Zoek
Sluit dit zoekvak.

Reizen is een dure hobby, reizen met kleine kinderen is een nog duurdere hobby en reizen met leerplichtige kinderen is vaak niet meer te betalen. Toch gaan wij (met twee leerplichtige kinderen) meerdere keren per jaar op vakantie in de schoolvakanties. Dat is een kostbare aangelegenheid en wij hebben geen geldboompje in de tuin. Uiteraard maken wij keuzes en gaat een groot deel van ons (spaar-) geld naar reizen, maar dan nog.. Wij boeken slim, hoe we dat doen? Wij delen onze beste tips waardoor jij ook goedkoop op vakantie met kinderen kunt!

Goedkoop op vakantie met kinderen

“Goedkoop” is natuurlijk een gevaarlijk woord, dus laat ik beginnen met een disclaimer. Wat goedkoop is voor ons kan voor een ander heel duur zijn en andersom. Maar een ding weet ik zeker, met deze tips kun je in iedere geval “goedkoper” op vakantie. Dus here we go!

Huh?! “Overal”? Ja! Wanneer je naar Skyscanner gaat dan kun je invullen vanaf welke bestemming je wilt vliegen, bv “Amsterdam” je kan ook kiezen waar naar toe. Daar kun je de optie “Overal” kiezen. Bij de data voer ik dan de betreffende schoolvakantie data in. Wanneer je op “zoek tickets” klikt dan kom je terecht in een overzicht van alle goedkope vluchten, gerangschikt op land. Door de landen open te klikken kun je zien om welke bestemmingen het exact gaat. Op deze manier hebben wij voor de meivakantie tickets naar de Seychellen kunnen boeken voor €460,- pp!

Als je echt de beste ticket deals wilt scoren op Skyscanner dan is het ook handig om te kijken op verschillende luchthavens voor je vertrek en/of aankomst. En soms is 2 losse tickets boeken goedkoper dan 1 retourticket. Skyscanner vindt deze opties automatisch voor je.

Boek direct een “kosteloos te annuleren hotel” met Booking.com

Als fervent fan van Booking.com, reserveer ik onze hotels zodra we een goede vluchtdeal hebben gevonden en geboekt. Ik kies altijd voor “kosteloos annuleerbare hotels”. Hoe sneller je boekt, hoe lager de prijzen vaak nog zijn. Maar soms kom je last minute via Booking of een andere site alsnog een hele mooie deal tegen. Dan annuleer ik onze eerste boeking en boek de goedkoopste deal. Booking heeft ook een loyalty programma: wanneer je veel boekt krijg je “genius” korting die meestal minimaal 10% is, maar ook af en toe meer.

Hop Hop “Hopper”: De App voor de Beste Vluchtdeals

Ken je de Hopper app al? Deze is super handig! Je voert je bestemming in, geeft aan welke data je wilt vliegen en Hopper geeft aan of je nu moet boeken of dat je moet wachten voor de beste deal! Je kan zelfs zien hoeveel je naar verwachting meer moet betalen als je wacht of wat het je kan schelen als je wacht. Zo wordt goedkoop op vakantie met kinderen een eitje!

Onmisbaar, de American Express Flying Blue card

De American Express Flying Blue card was mij onbekend totdat een vriendin vertelde dat ze tickets naar Barcelona had geboekt met haar flying blue miles. Het antwoord was de AMEX Flying Blue card. Dit is een creditcard waarmee je voor elke euro die je besteed miles spaart. De miles lever je weer in bij KLM, Air France en Transavia voor vluchten, upgrades, gratis ruimbagage, gereserveerde stoelen, maaltijden etc. Wanneer je de creditcard nu aanschaft krijg je 20.000 bonus miles, dat zijn al 2 retourtjes Barcelona! Ik heb de card gekoppeld aan mijn bol.com, booking.com en Paypal account, hierdoor heb ik nu al 26.000 miles gespaard sinds september, ole! Je kan er zelfs je boodschappen bij de Jumbo mee betalen en zo snel veel miles sparen. Niet goedkoop vliegen maar gratis dat is natuurlijk helemaal fantastisch!

Bespaar op je vakantie met kinderen: De beste reistips

Met deze tips ga je zeker weten flink besparen op het boeken van je vakanties met de kinderen. Lees in dit artikel nog meer bespaar tips bij het boeken van je reis. Heb jij nog super goede tip, ik hoor ze heel graag!

Vind je dit artikel leuk? Dan vind je deze artikelen waarschijnlijk ook leuk:

Nieuwsbrief

Volg ons

Plan je volgende vakantie