Zoek
Sluit dit zoekvak.

Reizen naar Hawaii met een baby

Hawaii heeft altijd onze interesse gehad, voornamelijk vanwege de surfcultuur op deze eilanden (golfsurfen is daar ontstaan en we surfen zelf ook graag). Toen onze dochter Jade 2 maanden oud was, bedachten we op een mooie zaterdagochtend tijdens het koffie drinken, dat onze volgende reis naar Hawaii zou gaan. Je zal het niet geloven, maar 10 minuten nadat we onze koffie op hadden, ontmoetten we per toeval een vrouw in een winkel die een mega groot huis op Hawaii had. Het was duidelijk, deze trip was meant to be. We konden haar huis huren voor een hele schappelijke prijs. En dus stapten we 5 maanden later (in juni) in het vliegtuig richting Hawaii met een baby.

De lange vliegreis naar Hawaii

De vliegreis naar Hawaii is echt heel lang. We vliegen eerst op Los Angelos, waar we 3 uur overstaptijd hebben. Daarna is het nog dik 6 uur vliegen naar Honolulu. Het is even tanden op elkaar met een baby van 7 maanden in het vliegtuig, maar Jade houdt zich goed en wij uiteindelijk ook. En dan, na ruim 25 uur vliegen, landen we op Hawaii, een magische plek!

Wat te verwachten van Hawaii

De meeste mensen denken bij Hawaii vooral aan bountystranden en palmbomen. Die zijn er natuurlijk ook, maar de eilanden hebben veel meer te bieden en zijn ook erg leuk om met kinderen te ontdekken (Zo zijn Jurassic Park en Jurassic World hier ook opgenomen)

Activiteiten op Hawaii met een baby

We beginnen onze reis op Kauai (eerste dag het vliegtuig van Oahu naar Kauai), in dat mega grote huis in Kapaa. Dit dorpje ligt halverwege het eiland. Vanaf Kapaa is het ongeveer een uur naar het meest noordelijke punt en 1,5 uur naar het zuidelijkste punt. Een prima plek om te verblijven dus. Het dorpje zelf is heel klein, maar er zijn een paar koffietentjes die al om zes uur ‘s ochtends open gaan en dat is heel fijn als je last hebt van een flinke jetleg, zoals wij. We zitten daar meer dan eens, nadat we de zonsopgang op het strand hebben bewonderd.

Ontdek het adembenemende Kauai

We blijven twee weken op Kauai (ook wel bloemeneiland genoemd) en ontdekken al snel dat dit eiland adembenemend mooi is. Het is een vulkanisch eiland, bergachtig met hele ruige vormen. Het regent er vaak ‘s nachts, overdag is het warm en schijnt de zon volop.

De leukste highlights op Kauai

Kauai heeft eindeloos veel mooie strandjes, heerlijk wanneer je Hawaii met een baby of met kinderen bezoekt. Maar er zijn een paar plekken die je zeker gezien moet hebben. Zo is het meest noordelijke strand waar je met de auto kan komen, Ke’e-beach. Een prachtig strand waar de bergen praktisch in de zee beginnen. Van hieruit kun je hele mooie wandelingen maken langs de kust.

Een half uurtje rijden hiervandaan is Queens Bath (in Princeville). Een magische plek die je eigenlijk alleen kan vinden met hulp van locals (gewoon even vragen, mensen daar helpen je graag). Eerst moet je een kwartier dwars door de jungle naar beneden lopen. We hebben Jade in de draagzak en onze slippers verwisseld voor sneakers. Deze hike is prima te doen op die manier. Na een kwartier komen we uit bij een aantal lava-pools, die grenzen aan zee.

We hebben het geluk dat het water laag staat, waardoor we ook in de pools kunnen zwemmen. En zelfs Jade gaat met haar grote zwemband in het water. Het is bijna niet te beschrijven hoe bijzonder deze plek is.

