op de “reis agenda” hoe duurzaam is jouw hotel eigenlijk? In deze Review Thon Hotel Bristol Stephanie kan ik zeggen dat dit hotel duurzaamheid absoluut een prioriteit heeft gemaakt, zo wordt bij het ontbijt gewezen op onnodige voedsel verspilling, kan je op de kamer je afval gescheiden weggooien en daarnaast hebben ze een heel mooi initiatief: wanneer je ervoor kiest om je kamer een dag niet schoon te laten maken, dan kan je dit laten weten door een op de kamer te vinden flyer aan je deur te hangen. 

 

Het kamermeisje maakt je kamer dan niet schoon, maar legt wel een speciale munt op je kamer. Met deze munt kun je 5€ korting krijgen in het restaurant of je kunt er voor kiezen om de munt in een grote totem te doen bij de receptie. Thon Hotels doneert dan 5€ aan 3 goede doelen, in ons geval het Rode Kruis, Birds Bay en Good Planet Belgium. Wat een super goed initiatief. Op deze manier denk je extra na of je kamer echt wel schoongemaakt moet worden en kun je ook nog eens tijdens je weekendje weg bijdragen voor een goed doel. 

Overall Review Thon Hotel Bristol Stephanie

En hoe ziet de overall review Thon Hotel Bristol Stephanie er dan uit? Goed! 

De locatie is top, het is een heerlijk hotel voor een weekendje weg met het gezin, duurzaamheid is hier geen ondergeschoven kindje en het ontbijt…. dat moet je zeker zelf eens proberen! 

 

Voor de familiekamer betaal je circa € 150,- per nacht en voor een standaard 2-persoonskamer circa € 125,- per nacht. 

 

Locatie          ♥ ♥ ♥ 
Kamer           ♥ ♥ ♥ ♥ 
Faciliteiten          ♥ ♥ ♥ ♥ 
Kindvriendelijk    ♥ ♥ ♥ 
Duurzaam            ♥ ♥ ♥ ♥ 
Overall                 ♥ ♥ ♥ ♥ 

Zoals beschreven zijn wij uitgenodigd door Thon Hotels om in hun hotel te verblijven. Deze review is een weergave van onze ervaring. 

Vind je dit artikel "Review Thon Hotel Bristol Stephanie in Brussel: top locatie en ongeëvenaard ontbijt"leuk? Dan vind je deze artikelen waarschijnlijk ook leuk:

Volg ons op:

Advertentie:

Travel tips & tricks in je mail?

Boek nu je volgende vakantie:

Lees ook deze artikelen:

Advertentie: