Zoek
Sluit dit zoekvak.

Door In het Groen zijn wij uitgenodigd om een weekend door te brengen op Boerderijcamping van ’t Zandeind. In het Groen biedt verschillende accommodaties aan, van B&B’s tot campings en zelfs groepsaccommodaties. Bij al deze accommodaties staat kleinschaligheid, midden in de natuur en het buitenleven centraal. Dat spreekt ons enorm aan, dus wij zijn benieuwd! Wanneer ik reviews lees over camping van ’t Zandveld is het onverdeeld positief. Zoals je in de titel kan lezen vinden wij van ’t Zandeind ook een pareltje in deze review boerderijcamping van ’t Zandeind lees je waarom!

Review Boerderijcamping Van ’t Zandeind

Locatie van Boerderijcamping Van ’t Zandeind

Deze bijzondere camping ligt in Riel, een plaatsje met 2.900 inwoners in het Brabantse land. Riel is klein, maar heeft alles wat je nodig hebt: een friettent, eetcafé, supermarkt en zelfs een Action. En dat allemaal op een kilometer van de camping. Als je wat langer verblijft, dan is het leuk om de omgeving te verkennen. Je kan hier fantastisch wandelen en fietsen, een bezoekje brengen aan Dierenpark de Oliemeulen, aan Tilburg en ook de Efteling ligt op korte rijafstand.

Review Boerderijcamping Van ’t Zandeind: de camping

Boerderijcamping Van ’t Zandeind is onderdeel van het boerenbedrijf van boeren Jos, Joost en boerin Annelie. De boerderij is gebouwd in 1564 en sindsdien in de familie. Initieel werd er melkvee gehouden. Gaandeweg de jaren maakte het melkvee plaats voor vleesvee en werd er ook een programma voor kinderen met autisme ontwikkeld, zo ontstond de zorgboerderij. Toen een van de kinderen zei “Ik zou wel eens wakker willen worden tussen de koeien” werd het eerste zaadje voor de boerencamping gepland.

De camping bestaat nu alweer 10 jaar.  Het is een groot grasveld met 22 plekken, die allemaal privé sanitair hebben. Naast kampeerplaatsen zijn er ook 2 pipowagens te huur voor gasten die geen eigen tent, camper of caravan hebben. En heel geruststellend voor ouders met kleine kinderen: de gehele camping is omheind en vanaf je kampeerplaats heb je perfect zicht op het veld waar door de kinderen druk gespeeld wordt.

Pipowagen op Boerderijcamping Van ’t Zandeind

Wat een heerlijk plekje onze pipowagen! Wij hebben de 6-persoons variant, maar je kan ook een 4-persoons pipowagen boeken. De pipowagen waarin wij verblijven heeft 6 bedden: een “masterbedroom” met 2-persoonsbed, een bedstede voor 2 personen en een kamertje met stapelbed. Daarnaast is er een zithoek, een keuken met eettafel en buiten een tafel met 6 stoelen en een parasol. De prive “badkamer” vind je buiten naast de pipowagen en heeft een douche, wastafel en wc.

Welkom bij de Pipowagen

De pipowagen is gezellig ingericht en blijkt van alle gemakken voorzien! Wanneer we inchecken ligt er een aardig welkom briefje, worstenbroodjes met rundvlees van de koeien op de boerderij en een informatiemap voor ons klaar. In de informatiemap zit naast info over de regio ook een voordeelpas van de camping, waarmee je korting of gratis consumpties en ijs krijgt bij ondernemers in de buurt.

Faciliteiten van de Camping

Je zou denken dat een kleinere camping minder faciliteiten heeft, maar niets is minder waar! Zoals gezegd heeft elke kampeerplaats een privé badkamer. Daarnaast is er enorm veel speelgoed voor de kids. Er zijn skelters, trampolines, grote legoblokken om mee te bouwen, voetballen en goals. Ook is er een speeltuin. Natuurlijk zijn er koeien te vinden, zowel op stal als in de wei, maar er zijn ook ezels, een pony, kippen en een konijn. Elke zaterdagochtend komen de ezels en de pony op het kampeerveld staan en mogen de kinderen de dieren voorzichtig knuffelen, borstelen en aan een lijntje “uitlaten”.

