Kies je taal:

Leukste speelgoed voor onderweg voor kinderen van 1-10 jaar

Ik krijg vaak de vraag wat leuke en handige speeltjes en spelletjes zijn om de kinderen onderweg (in auto, trein of vliegtuig) en op reis mee te entertainen. Daarom heb ik een lijst samengesteld met daarop de leukste spellen en speelgoed voor onderweg en op reis voor alle kinderen in de leeftijd van 1-10 jaar.

Spellen en speelgoed voor onderweg

Natuurlijk kan de Polly Pocket niet ontbreken op deze lijst met het leukste speelgoed voor onderweg. Mijn dochter kreeg haar eerste Polly Pocket toen ze vier jaar werd en speelt er nu (8 jaar) nog steeds mee op reis. Ik berg het “reis speelgoed” ook altijd op na onze vakantie, waardoor het extra speciaal blijft. Ken je Polly Pocket niet? Het is een ieniemienie “poppenhuisje” wat goed afsluitbaar is (dus je verliest de losse onderdelen niet) waarmee mijn dochter uren zoet is.

Dit soort boeken vallen altijd in de smaak. Je kan ze kopen in vele vormen, maten en geschikt voor verschillende leeftijden. In vakantie doe boeken kan je verschillende leuke spelletjes doen en vaak ook nog lezen en kleuren. Pluspunt is dat ze vaak een educatief karakter hebben: je kind entertaint zichzelf en wordt daar ook nog eens wijzer van.

35 Jaar geleden had ik al raamstickers achter in de auto, waarmee ik mijzelf uren kon vermaken. Leuk om te zien dat mijn kinderen hier ook graag mee spelen! En dat kan natuurlijk niet alleen in de auto maar ook op het raampje in de bus, trein, caravan, camper of vliegtuig.

4. Boeken

Boeken zijn altijd een goed idee! Dit kan variëren van een klein Nijntje boekje voor peuters en kleuters tot wat “serieuzere” boeken voor oudere kids. Ook zijn de speciale “Ikke” boekjes enorm leuk omdat er in de boekjes verteld wordt wat je kindje op reis allemaal kan verwachten (er zijn zelfs specifieke Ikke boekjes voor de bestemmingen Thailand, Bali en Australië). Voor kids in groep 4-7 zijn deze boeken (aldus mijn kinderen) aanraders:

Mocht je geen boeken willen meenemen op vakantie dan kun je natuurlijk ook een aantal leuke audioboeken voor je kind downloaden.

Wist jij dat Lonely Planet een reisdagboek heeft voor kids? Het heet “Mijn reisdagboek” en is een mega aanrader: super leuk voor je kids om te schrijven, tekenen en knutselen over jullie reis en ook nog eens een hele mooie, fysieke herinnering te maken die je op een regenachtige dag weer even door kan bladeren.

Dit is echt top spul!! Het heet “Stretchy Sand“ en dat is precies wat het is! Het “kruimelt” niet is helemaal droog, geeft geen vlekken en zorgt voor uren speelplezier! Een enorme hit bij onze kinderen. Stretchy Sand heeft absoluut een plaatsje verdient in deze lijst met speelgoed en spellen voor onderweg.

7. Tablet

Ik ben groot voorstander van beperkt schermgebruik en gelukkig ben ik ook gezegend met kinderen die het liefste heel de dag thuis spelen. Maar… wanneer ik de kids 10 uur in een afgesloten metalen buisje duw, dan mogen ze van mij onbeperkt naar hun scherm staren. Er worden dan niet alleen filmpjes gekeken maar ook spelletjes gespeeld en muziek of boeken geluisterd. Wij zijn grote fan van de Ipad maar natuurlijk is een tablet specifiek voor jonge kids (zoals bv een Kurio) ook een goede optie. Vaak zijn de kindertablets ook wat fijner geprijsd dan een Ipad, ook niet geheel onbelangrijk.

8. Koptelefoon

Absoluut onmisbaar wanneer er een tablet gebruikt wordt: een goede koptelefoon. Zowel voor je kind, als jezelf en eventuele medepassagiers. Koptelefoon komen in veel soorten en maten. Deze koptelefoons van Philips zijn speciaal ontwikkeld voor kinderen en hebben ook een volume begrenzer. Ze zijn erg betaalbaar en gaan bij ons al jaren mee.

Wanneer telefoon en Ipad veelvuldig gebruikt worden, is het enorm handig om een externe batterij achter de hand te hebben die de devices kan laden. De keuze is reuze. Let bij je keuze vooral op of het een snellader is en hoe vaak jij er een device mee kan opladen voor de externe batterij leeg is.

Last but certainly not least: spelletjes! Op de achterbank en in het vliegtuig worden bij ons altijd veelvuldig spelletjes gespeeld. Zowel kaart- als bordspellen (de reisvarianten) zijn een hit bij de kinderen. Dit zijn de favorieten:

Staat jouw favoriete speelgoed of spellen voor onderweg erbij? Fijne reis!  

Vind je dit artikel "Leukste speelgoed voor onderweg voor kinderen van 1-10 jaar" leuk? Dan vind je deze artikelen waarschijnlijk ook leuk:

Dit artikel bevat affiliate links 

Volg ons op:

Advertentie:

Travel tips & tricks in je mail?

Boek nu je volgende vakantie:

Lees ook deze artikelen:

Advertentie:

Geverifieerd door MonsterInsights