Kies je taal:

Kosten voor een vakantie naar de Azoren en Portugal vasteland: wat kost het en hoe kun je besparen?

De zomervakantie hebben we een bijzondere reis gemaakt: we zijn van Amsterdam naar Lissabon gevlogen, hebben daar 2 dagen de stad verkent. zijn doorgevlogen van Lissabon naar Sao Miguel (het grootste eiland van de Azoren). Hebben daar een week ultiem genoten van dit overweldigend mooie eiland. Daarna zijn we weer terug gevlogen naar Lissabon en zijn we na 5 dagen Cascais nog voor een weekje afgezakt naar de Algarve: een heerlijke reis! Alle kosten voor een vakantie naar de Azoren en Portugal (mainland) heb ik weer voor jullie onder elkaar gezet!

Alle kosten voor een vakantie naar de Azoren en Portugal met de kinderen

Ik deel de kosten altijd op in 3 “subgroepjes”: 

  1. Kosten om er te komen
  2. Kosten om er te leven 
  3. Kosten voor leuke dingen

 

Nog even alle informatie met betrekking tot onze reis naar de Azoren en Portugal op een rij: 

 

 

Bestemming: Azoren (Sao Miguel) en mainland Portugal (Lissabon, Cascais en de Algarve).

Periode: 3 weken in de zomervakantie 

Aantal personen: 4, 2 volwassenen en 2 kinderen (7 en 8 jaar))

Laten we beginnen met de eerste kostenpost:

1. Kosten voor een vakantie naar de Azoren en Portugal; kosten om er te komen

Ik boek 2 retour tickets voor ons gezin: van Amsterdam naar Lissabon met KLM en van Lissabon naar Ponta Delgada (hoofdstad van het grootste eiland van de Azoren Sao Miguel) met Ryanair. Het KLM ticket boek ik 2 weken van te voren en is helemaal refundable. Het Ryanair ticket boek ik 5 dagen van te voren, want de data zijn gratis aan te passen maar een refund is niet mogelijk. 

 

 

Heen pakken we een taxi naar Schiphol en terug worden we opgehaald door een vriend. 

 

 

Een overzicht van de kosten: 

 

Tickets  
Lissabon retour€ 820
Azoren retour € 1.014
 € 1.834
  
Taxi heen € 50
  
Totaal kosten om er te komen € 1.884

Belangrijk om te weten: wij reizen alleen met handbagage (alle 4 een trolley en een rugzak op onze rug) en ik heb bij de KLM tickets geen stoelen gereserveerd van te voren, bij Ryanair wel. 

 

Door naar kostenpost nummer 2 “Kosten om er te leven”. 

2. Kosten voor een vakantie naar de Azoren en Portugal; kosten om er te leven

Deze kostenpost is altijd vrij lang, want hieronder vallen alle “noodzakelijke” kosten op bestemming, van eten & drinken tot een huurauto, tol en benzine. There we go: 

Huurauto Lissabon € 586
Huurauto Azoren€ 832
Benzine€ 174
Tol€ 148
Eten & drinken € 1.847
Hotels 

€ 3.113

Totale kosten om er te leven € 6.700

Dit is de grootste kostenpost. Met name de autohuur, het eten & drinken en de hotels zijn hogere bedragen. Door covid zijn huurauto’s op dit moment erg aan de prijs en duidelijk duurder dan pre-covid. Wat betreft het eten en drinken ontbijten wij in het hotel (als de kamer incl ontbijt is) of kopen we ontbijt in de supermarkt en eten we op de kamer. Lunch kopen we meestal ook in de supermarkt en het diner eten we in de meeste gevallen in een restaurant. Dineren is in Portugal niet zo duur. Met zijn vieren zijn wij gemiddeld €65,- per avond kwijt. 

 

De kosten voor een hotelovernachting vallen ons wat tegen. Wij dachten voor 

€ 150,- per nacht in een leuke accommodatie (redelijk nieuw, schoon en met zwembad) te kunnen slapen met zijn vieren, maar dat was niet het geval. In de Algarve lagen de prijzen per nacht zelfs tussen de € 300,- en  € 500,- per nacht. 

3. Kosten voor een vakantie naar de Azoren en Portugal; kosten voor leuke dingen

En dan de leukste kosten voor een vakantie naar de Azoren en Portugal: de kosten voor leuke dingen. “Leuke dingen” zijn natuurlijk vrij subjectief. Maar dit zijn in ieder geval kosten die je niet hoeft te maken, maar kan maken als je budget dat toe laat. Ik heb deze kostenpost opgedeeld in excursies en souvenirs en het ziet er bij ons zo uit: 

Excursies€ 791
Souvenirs

€ 196

 

Totale kosten voor leuke dingen € 987

Tijdens deze reis hebben wij een aantal bijzondere excursies gemaakt. Zo zijn we opzoek gegaan naar walvissen en dolfijnen op de Azoren, hebben we gesurft in Cascais en hebben we meerdere indrukwekkende paleizen bezocht in Sintra. Daarnaast hebben we ook wat kleinere uitstapjes gemaakt, bijvoorbeeld naar Terra Nostra park op de Azoren. 

 

Onze souvenirs waren dit jaar klein, want in je handbagage past nu eenmaal niet zoveel. Maar een paar flessen goede port en Portugese likeur mochten op de terugweg taxfree toch niet ontbreken. 

Kosten van een vakantie naar de Azoren en Portugal met kinderen: grand total

En dan zijn we toe aan “the grand total” van de kosten van een vakantie naar de Azoren en Portugal. 

 

Tromgeroffel….

 

Om er te komen € 1.884
Om er te leven € 6.700
Leuke dingen

€ 987

 

Totale kosten vakantie naar de Azoren en Portugal € 9.571
  

In alle eerlijkheid vind ik dit een flink bedrag voor een vakantie in Europa, ook al gaat het om een vakantie van 3 weken. Wij hebben deze vakantie voor het eerst ervaren dat de kinderen meer gaan kosten: ze kunnen niet meer samen in een extra bedje op een tweepersoonskamer en ze eten ook als een “volwassene” mee wanneer we uit eten gaan. Daarnaast hebben wij gekozen voor relatief grote auto’s (een Nissan Qashqai en een Peugoet 2008). En hebben we in relatief goede 3 en 4**** hotels en guesthouses geslapen. 

 

 

Maar als je minder uit wilt geven dan kan dat absoluut ook! Hieronder wat tips om te besparen. 

Bespaartips

Deze handige tips zorgen ervoor dat je kunt besparen op je reis naar de Azoren en Portugal mainland: 

 

  1. Boek je tickets ver voorruit
  2. Boek je Auto via AutoEurope , wij boeken al jaren onze auto’s via hen en hebben altijd scherpe deals en, zeker nu heel belangrijk, veel flexibiliteit
  3. Sintra heeft combinatie tickets waarmee je meerdere paleizen kan bezoeken met korting. Ook kan je bij het bezoeken van 1 paleis vaak een familieticket boeken met korting
  4. Als je nog kleine kids hebt, boek dan een tweepersoonskamer en vraag om een extra bed
  5. Boek accommodaties met een keuken waardoor je vaker kan koken en minder uit eten hoeft
  6. Wanneer je meer dan een week op 1 locatie blijft kun je vaak zowel via booking als AirBnB korting krijgen op je verblijf
  7. Ik vind een huurauto onmisbaar, maar als je geen probleem hebt met het OV dan kun je ervoor kiezen geen auto te huren en gebruik te maken van het OV. 

Wij hebben een fantastische tijd gehad op de Azoren en het vasteland van Portugal! Wil je alles over onze tijd op de Azoren lezen, dat kan hier. 

Vind je dit artikel "Kosten van een vakantie naar de Azoren en Portugal vasteland: wat kost het en hoe kun je besparen?" leuk? Dan vind je deze artikelen waarschijnlijk ook leuk:

Dit artikel bevat affiliate links, wanneer je boekt via deze links ontvang ik een kleine commissie. Uiteraard betaal jij niets extra. 

Volg ons op:

Advertentie:

Travel tips & tricks in je mail?

Boek nu je volgende vakantie:

Lees ook deze artikelen:

Advertentie:

Geverifieerd door MonsterInsights