Kies je taal:

Is jouw kind al eens op een boerderij geweest?

Voor kinderen die opgroeien op het platteland is het de normaalste zaak van de wereld, maar kinderen die in de grote stad wonen kunnen zich er vaak maar weinig bij voorstellen: een boerderij. Een kinderboerderij, die kennen zij misschien, en dat is ook hartstikke leuk. Lekker knuffelen met de dieren, kijken naar de geitjes. Maar een echte boerderij, met een echte boer en werk dat verricht moet worden? Daar hebben ze totaal geen idee van. De hoogste tijd om daar verandering in te brengen!

Op naar de boerderij

Niet iedere boer staat erop te wachten dat jij met je kind eens gezellig komt kijken, het zijn tenslotte ook gewoon bedrijven die gerund moeten worden. Er zomaar onaangekondigd binnen komen wandelen is dan ook meestal geen goed idee.

 

Er zijn wel boerderijen te vinden waar dat wel mogelijk is, in welke vorm dan ook. Boerderijen die hun producten aan de deur verkopen bijvoorbeeld, in een boerderijwinkel, die staan vaak wat meer open voor bezoekers. En er zijn ook boerderijen die op bepaalde dagen in het jaar openhuis hebben of activiteiten organiseren voor jong en/of oud. Goed om daar even naar te kijken, want er is er vaak wel eentje in je buurt.

 

Wil je jezelf en je kind wat langer dan een uurtje onderdompelen in het boerenleven? Dan kan overnachten bij de boer een leuk idee zijn. En dat is tegenwoordig een stuk minder primitief dan je misschien denkt.

De moderne boerencamping

Hoorde je vroeger de term ‘boerencamping’, dan ging dat doorgaans om een boer die een veldje dat toch leeg stond slim ter beschikking stelde aan kampeerders. Op faciliteiten hoefde je meestal niet te rekenen, je had simpelweg een plekje om je tent op te zetten.

Tegenwoordig kan dat ook anders. Er zijn boeren die er echt werk van hebben gemaakt, en waar je bijvoorbeeld in een mooie, grote safaritent kunt overnachten. Glamping op de boerderij!

Extra leuk is dat er op deze boerderijen vaak ook van alles te doen is, zeker voor kinderen. Zij mogen de boer vaak helpen met kleine klusjes, en zijn op die manier de hele dag in touw. Helpen bij de dieren, ze voeren of verzorgen, of een hand helpen bij het oogsten van fruit. Allemaal op een speelse manier uiteraard, het is geen werkvakantie, waarbij zij ongemerkt vaak ook nog eens een heleboel leren. Ook aan de ouders is gedacht, vaak kun je in je tent heerlijk ontbijten met gerechten die zo van het land komen. De grootste attractie is, naast de dieren en het boerenbedrijf, natuurlijk ook de natuur, waar je op deze manier middenin zit. Heerlijk voor jong en oud!

Vind je dit artikel "Is jouw kind al eens op een boerderij geweest?" leuk? Dan vind je deze artikelen waarschijnlijk ook leuk:

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Farmcamps.

Volg ons op:

Advertentie:

Travel tips & tricks in je mail?

Boek nu je volgende vakantie:

Lees ook deze artikelen:

Advertentie: