Kies je taal:

Onmisbare tips voor een reis naar IJsland in de winter

In de winter is IJsland nog magischer dan in de zomer. Het landschap is bedekt met een dikke laag sneeuw en aan de watervallen hangen meters lange glinsterende ijspegels. Ik ben een lang weekend naar IJsland gegaan in de winter en dit was nog gaver dan ik mij van tevoren had voorgesteld. Een reis naar IJsland in de winter is dan ook absoluut bucketlist materiaal, maar heeft ook de nodige voorbereiding nodig. En daarbij help ik graag! 

Tips voor een reis naar IJsland in de winter

Laat ik beginnen met het feit dat het in IJsland, hartje winter, tot wel 20 uur per dag schemerig en donker kan zijn. Dit betekent dat het maar 4 uur per dag echt licht is. Houd hier rekening mee wanneer jij je reis plant. Check goed van wanneer tot wanneer het licht is en zorg ervoor dat je die tijd gebruikt om de gaafste activiteiten te plannen of mooiste bezienswaardigheden te bezoeken. De reistijd van en naar je activiteiten en bezienswaardigheden kan je natuurlijk in het donker doen, waardoor die bijzondere plek nog indrukwekkender is met de opkomende zon.

Koud, kouder, koudst

IJsland is koud in de winter, flink koud, zeg maar snowboots en skipakken koud. Tel daar een guur windje bij op en je zal begrijpen dat de juiste kleding erg belangrijk is om optimaal te kunnen genieten van dit bijzondere land. Hieronder een paklijstje voor een trip naar IJsland in de winter: 

 

Roadtrippen

Zeker wanneer je IJsland in de winter bezoekt is een huurauto onmisbaar. Met een eigen auto kun je IJsland op je eigen tempo ontdekken en kun je ook even snel in de auto springen wanneer er een sneeuwbui aankomt of wanneer je het even iets te koud hebt. De hoofdwegen rondom de Golden Circle zijn over het algemeen goed begaanbaar in de winter en worden zoveel mogelijk sneeuw- en ijsvrij gehouden. Ik heb ervaren dat een grote 4×4 geen overbodige luxe is. Deze auto heeft ons overal veilig naartoe gebracht waar ik meerdere kleine huurautootjes van de weg heb zien glijden…

 

Interessant feitje: ze lijken niet aan sneeuwkettingen te doen in IJsland. Toen ik aan de autoverhuurder op het vliegveld vroeg of we sneeuwkettingen mee konden krijgen (er lag een dik pak sneeuw) moest ik eerst uitleggen wat sneeuwkettingen zijn en kreeg ik daarna het antwoord “die gebruiken we niet in IJsland”. 

Een reis naar IJsland hoeft niet schreeuwend duur te zijn

Hoewel IJsland erom bekend staat aan de prijs te zijn, hoeft een reis naar IJsland niet onbetaalbaar te zijn. Er zijn hotels is alle prijsklassen te boeken en door wat minder uit eten te gaan en af en toe een lunchpakket mee te nemen kun je al flink wat kosten besparen. Hier vind je een overzicht van alle kosten tijdens onze reis naar IJsland in de winter.

 

Ga jij deze bucketlist bestemming bezoeken? Hier vind je onze route (aanrader!) en de leukste (en betaalbare) hotels. Enjoy!  

Vind je dit artikel "Onmisbare tips voor een reis naar IJsland in de winter" leuk? Dan vind je deze artikelen waarschijnlijk ook leuk:

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met een adverteerder. 

Volg ons op:

Advertentie:

Travel tips & tricks in je mail?

Boek nu je volgende vakantie:

Lees ook deze artikelen:

Advertentie: