Zoek
Sluit dit zoekvak.

Misschien had je dit jaar wel een hele mooie reis geboekt voor de Meivakantie en heb je die helaas moeten cancelen. Of misschien bleef je wel thuis dit jaar en had je al een aantal leuke uitstapjes gepland met de kinderen. Niemand had vooraf kunnen bedenken dat de invulling van de meivakantie noodgedwongen zo anders zou zijn dan voorgaande jaren. Ik heb een lijst gemaakt met 10 super leuke dingen om te doen in de Meivakantie met kinderen, helemaal Corona proof.

Leuke dingen om te doen in de Meivakantie met kinderen

1# Op Safari vanuit je luie stoel

Wist je dat Google een hele leuke nieuwe feature heeft? Wanneer je in Google zoekt op een dier, dan kun je in de zoekopdrachten kiezen voor 3D. Ik wil nog niet alles verklappen, maar die foto hieronder geeft al heel veel weg. Bij onze kinderen is het een mega hit!

2# Bezoek het Rijksmuseum… virtueel!

Het Rijksmuseum moet je toch minimaal 1x in je leven gezien hebben. Wist je dat je ook virtueel van het Rijksmuseum kan genieten? Bekijk de oude meesters vanuit je eigen huis!

3# Hike door Yellowstone NP, the Grand Canyon of Yosemite Park

Hou jij van outdoor, wandelen in de mooiste parken? Dan word je blij van deze nieuwe Google Earth feature! Je kan nu namelijk via Google Earth virtueel door de mooiste national parks van Amerika wandelen. Nu kunnen zelfs de kleinste kids deze hikes “zelf” lopen.

4# Schatzoeken met Geocaching

Ken je dit fenomeen al? Nee? Dan wordt het hoogtijd! Geocaching is een wereldwijde schattenzoektocht waar digitaal en de echte wereld elkaar ontmoeten. Geocachen is een schatzoektocht op basis van GPS-coördinaten. Via deze coördinaten en je GPS (of smartphone) kan je aan de slag gaan met geocachen. Naar wat je op zoek gaat tijdens het geocachen is steeds een raadsel, en dat is juist het leuke van deze mooie buitensport.

5# Bak een heuse Regenboog, Unicorn Cake

Kleine inspanning en maximaal resultaat! Maak cakebeslag zoals je dat altijd doet. Verdeel het beslag daarna in 6 kommetjes (gelijke porties). Met kleurstof (ik gebruik Dr Oetker) kleur je het beslag in 6 kleuren (rood, oranje, geel, groen, blauw, paars). Doe het beslag kommetje voor kommetje over de lengte in de cakevorm, afbakken en smullen maar!

6# Kamperen in de Achtertuin

Heb je een tent(je) in huis? Zet deze dan op in de achtertuin. Kampvuurtje erbij, marshmallows roosteren, liedjes zingen en natuurlijk blijven jullie er ook in slapen. Net echt toch?!

7# Bob de Bouwer

Onze zoon van 7 jaar is gek op timmeren. Via de lokale marktplaats kopen we voor hem oude planken en wat spijkers. Met wat ouderlijk toezicht is het resultaat een “ijswinkel” waar weken lang met enorm veel plezier in wordt gespeeld! Een super leuke activiteit in de meivakantie met kinderen.

8# Kan jij niet naar je Vakantie? Haal je Vakantie naar Hier

Missen jullie het reizen, of heb je misschien zelfs een vakantie moeten annuleren? Haal je vakantiebestemming dan naar Nederland! Zou je naar Spanje gaan, zoek dan met de kinderen uit wat Spanje kenmerkt; wat eten ze daar, welke muziek hoor je er, waar staat het land allemaal nog meer bekend om? Heb je dat allemaal uitgezocht, maak dan een Spanjedag! Draai Spaanse muziek, eet paella en oefen vooral even de flamenco. Of maak er een nog groter feest van en ga de wereld rond op deze manier in 1 of 2 weken. Vakantiegevoel gegarandeerd!

Ontdek de Mooiste Steden vanuit Huis

Ben je meer een stedenmens dan een natuurmens? Dan is een virtuele stadswandeling helemaal aan jou besteed. Verken bijvoorbeeld Haarlem, of bezoek Duitsland en verken het minder bekende Hannover.

Virtueel Bezoek aan het Zaans Museum

Ook het altijd zo drukke Zaans Museum is nu gesloten. Maar ze hebben wel enorm hun best gedaan om allerlei leuke activiteiten voor kinderen online te zetten in het Thuismuseum. Wat dacht je van zelf een mini museum maken, keukenkastjeskwartet of een workshop kamerplanten tekenen?

Vind je dit artikel leuk? Dan vind je deze artikelen waarschijnlijk ook leuk:

Nieuwsbrief

Volg ons

Plan je volgende vakantie