Koeknuffelen op de Boerderij

Ook kan je op de boerderij een workshop “koeknuffelen” boeken. Een keer in de maand gaat boer Joost met een groepje koeknuffelaars op pad. Eerst wordt er verteld over de historie van het boerenbedrijf en hoe het bedrijf geëvolueerd is van melkhouderij naar een combinatie van camping, zorgboerderij en veehouderij.

Bezoek aan de Koeien

Daarna is het tijd om de koeien te bezoeken. Het overgrote deel van de koeien staat in een nabijgelegen natuurgebied, maar een klein deel staat op de weilanden achter de camping. Op deze boerderij worden 3 rassen runderen gehouden: Lakenvelders, Hereford en Belgisch Witblauw. Op de weilanden zien we alle drie de rassen en vertelt boer Joost uitgebreid en trots over zijn koeien. Wist jij dat een koe maar 20 minuten slaapt en op een warme dag wel 100 liter water drinkt?

Interactie met de Belgische Witblauwen

Geknuffeld wordt er met de Belgische Witblauwen. Deze koeien zijn rustig, vriendelijk, nieuwsgierig en… jaloers! Daar komen we al snel achter wanneer Kevin uitgebreid een koe kroelt op zijn wang en er snel 4 koeien naast staan die hun hoofd tegen Kevin aan duwen en ook gekroeld willen worden. Ik vind het bijzonder te zien dat de koeien deze aandacht zo fijn vinden. Wanneer je stopt met aaien wordt er al snel een kop tegen je aangeduwd waarmee de koe wil zeggen “doorgaan alsjeblieft”.

Duurzaamheid & Hygiëne op de Boerderij

Het boerenbedrijf van boeren Jos en Joost wordt zo duurzaam en diervriendelijk mogelijk gerund. Het dak van de stallen ligt vol met zonnepanelen, het afval wordt gescheiden en de koeien staan in de natuur of op de grote weilanden. De kalfjes blijven zo lang mogelijk bij de moeders en de koeien leven een zo natuurlijk mogelijk leven. Ook is er een laadpaal op de parkeerplaats van de camping, waardoor ook 100% elektrische auto’s welkom zijn.

Op de camping is de hygiëne uitstekend. Doordat elke kampeerplaats zijn eigen privé sanitair heeft hoeven geen wc’s en douches gedeeld te worden wat de hygiëne uiteraard ten goede komt.

Review Boerderijcamping van ’t Zandeind

Ik kon mij eigenlijk weinig voorstelling maken bij een boerderijcamping. In mijn oren klonk het met name minder luxe en back to basic. Niets blijkt minder waard. Alles, maar dan ook alles is op deze camping tot in de puntjes verzorgd. Van het grote aanbod (gratis) speelgoed op het kampeerveld tot het privé sanitair. Het is mooi om te zien hoe deze boeren in roerige tijden een bloeiend boerenbedrijf runnen op een zo diervriendelijk mogelijke manier en daarbij hun bedrijf hebben uitgebreid met een zorgboerderij voor autistische kinderen en een camping. De eerlijkheid gebied te zeggen dat de gastvrijheid, vriendelijkheid en openheid van beide boeren enorm bijdraagt aan de beleving en fijne positieve sfeer op de camping. Wij komen zeker terug!

Beoordeling van Boerderijcamping Van ’t Zandeind

Locatie: ♥ ♥ ♥ ♥

Pipowagen: ♥ ♥ ♥ ♥

Faciliteiten: ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Kindvriendelijk: ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Duurzaam & Hygiëne: ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Overall: ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Onze ervaring bij Boerderijcamping Van ’t Zandeind

Zoals beschreven zijn wij uitgenodigd door In het Groen om te verblijven op boerderijcamping Van ’t Zandeind. Deze review is een weergave van onze beleving en ervaring.

Vind je dit artikel leuk? Dan vind je deze artikelen waarschijnlijk ook leuk:

Nieuwsbrief

Volg ons

Plan je volgende vakantie