Maar toch is er een plek die ons nog meer verbaast en dat is de Napali Coast. Vanaf Kapaa is het een paar uur rijden, maar deze rit is zo waanzinnig mooi! Met de auto rijd je door een Canyon langzaam omhoog tot je boven op een berg uitkomt van waar je een dal in kan kijken. Het is een kleurenspektakel van bergen, een knalblauwe zee en groene begroeiing.

‘s Ochtends is het daar vaak helder en heb je het mooiste uitzicht, dus het is belangrijk om op tijd te vertrekken. Voor ons is dit het absolute hoogtepunt van de reis!

Van Kauai naar Maui

Na genoten te hebben op Kauai, gaan we 8 dagen naar Maui. Daar surfen we aan de zuidkant en bij Hookipa zelfs tussen de zeeschildpadden. We gaan om en om het water in, meestal tijdens het slaapje van Jade (ze slaapt heel makkelijk in de kinderwagen). Zo is het voor ons beide relaxt.

Surfen in Hawaii: Een Familie-avontuur

Het mooie in Hawaii, is dat de kinderen daar leren surfen, zoals de kinderen in Nederland leren voetballen en hockyen. We zien geregeld ouders met kinderen surfen. Fantastisch!

Onze Accommodatie in Maui

Op Maui hebben we zelf een appartement geregeld via Home-away in Paia. Van oorsprong een hippie-dorpje met een fijne surfvibe, maar tegenwoordig ook wel toeristisch. Vanaf Paia is het zeker de moeite waard om de road to Hana af te rijden. Een prachtige weg langs de kust met watervallen. Iets voorbij Hana kan je nog Bamboo-forest bezoeken en een grote waterval.

Verkenning van Maui’s Vulkaan

Op Maui is een vulkaan en er gaat een weg helemaal naar boven naar de krater. Het is een flink stuk, maar bovenop heb je een prachtig uitzicht over het eiland.

Veilig Zwemmen in Hawaii’s Lagunes

Op zowel Kauai, Maui als Oahu heb je op veel plekken aangelegde lagunes. Dit zijn strandjes waar de zee met rotsen is afgezet, zodat de golven niet bij de kant komen. In de lagunes kunnen kleine kinderen heel fijn zwemmen, omdat er geen stroming is en er ook geen golven zijn. Ideaal wanneer je op vakantie gaat naar Hawaii met een baby.

Onze Laatste Dagen op Hawaii: Oahu

De laatste drie dagen brengen we door in Honolulu. De perfecte plek om te leren surfen hoewel het er wel flink druk kan zijn. Voor het ultieme Hawaii-gevoel heb je daar ‘s avonds op de boulevard nog een voorstelling van hula-danseressen. Heerlijk toeristisch, maar vooral erg leuk!

Hawaii: Een Paradijs voor Natuurliefhebbers

Al met al is Hawaii vooral een mooie plek voor natuurliefhebbers. De uitzichten zijn fenomenaal. Ook zijn er veel biologische eettentjes. Gelukkig hebben we geen dokter hoeven bezoeken tijdens deze reis, maar het is wel fijn dat de medische zorg goed is, als je met kleine kinderen reist. Ik kan Hawaii iedereen aanraden, ook met een baby. Als je niet zoveel met surfen hebt, dan zijn de eilanden ook leuk te combineren met 2 weken Californië. Voor ons was Hawaii by far de mooiste reis die we ooit gemaakt hebben en we willen heel graag weer een keer terug.

Over de auteur: Marieke

Dit artikel is geschreven door vaste gastblogger Marieke. Ze woont met Thijs en hun drie dochters, Jade (8), Bente (bijna 6) en Jule (2) in Zandvoort. Marieke en haar gezin houden heel erg van reizen en proberen elk jaar wat geld opzij te zetten om eens in de paar jaar een verre reis te kunnen maken met de kinderen. In het dagelijks leven werkt Marieke als journalist voor RTV Noord-Holland.

Vind je dit artikel leuk? Dan vind je deze artikelen waarschijnlijk ook leuk:

Nieuwsbrief

Volg ons

Plan je volgende vakantie