Kies je taal:

Hoe bereid je je voor op een huttentocht met kinderen?

Als je een tocht door de bergen wilt maken met kinderen, moet je je goed voorbereiden en een kindvriendelijke route kiezen. Je kunt het beste kiezen voor een huttentocht voor kinderen. Dit is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar, dus zijn jouw kinderen nog jonger dan kun je het beste even wachten. Je kunt prachtige huttentochten maken in Frankrijk, Italië en Oostenrijk. In dit artikel vertellen je hoe je je voorbereidt op een huttentocht met kinderen.

Huttentocht met kinderen

Je tocht voorbereiden

Het is belangrijk om je huttentocht met kinderen goed voor te bereiden en de hutten te reserveren. Doe dit op tijd, zodat je zeker weet dat je iedere dag een plekje hebt om te overnachten. Je wandelt namelijk elke dag van de ene berghut naar de andere berghut. Het is aan te raden om van te voren je routes te checken. Kijk ook of de paden en hutten wel open zijn, om verrassingen achteraf te voorkomen. Zorg ook dat je een alternatieve route weet, die korter is. Er kan namelijk altijd iets gebeuren en dan is het prettig als je iets sneller bent. Koop voordat je begint aan de tocht wat kleine EHBO spulletjes, better safe than sorry. Een ongeluk zit namelijk in een klein hoekje.

Wat neem je mee op een huttentocht?

Je moet natuurlijk een goede, stevige rugtas hebben waar je al je spullen in kunt dragen. Het is belangrijk om contant geld mee te nemen, een slaapzak, kussensloop en sloffen, een zaklamp (een losse of een die je op je hoofd kunt klemmen), een handdoek en een microvezel doek, oordoppen, vuilniszakjes, reserve kleding, EHBO spullen en eventueel een spelletje om de avond mee door te komen. En heel belangrijk: goede wandelschoenen zijn onmisbaar! Het ligt er voornamelijk aan hoeveel dagen je gaat. Als je 2 dagen gaat hoef je natuurlijk minder mee te nemen dan wanneer je 4 of 5 dagen gaat. En een camera is eigenlijk ook onmisbaar.

Hoe boek je een huttentocht?

Als je zelf een huttentocht gaat boeken, kun je terecht op de websites die overnachtingen in zo’n hut aanbieden. Deze kun je dan boeken, nadat je je route hebt bepaald. Heb je geen zin om zelf op onderzoek uit te gaan? Dan kun je ook een georganiseerde huttentocht boeken en in dit geval een huttentocht specifiek voor een tocht met kinderen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een georganiseerde huttentocht in Frankrijk. Dit zijn speciale tochten die niet te moeilijk zijn voor kinderen en waarbij je tussen het wandelen door leuke activiteiten kunt doen: een klimcursus, paragliden of gewoon lekker een duik nemen! Het wordt hoe dan ook een vakantie om nooit te vergeten en daarbij ben je lekker actief bezig. Dat is goed voor ieder mens, groot en klein

Vind je dit artikel "Hoe bereid jij je voor op een huttentocht met kinderen" leuk? Dan vind je deze artikelen waarschijnlijk ook leuk:

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met een adverteerder. 

Volg ons op:

Advertentie:

Travel tips & tricks in je mail?

Boek nu je volgende vakantie:

Lees ook deze artikelen:

Advertentie:

Geverifieerd door MonsterInsights