Zoek
Sluit dit zoekvak.

De magie van IJsland in de winter

In de winter transformeert IJsland in een magisch landschap. Het is bedekt met een dikke laag sneeuw en de watervallen zijn versierd met meterslange glinsterende ijspegels. Een lang weekend in IJsland tijdens de winter overtreft alle verwachtingen. Het is absoluut een reis die op je bucketlist hoort, maar het vereist wel de nodige voorbereiding. En daarbij help ik graag!

Tips voor een winterreis naar IJsland

Beginnen we met het feit dat het in IJsland, midden in de winter, tot wel 20 uur per dag schemerig en donker kan zijn. Dit betekent dat er slechts 4 uur per dag echt licht is. Houd hier rekening mee bij het plannen van je reis. Controleer goed wanneer het licht is en zorg ervoor dat je deze tijd gebruikt om de meest opwindende activiteiten te plannen of de mooiste bezienswaardigheden te bezoeken. De reistijd naar en van je activiteiten en bezienswaardigheden kan natuurlijk in het donker plaatsvinden, waardoor die bijzondere plek nog indrukwekkender wordt met de opkomende zon.

Ontdek de magie van de winter met Kids Love Travel

De winter is een magische tijd om te reizen, vooral met kinderen. De glinsterende sneeuw, de knusse avonden bij het haardvuur en de opwinding van winterse activiteiten maken het een onvergetelijke ervaring. Bij Kids Love Travel hebben we een passie voor het creëren van deze speciale momenten en willen we onze liefde voor winterreizen met u delen.

Winteractiviteiten voor het hele gezin

Er zijn tal van activiteiten om van te genieten tijdens een winterreis. Hier zijn enkele van onze favorieten:

  • Sneeuwballengevechten
  • Sleeën
  • Schaatsen
  • Skiën of snowboarden
  • Wandelen in de sneeuw

Deze activiteiten zijn niet alleen leuk, maar ook geweldig voor het opbouwen van vaardigheden en het bevorderen van gezinsbinding.

De voordelen van reizen in de winter

Reizen in de winter heeft veel voordelen. Niet alleen zijn er minder toeristen, wat betekent dat u meer ruimte heeft om te verkennen en te genieten, maar de winter biedt ook unieke ervaringen die u in andere seizoenen niet kunt hebben. Denk aan het zien van het noorderlicht, het bouwen van een sneeuwpop of het drinken van warme chocolademelk na een dag in de sneeuw.

Plan uw winterreis met Kids Love Travel

Of u nu op zoek bent naar een sneeuwvakantie of gewoon wilt genieten van de winterse sfeer, Kids Love Travel kan u helpen bij het plannen van de perfecte reis. Neem contact met ons op voor meer informatie en begin vandaag nog met het plannen van uw winteravontuur!

Koud, kouder, koudst: Bereid je voor op IJsland in de winter

IJsland is koud in de winter, flink koud. Denk aan snowboots en skipakken koud. Voeg daar een guur windje aan toe en je begrijpt dat de juiste kleding essentieel is om optimaal te kunnen genieten van dit bijzondere land. Hieronder vind je een paklijst voor een wintertrip naar IJsland:

Essentiële Winterkleding voor IJsland

Als je van plan bent om IJsland te bezoeken, is het belangrijk om goed voorbereid te zijn op de koude weersomstandigheden. Hier is een lijst van essentiële winterkleding die je nodig hebt:

Roadtrippen in IJsland

Als je van plan bent om een roadtrip te maken in IJsland, zijn er een paar dingen die je in gedachten moet houden. Ten eerste, de wegen kunnen erg glad zijn, dus het is belangrijk om voorzichtig te rijden. Ten tweede, zorg ervoor dat je altijd genoeg brandstof in je tank hebt, omdat benzinestations soms ver uit elkaar kunnen liggen. Ten slotte, vergeet niet om te genieten van de prachtige landschappen!

Ontdek IJsland in de winter met een huurauto

Als je IJsland in de winter bezoekt, is een huurauto een essentieel onderdeel van je reis. Met een eigen auto kun je IJsland op je eigen tempo ontdekken. Bovendien biedt het de mogelijkheid om snel in de auto te springen wanneer er een sneeuwbui aankomt of wanneer je het even iets te koud hebt. De hoofdwegen rondom de Golden Circle zijn over het algemeen goed begaanbaar in de winter en worden zoveel mogelijk sneeuw- en ijsvrij gehouden. Uit persoonlijke ervaring kan ik zeggen dat een grote 4×4 geen overbodige luxe is. Deze auto heeft ons overal veilig naartoe gebracht, terwijl ik meerdere kleine huurautootjes van de weg heb zien glijden.

Sneeuwkettingen in IJsland

Een interessant feitje over autorijden in IJsland: sneeuwkettingen lijken niet gebruikelijk te zijn. Toen ik aan de autoverhuurder op het vliegveld vroeg of we sneeuwkettingen mee konden krijgen (er lag een dik pak sneeuw), moest ik eerst uitleggen wat sneeuwkettingen zijn. Het antwoord was vervolgens: “die gebruiken we niet in IJsland”.

Een betaalbare reis naar IJsland is mogelijk

IJsland staat bekend om zijn hoge prijzen, maar een reis naar dit prachtige land hoeft niet onbetaalbaar te zijn. Er zijn hotels beschikbaar in alle prijsklassen, en door minder vaak uit eten te gaan en af en toe een lunchpakket mee te nemen, kun je aanzienlijk op de kosten besparen. Bekijk hier een overzicht van alle kosten tijdens onze reis naar IJsland in de winter.

Ben je van plan deze bucketlist-bestemming te bezoeken? Bekijk dan onze aanbevolen route en de leukste (en betaalbare) hotels. Veel plezier!

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met een adverteerder. 

Vind je dit artikel leuk? Dan vind je deze artikelen waarschijnlijk ook leuk:

Nieuwsbrief

Volg ons

Plan je volgende vakantie