Zoek
Sluit dit zoekvak.

De beste spellen en speelgoed voor kinderen op reis

Ik krijg vaak de vraag wat leuke en handige speeltjes en spelletjes zijn om de kinderen onderweg (in auto, trein of vliegtuig) en op reis mee te entertainen. Daarom heb ik een lijst samengesteld met daarop de leukste spellen en speelgoed voor onderweg en op reis voor alle kinderen in de leeftijd van 1-10 jaar.

1. Spellen en speelgoed voor onderweg

Natuurlijk kan de Polly Pocket niet ontbreken op deze lijst met het leukste speelgoed voor onderweg. Mijn dochter kreeg haar eerste Polly Pocket toen ze vier jaar werd en speelt er nu (8 jaar) nog steeds mee op reis. Ik berg het “reis speelgoed” ook altijd op na onze vakantie, waardoor het extra speciaal blijft. Ken je Polly Pocket niet? Het is een ieniemienie “poppenhuisje” wat goed afsluitbaar is (dus je verliest de losse onderdelen niet) waarmee mijn dochter uren zoet is.

2. Vakantie Doe Boeken

Dit soort boeken vallen altijd in de smaak. Je kan ze kopen in vele vormen, maten en geschikt voor verschillende leeftijden. In vakantie doe boeken kan je verschillende leuke spelletjes doen en vaak ook nog lezen en kleuren. Pluspunt is dat ze vaak een educatief karakter hebben: je kind entertaint zichzelf en wordt daar ook nog eens wijzer van.

3. Raamstickers

35 Jaar geleden had ik al raamstickers achter in de auto, waarmee ik mijzelf uren kon vermaken. Leuk om te zien dat mijn kinderen hier ook graag mee spelen! En dat kan natuurlijk niet alleen in de auto maar ook op het raampje in de bus, trein, caravan, camper of vliegtuig.

4. Boeken voor kinderen tijdens het reizen

Boeken zijn altijd een goed idee voor kinderen tijdens het reizen! Dit kan variëren van een klein Nijntje boekje voor peuters en kleuters tot wat “serieuzere” boeken voor oudere kinderen.

Ook zijn de speciale “Ikke” boekjes enorm leuk omdat er in de boekjes verteld wordt wat je kindje op reis allemaal kan verwachten. Er zijn zelfs specifieke Ikke boekjes voor de bestemmingen Thailand, Bali en Australië.

Voor kinderen in groep 4-7 zijn deze boeken, volgens mijn kinderen, aanraders:

De beste kinderboeken voor op vakantie

Op zoek naar de perfecte boeken om mee te nemen op vakantie voor je kinderen? Hier zijn enkele van de meest populaire kinderboeken die je kunt overwegen:

6. Alternatieven voor fysieke boeken

Mocht je geen fysieke boeken willen meenemen op vakantie, dan kun je natuurlijk ook een aantal leuke audioboeken voor je kind downloaden. Deze zijn gemakkelijk mee te nemen en kunnen een geweldige manier zijn om de reistijd te vullen.

5. Mijn Reisdagboek: Een Must-Have voor Reizende Kinderen

Wist je dat Lonely Planet een speciaal reisdagboek voor kinderen heeft uitgebracht? Het heet “Mijn Reisdagboek” en is een absolute aanrader. Dit dagboek biedt kinderen een creatieve manier om hun reiservaringen vast te leggen door middel van schrijven, tekenen en knutselen.

Niet alleen is het een leuke activiteit tijdens de reis, maar het resultaat is ook een prachtige, tastbare herinnering. Op een regenachtige dag kunnen jullie samen door het dagboek bladeren en de mooie momenten van de reis herbeleven.

6. Stretchy Sand of Kinetic Sand

Dit is echt top spul! Het heet “Stretchy Sand” en dat is precies wat het is! Het “kruimelt” niet, is helemaal droog, geeft geen vlekken en zorgt voor uren speelplezier. Een enorme hit bij onze kinderen. Stretchy Sand heeft absoluut een plaatsje verdiend in deze lijst met speelgoed en spellen voor onderweg.

7. Tablet

Ik ben groot voorstander van beperkt schermgebruik en gelukkig ben ik ook gezegend met kinderen die het liefst heel de dag thuis spelen. Maar… wanneer ik de kids 10 uur in een afgesloten metalen buisje duw, dan mogen ze van mij onbeperkt naar hun scherm staren. Er worden dan niet alleen filmpjes gekeken maar ook spelletjes gespeeld en muziek of boeken geluisterd. Wij zijn grote fan van de Ipad maar natuurlijk is een tablet specifiek voor jonge kids (zoals bijvoorbeeld een Kurio) ook een goede optie. Vaak zijn de kindertablets ook wat fijner geprijsd dan een Ipad, ook niet geheel onbelangrijk.

8. Koptelefoon: Een Onmisbaar Reisaccessoire

Een goede koptelefoon is absoluut onmisbaar wanneer er een tablet gebruikt wordt. Dit geldt zowel voor je kind, als voor jezelf en eventuele medepassagiers. Koptelefoons komen in veel soorten en maten. De koptelefoons van Philips zijn speciaal ontwikkeld voor kinderen en hebben ook een volume begrenzer. Ze zijn erg betaalbaar en gaan bij ons al jaren mee.

9. Externe Batterij: Blijf Altijd Verbonden

Wanneer de telefoon en iPad veelvuldig gebruikt worden, is het enorm handig om een externe batterij achter de hand te hebben die de apparaten kan opladen. De keuze is reuze. Let bij je keuze vooral op of het een snellader is en hoe vaak je er een apparaat mee kan opladen voordat de externe batterij leeg is.

10. Spelletjes voor op reis

Als laatste, maar zeker niet de minste: spelletjes! Op de achterbank en in het vliegtuig worden bij ons altijd veelvuldig spelletjes gespeeld. Zowel kaart- als bordspellen (de reisvarianten) zijn een hit bij de kinderen. Dit zijn de favorieten:

Staat jouw favoriete speelgoed of spellen voor onderweg erbij? Fijne reis!

Dit artikel bevat affiliate links

Vind je dit artikel leuk? Dan vind je deze artikelen waarschijnlijk ook leuk:

Nieuwsbrief

Volg ons

Plan je volgende vakantie