Kies je taal:

Het kampeerseizoen gaat bijna van start: tips voor campings & besparen op je verblijf!

De meivakantie komt er weer aan, dit jaar hebben wij zelfs 2 weken vrij, van 23 april tot 7 mei. En OMG wat heb ik een zin om even weg te gaan! Eigenlijk zouden we in December naar Australië gaan, maar covid…. En in de voorjaarvakantie stond een wintersport naar Oostenrijk op de planning, maar covid…. 

De overheid heeft het negatieve reisadvies verlengt tot en met 15 mei. In deze tijden is een caravan of camper echt een luxe! Het geeft enorm veel vrijheid om “anytime” je huisje op wielen uit de stalling te halen,  even de wijde wereld in te trekken en ons eigen landje te (her)ontdekken. Dus laten we dit jaar de start van het kampeerseizoen vieren met een leuke kampeertrip!

Start van het voorjaar is start van het kampeerseizoen

Wanneer de zon zich wat vaker laat zien, de kou uit de lucht weg trekt en de vogeltjes weer nestjes gaan bouwen, krijg ik ook altijd de drang om meer naar buiten te gaan. En laat dat nu ook net de start weer zijn van het kampeerseizoen. Een van de fijnste dingen van kamperen vind ik dan ook het buiten zijn. Het begint met een ontbijtje in de ochtendzon en eindigt vaak ’s avonds met een bbq in de avondzon. Overdag vermaken de kids zichzelf op de camping en kan ik af en toe even een bladzijde lezen in mijn boek, in de hangmat. Een kampeervakantie is dan ook goed voor een flinke dosis vitamine D.

In deze onzekere corona periode is een verblijf op een camping vaak een fijne keuze omdat er ruimte genoeg is voor iedereen, hier is anderhalve meter afstand geen probleem. Misschien heb je zelfs wel een caravan of camper met eigen sanitair, maar als niet dan zijn er ook talloze campings met privé sanitair en wordt op de alle campings extra veel aandacht besteed aan hygiëne van de gezamenlijke sanitair gebouwen. Ik denk dat je wc op de camping nog nooit zo schoon is geweest.

Camping tips!

En waar kan je de opening van het kampeerseizoen nou beter vieren dan op een fijne camping? Ik deel graag wat leuke campings me jullie!

1. Panorama Camping Gulperberg, Gulpen

Camping Gulperberg vind je in het glooiende Limburgse landschap. Deze camping staat bekend om de mooie vergezichten. Gulpen is centraal gelegen voor uitstapjes naar Maastricht, Valkenburg, Aken en Luik. Met warm weer kan je buiten zwemmen in het openluchtzwembad, bij kouder weer mag je gratis gebruik maken van het prachtige subtropische zwemparadijs Mosaqua in Gulpen.

2. Recreatiepark de Leistert, Roggel

Je kan het zo gek niet bedenken of je vindt het op de Leisert… Een tropisch overdekt zwembad… check, een openluchtzwembad… check, een vis- en vaarvijver…check, grote speeltuin… check, overdekte speeltuin… check en zo kan ik nog wel even doorgaan. De Leistert heeft naast een grote camping ook hele mooie huuraccommodaties. Dus mocht je de camper of caravan of tent thuislaten, dan kun je ook overnachten in een van de mooie vakantieboerderijen.

3. Natuurcamping Huttopia de Roos, Beerze

De naam “natuurcamping” verraadt het al, deze camping bevindt zich midden in de… natuur! Camping de Roos vind je in Beerze, Overijssel. De sfeervolle, ruim opgezette natuurcamping, is schitterend gelegen in een zacht glooiend rivierduinlandschap aan de Overijsselse Vecht. Een zij-arm van de rivier loopt over de camping die speels en kindvriendelijk is opgezet. De unieke ligging, de schitterende natuur, de ruimte, de harmonieuze sfeer en de goede voorzieningen maken Camping De Roos tot een bijzondere belevenis.

4. Camping de Duinpan, Noordwijk

Wil je even lekker uitwaaien en van de zee genieten? Dan is Camping de Duinpan in Noordwijk de ideale plek. Camping De Duinpan is een mooi aangelegde en goed uitgeruste camping vlakbij stand, zee en duinen. Vanuit hier kun je heerlijke wandeltochten maken of de omgeving per fiets ontdekken. Tip: neem je vlieger mee voor lange vliegersessies op het strand!

5. Boerderijcamping de Rodenburghoeve, Uitgeest

Heel veel kids zullen onwijs enthousiast worden van de gedachte dat ze mogen kamperen bij een boer! Boerderijcamping de Rodenburghoeve is naast een hele kindvriendelijke camping ook een biologische veehouderij. Natuurlijk mogen de kinderen helpen bij het verzorgen van de dieren. En ook de centrale ligging zorgt ervoor dat je zo in Haarlem, Amsterdam of Alkmaar bent voor een leuk uitstapje.

En aangezien ik zelf altijd blij word van een besparing, nog een kleine tip: al deze campings zijn met korting te boeken als je in het bezit bent van een CampingCard ACSI. Ga je dit jaar veel kamperen? Dan zorgt deze kaart voor flink wat korting op veel campings en binnen- en buitenland. Met een aantal nachten weg heb je de CampingCard ACSI er al uit en een weekendje weg op de camping in Nederland kan ook al voelen als een heerlijke mini vakantie dus happy camping!

Vind je dit artikel "Het kampeerseizoen gaat bijna van start: tips voor campings & besparen op je verblijf!" leuk? Dan vind je deze artikelen waarschijnlijk ook leuk:

Dit artikel is gesponsord door CampingCard ACSI 

Volg ons op:

Advertentie:

Travel tips & tricks in je mail?

Boek nu je volgende vakantie:

Lees ook deze artikelen:

Advertentie: