Kies je taal:
  • Nederlands
  • Engels

Helemaal hip “logeren bij de boer”

Waar mijn zoekopdrachten op google begin 2020 nog klonken als “mooiste route Costa Rica” en “rondreis 4 weken Australië” is het nu “leukste overnachtingen in Nederland”, herkenbaar? In mijn urenlange zoektochten op het wereldwijde web naar de leukste adresjes in Nederland kom ik steeds vaker terecht bij het blijkbaar super hippe “logeren bij de boer”, wanneer je weggaat met kinderen is dit voor de hele familie een super leuke experience, dus ik ben er even helemaal ingedoken. 

Waarom logeren bij de boer helemaal leuk is!

Natuurlijk: de dieren

Ik ken geen kind dat dieren niet leuk vindt. Misschien kan je het enthousiasme van je kind dan ook voorstellen wanneer ze erachter komen dat ze overnachten bij de dieren! En je mag niet alleen naar de dieren kijken, je mag ze ook aaien en meehelpen de dieren te verzorgen. Zo kan het gebeuren dat er net een kalfje geboren is wat je de fles mag geven. Dat is nog eens een bijzondere ervaring.

Hartstikke leerzaam

Voor de kinderen is overnachten bij de boer niet alleen heel leuk, maar ook nog eens heel leerzaam. Ze kunnen meelopen met de boer of boerin en leren zo wat er allemaal voor werkzaamheden gedaan worden op de boerderij, welke verzorging de dieren nodig hebben en hoe er gezorgd moet worden voor het land en de gewassen. Extra leuk: je mag op veel boerderijen de lammetjes of kalfjes de fles geven. 

Lekker veel buiten

Boeren en boerinnen zijn veel buiten, dus jij en je gezin ook! Bij veel “logeren bij de boer” accommodaties is ook buiten genoeg te doen; spelen in een speeltuintje, hutten bouwen met takken en sommige boeren hebben zelfs skelters en mini-tractors op hun erf. Na een lange actieve dag buiten in de frisse lucht zullen de kinderen vast en zeker heerlijk slapen. Leuk in de zomer, maar ook in de herfst: regenlaarzen aan en stamp door de plassen, hier mogen de kids lekker vies worden! Op de koudere dagen warm je lekker op rond de houtkachel en onder de wollen dekbedden.

 

Voor als het weer mag: ook in het buitenland

En…ik zag ook dat je zelfs over de grens bij de boer kunt overnachten. Wat denk je van logeren bij een paardenboerderij op het Franse plattenland of op een schapenboerderij in de Zwitserse Alpen? Je kan zelfs een roadtripje maken: Nederland > Duitsland > Zwitserland > Frankrijk > België > Nederland en in al deze landen een aantal nachten logeren bij de boer!

Van back to basic tot lekker luxe

In mijn oren klinkt “logeren bij de boer” niet echt als een ervaring met veel luxe. Maar niets blijkt minder waar! Je kunt ervoor kiezen om je tentje neer te zetten op een boeren camping maar je kunt ook gaan voor een echte back to basic experience. Zonder elektra, maar met stromend water, een warme douche (met uitzicht over de weilanden) en heerlijke bedden. Koken doe je op houtvuur en verlichting van olielampen en kaarsen, helemaal instaproof. Voor de echte luxe kies je voor een Tent MET een hottub.

De leukste logeren bij de boer adresjes

Het aanbod voor logeren bij de boer is flink groot aan het worden. Om je op weg te helpen deel deze pareltjes, die ik tijdens mijn online zoektocht tegenkwam.

Slapen op een eiland blijft bijzonder en slapen op een eiland bij de boer is nog bijzonderder! En niet zomaar een boerderij maar een paardenboerderij, die ook nog eens ganzen opvangt. Op Boerderij Ameland kun je schaapjes voeren en tijdens het broedseizoen leren over de vogels en de lokale natuur. Ook mag je kippen voeren en gezellig meehelpen op deze boerderij. De tenten staan op een prachtige plek met een panoramisch uitzicht over het weiland, de dijk en de duinen. Op hetzelfde weiland staan vaak de paarden of schapen te grazen. Voor de kinderen is er volop ruimte om veilig te spelen. Aangezien er geen doorgaand verkeer is kunnen ze zich naar hartenlust uitleven op de boerderij. Er zijn meerdere speeltoestellen op het erf, een trampoline en een zandbak.

’t Boshuis is geen veeteelt maar een kleinschalig fruitteelt bedrijf. Maar uiteraard vind je op deze boerderij ook de nodige dieren, er lopen namelijk ezels, geiten, kippen en een haan rond. Kinderen kunnen helpen om de dieren te voeren of een wandeling maken met een ezel. Bij het ‘t Boshuis geniet je vanuit een comfortabele tent van rust en ruimte. Ook kun je na een lange boswandeling in het groen genieten van een welverdiend saunabezoek op de boerderij. En je kan zelfs tenten reserveren met een hottub; olé!

Op het Drentse platteland vind je deze boerderij, een waar paradijsje voor kids! Er wonen op De Lange Weide ezels, kalkoenen, wandelgeiten, een big, een mini varken en heel veel katjes en konijnen om mee te knuffelen. En laten we ook de kippen niet vergeten: bij hen kun je iedere ochtend een vers eitje rapen! Daarnaast zijn er ieder voorjaar lammetjes die je de fles mag geven. Ook zijn er op De Lange Weide paarden en pony’s. Een paar keer in de week zijn de “paardenmeisjes” op de boerderij om met de liefhebbers een ritje te maken. Op de boerderij zorgt boer Rik voor de kalfjes en jonge koeien. De Boer en boerin vinden het erg fijn als kinderen helpen bij het voeren en verzorgen van alle dieren. 

 

Naast de dieren zijn er ook skelters, een trampoline en een hele bijzondere buitenspeelplek: “Boeren Spetterpret”. Op deze plek kunnen de kinderen lekker spelen met zand en een waterpomp. Boerin Marian houdt ervan om haar gasten in de watten te leggen: zo bakt ze iedere dag vers brood. Dit kun je in het winkeltje bestellen, zodat je ‘s morgens een heerlijk vers brood bij het ontbijt hebt. Op deze boerderij zijn er ook speciale “kookkratten” te bestellen, die je zelf op de hout gestookte kachel in de Tent (of op je BakBecue) kunt bereiden. Of bestel een kant-en-klare ovenschotel (vers bereid door de boerin) die je makkelijk kunt opwarmen. Dit klinkt helemaal leuk toch?

BoerenBed is een van de aanbieders van dit soort overnachtingen bij de boer. Ze hebben zowel boerderijen in Nederland als in België, Frankrijk, Duitsland, Zwitserland en de UK. En…je kan dus ook een accommodatie boeken met je eigen hottub, drie keer raden wat ik ga doen!

Vind je dit artikel "Helemaal hip "logeren bij de boer" leuk? Dan vind je deze artikelen waarschijnlijk ook leuk:

Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door BoerenBed. 

Volg ons op:

Advertentie:

Travel tips & tricks in je mail?

Boek nu je volgende vakantie:

Lees ook deze artikelen:

Advertentie: