Kies je taal:

Review ss Rotterdam, een bijzonder nachtje weg!

De ss Rotterdam (ss staat voor stoomschip) is in 1959 in de vaart genomen. Het voer toen op en neer tussen Rotterdam en New York. Vaak waren er Nederlandse passagiers aan boord die na de oorlog Nederland verlieten op zoek naar “the American dream”. Toen vliegen toegankelijker werd stopte de ss Rotterdam met deze “lijndienst” en ontdekte ze als cruiseschip de mooiste plekjes op onze aardbol. In 2000 strandde de ss Rotterdam op de Bahama’s door een faillissement van de rederij. Uiteindelijk is het schip naar Nederland vervoerd en ligt ze nu in haar home town Rotterdam en fungeert het schip als hotel en evenementen locatie. Wij mochten een nachtje verblijven op dit historische schip, je leest er alles over in mijn review ss Rotterdam.

Review ss Rotterdam

Locatie: waar ligt de ss Rotterdam?

De ss Rotterdam ligt in Rotterdam, op Katendrecht om precies te zijn. Een schiereilandje tegen de Rotterdamse binnenstad aan, vlakbij de havens, de Erasmusbrug en allerlei leuke restaurants en barretjes. Er is een grote parkeerplaats recht voor het schip en direct achter het schip is ook een halte van de waterbus. Super goed bereikbaar dus! En voor de elektrische rijders (net als wij) er zijn meerdere laadpunten op het parkeerterrein voor het schip.

Het hotel

Je zou het niet denken, maar de ss Rotterdam is met 254 kamers (of hutten) een van de grootste hotels van Rotterdam. In de hoogtij dagen waren er zelfs 1400 passagiers aan boord en 700 man personeel. Het hotel heeft verschillende soorten kamers, variërend van een standaard tweepersoonskamer, tot familiekamers en zelfs een bruidssuite.

 

Het schip heeft 11 dekken, waarvan een groot deel nu nog in gebruik is. Je verplaatst je van het ene naar het andere dek door de lift te nemen of gebruik te maken van het trappenhuis.

 

De ss Rotterdam kan niet meer varen en ligt dan ook vast aan de kade. Vind je varen op een cruiseschip spannend? Dit heb je met een overnachting op de ss Rotterdam dus wel de lusten maar niet de lasten.

Review ss Rotterdam: onze kamer

Wij verblijven in de Bahama suite een familiekamer op dek A, in kamer 027 om precies te zijn. De familiekamer is ruim, zeker voor “schipse begrippen”. We hebben een heerlijk kingsize bed, een stapelbed voor de kids, een riante ruimte voor onze bagage, een bureau, kastruimte, tv en uiteraard een badkamer met douche. Door de ronde raampjes kijken we uit op de Maas en zien we schepen voorbij varen.

Faciliteiten

De ss Rotterdam heeft heel veel faciliteiten! Naast 2 restaurants heeft het schip ook een ruim terras op het achterdek met kinderbadje. Een heerlijke plek om in de zon te genieten van een hapje, drankje en het fantastische uitzicht over de Maas en Rotterdam.

 

 

Ook zijn er wat winkeltjes op het schip, een wijnbar en speelruimte voor kinderen. In niet covid tijden kun je een rondleiding op het schip doen en zo onder andere een kijkje nemen bij de reddingsboten, op de brug en in de stuurhut. De gids kan mooi verhalen vertellen over de ss Rotterdam, haar personeel en de passagiers. Zo hoorden wij dat in het theater waar wij stonden Frank Sintatra optrad als het schip in New York lag.  Eigenlijk is een tour echt een must do!

 

 

Voor kinderen is er ook een speurtocht uitgezet door de ss Rotterdam over Katendrecht. Je haalt een kaart met kompas en vragen op, zoekt de QR codes en loopt zo een mooie route. Wanneer je deze codes vindt en scant zie je een video over de ss Rotterdam. Als je de speurtocht volbracht hebt mag je een frietje ophalen!

 

 

Naast hotel fungeert de ss Rotterdam ook als evenementen locatie. Je kunt hier dan ook zalen, het theater en zelfs de historische nachtclub afhuren voor de gaafste feesten en events.

Overall review ss Rotterdam

Ik kan niet anders dan zeggen dan dat ons verblijf op de ss Rotterdam heel bijzonder was. Eigenlijk had ik dat niet zo verwacht. Maar de grandeur van dit schip, de historie en de locatie maken dit echt een hele bijzondere ervaring.


Wat mij betreft is overnachten op de ss Rotterdam dan ook echt een aanrader.


Locatie                    ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Kamer                     ♥ ♥ ♥ ♥

Faciliteiten                     ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Kindvriendelijk              ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Overall                            ♥ ♥ ♥ ♥ ♥


Wil jij ook overnachten op de ss Rotterdam? Kijk hier voor alle info en de mogelijkheid om te boeken. 

Vind je dit artikel "Review ss Rotterdam, een bijzonder nachtje weg" leuk? Dan vind je deze artikelen waarschijnlijk ook leuk:

Dit artikel is gesponsord door ss Rotterdam en bevat affiliate links.

Volg ons op:

Advertentie:

Travel tips & tricks in je mail?

Boek nu je volgende vakantie:

Lees ook deze artikelen:

Advertentie: