Zoek
Sluit dit zoekvak.

De heftige crisis waar Nederland, en helaas het grootste deel van de wereld mee te maken heeft zorgt voor enorm veel ellende en verdriet. Daar zijn we het allemaal over eens. Het enige wat wij nu kunnen doen is zoveel mogelijk binnen blijven en onnodig contact vermijden. Ik denk dat we in alle eerlijkheid ook mogen zeggen dat werken en homeschooling combineren een pittige taak is. Helaas is het nog niet mogelijk om in de meivakantie weer op reis te gaan. Maar wat we wel kunnen doen,  is deze periode voor ons zelf en de kinderen zo leuk mogelijk maken. Deze lijst met speelgoed in quarantaine tijden zal daar zeker aan bijdragen!

Het leukste speelgoed tijdens quarantaine

Laten we beginnen met speelgoed voor binnen. Er is zoveel leuk en vaak ook educatief speelgoed te vinden waar de kinderen eindeloos mee kunnen spelen. Ik heb mijn uiterste best gedaan om even weg te blijven bij het mainstream Lego en Barbie speelgoed en net even opzoek te gaan naar wat unieker speelgoed.

Binnenspeelgoed tijdens quarantaine

Wat dacht je van reuze mikado? Onze kinderen vonden de mini variant al heel leuk. Maar deze giga stokken geven toch een extra dimensie aan het spel. En het is zowel binnen als buiten te spelen. Kan jij een stokje pakken zonder dat een van de andere stokken beweegt?!

Monopoly Junior is een golden oldie! Vroeger kon ik dit urenlang spelen met mijn ouders en zusje. Nu is er zelfs een junior variant. Groot pluspunt is dat Monopoly ook nog eens heel leerzaam is. Je moet namelijk veel rekenen en natuurlijk ook je strategisch inzicht trainen.

3# ReCycleMe Knutselpakket voor Experimenten

Heb je al kennis gemaakt met de knutselpakketten van WeCycleMe? Dit is een uiterst leuk, innovatief, educatief en duurzaam product. Met dit knutselpakket worden kinderen uitgedaagd om van alledaags afval echte experimenten te knutselen!

4# Kapla met Voorbeeldboek

Onze kinderen zijn enorme Kapla fans! Urenlang wordt er gebouwd aan steden, tempels, boerderijen en vaak ook aan hele fantasiewerelden. Als ze even uit gefantaseerd zijn, dan mogen ze een bouwwerk uitzoeken uit het Kapla voorbeeldboek, dat staat dan weer garant voor een uur bouwplezier!

5# Knikkerhuisjes

Deze prachtige Hollandse huisjes hebben allemaal poortjes met daarboven een nummer. Rol de knikkers door de poortjes, tel de punten op en kijk of jij gewonnen hebt!

Buiten speelgoed in quarantaine tijden

6# Houten croquet spel

Heb je een tuin met gras? Dan is deze croquet set een aanrader! In vroegere tijden heb ik mij hier uren mee vermaakt in de achtertuin van mijn ouders. Je zet een parcours uit met de geleverde poortjes en probeert hier je bal doorheen te slaan. Het parcours kun je iedere keer anders maken, dus het blijft een uitdaging!

7# Buitenspellen set

Eigenlijk is deze buitenspeel set voor verjaardagen, maar wij gebruiken het dagelijks in de tuin! Er zitten verschillende spullen in die je buiten kan doen: zaklopen, eierlepels, pittenzakjes etc. Wij maken vaak een parcours in de tuin (of binnen als het regent) wat de kinderen dan kunnen doen.

8# Bowling

Helaas zijn alle bowlingbanen nu gesloten.. maar niet getreurd! Met deze houten bowlingset, kun jij in de tuin ook die strikes gooien. Super leuk voor de kinderen, maar natuurlijk ook gezellig om met het hele gezin te doen.

9# Tuindobbelstenen

Met deze grote dobbelstenen kun je in de tuin (en natuurlijk ook binnen), de leukste dobbelspellen spelen. Er zitten scoreboarden, afwasbare stiften een en opbergzak bij. Zo worden zelfs de rekenlessen leuk!

10# GROTE boter, kaas en eieren

Deze Boter, Kaas en Eieren variant is extra leuk! Je legt het grote net op de grond en gooit de zakjes erin. Wie als eerste 3 op een rij heeft, heeft gewonnen!

Vind je dit artikel leuk? Dan vind je deze artikelen waarschijnlijk ook leuk:

Nieuwsbrief

Volg ons

Plan je volgende vakantie