Kies je taal:

Review Obonjan, wat een bijzonder eiland!

In Kroatië, voor de kust van Sibenik, ligt Obonjan. Een bijzonder eiland waar je werkelijk alles kunt vinden voor een heerlijke vakantie met het hele gezin. Wij worden uitgenodigd en verblijven hier 6 nachten. Ik deel graag al onze ervaringen op dit bijzondere eiland met jou in deze review Obonjan.

Review Obonjan, een stukje paradijs voor de Kroatische kust 

Locatie

Obonjan ligt, zoals gezegd, voor de kust van Sibenik in Kroatië. Omringd door azuurblauwe zee en groene eilanden. Met de boot vanuit Sibenik is het een uurtje varen. Wij zijn vanuit Nederland naar Sibenik gereden (1.673 km) maar je kunt ook naar Split vliegen en vanuit Split de boot nemen naar Obonjan of vanuit Split een taxi/ bus naar Sibenik nemen en daar op de boot stappen.

 

Wanneer je met de auto komt, kun je deze op meerdere parkeerplaatsen kwijt. Er zit een parkeerplaats op 350 meter lopen van de boot. Het parkeerbeleid is hier een beetje wisselvallig. Soms kun je een dagkaart kopen van 8€ per dag, maar toen wij arriveerden konden we alleen per uur betalen, wat resulteerde in 35€ per dag. Een andere optie is een parkeerplaats wat verder weg (15min lopen), voor maar 3€ per dag: Swimming Pool Parking in Crnica.

 

Obonjan eiland

Het eiland is onbewoond. In de jaren 70 zijn er een aantal boyscouts naartoe gegaan die er hun plekje van hebben gemaakt door huizen te bouwen en een zoutwaterzwembad aan te leggen. Toen deze jonge scouts op het eiland kwamen stond het ook wel bekend als “snake island” door het grote aantal slangen. Dit loste deze innovatieve boys op door grote knaagdieren mee te nemen die de slangen op aten. Obonjan is nu dan ook slang (en knaagdier) vrij.

 

Als je van het uiterste noordelijke puntje naar het zuidelijke puntje loopt, dan ben je ongeveer 20 minuten aan het wandelen. Het noordelijke deel is niet “bewoond” alleen midden op het eiland en aan de zuidkant vind je de accommodaties.

Onze favoriete plekjes zijn het “strand” bij de haven en het houten vlonder dek bij het uiterst zuidelijke puntje van waar je een waanzinnig zicht hebt op de zonsondergang. Het strand is geen strand maar een plek aan het water waar je heerlijk kan relaxen onder de pinetrees op een bedje of een luie stoel. Er zijn verschillende steigers met trappen van waar je het azuurblauwe water in kunt. Een deel is afgezet om te zwemmen hier liggen ook sups die gebruikt mogen worden. De grote flamingo floaty van de kids gaat uiteraard ook mee het water in.

Vlakbij het strand vind je ook het watersports center. Hier kunnen adrenaline junkies terecht voor een ritje met banden achter de speedboot of op de jetski (betaald) en kun je in de avond deelnemen aan de sunset kayaktour (mega aanrader en ook nog eens gratis wanneer je jouw verblijf via de website van Obonjan boekt).

 

Bij het strand vind je ook Drift bar, waar je zowel de beste cocktails, als een goede kop koffie, verse limonade en een ijsje kan halen. Iets hoger gelegen, met een indrukwekkend uitzicht op zee vind je restaurant BOK. Onder de lampjes en de pinetrees kan je hier genieten van een hapje en een drankje met een gezellig deuntje op de achtergrond. Mijn favoriet hier is de tuna steak!

En nog zoveel meer…

Op Obonjan is ook een zoutwaterzwembad. Er omheen staan grote zonnebedden met klamboes en relax stoelen. Aan het zwembad vind je restaurant “The Kitchen” hier ontbijt je elke ochtend en kun je ook lunchen en dineren. De kaart is vrij gelijk aan de kaart van BOK alleen is de keuze hier een stuk groter. Mijn favoriet hier is de wok met garnalen.

 

Elke dag kun je om 07:00 en 16:00 een yoga sessie bijwonen, onder de pinetrees op een houten dek met uitzicht op zee. Ook kun je dagelijks, onder begeleiding van een sportinstructeur sporten, zowel kracht als cardio. Voor de kids is er dagelijks een kidsclub, maar wel op zijn Obonjaans: in de ochtend worden er creatieve uitspattingen begeleid en einde van de middag zijn er activiteiten in het zwembad (van balspelen tot zwemles en suples).

 

In het “Pavilion” vind je een barretje en een grote tafeltennistafel. Ernaast zit de pizza bar waar heerlijke verse steenovenpizzas gemaakt worden. Maar the best is yet to come…

Stargazing

Elke avond is er op Obonjan de mogelijkheid om, begeleid door 2 astronomen, sterren te kijken door een telescoop. Doordat dit eiland wat verder van de bewoonde wereld ligt is er weinig lichtvervuiling. De sterrenhemel is dan ook overweldigend!

 

Er zijn 2 sessies, van 2200-2400 en van 2400-0200. Wij hebben het geluk dat het super helder is. Met een laserpen wijst de astronoom, als een leraar op een wereldkaart, alle sterren(beelden) aan. We zien ook een ruimtestation voorbijkomen en zelfs een UFO (no kidding). UFO staat voor Unidentified Flying Object. Er wordt een melding gemaakt van de “sigar shaped UFO” die wij zien en het blijkt dat meerdere astronomen hetzelfde object hebben waargenomen. Wat is het? Tsja…

Onze accommodatie, de Sun Lodge

Op Obonjan vind je verschillende accommodaties van Bell tenten (met airco en echte bedden, maar wel gedeeld sanitair) tot luxe glampingtenten (met eigen sanitair) en lodges. Wij slapen in een 4-persoons Sunclodge. Deze lodge heeft uitzicht op zee en een gigantisch houten dek. De “woonkamer” bevindt zich in het midden. Er is een bank, tafel met stoelen, kasten en een koelkast met vriezer. Aan weerszijden van de woonkamer is een tweepersoonsslaapkamer en een badkamer. Twee badkamers dus! Heel fijn!

 

Overall review Obonjan

Ik vind Obonjan een hele bijzondere bestemming. Het is enerzijds luxe (hele mooie accommodatie) en anderzijds ook weer basic (je kan meerdere plekken op het eiland vinden waar je een handdoekje op de steentjes kan leggen en zonder andere gasten in de buurt kan genieten van de warme blauwe zee). Als je van een actieve vakantie onder de zon houdt, dan zit je hier helemaal goed! Maar ook als je alleen aan het water wilt liggen, een keer yoga wilt doen en je wilt laten masseren kan dat. Daarmee bedient Obonjan een heel breed publiek.

 

Het eiland heeft sinds dit jaar een nieuwe eigenaar. Tot voor kort richten zij zich alleen op volwassenen en corporate events. Sinds dit jaar zijn daar ook gezinnen bij gekomen. Je merkt dat iedereen nog wat zoekend is. Zo waren er aan het begin van onze vakantie geen kindermenu’s. Maar nadat ik dit aangegeven had bij de receptie stonden er 2 dagen later kindergerechten op de menukaart. Door de grote populariteit zie je ook dat er wat gestoeid wordt met de snel groeiende capaciteit. Aan het zwembad en op het strand merk je dat er soms te weinig stoelen zijn. Tip: neem zelf kleine stoeltjes of comfortabele matjes mee dan heb je altijd een plekje!

erall hebben wij echt een waanzinnig mooie tijd gehad op Obonjan. Zowel de kinderen als wij zelf hebben enorm genoten. De kids met name van de zee, de sups, de kayaks en de pingpongtafel en wij met name van het goede eten, waanzinnige uitzicht, het heerlijke weer en goede gezelschap! Lotte stond huilend op de boot terug naar Sibenik, dat zegt voldoende.

Wil jij ook naar Obonjan? Met deze code krijg je 20% korting op je verblijf: KIDSLOVEOBONJAN20.

Locatie                                           ♥ ♥ ♥ ♥ 

Accommodatie                             ♥ ♥ ♥ ♥ 

Faciliteiten                                    ♥ ♥ ♥ ♥ 

Kindvriendelijkheid                      ♥ ♥ ♥ ♥ 

Overall                                           ♥ ♥ ♥ ♥ 

Vind je dit artikel "Review Obonjan, wat een bijzonder eiland!" leuk? Dan vind je deze artikelen waarschijnlijk ook leuk:

Wij zijn uitgenodigd om Obonjan te bezoeken

Volg ons op:

Advertentie:

Travel tips & tricks in je mail?

Boek nu je volgende vakantie:

Lees ook deze artikelen:

Advertentie: