Zoek
Sluit dit zoekvak.

De meivakantie komt er weer aan, dit jaar hebben wij zelfs 2 weken vrij, van 23 april tot 7 mei. En wat kijk ik uit naar een uitje! Oorspronkelijk zouden we in december naar Australië gaan, maar covid…. En in de voorjaarsvakantie stond een wintersport naar Oostenrijk op de planning, maar covid….

De overheid heeft het negatieve reisadvies verlengd tot en met 15 mei. In deze tijden is een caravan of camper echt een luxe! Het geeft enorm veel vrijheid om “anytime” je huisje op wielen uit de stalling te halen,  even de wijde wereld in te trekken en ons eigen landje te (her)ontdekken. Dus laten we dit jaar de start van het kampeerseizoen vieren met een leuke kampeertrip!

Start van het Voorjaar: Start van het Kampeerseizoen

Wanneer de zon zich wat vaker laat zien, de kou uit de lucht verdwijnt en de vogeltjes weer nestjes gaan bouwen, krijg ik ook altijd de drang om meer naar buiten te gaan. En laat dat nu ook net de start zijn van het kampeerseizoen. Een van de fijnste dingen van kamperen vind ik dan ook het buiten zijn. Het begint met een ontbijtje in de ochtendzon en eindigt vaak ’s avonds met een bbq in de avondzon. Overdag vermaken de kinderen zichzelf op de camping en kan ik af en toe even een bladzijde lezen in mijn boek, in de hangmat. Een kampeervakantie is dan ook goed voor een flinke dosis vitamine D.

In deze onzekere corona periode is een verblijf op een camping vaak een fijne keuze omdat er ruimte genoeg is voor iedereen, hier is anderhalve meter afstand geen probleem. Misschien heb je zelfs wel een caravan of camper met eigen sanitair, maar als dat niet zo is, zijn er ook talloze campings met privé sanitair en wordt op alle campings extra veel aandacht besteed aan hygiëne van de gezamenlijke sanitair gebouwen. Ik denk dat je wc op de camping nog nooit zo schoon is geweest.

Camping Tips!

En waar kan je de opening van het kampeerseizoen nou beter vieren dan op een fijne camping? Ik deel graag wat leuke campings met jullie!

1. Panorama Camping Gulperberg, Gulpen

Gelegen in het glooiende Limburgse landschap, staat Camping Gulperberg bekend om zijn prachtige vergezichten. Gulpen is centraal gelegen voor uitstapjes naar Maastricht, Valkenburg, Aken en Luik. Bij warm weer kunt u buiten zwemmen in het openluchtzwembad, en bij kouder weer kunt u gratis gebruik maken van het prachtige subtropische zwemparadijs Mosaqua in Gulpen.

2. Recreatiepark de Leistert, Roggel

Recreatiepark de Leistert heeft alles wat u zich maar kunt bedenken. Een tropisch overdekt zwembad, een openluchtzwembad, een vis- en vaarvijver, een grote speeltuin, een overdekte speeltuin en nog veel meer. Naast een grote camping heeft de Leistert ook prachtige huuraccommodaties. Dus als u de camper, caravan of tent thuis wilt laten, kunt u ook overnachten in een van de mooie vakantieboerderijen.

3. Natuurcamping Huttopia de Roos, Beerze

Zoals de naam “natuurcamping” al doet vermoeden, bevindt Camping de Roos zich midden in de natuur. Deze sfeervolle, ruim opgezette natuurcamping ligt in een zacht glooiend rivierduinlandschap aan de Overijsselse Vecht. Een zijarm van de rivier loopt over de camping, die speels en kindvriendelijk is opgezet. De unieke ligging, de prachtige natuur, de ruimte, de harmonieuze sfeer en de goede voorzieningen maken Camping De Roos tot een bijzondere belevenis.

4. Camping de Duinpan, Noordwijk

Als u even lekker wilt uitwaaien en van de zee wilt genieten, dan is Camping de Duinpan in Noordwijk de ideale plek. Camping De Duinpan is een mooi aangelegde en goed uitgeruste camping vlakbij het strand, de zee en de duinen. Vanuit hier kunt u heerlijke wandeltochten maken of de omgeving per fiets ontdekken. Tip: neem uw vlieger mee voor lange vliegersessies op het strand!

5. Boerderijcamping de Rodenburghoeve, Uitgeest

Veel kinderen zullen enthousiast worden bij de gedachte dat ze mogen kamperen bij een boer! Boerderijcamping de Rodenburghoeve is naast een zeer kindvriendelijke camping ook een biologische veehouderij. Natuurlijk mogen de kinderen helpen bij het verzorgen van de dieren. De centrale ligging zorgt ervoor dat u zo in Haarlem, Amsterdam of Alkmaar bent voor een leuk uitstapje.

Het kampeerseizoen gaat bijna van start: tips voor campings & besparen op je verblijf

Als je een fan bent van kamperen, dan is dit artikel voor jou. Met de CampingCard ACSI, kun je flink besparen op je verblijf bij vele campings in binnen- en buitenland. Deze kaart is vooral handig als je dit jaar veel van plan bent te kamperen. Na een paar nachten heb je de kosten van de CampingCard ACSI er al uit. Zelfs een weekendje weg op een camping in Nederland kan al voelen als een heerlijke mini-vakantie. Dus, happy camping!

Vind je dit artikel leuk? Dan vind je deze artikelen waarschijnlijk ook leuk:

Nieuwsbrief

Volg ons

Plan je volgende vakantie