Zoek
Sluit dit zoekvak.

Wij zijn geen kampeerders… En echt we hebben ons best gedaan. Eerst hebben we een fantastische camperbus gekocht. Een oudje, rood met wit van buiten en een fantastisch interieur. We hebben er heerlijk mee gekampeerd, maar toch was dit het niet voor ons…Dat we met rokende remmen vast kwamen te staan op een berg in de Ardèche heeft ook niet echt geholpen. Toen hebben we een caravan gekocht, een supermooie, vrij nieuwe Adria met een panorama dak. Wanneer je in bed lag kon je naar de sterren kijken. De caravan was van alle gemakken voorzien: koelkast vriezer, toilet en badkamer alles zat erop en eraan. Maar ook dit was het niet. Toch blijven wij zo nu en dan naar een camping gaan met kinderen. Aangezien we geen eigen kampeermiddel meer hebben zijn dit altijd campings met accommodaties. Waarom? Omdat kamperen en kinderen wel een uitstekende combinatie is en ik zal je vertellen waarom!

Kamperen en Kinderen: Een Uitstekende Combinatie

Waarom Willen Jullie Niet Kamperen?

Om nog even terug te komen op bovenstaande: ja we hadden absoluut beter kunnen huren. Anderzijds hebben we zo wel de hele “experience” gehad wat betreft het hebben van een caravan en camper en kunnen we nu ook zeggen dat het op dit moment niet bij ons past. De reden is eigenlijk niet zo eenvoudig, het zit meer in een “gevoel” en echt rust en ontspanning kunnen vinden op vakantie. Wij werken allebei meer dan fulltime en als we op vakantie gaan dan willen we in de relax stand. Niet dan we niets willen doen, onze vakanties zijn altijd vrij actief, maar we willen niet een stap terugzetten in luxe ten opzichte van thuis. Dus niet plassen op een minder schoon toilet. Niet douchen in een hokje waar je op de grond de haren van je voorganger ziet en niet op elkaar gepropt in een kleine ruimte als het regent.

En Toch is Kamperen met Kinderen een Goed Idee?

Ja! Kamperen met kinderen is een goed idee! Wij gaan nu een paar keer per jaar kamperen, vaak een weekend en de kinderen zijn altijd helemaal enthousiast als we weer gaan. Als ze mogen kiezen: naar een pretpark of naar een camping dan kiezen ze altijd voor het laatste. Waarom?

De Vrijheid van Kamperen

Veel kinderen spelen thuis steeds minder buiten, omdat er voor de deur een drukke straat is, omdat er weinig vriendjes in de buurt wonen of omdat de spelcomputer lonkt. Op de camping is er geen spelcomputer en is de omgeving erg geschikt voor buiten spelende kinderen. Die vrijheid is superbelangrijk voor kids. Ze kunnen hun eigen plan trekken en voelen zo ook de verantwoordelijkheid van eigen keuzes maken. Dit merk ik enorm aan onze kinderen. Ook al spelen zij vrij veel buiten thuis, op de camping zijn we hen soms echt een dag “kwijt” (natuurlijk ga ik af en toe even stiekem kijken) omdat ze de leukste avonturen aan het beleven zijn.

Kamperen Midden in de Natuur

Wij kiezen meestal voor een camping in de natuur: bossen of water dicht in de buurt. Zo kunnen de kinderen naar hartenlust hutten en vlotten bouwen, spelen met sups op het water en hun creativiteit de vrije loop laten gaan.

101 Vriendjes op de Camping

Nog voordat wij de sleutel in het slot van onze accommodatie hebben omgedraaid hebben de kinderen al vrienden gemaakt. Vaak zijn er veel kinderen van alle leeftijden op de camping. Natuurlijk komt en gaat iedereen, maar dan zijn er ook weer zo nieuwe vriendjes gemaakt. Naast dat dit enorm leuk is voor de kinderen is het ook nog eens super goed voor hun sociale vaardigheden.

Camping: Ideaal Voor alle Leeftijden

Heb je kinderen met een flink leeftijdsverschil? Ook dan is een camping ideaal. Door het grote aantal kinderen zijn alle leeftijden wel vertegenwoordigd. Kleuters en onderbouw kids kunnen fijn spelen in de speeltuin en tieners kunnen ergens met elkaar “chillen”. Zo kan iedereen zijn eigen ding doen en blijft iedereen blij.

Genieten van de Camping

En wij dan? Ook wij genieten van onze vakantietjes op de camping. Als wij een mooie accommodatie kunnen boeken op een camping, met eigen sanitair, een restaurant en (als we naar een warme bestemming gaan) airco, dan hoor je ons niet klagen. Eigenlijk is dat best of both worlds: wij kunnen ontspannen in “luxe” en de kinderen kunnen genieten van alle vrijheid, gezelligheid, vertier en vriendjes die de camping hun brengt. En dat wij dan in alle rust eens dat boek, waar we al maanden in bezig zijn, kunnen uitlezen is natuurlijk mooi meegenomen.

De perfecte kampeerervaring voor jou en je kinderen

Als je zelf niet echt een kampeerder bent, maar je kinderen vinden kamperen fantastisch, dan hebben we een gouden tip voor je: zoek een camping met accommodaties. Denk aan mooie chalets of appartementen die voorzien zijn van alle luxe. Op deze manier kunnen jullie beide genieten van een weekend weg of een heerlijke vakantie!

Vind je dit artikel leuk? Dan vind je deze artikelen waarschijnlijk ook leuk:

Nieuwsbrief

Volg ons

Plan je volgende vakantie